It is currently Tue Apr 23, 2019 11:04 am

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
 Page 1 of 1 [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: The Terminal
PostPosted: Sat May 20, 2006 7:58 pm 
User avatar

Joined: Tue Jan 31, 2006 1:59 am
Posts: 638
Location: Bucuresti
Cu Tom Hanks. Un film plin de simboluri (sau am inceput sa vad eu simboluri peste tot???) Interesant filmul, doar ca la sfarsit nu am inteles multe lucruri. Victor Novorski (un rus din Kracozia) tocmai ajunge in America, cu avionul. Afla ca a avut loc o lovitura de stat in Kracozia, si nu poate intra pe teritoriul american. E obligat sa ramana in aeroport, sau poate alege sa treaca fraudulos granita. Insa el alege sa... he he doar nu o sa povestesc tot... Acum, ce n-am inteles: ce simbolizeaza femeia de care se indragosteste? Dar seful aeroportului? Si autografele, ce o fi cu ele? Si mai pot continua, dar poate ca bat campii...


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: The Terminal
PostPosted: Sun May 21, 2006 12:07 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Nu, Mihnea nu bati campii deloc, filmul este cu adevarat exceptional. Eu am fost peste putere de impresionat pentru ca am incercat, ca si tine, sa inteleg simbolurile. Femeia de care se indragosteste este speranta... cea care ascunde desertaciunile vietii (ea la randul ei are o viata neimplinita), tristetea necunoscuta mintii naive (personajul principal) care uita care este scopul sau si se opreste pentru un timp pe drum.
Mie nu-mi place de Tom Hanks, insa in filmul acesta face un rol de zile mari. M-am bucurat nespus ca am avut ocazia sa vad acel film.... desi l-am vazut de mult, cred ca de vreun an, multe scene inca imi mai sunt proaspete in minte...
Cu toate acestea nu stiu inca daca am prins esentia... La modul simplist ea stilizeaza pe de o parte lupta pentru idealurile noastre, superficiale cand le privim din afara, dar sublime, cand le privim din interior, pentru ca ele vin din dorinte ancestrale (el era mesagerul tatalui sau), iar pe de alta parte o complexa lupta pentru supravietuire, dar nu oricum, ci o lupta cu propiul Ego. Este miraculos cum el si-a sters pur si simplu identitatea sa pentru a supravietui, cu toate ca i-a ramas, numele statul si personalitatea. El este idealul, care se lupta cu sistemul (seful aeroportului) si care traieste alturi de speranta (femeia) clipe minunate.
Restul ipostazelor sunt de-a dreptul magnifice. Am fazut in acest rol un Tom Hanks complex, subtil, emotionant de inteligent cum nu mi l-am putut vreodatat imagina. Este un film mare pentru ca ideea are consistenta pe tot parcursul sau, nu face compromisuri, iar jocul actorilor este foarte potrivit cu ceea ce se asteapta spectatorul de la personaj.
Eu vi-l recomand cu caldura... si, Mihnea, chiar ma bucur ca ti-a placut.
.. de altfel nu prea e demirare ca este un film consistent, e facut de Spielberg


Image_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 23, 2006 8:58 am 
Sincer, si eu am stat si m-am gandit destul de mult timp la film dupa ce l-am vazut pt ca nu intelegeam ce semnifica autografele, intalnirea cu femeia. Dar acum am inteles si iti multumesc Gheorghita :). Iar Tom Hanks a fost magnific, dar el era deja printre preferatii mei.


  
 
 Post subject: Re: The Terminal
PostPosted: Tue May 23, 2006 10:27 am 
User avatar

Joined: Tue Jan 31, 2006 1:59 am
Posts: 638
Location: Bucuresti
coser wrote:
multe scene inca imi mai sunt proaspete in minte


Faza cand mosulica indianul opreste ditamai monstrul de avion cu mopul de sters pe jos, e chiar bestiala... chiar n-o s-o uit nici eu prea curand. Eu chiar credeam ca vrea sa se arunce in fata rotii, si el de fapt se ducea la lupta... :wink:


Offline
 Profile Send private message  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group