It is currently Sat Dec 14, 2019 4:54 pm

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
 Page 1 of 1 [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Explicati`mi si mie va rog!
PostPosted: Fri Dec 05, 2008 12:29 am 

Joined: Mon Apr 24, 2006 11:20 pm
Posts: 98
Tot aud spunandu-se chiar si de catre cei mai priceputi in ale astrologiei sintagma " Karma grea". Ca o replica ma intreb: exista si karma usoara? Iar o karma "grea" cum poate fi definita?


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: Explicati`mi si mie va rog!
PostPosted: Fri Dec 05, 2008 5:54 pm 
User avatar

Joined: Wed Jul 20, 2005 10:49 pm
Posts: 821
Raspunsul cel mai simplu cred ca il gasesti chiar in definitia karmei....
Din vietile anterioare nu venim numai cu experiente de viata negative.Aducem dupa noi si bune si rele, numai ca se intampla ca balanta sa fie dezechilibrata si in functie de care brat este mai greu, si karma este mai grea sau mai usoara..._________________
Mihaela A.G.(mag)
(http://argmihaela.blogspot.com)
"Există în noi ceva mai adânc decât noi înşine". (Sf. Augustin)
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: Explicati`mi si mie va rog!
PostPosted: Sat Jan 17, 2009 3:30 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Daca o karma grea inseamna un bagaj karmic amplu si consistent, iar o karma usoara unul simplu si degajat, este de la sine inteles ca persoana care va avea o karma grea nu va intampina greutati venite din multitudinea elementelor de destin, cu care trebuie sa se confrunte, ci din dificultatea lor. Daca ai o karma intensa pe sectorul afectiv si ea este usoara, atunci relatiile iti sunt relativ simple. Ceea ce ar putea complica, si indica o karma grea in acest sector, tine de diversitatea vietii, de interferente ininteligibile prin care oamenii vorbesc pe rand si se inteleg separat, pentru ca apoi sa se poarte ca si cum sentimentele sunt la cotele cele mai inalte.
Din punct de vedere evolutiv a avea o karma grea este un privilegiu, pentru ca nimeni nu vine aici, in aceasta lume, in vacanta. Cu totii venim aici sa invatam, cu totii ne alegem un destin care implica munca. Relatia dintre memoria trecutului si ambitiile si aspirtiile de acum indica o munca a sufletului si cu cat muncim mai mult si mai serios, incercand sa invatam din efort, cu atat suntem mai castigati.
Greutatea karmei nu este un indicator al nivelului de evolutie, in sensul ca o persoana evoluata spiritual nu va avea obligatoriu o karma grea sau usoara. Ea este pe frecventa legaturii dintre trecut si ambitiile de acum, dintre ceea ce am facut si ceea ce ne-am propus sa facem in aceasta viata. Contradictia vine din analizator. Daca o karma este aleasa cu sufletul, adica prin intermediului unui element imperceptibil direct in aceasta viata, in lumea fizica observarea ei se va face prin senzatii subiective, intelegeri limitate ce tin de vechile obiceiuri (karma). Aceasta contradictie, acest paradox, de a-ti atribui o meserie, un job, adica o karma, la care te pricepi si in care ai un istoric, si apoi de a te identifica in totalitate cu ea gandind "eu sunt meseria", "eu sunt jobul" "eu sunt karma", aduce suferinta. Eliberarea de ea se face prin viziune de ansamblu a vietii, iar viziunea de ansamblu o obtii prin deplasarea centrului de atentie in afara preocuparilor impuse de karma. A face asta inseamna a lucra cu instrumente abstracte, inseamna a accepta existanta sufletului si a-ti raporta sufletul din aceasta lume la un etalon spiritual al unei lumi paralele, superioara ca vibratie si mod de organizare, de acolo de unde ai hotarat sa-ti asumi rolul, meseria, karma. Acest procedeu te duce la depasirea karmei.
Prin asta, ti-am raspuns si la eventualele intrebari legate de conditionarile si utilitatea karmei, dar si legate de persistenta si depasirea ei._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject: Re: Explicati`mi si mie va rog!
PostPosted: Wed Jan 21, 2009 8:26 pm 

Joined: Mon Apr 24, 2006 11:20 pm
Posts: 98
Multumesc Coser. Am sa meditez la ceea ce ai scris, destul de cuprinzator raspunsul tau, am sa incerc sa-l fac aplicabil in aspectele practice.


Offline
 Profile Send private message  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group