It is currently Sat Jun 06, 2020 4:00 am

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
 Page 1 of 1 [ 24 posts ] 
Author Message
 Post subject: NEPTUN RETROGRAD
PostPosted: Sun Jan 21, 2007 11:14 pm 
Se spune despre Neptun Retrograd intr-o tema ca este rezultatul unor greseli din vietile trecute care vorbesc despre aplicarea in mod gresit a cunostintelor de natura spirituala, a capacitatilor paranormale, a fortelor intuitive dobandite de aceste persoane. Este stiut faptul ca printre cei cu Neptun Retrograd sunt si fostii magicieni care in vietile trecute au folosit de multe ori forta pe care o aveau impotriva celorlalti sau mult prea egoist in favoarea lor. Dar avand in vedere ca Neptun retrogradeaza multe luni dintr-un an, se intelege ca sunt multi oameni care se nasc cu Neptun Rx, iar marea majoritate au savarsit greseli elementare de incalcare a regulilor spiritualitatii, fiecare la nivelul la care se afla pt ca nu toti oamenii au ajuns deja la o inalta spiritualitate. Aici cred ca ar putea intra si cei care frecventeaza biserica dar nu inteleg deloc cum functioneaza iertarea si nici nu-si imagineaza ca ar trebui sa nu se gandeasca la razbunare absolut deloc. Iar intelegerea si aplicarea gresita a acestor reguli atrage dupa sine retrogradarea lui Neptun.

Pe de alta parte alti autori sustin ca retrogradarea lui Neptun mai poate insemna si continuarea unor talente sau dorinta spiritului de a se perfectiona si de a continua acumularile si studiile despre spiritualitate, definitivarea unor lucruri pe care le-a inceput in viata trecuta si din diverse motive n-a reusit sa le duca la bun sfarsit.
Care credeti ca ar mai fi motivele pentru care cineva se naste cand Neptun este retrograd?


  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jan 24, 2007 10:43 am 

Joined: Wed Aug 09, 2006 6:47 am
Posts: 23
Daca vrei, poti sa gasesti si o mie de motive...


Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jan 24, 2007 8:32 pm 
Asa e draga Silviu :lol: :lol: :lol: d3viant...la varsta ta de 21 de ani stii cam multa astrologie n-am ce zice...


  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 25, 2007 10:36 pm 
User avatar

Joined: Thu Jul 21, 2005 7:12 pm
Posts: 26
"Este stiut faptul ca printre cei cu Neptun Retrograd sunt si fostii magicieni care in vietile trecute au folosit de multe ori forta pe care o aveau impotriva celorlalti sau mult prea egoist in favoarea lor."

:?:


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: NEPTUN RETROGRAD
PostPosted: Sat Feb 10, 2007 11:29 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
mihaela01 wrote:
Care credeti ca ar mai fi motivele pentru care cineva se naste cand Neptun este retrograd?


O teorie pe care o prezinta Irene Andrieu in lucrarea "Planetes d'ombre et de lumiere. Mythes et realite des planetes directes et retrograes en astrologie d'evolutions" preluata de Georgiana Danet in "Femeia si astrele" este ca Neptun devine retrograd pentru un individ care acesta nu isi invata lectia karmica oferita de Saturn retrograd. Cu alte cuvinte Neptun retrograd este un fel de saturnian care a inteles ceva din viata lui, dar nu a aplicat sau nu a finalizat lectia din diverse motive.
Evident ca aceasta teorie imi convine cel mai mult si cred ca este reala.
Retrogradarea lui Neptun aduca in viata individului o umbra asupra intelegerii. Neptun retrograd nu indica inferioritate si nici penitenta perceputa direct, ci un fel de morfina pentru a nu ma simti boala care avanseaza putin cate putin in corp. Daca ar fi sa ne gandim doar la fanatismul religios am putea sa intelegem de ce obsesia impecabilitatii, teama de esecuri lamentabil, dorinta de a imune celorlalti regulile tale -Saturn retrograd - trec in plan secund, fiind totusi legate de un fel de interdependenta. Da, Neptun retrograd aduce o continuiarea a unei misiuni personale, a unor idealuri impuse prin Saturn retrograd in trecut, care nefiind finalizate, de demarate, revin ostentativ. Personal consider ca se trece de pe nivelul Saturn - spirit practic, initiativa, gandire, evaluare, renuntare, pe nivelul Neptun, iluzie, intelegere, compasiune, frigul care face tot ce atinge imuabil, tocmai pentru ca, neatingandu-se limita superioara lectiei saturniene, exista un deficit de intelegere vis a vis de actiunile de atunci. Ori acest deficit de intelegere devine, in aceasta viata, un fel de iluzie, tocmai pentru ca a lipsit in etapa anterioara, o parte din experiente, poate chiar una esentiala. Experientele raman, dar nu exista finalul, iar acum contextul social este altul, dar omul se poarta ca si cum continua ceva. Este ca si cum ai face o facultate, dar nu-ti sustii exaemnul de licenta, de diploma, cu alte cuvinte esti absolvent de facultate, dar fara statut.
Inadvertenta intre ceea ce ramane din trecut si dorintele de acum creeaza o mare confuzie, iar rezultatul este un acut sentiment de insatisfactie, o sensatie de risipa (vrei sa demonstrezi tuturor ce poti, ca stii, ca vrei) sau de rigiditate (te agati de ceea ce crezi ca-ti ofera stabilitate, statut)... toate acestea in functie de statutul pentru care omul a muncit in trecut.
Evident ca in situatia asta Saturn ne poate spune cu ce fel de krama ne-am confruntata in trecut si care este acum umbra de experineta care ne-a ramas. Am urmarit aceste aspect in teme si, personal, consider ca aceasta metoda ajuta la intelegerea lui Neptun retrograd, a mesajului sau. Se glumeste adesea ca personale cu Neptun retrograd au nevoie de psihologi - he he he - pai, da, dar si doctorii pot avea nevoie de psihologic si daca nu se indentifica trecutul care ii suceste mintile acum individului, s-ar putea ca dramatismul unui neptunian retrogradat, devenit pacient, sa-l "ajute" pe psiholog sa elaboreze teorii confuze, moderniste, un fel de silogism incomplet (daca se poate spune asa) in care primul element se deduce prin al doilea, dar lipseste concluzia... finalul... adica exact motivul pentru care pacientul apeleaza la psiholog :))))_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Feb 10, 2007 6:59 pm 
User avatar

Joined: Mon May 15, 2006 9:50 am
Posts: 296
Location: Cernavoda
" Da, Neptun retrograd aduce o continuarea a unei misiuni personale, a unor idealuri impuse prin Saturn retrograd in trecut, care nefiind finalizate, de demarate, revin ostentativ".

Dar daca intr-o harta natala apare Neptun retrograd dar si Saturn retrograd , cum se mai verifica aceasta teorie de transformare a lui Saturn retrograd din trecut in Neptun retrograd astazi, stiind ca Saturn retrograd indica neputinta nativului de a trece clasa din cauza unei anumite lectii, nativul este blocat pe spirala evolutiva intr-un anumit punct si timp de mai multe vieti isi propune sa depaseasca acest punct dar nu reuseste.


Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Feb 10, 2007 7:26 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Foarte bine pusa aceasta problema...
Prezenta lui Neptun retrograd nu exclude si prezenta lui Saturn retrograd pe o tema, pentru ca ele sunt aspecte diferite ale unei astrograme. Daca undeva in subtil s-a hotarat ca, anterior, valorile guvernate de retrogradarea lui Saturn au fost partial atinse, ca individul are o libertate mai mare, dar atenuata de aspectul incomplet al lectie invatate, se va face trecerea spre Neptun, care va duce mai departe mesajul ce ANTERIOR nu a fost terminat.
Saturn retrograd, acum, spune ca individul a refuzat sa invete o lectie karmica timp de cel putin 2 vieti. Sigur acea lectie poate fi legate de Mercur retrograd Venus retrograd sau chiar de Marte retrograd, care nu contorizeaza ca Saturn, ci impun in viata curenta, acelasi tip de comportament ca in trecut.
Problema retrogradarii unei planetei este complexa si delicata. Ea are in astrologie propriul ei ritm de exercitare. Daca un individ nu are Mercur retrograd la nastere, dar se naste intr-o familie care, din nefericire, il educa in spiritul unei comunicari defetuoase cu semenii, il invata sa se supraaprecieze sau nu-l invata sa se autoevalueze, traind intr-un cerc inchis, unde parerea personala gaseste in jur intotdeauna aprobare, el in urmatoarea viata va avea Mercur retrograd, ca un semn pe tema natala, acum, este o zona sensibila.
Spuneam ca mecanismul este complex, asta pentru ca ne putem trezi ca in urmatoarea viata pe langa Mercur individul sa aiba si Neptun retrograd, iar noi ne vom uita lung la tema si ne intrebam: ce a inceput el si nu a terminat? Pai simplu, astrologia este impartiala. Ea iti da energii pentru ca tu sa le cultivi, iar retrogradarea lui Neptun in exemplul meu poate veni sa sublinieze o trasatura negativa evidenta. In alta ordine de idei aceasta situatie indica o influenta nefasta a lui Saturn timp de mai multe vieti, plaga astrala pe baza careia s-a putut dezvolta comportamentul nepotrivit, poate chiar negativ, ce duce spre retrogradarea unei planete.
Hm, sunt multe teme cu cele doua planete retrograde si, in general, acei oameni traiesc adevarat drame interioare, coordonate de indoiala si teama de exprimare in situatia in care simt ca au ceva de facut, ca nu pot trai in anonimat, dar se tem foarte tare de esec si ezita sa actioneze. Acesti oameni nu scapa niciodata de indoiala, nici chiar atunci cand rezultatele vietii le ofera motive sa fie increzatori. De ce? Pentru ca ei au Mercur centrat pe un trecut unde au avut aceiasi incredere si unde feed backul era identic cu cel pe care il primeste acum. Asociind cu ceea ce li s-a intamplat acum, pana cand au devenit persoane de succes, ii fac sa puna la indoiala sinceritatea aprecierilor. Ei pot pare astfel modesti, dar nu sunt!
Cand intr-o tema avem Satun retrograd, dar si Neptun retrograd, cele doua planete controleaza fire diferite ale destinului, lectii paralele care, cine stie, intr-una dintre existente, se vor intalni.
De aceea multitudinea planetelor retrograde intr-o tema aduce o greutate majora individului si de aceea individul poate merge in trecut mai usor decat altii, pentru ca trasaturile planetele retrograde au acum radacini adanci in trecut, spre care trebuie sa mearga pentru a-si valoriza comportamentul sau general, pentru a se intelege._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Feb 10, 2007 9:03 pm 
User avatar

Joined: Mon May 15, 2006 9:50 am
Posts: 296
Location: Cernavoda
Gheorghita , vreau sa inteleg cum se face aceasta trecere de la o lectie saturniana care ne propune sa acordam mai multa atentie calitatii, autenticitatii, sa eliminam artificialul in favoarea a ceva durabil, la lectia lui Neptun; este ca si cum Saturn s-a saturat de omul care nu vrea sa invete la acea restanta si- l da pe "mana" lui Neptun si-i spune : abureste-l ca m-am saturat ca tot nu vrea sa invete nimic; cu Neptun retrograd oricum omul nu stie daca ceea ce intrezareste este o oaza salvatoare ori un miraj? Adesea e foarte greu de facut diferenta......


Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Feb 10, 2007 9:09 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Ba nu,
seamana mai mult cu ucenicul vrajitor... ai intrumente sa poti face cam de toate, dar nu stii sa le faci pentru ca iti lipseste esentialul... si la urmatoarea etapa, pleci din casa Vrajitorului Saturn, care te-a chinuit cu reguli, program de lucru, carti goase de invatat si devi un fel de circar pana cand descoperi ca lumea din jur nu este ceva carei sa-i demonstrezi ce multe poti face, ci este ceva care face parte din tine....
Etapa asta de circar tine de Neptun retrograd.. dar sigur ca poti lasa la dospit in casa Vrajitorului Saturn alte parti ale fiintei tale pe care, daca nu mai ai rabdare pana la finalul instructiei, le vei aduce cu tine in caruta: "In carute colorate trec tiganii... tra la la"... si din ucenicul vrajitor, cu oportunitatea de a descopri Adevarata Invatatura, devii un ghicitor in ghioc, care stie tot ce se intampla in lume asta si in viata fiecaruia, dar nu si la ce-i foloseste lui genul asta de practica...

Un caz particular pe care nu l-am indicat anterior ar fi scurtarea vietii... exista si posibilitate in care viata sa se termine inainte ca Saturn sa-si duca la indeplinire programul sau de instructie si atunci individul cand se va naste, se va atasata de Neptun retrograd, pentru ca are ceva experiente, iar Saturn nu-l poate chinui degeaba. Adica daca cineva care a abandonat scoala in clasa a XI-a nu inseamna ca trebuie sa ia clasele de liceu de la capat. Nu, se va indrepta spre o alta forma de invatamant (cursul cu frecventa redusa, de exemplu unde nu se tine cont de varsta) care sa-i permita sa finalizeze scoala, chiar daca noul statut nu-i mai permite sa se duca la scoala ca adolescentii...
De asemenea sunt cazuri unde Mercur retrograd nu indica in mod implict lipsa de comunicare, suprapapreciere, ci pur si simplu faptul ca individul a avut anterior o moarte de tanar, o moarte marcanta care i-a influentat structura emotionala si modul in care se exprima in societate.


Last edited by coser on Sat Feb 10, 2007 9:39 pm, edited 1 time in total.


_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Feb 10, 2007 9:23 pm 
User avatar

Joined: Mon May 15, 2006 9:50 am
Posts: 296
Location: Cernavoda
Ca sa invat mai bine lectia lui Neptun retrograd al meu care este in Scorpion trebuie sa inteleg ca in viata trecuta l-am avut pe Saturn retrograd tot in Scorpion?

Totusi daca plecam de la ideea ca Saturn este vazut ca un intelept plin de rabdare si ne asteapta sa crestem , sa alegem esentialul si sa dam deoparte ce este de prisos, chiar daca toate acestea ni le cere intr-un mod mai mult sau mai putin amabil,
nu-mi vine sa cred ca renunta el asa usor la un elev tinand cont ca el predica statornicia , invatarea lectiilor; daca mai tinem cont si de legenda care spune ca Saturn si-a devorat toti copiii , printre care si Neptun , nu cred intr-o intelegere intre cei doi; este ca si cum eu raman repetenta la matematica si merg sa-mi dau corijenta la geografie.


Last edited by ADRIA on Sat Feb 10, 2007 9:49 pm, edited 2 times in total.

Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Feb 10, 2007 9:36 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Nu,
retrogradarea de acum nu este legata STRICT de pozitia in zodie pe care a avut-o planeta in trecut.
Tu acum ai Neptun retrograd in Scorpion pentru ceea ce ai facut prin toate planetele, acceptandu-le sau refuzandu-le mesajele ce veneau asupra ta, prin conditionari personale sau sociale impuse de Saturn (fiiind retrogad) si in niciun caz pentru ca in trecut ai avut Saturn in Scoprion si mai era si retrograd.
Lectiile acestea de viata ce ne vin prin planete retrograde trebuie percepute in termeni mai largi si printr-o viziune mai ampla, nu strict legat de pozitia in casa....mai ales cand este vorba de planete cu deplasare lenta._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Feb 11, 2007 11:04 am 
Nu stiu daca e corect, dar cred ca existenta lui Saturn Rx intr-o tema impreuna cu Neptun Rx sau alte planete poate fi de ajutor. Saturn retrograd te constrange iar astfel devii mai responsabil si mai constiincios si poti sa-ti inveti si lectiile date de celelalte planete retrograde.
Si pentru ca Neptun este octava superioara a lui Venus, s-ar mai putea spune ca Neptun retrograd vine acum cu dorinta de a ne ridica pe o treapta superioara a iubirii si anume compasiunea si iubirea universala (nivelul cosmic). Adica necesitatea invatarii unei noi lectii, ceea ce inseamna de fapt evolutie.


  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Feb 11, 2007 11:30 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Este corect!
O alta precizare care trebuie facuta pentru a inchide cercul circumscris acestor caracteristici este faptul ca retrogradarea planetelor nu ne indica nivelul evolutiv al unui individ, ci poate, amploarea elementelor karmice in care s-a implicat anterior si modalitatea de raspuns a individului, evident, la nivelul la care a ajuns prin evolutie.
Nivelul evolutiv al unui individ poate fi observat din analiza in ansamblu a temei, in niciun caz doar observand retrogradarea planetelor din tema.
Planetele retrogradare sunt foarte importante in analiza karmica a temei, in conturarea specificului unui individ, dar ele nu pot anula celelalte planete. Anterior, am dat un exemplu cu renuntarea la studii ca un echivalent al situatiei in care un individ trece de la Saturn retrograd la Neptun retrograd. Totusi el continua sa existe si poate obtine performante remarcabile in alte domenii. Evident ca exceptii sunt, adica pentru cineva renuntarea la studii poate insemna esecul vietii si atunci, extinzand exemplul spre planetele retrograd, putem observa din aceasta retrogradarea caracterul decisiv al acestor pozitii, PENTRU CA aspectul general al temei va indica asta. Daca anterior individul a avut realizari personale, ele se vor regasi in tema de acum. Ca si la va manifesta si in viata asta sau nu este deja un alt subiect de discutie, dar valorile personale raman personale si nimeni nu i le va lua.
Omul este o fiinta complexa si analiza elementelor sale componente, ca structuri energetice, trebuie privita ca o forma de cunoastere, nu de ratacire in alte detalii.
Daca am compara harta natala cu o usa (cu toate elementele pe care le are ea) atunci planetele retrograde ar fi vizorul (vizoarele) prin care privim direct spre trecutul din care am venit...nu vedem trecutul altora, ci pe al nostru, exact drumul pe care am mers pentru a ajunge in camera din care privim acum._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Feb 11, 2007 12:39 pm 
Desigur Gheorghita, asa este, planetele retrograde nu indica nivelul de evolutie, insa cred ca pot indica DORINTA de evolutie. Sigur ca noi ne incarnam cu scop evolutiv, insa cand ajungem aici pe multi dintre noi ne fura peisajul si uitam de ce am venit. Iar planetele retrograde, in special Saturn ne aminteste uneori destul de dur.
Si revenind la Neptun retrograd, el poate fi rezultatul unui Venus retrograd din viata trecuta? Adica atunci Venus a fost Rx, iar acum Neptun este Rx. Ar putea fi indiciul unui esec in intelegerea corecta a iubirii, sau o reusita? Cum se interpreteaza de fapt?
Ms :)


  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Feb 11, 2007 1:31 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
mihaela01 wrote:
Si revenind la Neptun retrograd, el poate fi rezultatul unui Venus retrograd din viata trecuta? Adica atunci Venus a fost Rx, iar acum Neptun este Rx. Ar putea fi indiciul unui esec in intelegerea corecta a iubirii, sau o reusita? Cum se interpreteaza de fapt?
Ms :)


Legatura sa cu Venus se realizeaza in alt sector, acela al lui + si -, al unui registru special in care iubirea personala - Venus se magnetizeaza de iubirea impersonala - Neptun, se sprijina una pe cealalta, pentru a intelege un principiu uman cu totul si cu totul special: iubirea christica. Nu ai cum sa intelegi absolutul fara sa intelegi frumosul care este in tine si nu poti evolua, evaluand frumos din tine decat raportandu-l la emotia universala. In acest sector Venus devine octava inferioara lui Neptun, iar Neptun octava superioara a lui Venus... Saturn in astrologia karmica este un fel de legiuitor. Pana la el fiecare face cam dupa cum il taie capul, evident cu conditionarile impuse de limitele caracteristicilor planetelor in cauza, dar din moment ce ai atins sectorul lui Saturn si ai intrat la liceul militar, nu mai ai cum sa te destinzi in placeri personale si orgolii fara limita... sau poti dar sanctiunile vor fi dure si directe.
Ideea ce retrogradarea lui Neptun se sprijina pe o lectie incompleta a lui Saturn, cu sau fara voia individului, este un concept modern inteligent si profund._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Feb 11, 2007 7:23 pm 
coser wrote:
Saturn in astrologia karmica este un fel de legiuitor. Pana la el fiecare face cam dupa cum il taie capul, evident cu conditionarile impuse de limitele caracteristicilor planetelor in cauza,


Da, asa este. Dar ce se poate spune despre o tema in care Saturn nu este aspectat? S-ar putea spune ca poti face chiar tot ce te taie capul, iar consecintele pot fi si dezastruoase...


  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Feb 11, 2007 7:26 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Nu era vorba de Saturn aspectat, ci de Saturn retrograd... cand este retrogad nu prea mai poti face ce te taie capul, ca in trecut..._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Feb 11, 2007 7:32 pm 
Da Gheorghita, stiu ca aici era vorba de Saturn retrograd. Dar eu ma gandeam la Saturn neaspectat. N-am scris gresit. Poate am depasit putin subiectul topicului, insa atunci cand Saturn nu face niciun aspect si nici nu este retrograd, banuiesc ca este vorba despre o foarte mare libertate de alegere...


  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Feb 11, 2007 8:34 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Atunci cand o planeta nu face niciun aspect, fie el Saturn sau nu, se numeste planeta neaspectata si nu ii aduce individului o libertate de expresie, ci dimpotriva potentialul planetei este limitat la zodia si casa in care se afla. Fiind izolata si nefiindu-i limitate caracteristicile, planeta va actiona dur, agresiv, extremist, incisiv, singular depasindu-si atributele prin aport personal, nu prin implicarea generala a temei.
Individul poate deveni un fals lider, consumandu-si prea mult puterea personala pentru ambitiile de moment.
Potentialul unei astfel de planete poate gasi insa un debuseu prin aspecte majore realizate cu planete lente._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Apr 18, 2007 9:20 pm 
User avatar

Joined: Sun Jul 24, 2005 4:23 pm
Posts: 153
Am citit si recitit acest topic de n ori...si eu am Neptun Rx , iar Saturn in casa VIII. Cred ca lectia mea si aici ma refer la ansablul temei, e disciplina si autocontrolul ; posibil sa fi depasit o parte a lectiei lui Saturn in vietile anterioare insa faptul ca acesta e in casa VIII-a e ca si cum ar fi la raspintie de drumuri , e ca un semn de exclamare, mai ales ca Neptun retrograd prin cuadratura pe care o face cu Saturn e ca si cum ar vrea sa-l insele pe Saturn, sa-l forteze sa aleaga drumul. Cred ca venus in pesti in trigon cu neptun poate ajuta in atingerea unei etape prin care neptun Rx sa fie depasit...
Totusi prezenta celorlalte planete retrograde pe harta uranus si pluto, chiar daca nu sunt planete personale sunt convisa ca au mesajul lor si lectiile lor karmice care trebuiesc depasite. Ma intreb daca se poate face o ordine, o etapizare , in depasirea lectilor date de planetele retrograde...
Multumesc._________________
Liana


homepage: http://spiritualityworld.com
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Apr 18, 2007 10:32 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Hm, este o mare problema in analiza planetelor retrograde... nu spun in cazul tau, ci in general.
Retrogradarea planetelor inspira groaza pentru ca, se spune, ele, obligatoriu, trebuie sa indice o penitenta. Da, intotdeauna ele indica o penitenta, dar, din fericire, nu numai atat, ci o problema cu "n" necunoscute ce trebuie rezovata. Pentru unii retrogradarea unei planete este o ecuatie de gradul a doilea, pe care o vor rezolva relativ usor, cu un artificiu de calcul, o interventie exterioara, familia, prietenii, maestrul, copilul etc. In cazul acesta solutia vine din ipostaza astrala a nasterii si, oricat de grea este tema, elevul si-o va rezolva, iar in final va fi bucuros ca a terminat-o.
Pentru altii, nescunoscuta poate fi in afara sistemului de valori si oricat de simpla este ecuata acea planeta retrograda poate incurca atat de mult lucrurile incat sa-l determine sa se indoiasca de sine, de capabilitatile sale... adica daca stie sau nu tabla inmultirii.
A intelege orientarea unei planete retrograde - a unei necunoscute intr-o problema - depinde de intelegerea elementelor problemei. Din clipa in care mesajul retrogradarii este identificat si raportat la tema, derularea sa secventiala din momentul primei incercari pe care o determina, ca eveniment, o planeta retrograda si pana la consumarea posibilei penitente, nu este decat un pas.
Da, nu toate penitentele indica si o probelma, un conflict sau o dizarmonie. Daca ar fi sa ne gandim numai la tema lui Iisus cu Marte, Neptun si Pluton retrograd, am putea intelege ca retrogradarea unei planete indica o limitare la un anume curs al evenimentelor, o predispozitie spre un anume gen de experienta, ce nu trebuie sa fie, obligatoriu, in afara cunoasterii (adica limitarea sa determine obligatoriu cunoasterea, ci se poate integra in ea).
Sa nu gresim si sa legam retrogradrea planetelor de incultura, ingnoranta sau sa le privim ca un handicap, ci ca niste semafoare despre care inca nu stim ce culori folosesc, nu ca nu le-am recunoaste... O planeta retrograda poate fi vazuta si ca un profesor exigent care ne ajuta sa ne pregatim temeinic, blocandu-ne atentia pe temele mai mult sau ma putin dificile pe care ni le da sa le facem.
.. si iarasi ne legam de analiza planetelor in contextul general al temei... nici nu avem cum, e prea important acest lucru_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Apr 01, 2008 11:33 pm 
User avatar

Joined: Thu Oct 04, 2007 12:12 am
Posts: 302
Location: bucuresti
Am citit cu mare drag si interes acest post...
Eu am si saturn retrograd, si neptun retrograd, si mercur retrograd si ma regasesc in absolut tot ce a scris dl coser.
NU ca ar avea cineva vreo indoiala la spusele lui, dar as vrea sa confirm tot ce a scris mai sus, prin experientele personale avute uitandu-ma prin vizorul meu catre celelalte vieti...

Va doresc o zi frumoasa si plina de bucurie!


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Apr 02, 2008 12:24 am 

Joined: Thu Mar 15, 2007 2:49 am
Posts: 11
Location: Bucuresti
Si eu am citit cu interes acest post...si parca regret ca nu am mai multe planete retrograde.

As avea si eu o intrebare, care este diferenta dintre o planeta retrograda si o axa interceptata, pentru ca, din cate stiu eu, o axa interceptata aduce blocaje, indica lectii gresit intelese, ceea ce semnifica de fapt si o planeta retrograda.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Apr 03, 2008 6:39 pm 
User avatar

Joined: Mon May 15, 2006 9:50 am
Posts: 296
Location: Cernavoda
un semn interceptat are legatura directa cu tine , cu un anumit domeniu de viata( semnul zodiacal interceptat) care a fost ignorat, neinteles, acest lucru avand o influenta deosebita asupra personaliatii; in aceasta viata , acest gen de experienta indicat de semnul interceptat trebuie inteles iar energiile negative acumulate vieti de-a randul trebuiesc transformate si folosite in lucruri creative si evolutive.
O planeta retrograda nu este neaparat negativa doar ca ea actioneaza mai introvertit producand de cele mai multe ori confuzie ; in general ea arata tipul de datorie karmica inca neplatita.

-semnele astrologice raspund la intrebarea " cum" ;
-planetele raspund la intrebarea" ce",


Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 24 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group