It is currently Sun Mar 24, 2019 10:16 pm

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
 Page 1 of 1 [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Rasele omenesti si originile religiei
PostPosted: Mon Jul 24, 2006 11:57 pm 
User avatar

Joined: Mon May 15, 2006 9:50 am
Posts: 296
Location: Cernavoda
"Cerul este tatal meu,el m-a zamislit. Toti cei din cer alcatuiesc familia mea. Mama mea este intregul pamant. Cea mai inalta parte a sa este matca, acolo Tatal fecundeaza pe cea care-i este sotie si fiica". Iata ce canta poetul acum vreo patru sau cinci mii de ani in fata unui altar de jertfe, pe care ardea un foc de vreascuri. Aceste cuvinte stranii emana o profetie adanca, o constiinta plina de maretie. Ele sunt ascunse de taina dublei origini a umanitatii.
Anterior si superior pamantului este tipul uman divin ;cereasca este originea sufletului sau. Trupul lui este insa produsul elementelor pamantesti , fecundate de o esenta cosmica. Imbratisarile lui Uranus si ale marii Mame inseamna limba Misterelor -ploile de suflete sau monade spirituale, care vin sa fecundeze germenii terestri;principii organizatoare fara de care materia nu ar fi decat o masa difuza si inerta.
Partea cea mai inaltatoare a suprafetei pamantului pe care poetul o numeste matca o constituie continentele si muntii, leaganul raselor omenesti. Cat despre cer :Varuna, Uranus al grecilor reprezinta structura invizibila hiperfizica eterna si intelectuala, el imbratiseaza intreaga infinitate a Spatiului si a Timpului .

din "Mari Initiati "
Rama indica intrarea in templu, Krishna si Hermes ne dau cheia, Moise, Orfeu si Pitagora indica interiorul ;Iisus Christos ne conduce in sanctuarul acestuia.


Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 1 post ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group