It is currently Fri Apr 19, 2019 9:52 pm

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
 Page 1 of 1 [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: cuadratura Jupiter-Uranus
PostPosted: Fri Jan 19, 2007 10:23 pm 

Joined: Tue Aug 23, 2005 8:05 pm
Posts: 20
Tranzitul Marelui Benefic prin domiciliul sau este, pe o lunga perioada, marcat de cuadratura cu Uranus. Cum se schimba in acest caz influenta lui Jupiter, ce nuante capata ? Ii anuleaza efectul benefic sau doar ii da anumite accente?
Daniel


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 19, 2007 11:57 pm 
Uranus se gaseste in Pesti din 2004 si inca va mai sta aici. Se stie ca Uranus este astrul care aduce mereu schimbarea si noul, fiind imprevizibil si aruncand tot ceea ce este invechit. Prin receptia mutuala cu Neptun cred ca se aduc innoiri si se realizeaza bazele unei atitudini noi fata de conceptiile filozofice si religioase, iar acest lucru este accentuat prin cuadratura cu Jupiter care contribuie la crearea unei noi ordini prin individualism si personalizare.


  
 
 Post subject: Re: cuadratura Jupiter-Uranus
PostPosted: Sat Feb 10, 2007 10:37 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Daniel,
cam tardiv raspunsul meu....
vei putea gasi in analiza anului 2007, pe luni, raspunsul concret la modul in care se interpune aceste aspect de-a lungul anului, printre celelalte.
O completare mica as vrea sa aduc la ceea ce spunea Mihaela mai sus... receptia mutuala Uranus in Pesti, Neptun in Varsator nu prea este deloc benefica. De ce? Pentru ca avem de-a face cu un schimb planetar intre doi astri in care cel putin unul este debil - Neptun in cadere. Cu alte cuvinte contextul receptiei mutuala la care face Mihaela referire este incordat ducand, asa cum spunea, la schimbari de natura conceptuala si afectiva, dar acceptata doar de dragul noului. Intr-o astfel de situatie trebuie sa ne amintim ca Uranus este planeta extravagantei, ca Neptun planeta inselaciunilor, a iluziei, iar Jupiter la trecerea sa prin Sagetator, printre altele, este atras de aceasta halucinatie colectiva, aceasta dezordine pe care noi, cei care o construim, nu o putem evalua decat ca o perioada de defulari intense.
Jupiter si Uranus au fost in cuadratura pe 23 ianuarie, cand mergea direct, va mai fi pe 11 mai, cand Jupiter va fi in mers retrograd si, din nou, cele doua planete vor construi o cuadratura pe 10 octombrie cand Jupiter va fi iarasi in mers direct.
Daca ne gandim la modul de actiune al planetelor retrograde:
1. actiune (unghiul ridicatin mers direct)
2. reactiune (unghiul ridicat in mers retrograd)
3. solutia (unghiul ridicat la revenirea planetei in mers direct)
atunci am putea spune ca aceasta cuadratura este extrem de importanta pentru analiza anului 2007.
Ce aduce ea?
In primul rand Jupiter in Sagetator este semn de exprimare libera, de deschidere spirituala, de stabilizare. La nivel interior el aduce expansiune in dorinta de perfectionare, putere de exprimare, incredere, curaj de a solicitata sa se face dreptate, iar la nivel social o inclinatie spre agresivitate verbala, necesitatea de a consolida structuri sociael, institutii prin remodelarea staturilor acestora, dar si framanatari de ordin intern in grupuri cu imagine si statut.
Toate acestea vin pe fondul unori schimbari de factura conceptuala aduse de Uranus, din 2004, cu trecerea lui prin Pesti, care confera incertitudine, confuzie, curajul de a aborda metode riscante de mobilizare sociala, autodistrugerea prin negarea crezului, convingerilor personale.
Libertatea de expresie pe care Jupiter in Sagetator o aduce devine, prin aspectul de cuadratura, un stres foarte puternic, o angoasa colectiva, pornita din incapacitatea fiecarui individ de a se detasa de conflictele sale personale. Rezultatul va fi o atitudine colerica, agresiva, impulsiva, prin care fiecare va considera ca isi face dreptate, ca isi va recapata statutul pe care crede ca l-a avut.
Uranus in Pesti nu este deloc bland si nici compasiv, el te bate intelegeator pe umar, cand tu plangi in pumni ca ti-a ars casa, si-ti spune cu un fals sentiment de intelegere: "Lasa, ca toate trec!", evident, cand tie iti arde casa numai la filosofii nu-ti sta capul. Totusi daca acceptam provocarile lui Uranus in Pesti si ne detasam ca reactiile comune impuse de obisnuinta de a avea si satisfactia de a simti, Uranus aduce schimbari magistrale in viata personal, iar acum, de 3 ori pe an, il va molipsi si pe Jupiter care, in cele 3 momente, ne va da drumul din mana si vom face dovada faptului ca putem sau nu merge pe sarma.
E dificila o astfel de relatie, pentru ca Jupiter si Uranus nu au fost si nu vor fi niciodata doua planete care sa se inteleaga, sa coalizeze in liniste, pentru ca ei sustin doua semne ai caror nativi au trecuturi total diferite, in care au facut alegeri total diferite: in timp ce Varsatorul a fost glorios si liber, gandind eficient si practic pentru grup, Sagetator si-a protejat fricile si si-a cultivat gesturi socializabile, manierele care inlocuiesc sentimentele pentru un conformt personal. Acum Varsatorul va fi sensibil la ingradirea personala, iar sagetatorul la ingradirea imaginii sale. Reactiile lor de aparare au acelasi mod exploziv de manifestare. Prin urmare planetele care le guverneaza vin ca niste asistenti si din spastele lor le soptesc cum sa actioneze.
Cuadratura celor doi este mai usor de controlat cand se realizeaza pe un teren neutru, dar Jupiter, fiind in domiciliu, are un avantaj - de aceatsa data de context. Uranus pentru a compensa deficitul de putere va interveni in forta incarcand sa agreseze impecabilitatea lui Jupiter in domiciliu si placerea de a fixa reguli care sa-i determine pe oameni sa se incadreze singuri. Cu alte cuvinte relatia celor doi este semn de agresiune, scandal public, patare de imagine si dezamagire.
Totusi trecerea lui Jupiter prin domiciliu este benefica, pozitiva chiar daca situatiile pe care le va aduce vor fi umbrite de o necesitate sociala diferita fata de scopul pentru care este pornit demersul, ce va limita bucuria si va aduce insatisfactie._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 3 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group