Am vazut ca majoritatea postarilor de pe acest site au in esenta ceva extrem de egoist. Mai toate suna in felul urmator
Salut . Nu am reusit sa postez harta dar datele mele sunt...Te rog spune mi etc etc(si aici intervine omul o fiinta egocentrica care pune mai presus de toate nevoile, interesele personale in plan imediat pierzand din vedere faptul ca acest forum ca majoritatea celor existente pe internet necesita un dublu transfer de informatie, nefiind de ajuns transmiterea unidirectionala a datelor, opiniilor, intuitiilor etc)
In fine trecand peste aceasta constatare am sa vin si eu cu o propunere_ o astrograma_ pe care nu o sa ma multumesc doar sa o livrez ci am sa incerc sa o si interpretez cu notiunile dobandite de mine pana in prezent cu rugamintea sa interveniti de cate ori este nevoie si in special atunci cand rationamentele nu sunt corecte sau cand observati lucruri care merita a fi mentionate.
M am gandit mult daca ar trebui sa deschid acest topic avand in vedere ca interpretarea unei astrograme(mai ales cand nu este a ta) este un lucru extrem de delicat care necesita multa atentie,migala, intuitie, spirit analitic etc
Persoana in cauza se numeste Liviana, imi este prietena si am ales datele si harta ei fiindca par a fi destul de provocatoare astrologic vorbind
Aici este harta ei
Uploaded with
ImageShack.usSi fiindca discutiile filosofice nu si au rostul intr un forum de astrologie am sa va spun cate ceva despre liviana(nu tot
cel putin nu deocamdata)
este o persoana introvertita, cu o minima exteriorizare a emotiilor,perseverenta, rabdatoare,este inteligenta, face deja a doua facultate, diplomata, are multi prieteni
Voi incepe cu notiunile de baza ale interpretarii pentru a stabili cateva caracteristici generale ale individului
Triada Soare Luna Ascendent
Ascendentul in balanta, semn masculin, de aer - nativul este perceput de ceilalti ca fiind sensibil, rafinat, artist, diplomat. Este mereu nehotarat, sovaitor, instabil.
Soarele in taur- nu se simte prea bine fiind situat intr un semn feminin, dar confera nativului insusirile caracteristicile acestui semn statornicie, rabdare, perseverenta, metoda, ritmicitate in atingerea scopului. Prezenta lui in casa 8(o pozitie extrem de proasta) indica pasiunea pentru ocult,sexualitate marcata sau reprimata inca nu stiu exact
, o sanatate slaba, posibile mosteniri..etc
Luna in leu intr o astrograma feminina poate insemna nevoia de a conduce, impetuozitate, orgoliu nemasurat plasata in casa 11 a prietenilor sugereaza anturaje multiple si variate in care persoana se integreaza cu usurinta.
Si intr adevar Liviana este o tipa comunicativa
Asta la o prima vedere... pentru a constitui liniile de baza ale personalitatile
As mai putea remarca si cuadratura intre soare si luna care creaza un dezechilibru intre semnificatiile celor doua planete, posibil in legatura cu neacceptarea, dezacordul modurilor de manifestare diferite.
Dar nu vreau sa intru inca in interpretarea aspectelor.
Deci pana aici Liviana este perceputa de ceilalti ca o tipa diplomata, artista, sensibila( datorita lui Venus stapanul balantei), indecisa, insa apele linistite sunt adanci. De partea cealalta a exprimarii interioare domneste un Soare viciat pe taramul mortii in aspect negativ cu impetuoasa Luna din Leu. Si de aici banuiesc numeroase frictiuni interioare, o melancolie modulata de fenomene senzoriale, poate chiar o imposibilitate de adaptare, de acceptare a propriului eu...per total mie imi pare ca ascunde o viata interioara framantata.
In emisfera sudica sunt 5 planete, iar in cea nordica tot 5 planete deci vrei nu vrei evenimentele in plan social vor fi similare celor in plan personal(sau vor juca aceasi pondere in destinul ei)
In emisfera estica 7 planete si 3 in cea vestica trag concluzia ca isi va decide de cele mai multe ori singura destinul aceasta fiind o existenta in care va trebui sa semene roade, deci indirect se subintelege sacrificiul pe care va trebui sa l faca in plan personal prin experiente de viata si comportament.
Am sa ma opresc aici deocamdata...cu rugamintea de a ma corecta acolo unde este cazul si de a expune si alte observatii. O sa revin si pentru detalierea celorlalte aspecte sau cel putin atat cat ma pricep. Mie pesonal mi se pare o tema pasionanta.