It is currently Fri Aug 12, 2022 8:37 pm

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
 Page 1 of 1 [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Don Miguel Ruiz "Cele patru legaminte"
PostPosted: Tue Aug 18, 2009 11:06 pm 
User avatar

Joined: Wed Jul 20, 2005 10:49 pm
Posts: 821
Cele patru legaminte
Don Miguel Ruiz
( un nagual din Linia Cavalerilor Vulturului)

1. Fii impecabil in tot ceea ce spui. Este cel mai important dintre toate si cel mai greu de respectat.
2.Nu considera nimic ca fiind personal
3. Sa nu faci presupuneri inutile
4. Fa intotdeauna tot ce iti sta in puteri ( actioneaza impecabil)

"Pentru a adopta Cele patru legaminte este nevoie de multa vointa..."

"Suntem cu totii intr-o eterna cautare a adevarului numai pentru ca noi credem doar in minciunile pe care le-am inmagazinat in mintea noastra.
Suntem in cautarea dreptatii din cauza ca in sistemul nostru de convingeri nu gasim nicaieri dreptatea.
Suntem in cautarea frumusetii deoarece indiferent cat de frumoasa ar fi o persoana, ea nu crede ca este frumoasa cu adevarat. Cautam si cautam, dar totul se afla deja in noi. Nu exista alt adevar care trebuie gasit. Oriunde ne intoarcem capul, tot ceea ce vedem este adevarat, dar din cauza credintelor si a conditionarilor pe care le-am inmagazinat in mintea noastra, noi nu avem ochi pentru acest adevar.
Noi nu vedem adevarul pentru ca suntem orbi. Ceea ce ne orbeste sunt acele false credinte pe care le avem in mintea noastra. Simtim nevoia sa stim ca noi avem dreptate, iar toti ceilalti gresesc. Credem in convingerile noastre, dar tocmai ele ne pregatesc pentru suferinta. Este ca si cum am trai in mijlocul unei ceti atat de dese incat nu ne lasa sa vedem dincolo de varful nasului. Traim intr-o ceata care nici macar nu este reala. Ceata este un vis, visul nostru personal, care include tot ceea ce credem, toate conceptiile pe care le avem despre ceea ce suntem cu adevarat, toate compromisurile facute cu ceilalti, cu noi insine si chiar cu Dumnezeu.
Mintea noastra nu este decat o ceata pe care toltecii au numit-o mitote. Mintea noastra este un vis in care mii de oameni vorbesc in acelasi timp, dar nici unul nu-l intelege pe celalalt. Aceasta este stare mintii umane-un mare mitote ,care ne impiedica sa vedem cine suntem cu adevarat. Indienii numesc acest mitote maya, ceea ce inseamna Iluzie.
………………………..
De nimic nu se tem mai mult oamenii decat de a fi vii. Moartea nu este cea mai mare frica a noastra; cea mai mare frica pe care o avem este sa ne asumam riscul de a trai, riscul dea fi vii si de a exprima ceea ce suntem cu adevarat. A fi noi insine este cea mai mare frica a noastra, a oamenilor. ……………………………
Noi stim ca nu suntem ceea ce credem ca trebuie sa fim si ne simtim falsi, frustrati si nesinceri. Incercam sa ne ascundem si pretindem ca suntem ceea ce nu suntem. Rezultatul este ca nu ne simtim autentici si purtam masti sociale pentru a nu-i lasa pe ceilalti sa observe acest lucru. …….
Noi avem nevoie sa fim acceptati si iubiti de ceilalti, dar nu ne putem accepta si iubi pe noi insine. Cu cat ne iubim mai mult pe noi insine, cu atat experimentam mai putine abuzuri in viata noastra. Autoabuzul provine din autorespingere, iar autorespingerea se naste din faptul ca avem o imagine a perfectiunii si nu ne ridicam niciodata la inaltimea acestui ideal. Imaginea noastra despre perfectiune este motivul pentru care ne respingem singuri;
…………………….................
Orice om are amintiri indepartate despre o perioada cand eram liberi si cand iubeam aceasta libetate, dar noi am uitat ce inseamna cu adevarat libertatea. Daca privim un copil de doi sau trei ani vom constata ca suntem in fata unei fiinte umane cu adevarat libere..De ce este copilul atat de viu? Deoarece el face exact ceea ce doreste sa faca. El este complet salbatic La fel ca o floare, un copac, sau un animal care nu a fost inca domesticit, este perfect natural. Si daca observam copiii careau doi ani, descoperim ca majoritatea au un zambet larg pe fata si se distreaza. Ei exploreaza lumea lor. Lor nu le este frica sa se joace...."_________________
Mihaela A.G.(mag)
(http://argmihaela.blogspot.com)
"Există în noi ceva mai adânc decât noi înşine". (Sf. Augustin)
Offline
 Profile Send private message  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 1 post ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group