It is currently Mon Jun 24, 2019 12:40 pm

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
 Page 1 of 1 [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: astrograma se modifica daca ne mutam pe alt continent?
PostPosted: Fri Dec 17, 2010 10:39 pm 

Joined: Fri Jul 14, 2006 3:26 pm
Posts: 9
Buna ziua,

Am o intrebare si poate reuseste sa ma ajute cineva. M-am nascut in Romania in Roman in data de 3 ianuarie 1973 intre 23:30 si 24:00. In urma cu 3 ani m-am mutat in Canada. Imi este foarte greu sa ma acomodez aici. Exista o legatura intre locul in care te-ai nascut si locul in care locuiesti? Astrograma te poate ajuta sa-ti arate unde e locul tau in lumea asta?

Multumesc,
Ruxandra


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: astrograma se modifica daca ne mutam pe alt continent?
PostPosted: Sat Dec 18, 2010 3:05 pm 

Joined: Sun Nov 27, 2005 5:19 pm
Posts: 521
Astrograma nu-ti poate spune unde este locul tau pe lumea asta, sau cel putin asta e parerea mea. Motivul este acela ca, fara sa spun vorbe mari, locul nostru sta in suflet..
Este adevarat ca fiecare tara are o harta a ei si intr-un anumit loc ti-ar putea fi mai bine sau mai putin bine, insa daca iti faci un scop in viata in a evita dificultatile, care au rolul de a te ajuta in dezvoltare, nu vei putea evolua. Si aici nu ma refer neaparat la tine.
In cazul tau, pentru a intelege ce ti se intampla si ce ar trebui sa intelegi si sa depasesti, poti sa-ti faci harta realocata (cred ca asa se numeste). Data nasterii, ora, intreaga tema de nastere se recalculeaza folosind insa datele locului in care traiesti- desi te-ai nascut in Roman, in dreptul longitudinii, latitudinii, a cursului orar vei pune datele locului in care traiesti acum. Stiu insa ca parerile sunt impartite in privinta realocarii, multi astrologi spun ca nu are vreo relevanta si ca important este locul nasterii.
O alta metoda este sa faci sinastria, suprapunand peste tema ta tema tarii respective._________________
http://marta-indigo.blogspot.com/
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: astrograma se modifica daca ne mutam pe alt continent?
PostPosted: Sun Dec 19, 2010 1:14 am 
User avatar

Joined: Wed Jul 20, 2005 10:49 pm
Posts: 821
ruxandra wrote:
astrograma se modifica daca ne mutam pe alt continent

Nu. Acea imagine a cerului, imortalizata in momentul nasterii, este singura tema natala pe care o purtam dupa noi toata viata, indiferent pe ce continent ne-am stabili.
Odata stabilit domiciliul in alta parte a globului, bineinteles ca vei urmari influenta tranzitelor planetare asupra ta ridicand teme pentru coordonatele locului unde domiciliezi, dar vei raporta aceste tranzite la tema ta natala ( cu nasterea in Romania).
Eu nu impartasesc ideea relocarii temei natale. Consider ca Ascendentul trebuie sa ramna acelasi toata viata ( ceea ce nu se intampla prin relocare), fiind antena prin care energiile cosmice inunda corpul fizic la contactul cu aceasta lume. Noi ne insusim energia specifica semnului ascendent, ne folosim de trasaturile acestui semn si in felul acesta reusim sa exprimam trasaturile semnului sub care ne nastem (semnul Soarelui).
ruxandra wrote:
Astrograma te poate ajuta sa-ti arate unde e locul tau in lumea asta?

Raspunsul pentru intelesul pe care il dau intrebarii tale este Astroharta.
Nu am aprofundat problema, dar din ce am citit iti pot spune ca Astroharta este un fel de proiectie a temei tale natale pe harta lumii. Si cum stim ca planetele devin mai puternice atunci cand sunt angulare si cat mai apropiate de axele principale (Ascendent/Descendent, MC/FC), Astroharta iti arata acele locuri de pe glob unde Soarele tau natal, guvernatorul temei natale, realizeaza aceste conjunctii cu Asc, MC. Dupa ce ai descoperit locul de pe glob care crezi ca te poate implini, vezi cum alegi momentul plecarii..._________________
Mihaela A.G.(mag)
(http://argmihaela.blogspot.com)
"Există în noi ceva mai adânc decât noi înşine". (Sf. Augustin)
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: astrograma se modifica daca ne mutam pe alt continent?
PostPosted: Sun Jan 23, 2011 12:45 pm 

Joined: Mon Apr 09, 2007 3:20 pm
Posts: 14
Location: elvetia
Buna,

Eu stiam ca relocarea se face si pentru tema natala, dar semnificatia temei relocate nu este aceeasi cu a temei natale din locul unde ne-am nascut.

Relocarea se face cu scopul de a vedea ce influenta va avea noul mediu/loc asupra unei persoane, schimband locul mi se pare destul de evident ca se modifica si perceptia asupra lumii... poate nu radical si nu imediat, e un proces care dureaza, dar ceva se modifica. Si lumea din noul loc te percepe altfel decat cei intre care te-ai nascut (este vorba de alta cultura, chair si fara a ne referii la alte "energii").
Intors la locul nasterii, se reia dinamica personalitatii dinainte - la cu toate ca la personalitate s-a adaugat un bagaj de experiente pe care l-ai capatat in celalalt loc.

M-a interesat subiectul personal, traind de mai bine de 10 ani in Elvetia. Un exemplu banal din tema mea natala (ca deh, inca mai invat si experimentez pe mine tot ce e nou):
Soarele in casa 11, varsator (in RO), se "muta" prin relocare in Elvetia in casa 12. Ei bine, pe an ce trece, a trebuit sa ma resemnez cumva, sa inteleg ca aici nu mai sunt prietenii, nu mai reusesc decat foarte rar sa cultiv relatii cu oameni care au ceva in comun cu mine... ca in ultimii 3-4 ani am locuit intr-un oras in care inca nu cunosc pe nimeni, sunt total izolata! Daca as spune asta cuiva din Romania care ma cunoaste (cum sunt acolo) nu m-ar crede!
Chiar si ascendentul - Berbec - devine prin relocare Pesti... iar pe MC prin relocare apare Neptun... Cumva aici nu am deloc curaj sa ma expun si nu pot sa ma trezesc decat foarte cu greu (si la propriu si la figurat :) ) De catre ceilalti de aici mi s-a atras atentia ca nu stiu cumva de unde sa ma ia, ca sunt ca o nebuloasa, in ceata pentru ei...

Ce vreau sa punctez este ca modificarile aduse de relocare nu afecteaza in esenta ei personalitatea, ci doar o pune in noi situatii, in care ea isi va dezvolta anumite aspecte.

(Ex: eu inca vreau mult sa am cercul meu de prieteni, fac eforturi sa adun lumea cu care am ceva in comun la mine etc. In plus sufar in tacere ca lumea nu-mi percepe prezenta ca inainte :D, ca nu reusesc sa fiu directa si spontana cu necunoscutii cum reusesc in Romania etc. Si totusi sunt obligata sa ma adaptez cumva...)

Ileana


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: astrograma se modifica daca ne mutam pe alt continent?
PostPosted: Mon Jan 24, 2011 9:33 pm 
User avatar

Joined: Wed Jul 20, 2005 10:49 pm
Posts: 821
Ileana,
nu vreau sa contrazic ceea ce spui ca ti se intampla, pentru ca sunt evenimente pe care tu le traiesti, dar am convingerea ca efectul a ceea ce traiesti, are o alta cauza, si nicidecum relocarea temei natale ( revolutii solare, tranzite...).
Dupa ce am inteles ( in timp) ce inseamna tema natala dincolo de desen, nimic nu ma poate convinge ca aceasta tema NU este unica.
Nu m-am nascut intamplator pe un anumit meleag, iar daca in timp ma hotarasc sa-l schimb, asta este, cu siguranta, un detaliu pe care tema natala il contine.
Daca modific configuratia temei de nastere ( prin relocare), modific doar desenul, dar bagajul karmic, singurul lucru evident, stiut, trait candva, in trecutul f indepartat, nu-l pot modifica....el exista, ma intorc fara sa vreau la el ( este singurul lucru pe care il stiu cel mai bine). Acolo, in acel bagaj karmic, am si lucrurile mele bune din trecut, dar si pe cele lasate nerezolvate, care acum, in viata asta, imi trimit tot felul de provocari, indiferent ( si poate ca deloc intamplator)in ce loc ma aflu...
Cum spuneam si mai sus putin, acum, fiind in alta tara, orice tranzit vei urmari, este firesc sa-l ridici pentru coordonatele acelui punct, apoi il suprapui peste tema ta natala....
Eu cred cu tarie in unicitatea temei natale..._________________
Mihaela A.G.(mag)
(http://argmihaela.blogspot.com)
"Există în noi ceva mai adânc decât noi înşine". (Sf. Augustin)
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: astrograma se modifica daca ne mutam pe alt continent?
PostPosted: Tue Jan 25, 2011 1:19 pm 

Joined: Mon Apr 09, 2007 3:20 pm
Posts: 14
Location: elvetia
Cred ca nu m-am exprimat bine, pentru ca nu contestam unicitatea temei natale in locul nasterii - pentru interpretarea matricei energetice sau bagajului karmic cu care ne nastem...si cu care trebuie sa mergem inainte. Dar sansa de a ne folosi de acest bagaj se schimba...

Ceea ce stiam este ca scopul relocarii este altul: de a arata in ce fel ne influenteaza noul mediu si in ce fel suntem perceputi de cei din noul mediu. Ascendentul propriu-zis de exemplu ramane acelasi, dar el nu se mai poate exprima asa, ca "la el acasa".

Nu e doar o impresie a mea bazata pe propria experienta, ci este si opinia unuia dintre cei mai renumiti astrologi de aici, Claude Weiss, specialist intre altele si in astro-cartografie si relocare, care de 30 de ani studiaza asta.
Printre altele exista multe exemple de personaje celebre care schimband locul nasterii au schimbat un pic si "norocul", dand acces la un potential altfel bolcat: spre exemplu o axa interceptata poate brusc sa "se deschida".

Sigur ca felul in care privim karma influenteaza mult opinia asupra relocarii, iar din punctul asta de vedere eu am prea putina experienta.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: astrograma se modifica daca ne mutam pe alt continent?
PostPosted: Wed Jan 26, 2011 9:05 pm 
User avatar

Joined: Wed Jul 20, 2005 10:49 pm
Posts: 821
Ileana, intelesesem bine ce ai vrut sa spui; vorbeam despre "relocare", deci renuntare la tema natala datorita schimbarii domiciliului, pentru ca asta inseamna...o noua tema natala..
Abia acum nu mai inteleg nimic...cum adica

alcara wrote:
Ascendentul propriu-zis de exemplu ramane acelasi, dar el nu se mai poate exprima asa, ca "la el acasa".


Daca este vorba de relocarea temei natale, atunci renunti la ce ai avut si ridici o alta tema, ai alte coordonate si de regula alt ascendent ( sa nu mai spun ca Luna poate schimba, prin relocarea temei, chiar si semnul...depinde la ce grad a fost la nastere).

Stiu, se poate vorbi mult pe subiectul asta, sunt persoane care vin cu argumente de tot felul pentru a-si sustine descoperirea...Este dreptul lor.

Am tot respectul si admiratia pentru astrologii experimentati, cu multa cunoastere, (ma refer acum la Claude Weiss pentru ca l-ai amintit), dar relocarea temei natale ( deci nu astrocatografia!) inseamna pt mine un act de brutalizare a temei natale si atat...._________________
Mihaela A.G.(mag)
(http://argmihaela.blogspot.com)
"Există în noi ceva mai adânc decât noi înşine". (Sf. Augustin)
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: astrograma se modifica daca ne mutam pe alt continent?
PostPosted: Mon Feb 14, 2011 2:08 pm 

Joined: Mon Apr 09, 2007 3:20 pm
Posts: 14
Location: elvetia
E adevarat, iar m-am exprimat gresit... Relocarea, asa cum ne-a explicat Claude Weiss, nu reprezinta "renuntarea la tema natala", ci adauga alte informatii.
Este utila pentru a descoperi potentialul noului loc in care traiesti. Nu doar tranzitele ci chiar astrograma facuta pentru locul si ora care era in noul loc, atunci cand te-ai nascut.

Cand am spus ca ascendentul ramane acelasi (exprimare incompleta) - ma refeream la tema natala ne-relocata, la faptul ca raman de exemplu un varsator + ascendent in berbec (asa cum reiese din tema natala la locul nasterii), dar care traieste in conditii de ascedent pesti in elvetia si cand am de-a face cu elvetienii..; pentru ca aici sunt perceputa altfel si, fiind nevoita sa ma adaptez la noul mediu, ma voi comporta adesea altfel.

Tot ce se poate ca potentialul meu karmic sa ramana acelasi, dar locul ma poate bloca sau imi poate fi prielnic in a mi-l exprima.

Eu as recomanda oricui traieste de mai mult timp departe de locul in care s-a nascut si stie un pic de astrologie sa faca acest mic exercitiu si sa verifice cum arata astrograma facuta pentru locul si ora care era in noul loc, atunci cand s-au nascut (relocarea asa cum o prenzinta Claude).


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: astrograma se modifica daca ne mutam pe alt continent?
PostPosted: Fri Feb 18, 2011 2:42 am 

Joined: Fri Jul 14, 2006 3:26 pm
Posts: 9
Imi poti te rog recomanda un calculator sa vad ce ascendent am aici in Toronto?

Multumesc,
Ruxandra


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: astrograma se modifica daca ne mutam pe alt continent?
PostPosted: Sun Feb 20, 2011 8:41 pm 

Joined: Mon Apr 09, 2007 3:20 pm
Posts: 14
Location: elvetia
Aici poti calcula rapid online:
http://www.astro.com/

In meniul de sus selectezi "Free Horoscopes" si dupa, din lista de chestii gratis: "Extended Chart Selection". Poti lasa setarile standard... sau poti sa le schimbi, daca esti obisuita cu un anumit sistem de case.


Offline
 Profile Send private message  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 10 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group