Gheorghiță COȘER
http://astrologicus.ro/

Intrebare
http://astrologicus.ro/viewtopic.php?f=1&t=2229
Page 1 of 1

Author:  Roxy2007 [ Thu Jun 17, 2010 6:26 pm ]
Post subject:  Intrebare

Buna.....Va rog sa-mi explicati un aspect.....Soare tranzit cuadratura Junon natal dar in acelasi timp,la grad perfect Soarele face un trigon cu Lilith.Deci trigonul cu Lilith mareste puterea Soarelui in cuadratura cu Junon,in sens negativ?
Va multumesc

Author:  Marta [ Fri Jun 18, 2010 8:42 pm ]
Post subject:  Re: Intrebare

Cred ca raspunsul la intrebarea ta este mai degraba pozitiv.

Author:  Mihaela [ Sat Jun 19, 2010 11:24 am ]
Post subject:  Re: Intrebare

Daca este vorba de Lilith, gandindu-ma la cat de parsiva este tentatia, sfatul, cu care vine ea, atunci eu cred ca "binele" poate veni doar prin renuntare, ceea ce pentru noi, oamenii obisnuiti, seamana mai putin a bine. Destul de greu se renunta, de exemplu, la orgoliu (care ar fi "binele" la care ma gandesc). Mult mai simplu si tentant este, sub influenta ei, sa facem o inlocuire, sa inlocuim ceva vechi cu ceva nou, dar de aceeasi factura.
Soarele, prin pozitia sa,prin aspecte, poate avea o forta vitala mai mult sau mai putin buna, si daca este oricum slabita, un asa aspect cu Lilith cred ca nu ajuta.

Author:  coser [ Thu Jul 28, 2011 5:38 pm ]
Post subject:  Re: Intrebare

Subscriu la ceea ce a spus Mihaela, doar ca este important de stiut in ce zodii sunt planetele indicate.
...si inca ceva, nu este clar daca Lilith este in tranzit sau natal...
Cand Lilith este in tranzit evenimentele au o factura relationala, dar trec asa ca un curect electric prin corp si in functie de rezistenta psihica, emotionala sau fizica pot produce evenimente in casele din care actioneaza. Cand Lilith este in tranzit este important sa vezi si celelate planete care intervin in asa fel incat sa poti afla realitatea evenimentelor despre care aceste pozitii iti vorbesc.

Author:  Mihaela [ Fri Jul 29, 2011 6:43 pm ]
Post subject:  Re: Intrebare

Gheorghiţă,
când se va putea, te-aş ruga să revenim puţin la subiectul ăsta.... .
Sub o formă sau alta, aspectarea Soarelui de către Lilith , chiar dacă unghiul este din categoria celor benefice, înseamnă lezare.
Neştiind semnele în care sunt planetele, formulez întrebarea în două variante:

Dacă Soarele ar fi în detriment ( exil sau cădere), ar cădea mai usor in capcana maleficului, care îl priveşte de la 120 grade.
Dacă Soarele ar fi în domiciliu sau exaltare, fiind puternic, poate fi convins mai greu, dar tentaţia există.
Te rog, pentru cele doua variante ( Soare în detriment, respectiv demnitate, dar în trigon cu Lilith), cum s-ar nuanţa cuadratura de care se spune la începutul topicului, dintre Soare şi Junon, DAR în condiţiile temei natale, deci cuadratura pivită ca aspect eliberator? ( ştiu că nu am luat in discuţie şi poziţia în semn a lui Junon...m-am oprit doar la un Soare puternic/slăbit calitativ, aspectat "benefic" de Lilith....)

Author:  coser [ Sat Jul 30, 2011 7:26 am ]
Post subject:  Re: Intrebare

Daca Soarele este intr-o calitate buna, nu doar prin domiciliu exaltare, dar daca este sustinut de un aspect bun, o configuratie la care participa si ridica un careu cu Junon poate aduce un disconfort, o tensiune in relatii ce poate fi constructiva. Evenimentul scoate la lumina tensiuni pe care persoana nu le-a discutat cu nimeni si pentru ca Soarele este in pozitie benefica aceste probleme se vor consuma intr-un mod constructiv, prin intelegere si toleranta, prin rabdare in discutii, prin acceptare a defectelor sau iertare. Daca Soarele nu detine acest privilegiu, situatia va fi greu de suportat de individ. Se va intampla ca defectele, neajunsurile sau pur si simplu o eroare pe care o tot repeta, un stereotip negativ sa-i fie aratat in cel mai nepotrivit mod sau in maniera in care il deranjeaza cel mai tare ori de la persoana cu care nu poate construi un schimb pasnic.
Daca in tema natala cele doua planete se intalnesc in careu si acesta se mai situeaza si la nivelul cel mai mic al tolerantei individul isi pune bariere in ceea ce suporta si ce nu suporta la celalalt, care sunt tabieturile sale in relatii si nu doreste sa si le depaseasca. In timp poate descoperi ca exact depasirea acestor elemente pretioase, acestor trasaturi de comportament care ii dau satisfactii reprezinta marea deschide spre progres sau armonie, ca doar acestea sunt cele care il tineau pe loc si nu-i permiteau sa-si largeasca orizontul. Asa dupa cum se intelege a schimba ceva ce stii sa faci si faci de mult apare ca in poezia lui Eminescu "Revedere": convinge prin nostalgie, printr-un confort care nu este abandonat decat cand dizarmonia ori rigiditatea sa imbolnaveste o structura a fiintei sau o parte a corpului.
Multi nu cred ca o dizarmonie a relatiilor poate duce la o afectiune fizica, dar daca ar consulta informatii despre cauzele spirituale ale bolilor ar intelege ca nu toate le dezvoltam in solitudinea gandurilor, ci si prin relatii imature, lagaturi construite pe frica ori atasament si ca liber consimtamantul este in societatea noastra o poveste frumoasa, cu feti frumosi si zane, adica ceva inexistent.
Aceste element al constructiei relatiilor ia amploare daca intervine relatia celor doua planete din teme diferite, intr-o sinastrie. Ea se poate concretiza intr-un domeniu anume (dupa legatura care se construieste intre case) sau se poate sublima intr-un alt schimb ce poate ajuta sau slabi puterea de implementare a destinului propriu. Conform proverbului "Rudele ni le da Dumnezeu, dar prietenii ni-i alegem singuri" Junon va interveni prin doua tipuri de constrangeri:
1. ceea ce trebuie sa accept si sa integrez chiar daca ma conditioneaza;
2. ceea ce-mi place sa fac cu celalalt sau din celalalt.
Asadar, cu fiecare element pe care il adaugam acestei ecuatii descoperim ca, in realitate, tocmai pentru ca e vorba despre relatii, despre schimb de valori, principii, schema generala a temeie se strecoara in gandurile si faptele pe care le savarsim in asa fel incat nu putem fi doar gandul, ci intreaga structura este cea care gandeste un anume demers, nu putem fi doar sentimentul, ci intregul bagaj sufletesc, intreaga karma este cea care se interpune pentru a ne oferi motivatii, explicatii, pentru a ne convinge ca emotia, gandul, evenimentul ce apare din acestea este real.
Cei care sunt in Pace, care se alinieaza la o forma a simtirii care coexista, fara a fi atinsa, cu tot ceea ce am construit noi cu mintea falsa sau emotiile rasturnate, descopera, asa cum Sfantul Augustin spunea ca "Exista in noi ceva mai adanc decat noi insine!". Pornind de a aceasta baza, fluviul relatiilor se duce spre gura de varsare curatandu-se periodic, eliberadu-se din ce in ce mai mult de frica de singuratate, de moarte, de suferinta, de abandon sau de neputinta de a face fata problemelor. El va fi in Pace si pentru ca in Pace fiinta este intreaga, actioneaza prin toate structurile sale, va stii cum sa se ridice, ce sa-si ofere pentru vindecare si in ce mod sa-si ceara iertare de la cei pe care i-a jignit fara a dori in mod direct asta.

Author:  Mihaela [ Sat Jul 30, 2011 8:20 am ]
Post subject:  Re: Intrebare

Un raspuns atat de amplu, venit asa dimineata, nu poate fi decat darul zilei....zilei lui Saturn... :)

Pe un asa scenariu ( Soare aspectat de un malefic si in acelasi timp participant la un careu care duce gandul spre relationare-Junon- ) am vrut sa vad, cu ajutorul tau, nuanta binelui din rau.

Multumesc..


coser wrote:

Multi nu cred ca o dizarmonie a relatiilor poate duce la o afectiune fizica, dar daca ar consulta informatii despre cauzele spirituale ale bolilor ar intelege ca nu toate le dezvoltam in solitudinea gandurilor, ci si prin relatii imature, lagaturi construite pe frica ori atasament si ca liber consimtamantul este in societatea noastra o poveste frumoasa, cu feti frumosi si zane, adica ceva inexistent.

Absolut adevarat..

Page 1 of 1 All times are UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/