It is currently Tue Feb 19, 2019 9:30 am

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
 Page 1 of 1 [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Dilema
PostPosted: Thu Aug 07, 2008 6:26 pm 

Joined: Sun Dec 16, 2007 4:48 pm
Posts: 15
Buna ziua!Un amic este nascut 02.01.1967,ora 17.45 Iasi, un capricorn cu ascendent in rac,deci doua zodii opuse.Cum se interpreteza acest "amalgam"?( ma gandesc aici si la un berbec ascendent balanta,un peste ascendent fecioara,etc).O zi buna


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: Dilema
PostPosted: Sun Aug 10, 2008 6:20 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Nu este un amalgam, ci pur si simplu o combinatie de doua elemente, asa cum este Soarele in Capricorn si Luna in Fecioara sau cum este Soarele in Capricorn si Marte in Balanta.
Aceasta combinatie apare din suprapunerea celor doua tipuri de rotatii ale Pamantului (de revolutie si in jurul propriei axe) in care prima iti spune in ce zodie te nasti (adica iti spune cand te-ai nascut in an), iar cea de a doua iti spune ce zodie se ridica la rasarit in momentul nasterii (adica iti spune cand anume in timpul zilei te-ai nascut). Acestea (Soarele, planetele si axele auxiliare - printre care si ascendentul) sunt elemente in cadrul aceluiasi horoscop si plasarea lor tine de un proces cosmic de deplasare. Ascendetul il poti avea in orice zodie, indiferent de zodia in care te-ai nascut si la fel se poate spune si despre planetele care se rotesc in jurul Soarele dupa orbita pamantului, spre marginea sistemului Solar. Mercur si Venus nu pot fi oriunde, ci aproape de Soare, de semnul natal sau chiar in semnul natal, pentru ca ele nu se departeaza de Soare cu mai mult de 28 grade Mercur si 47 grade Venus.
Oricum ar fi, acestea sunt elemente in cadrul aceleiasi harti astrale, parti componente ale unei fotografii astrale complexe, elemente ale unei cromatici complexe si nu poti face abstractie de o culoare fara a denatura nuanta obtinuta din combinarea lor.
In cazul acesta Soarele reprezinta personalitatea individului, natura sa de baza, eul. El aduna valentele esentiale ale destinului si construieste un mod de a fi complex, din care intelegem, pe de o parte, ca oameni cu preocupari comune in trecut (vieti anterioare) tind acum sa semene din punct de vedere comportamental, iar oameni care au urmarit comportamente deferite, fie ca asa su dorit ei, fie ca au fost obligati de conjunctura sociala in care au trait, tind acum sa devina complementari (plasati in zodii opuse) sau antagonici (plasati in zodii incompatibile).
Acest comportament este motivat de o multitudine de factori: fizici, emotionale, intelectuali, sociali s.a.m.d. si fiecare dintre acestia sunt sustinuti astral de unul sau mai multe elemente. Ascendentul aduce trasaturile fizice, Venus le aduce pe cele emotionale, Mercur pe cele de comunicare, Marte si Soarele pe cele volitive s.a.m.d. Faptul ca persoana de care spui are ascendetul in zodia opusa semnului natal nu este deloc ciudat, asa cum nu este deloc ciudat sa fii blond cu ochii abastri si sa ai grupa sanguina B III. Toate acestea sunt elemente care fac parte din ceea ce esti tu ca om.
Evident ca atunci cand un practicant al astrologiei citeste simbolurile astrale, el va sti ca tipul Capricon cu ascendent in Rac este o fire interiorizata, retrasa, atasata de trecut, obiecte cu valoare sentimentala. Este o persoana deosebit de ambitioasa si se poate motiva pentru orice realizare daca nu traieste in siguratate. Este un om atasat de celalalt si are nevoi relationale despre care vorbeste greu sau deloc. Il poate incerca un atasament posesiv fata de unul din parinti si isi va cauta jumatatea care sa semene cu acesta, iar ca parinte, la randul sau va dori sa faca totul pentru a-si proteja caminul, familia si copii. Este un om usor de ranit, i se castiga greu increderea, dar din momentul in care l-ai castigat este atasat prieteniei si investi mult in relatie.
Dupa cum vezi, in aceste trasaturi se combina valentele solide, elevate, ganditoare ale Capricornului constient de sine si relatia sa, cu cele sensibile, tematoare si tenace ale Racului.

Amalgamul poate veni din interactiune a doua persoane nascute in zodii complementare: adica dintre un Capricorn si un Rac, dintre o fire ganditoare, matura, sigura pe sine si detasata de entuziasmul si valvataia unei vieti devoratoare, si o alta ascunsa, suspicioasa, neincrezatoare, harnica, dar dependenta de un sprijin exterior. Relatia celor doua zodii/firi/persoane trebuie sa se realizeze pe un teritoriu neutru, iar acest teritoriu poate veni din relatii armonioase intre pozitile celor doua Luni sau dintre Venus, din tema ei, si Marte din tema lui. Adica, atunci cand personalitatea (Soarele) si disponibilitatea fizica (ascendentul) nu pot construi o punte intre cei doi, fiinta umane care suntem tinde sa se centreze pe altele elemente pentru a realiza schimbul. Reorientarea subconstienta spre alte trasaturi (de la Soare-persoalitate, Ascendent - disponibilitate, la Venus - sentiment, Marte - dorinta/actiune) este un proces obligatoriu si el se realizeaza in toate cazurile, indiferent ca este vorba de atractie sau respingere. Magnetismul astral nu anuleaza spre exemplu schimbul dintre Marte si Venus daca el nu este benefic, ci il arata exact asa cum este el. In felul acesta descoperim oameni care se inteleg si oameni care nu se inteleg, oameni care sunt incompatibili din multe puncte de vedere, dar se pot completa intr-un singur sector, element sau inclinatie.
Prin urmare, raportul dintre doua zodii este total diferit atunci cand se realizeaza in cadrul aceluiasi horoscop (relatia zodie-ascendent), fata intre doua horoscoape (sinastrie)._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject: Re: Dilema
PostPosted: Mon Aug 11, 2008 9:45 pm 

Joined: Sun Dec 16, 2007 4:48 pm
Posts: 15
Multumesc d-le Coser pentru raspuns.Aveam alta idee despre acest gen de persoane,ca traiesc un permanent conflict interior,multe framantari,fiind vorba de doua zodii opuse.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: Dilema
PostPosted: Tue Aug 12, 2008 8:44 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Roxy2007 wrote:
Aveam alta idee despre acest gen de persoane,ca traiesc un permanent conflict interior,multe framantari,fiind vorba de doua zodii opuse.


Nu, framantarile nu le vin din aceasta combinatie...._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject: Re: Dilema
PostPosted: Tue Aug 12, 2008 11:24 pm 
User avatar

Joined: Wed Jul 30, 2008 10:29 pm
Posts: 9
Cunosc doua persoane in acest caz:1- 9 martie 1981, ora 18, Bacau (peste cu asc fecioara) si 2 - 2 mai 1974, ora 18.55, Botosani (taur cu asc scorpion). Ambele cazuri au Soarele in opozitie cu asc. si pot spune, pentru ca le cunosc indeaproape, ca au, cel putin in aceasta perioada, mari probleme interioare.

La cazul 1 se adauga o conjunctie Jupiter Saturn pe I (caz despre care A. Constantinescu spune ca alterneaza perioadele favorabile cu cele defavorabile); persoana imi este foarte apropiata: dintotdeauna a fost nesigura pe ea, depresiva...

La cazul 2 cred ca si opozitia Luna XI Venus V a impins persoana catre o atitudine foarte sceptica in privinta oamenilor, si in special a femeilor; alterneaza perioadele de sociabilitate maxima cu capriciul maxim

Vreau sa spun ca si eu am avut aceeasi impresie despre cazurile cu ascendentul opus zodiei natale, si mai ales Soarelui: oameni care tind tot timpul spre celalalt, dar pe care ceva interior ii opreste intotdeauna


Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group