It is currently Thu Dec 13, 2018 12:45 am

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
 Page 1 of 1 [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: The Bridge of San Luis Rey
PostPosted: Thu Aug 24, 2006 5:46 pm 
User avatar

Joined: Thu Nov 17, 2005 12:59 pm
Posts: 357
Location: bucuresti
Un film cu Robert De Niro, Kathy Bates, Gabriel Byrne, Harvey Keitel... facut dupa romanul premiat al lui Thornton Wilder ,"Puntea Sfantului Ludovic".
Actiunea se petrece in Lima secolului XVIII... epoca dominata de spiritul Inchizitziei... mai exact, intr-un peisaj peruan de exceptie, pe 20 iulie 1714, cinci calatori, oameni diferiti, cu destinatii diferite, pasesc pe puntea suspendata San Luis Rey si ajunsi la mijlocul ei, se prabusesc in hau. Lumea este ingrozita de asa tragedie dar fratele franciscan Juniper are alte preocupari: ce i-a adus pe oamenii aceia acolo, ce vointza divina i-a lasat prada haului, ce pacate au de platit... de ce ei au cazut si de ce altzii nu au apucat sa puna piciorul pe pod ci au ramas pe margine... Merge pe urma fiecaruia din cei 5 si aduna date sub forma unui studiu teologic pe care arhiepiscopul de Lima il respinge numindu-l lucrarea diavolului... Este un film foarte frumos, cu pide si replici la care cugetzi ore in sir... sunt acolo doi gemeni nedespartiti din care unul moare... celalalt vrea sa se sinucida dar exact in acest moment vine alt personaj si-i spune: Nu face prostii...vei fi uimit cand vei vedea ce repede a trecut totul...

Ei bine...n-am prea inteles finalul... Concluziile franciscanului, legate in piele au fost arse de biserica pana la ultimul exemplar... ca fiind un lucru diavolesc... Dar fimul nu-tzi da pe tava concluziile... le tragi tu... :? :oops:

Ce am inteles eu este ca au ramas in viata cei care-si intelesesera rolul... dar mai mult... m-a depasit... este si un bebelus printre cei cinci... el de ce??

Daca l-a vazut cineva si ma poate lumina... sunt sigura ca-i mai mult de-atat... ca am ramas undeva in urma...

http://www.apple.com/trailers/fineline/ ... s_rey.html_________________
Ignis Natura Renovatur Integra
Offline
 Profile Send private message  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 1 post ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group