It is currently Sat Aug 18, 2018 7:09 am

All times are UTC [ DST ]
 Page 1 of 1 [ 20 posts ] 
Author Message
 Post subject: O constatare
PostPosted: Fri Sep 05, 2008 5:56 pm 

Joined: Sun Nov 27, 2005 3:19 pm
Posts: 521
Eu cu intuitia mea, sper sa nu va dau pe spate si acum, asa cum a fost la tema compusa :lol:
Este ceva verificat (de mine). In perioada unui aspect intre planetele in tranzit, acest lucru se resimte la nivel individual sau in sinastrie intr-un mod special, daca acest aspect exista deja in aceste teme.
Sa zicem de exemplu ca Luna in tranzit face careu la Pluton in tranzit; doua persoane care au in sinastrie acest aspect vor trece printr-un moment mai delicat, rezonanta facand ca aspectul sa fie usor de simtit.. si greu de evitat (cu atat mai mult in cazul aspectelor intre planetele grele).
Si inca ceva: nu stiu cat e coincidenta sau nu, insa pana acum mi s-a intamplat de cateva ori: o planeta in tranzit face aspect cu una din planetele mele.. paranormal, insa in acea perioada fie cunosc o persoana cu care in sinastrie aspectul sa apara, fie ma interesectez mai des cu persoane deja cunoscute cu care am in sinastrie aspectul respectiv. Si cum nimic nu e intamplator.._________________
http://marta-indigo.blogspot.com/
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: O constatare
PostPosted: Sat Sep 06, 2008 10:00 am 

Joined: Mon Aug 21, 2006 11:12 am
Posts: 42
Location: oradea
ouau....... daca nu pomeneai la inceput de intuitie as fi JURAT ca e vb de matematica pura!!!
Interesanta constatarea.... dar pare a fi totusi o logica matematica la mijloc ( descoperita de o instuitie peste medie)
Cred sunt de acord ca o persoana care are o quadratura intre 2 planete - in momentul in care aceasta quadratura se formeaza o va simiti mai PUTERNIC fata de cineva care are un aspect armonic.


Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject: Re: O constatare
PostPosted: Sat Sep 06, 2008 1:03 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 6:15 pm
Posts: 2227
Location: Barlad
Marta wrote:
...Si cum nimic nu e intamplator..


Este absolut fantastica observatia ta cu atat mai mult cu cat fara indrumare ai ajuns sa percepi toate acestea. Ceea ce explici tu este un aspect controversat in astrologie si tine de domeniul astrologie personale. Adica este vorba despre o combinatie complicata intre planete in tranzit si cele natale care construiesc aspecte si relatii ca si cum ambele ar fi in tranzit. Problema este ca nu se stie exact care sunt prioritatile, adica nu exista o regula generale unanim acceptata care sa spuna: de ce pe cuadratura Luna tranzit - Pluton natala ma intalnesc cu persoane care au o Luna in cuadratura cu Plutonul meu sau viceversa si nu pe trigonul Luna tranzit- Marte natal?
Astrologia personala porneste de la premisa ca planetele exterioare sunt reflectate in interior si ca la un moment dat, prin vointa, vibratiile planetare pe care noi le detinem deja pot fi manipulate si acestora li se poate schimba ordine si succesiunea cu care survin in viata noastra. Saturn - timpul si gandirea - este cel care controleaza toate acestea si, evident, devine cheia.
Gandesc aceasta teorie de ani de zile si inca nu am finalizat-o. Ceea ce a spus Marta este numai o parte din ceea ce inseamna astrologie personala.
Daca Saturn este agresat in tema el va da prioritate cuadraturilor sau opozitiilor. Daca el este bine plasat in tema, puternic si benefica, va face ca trigoanele si sextilele sa fie puternica. Cand pozitia sa este duala, el face trimitere catre conjunctie in aspectul bun si inconjunctie in cel stresant.
Evident, pentru ca nimic nu este intamplator si toate acestea se produc dupa o cauza, astrologia karmica, dupa atatea secole de experienta, a ajuns ca creada ca de fapt cuadratura este cel mai agresiv aspect, cel mai dur si cel mai in masura sa defineasca termenul de conditionare negativa, iar trigonul cel mai bun in masura de defineasca termenul de conditionare pozitiva.
Aspectul eliberator din astrologia karmica exact la asta se refera si le este indicat de cuadratura cu orbul cel mai mic.
La fel, de partea cealalta trigonul cu orbul cel mai mic da planetelor o mare putere si viziune speciala vietii.
In concluzie, intai sa urmarim saturnul din tema sa vedem spre ce inclina balanta, apoi sa urmarim aspectele pozitive ale lunii si ce fel sunt oamenii cu care ne intalnim, care ne sunt pornirile. Marta ne-a indicat o linie, dar unii prefera ca indicatorul sa nu fie dat de intalniri, ci de modul cum interactioneaza ei cu lumea, pornirile, gandurile, cum le este sanatatea, vitalitatea, gandurile sau emotiile.
Nu are importanta ce alegem pentru observatie, pentru ca fiecare alege dupa cum ii indica tema, adica dupa cum ii vine din interior, important este ca aceasta metoda ne poate raspunde la intrebarea: de ce m-am schimbat?_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject: Re: O constatare
PostPosted: Sat Sep 06, 2008 6:15 pm 

Joined: Sun Nov 27, 2005 3:19 pm
Posts: 521
coser wrote:
important este ca aceasta metoda ne poate raspunde la intrebarea: de ce m-am schimbat?


Da, cred si eu ca asa este, si ne-am schimbat poate pentru ca n-am avut de ales.. pentru ca in primul rand este karma care nu ne iarta, momentele delicate intr-o harta si faptul ca atragem persoane cu care rezonam negativ, arata pe ce nivel al evolutiei suntem, asta si in functie de modul in care alegem sa reactionam...Acestea sunt lectiile, probele la care suntem supusi. Si in final ne schimbam pentru ca avem de ales intre a evolua sau a involua.

Mi se pare foarte interesant faptul ca Saturn este cheia, pierdusem din vedere ca el este stapanul timpului (al gandirii nu stiam).
Multumesc pentru apreciere, Gheorghita. Chiar voi fi atenta cand se intampla altfel de "fenomene", voi fi atenta mai ales la modul in care am ales sa ma comport, cum sa gandesc, practic cum am primit si cum am inteles mesajul aspectului respectiv.. indiferent ce s-ar zice, e o modalitate de a depasi aspectul negativ a carui rezonanta exista cumva in noi si pe care trebuia sa-l depasim..

Marius, nu este matematica, este chiar banal.. mi-a atras atentia mai demult un aspect. Un nou coleg cu care era greu sa comunic, si avand posibilitatea sa-i aflu data nasterii, m-am uitat pe harta lui. Saturn al lui facea careu la Luna mea, DAR MAI MULT decat atat: in acea perioada, Saturn in tranzit facea careu la Luna mea natala... M-a pus pe ganduri acest lucru, dupa care am observat ca de multe ori, in perioade "tensionate" cu alte persoane, in general are loc o reeditare a aspectelor din sinastrie.._________________
http://marta-indigo.blogspot.com/
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: O constatare
PostPosted: Sat Sep 06, 2008 6:38 pm 

Joined: Sun Nov 27, 2005 3:19 pm
Posts: 521
Revin cu cateva completari, de dragul exactitatii. Cu colegul de care va spuneam avusesem o relatie de serviciu destul de buna, insa la un moment dat ceva s-a intamplat. El devenise destul de plin de el intre timp (avansase) insa ce e mai important e ca incepusem sa ma simt foarte vulnerabila in prezenta lui, eu care de obicei nu am sentimente din astea (desi sunt sensibila, nu sunt excesiv de usor de ranit, va vorbeste un Berbec cu Luna si Marte in Scorpion). Uitandu-ma pe tranzite, am realizat ca perioada in care perceptia mea asupra lui s-a schimbat (sau am inceput sa-l vad asa cum era) a fost aceea in care Saturn in tranzit chiar a inceput sa faca cuadratura la Luna mea!
Sfatul meu ar fi asta: vedeti ce aspecte negative aveti in natala, vedeti si ce aspecte fac planetele din natala cu planetele grele aflate in tranzit... si pe urma verificati-va agenda cu date de nastere :lol: Asta ca sa stiti cam cu cine veti avea de reglat niste conturi, cine "va va ajuta" sa evoluati sau sa involuati.._________________
http://marta-indigo.blogspot.com/
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: O constatare
PostPosted: Sat Sep 06, 2008 7:49 pm 
User avatar

Joined: Wed Jul 20, 2005 8:49 pm
Posts: 816
Marta wrote:
Sfatul meu ar fi asta:... verificati-va agenda cu date de nastere :lol: Asta ca sa stiti cam cu cine veti avea de reglat niste conturi, cine "va va ajuta" sa evoluati sau sa involuati..

Mai complicat in lipsa agendei :wink:_________________
Mihaela A.G.(mag)
(http://argmihaela.blogspot.com)
"Există în noi ceva mai adânc decât noi înşine". (Sf. Augustin)
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: O constatare
PostPosted: Sat Sep 06, 2008 10:25 pm 
User avatar

Joined: Wed Oct 03, 2007 10:12 pm
Posts: 302
Location: bucuresti
coser wrote:
Nu are importanta ce alegem pentru observatie, pentru ca fiecare alege dupa cum ii indica tema, adica dupa cum ii vine din interior, important este ca aceasta metoda ne poate raspunde la intrebarea: de ce m-am schimbat?M-a ravasit intrebarea asta...
Va multumesc!!!_________________
"In lume necazuri veti avea;dar indrazniti,Eu am biruit lumea" ( Ioan, 16:33)
Image
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: O constatare
PostPosted: Thu Oct 23, 2008 12:17 pm 
User avatar

Joined: Wed Dec 12, 2007 9:02 am
Posts: 235
Location: Bucuresti
o intrebare:pt ce data ne uitam la tranzite, pt momentul cand s-au intalnit prima data,desi nici unul dintre ei nu se gandea la o relatie, erau simple cunostinte,sau pt momentul cand au constientizat ca se atrag ?_________________
Lux Aeterna
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: O constatare
PostPosted: Thu Oct 23, 2008 1:57 pm 
User avatar

Joined: Wed Oct 03, 2007 10:12 pm
Posts: 302
Location: bucuresti
Nemessis, din cate stiu eu, se ia in considerare momentul in care cei doi s-au intalnit, fie ca se gandeau la o relatie, fie ca nu...
Se analizeaza harta, si apoi se face sinastria momentului, pe rand, cu cele 2 persoane.
Interpretarea se face ca la o sinastrie normala, ca sa zic asa...

Cam atat stiu eu despre asta... :roll:_________________
"In lume necazuri veti avea;dar indrazniti,Eu am biruit lumea" ( Ioan, 16:33)
Image
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: O constatare
PostPosted: Thu Oct 23, 2008 2:12 pm 
User avatar

Joined: Wed Dec 12, 2007 9:02 am
Posts: 235
Location: Bucuresti
multumesc,irina...in functie de aceasta sinastrie intre harta natala si harta momentului respectiv, se poate vedea daca a fost ceva karmic?...spre ex: conj saturn marte in tr peste conj nn vertex din leu pe 8, conj luna pluto tr peste asc meu, soarele tr peste desc,jupiter tr peste lilith in scorpion pe 10, lilith imi tranzita casa 8, venus tr careu la venus natal..._________________
Lux Aeterna
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: O constatare
PostPosted: Thu Oct 23, 2008 2:17 pm 
User avatar

Joined: Wed Oct 03, 2007 10:12 pm
Posts: 302
Location: bucuresti
Da, nemessis, se interpreteaza ca si cum ar fii aspecte dintr-o sinastrie normala.Din cate ai spus tu, par a fii aspecte karmice.
Dar nu mai bine postezi tu harta?Ca sa vedem tot contextul? :wink:_________________
"In lume necazuri veti avea;dar indrazniti,Eu am biruit lumea" ( Ioan, 16:33)
Image
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: O constatare
PostPosted: Thu Oct 23, 2008 2:23 pm 
User avatar

Joined: Wed Dec 12, 2007 9:02 am
Posts: 235
Location: Bucuresti
asta e harta, faza e ca nu am putut seta ora pt tranzit, e undeva la 23:30, asa ca luna vine peste pluto si asc...


Last edited by nemessis1981 on Thu Oct 23, 2008 3:06 pm, edited 1 time in total.


_________________
Lux Aeterna
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: O constatare
PostPosted: Thu Oct 23, 2008 3:00 pm 
User avatar

Joined: Wed Oct 03, 2007 10:12 pm
Posts: 302
Location: bucuresti
nemessis, ti-am salvat harta momentului ca si cum ar fii o persoana, dupa care am facut sinastria.Am ales locul Galati, ca nu am stiut daca v-ati intalnit in alta parte sau nu. Dar pare ca asta ar fii, nu?

Image_________________
"In lume necazuri veti avea;dar indrazniti,Eu am biruit lumea" ( Ioan, 16:33)
Image
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: O constatare
PostPosted: Thu Oct 23, 2008 3:06 pm 
User avatar

Joined: Wed Dec 12, 2007 9:02 am
Posts: 235
Location: Bucuresti
da, asta e.. :D_________________
Lux Aeterna
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: O constatare
PostPosted: Thu Oct 23, 2008 3:09 pm 
User avatar

Joined: Wed Oct 03, 2007 10:12 pm
Posts: 302
Location: bucuresti
Avand in vedere aspectele, mie chiar mi se pare o relatie karmica, fiind implicate luna, pluto, saturn, vertex, lilith,juno si NS.
Si chiar ca puteti invata multe unul de la celalalt...
Dar la sinastrii nu ma mai bag, ca am dat-o in bara de cateva ori, si pana nu ma mai lamuresc cu niste lucruri nu mai am curaj. :oops:_________________
"In lume necazuri veti avea;dar indrazniti,Eu am biruit lumea" ( Ioan, 16:33)
Image
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: O constatare
PostPosted: Thu Oct 23, 2008 3:14 pm 
User avatar

Joined: Wed Dec 12, 2007 9:02 am
Posts: 235
Location: Bucuresti
nu e problema, toti invatam...multumesc oricum :) ..._________________
Lux Aeterna
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: O constatare
PostPosted: Fri Oct 24, 2008 5:54 am 

Joined: Sun Nov 27, 2005 3:19 pm
Posts: 521
Nemessis, pe langa ce ti-a spus Irina, conteaza daca o relatie a doua sau mai multe planete dintr-o sinastrie se reia intr-o perioada (de ex. voi aveti Pluton tu opozitie Venus celalalt, iar la un moment dat Venus a ta este atacata de Pluton in tranzit sau invers (sau pur si simplu Venus si Pluton, ambele in tranzit, fac opozitie..). La fel in natala tot ce se reia acutizeaza.
Apropo, la mine se tot verifica acest lucru.. Ex: am acum Soare in tranzit peste Marte natal...eh, a reaparut cineva cu care am acest aspect in sinastrie, insa in sinastrie conjunctia este in Berbec._________________
http://marta-indigo.blogspot.com/
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: O constatare
PostPosted: Fri Oct 24, 2008 8:59 am 
User avatar

Joined: Wed Dec 12, 2007 9:02 am
Posts: 235
Location: Bucuresti
marta,harta de deasupra e sinastria intre natala mea si harta momentului cand ne-am intalnit...nu avem acest aspect in sinastria noastra,eu in natala am trigon...am inteles ce ai spus tu, si asta incerc sa vad,daca gasesc probe :D_________________
Lux Aeterna
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: O constatare
PostPosted: Fri Oct 24, 2008 2:05 pm 

Joined: Sun Nov 27, 2005 3:19 pm
Posts: 521
nemessis1981 wrote:
marta,harta de deasupra e sinastria intre natala mea si harta momentului cand ne-am intalnit...nu avem acest aspect in sinastria noastra,eu in natala am trigon...am inteles ce ai spus tu, si asta incerc sa vad,daca gasesc probe :D

Am inteles asta. Dar daca nu gasesti, nu dispera.. :lol: oricum nici o relatie nu e intamplatoare, cum probabil stii si tu.
Fii atenta atunci cand se reediteaza un aspect din sinastrie ca sunt sanse mari sa iasa multe la suprafata.._________________
http://marta-indigo.blogspot.com/
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: O constatare
PostPosted: Fri Oct 24, 2008 11:40 pm 
User avatar

Joined: Wed Oct 03, 2007 10:12 pm
Posts: 302
Location: bucuresti
[quote
Fii atenta atunci cand se reediteaza un aspect din sinastrie ca sunt sanse mari sa iasa multe la suprafata..[/quote]

Wow, multumesc de informatie, Marta! Nu stiam...Pai imi iau toate sinastriile la rand ca nu cumva sa ratez momentele... :lol:
:oops:_________________
"In lume necazuri veti avea;dar indrazniti,Eu am biruit lumea" ( Ioan, 16:33)
Image
Offline
 Profile Send private message  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 20 posts ] 

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group