It is currently Fri Apr 19, 2019 9:25 pm

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
 Page 1 of 1 [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Semi(Demi)revolutia Solara
PostPosted: Tue Feb 13, 2007 5:42 pm 
User avatar

Joined: Thu Dec 01, 2005 1:24 am
Posts: 111
Location: Nexus Polaris
Cautand azi informatii despre RS am dat de discutii pe diverse forumuri in care se vorbea despre Semi(Demi)revolutia Solara.Difera de RS prin faptul ca atunci Soarele din tranzit se afla la opozitie perfecta cu cel nata,RS fiind valabila pt primele 6 luni iar aceasta pt ultimele.Oare isi merita credibilitatea?Vreau sa aflu parerile celor cu experienta in legatura cu S(D)RS.Cat de mult e in stare sa o completeze pe prima?
Sursa principala e http://www.bobmarksastrologer.com/19.1Birthdays.htm ._________________
Image
"Never argue with an idiot. They will only bring you down to their level and beat you with experience...Kick the sh** out of him instead!!!"
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: Semi(Demi)revolutia Solara
PostPosted: Wed Feb 14, 2007 1:41 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Am citi articolul acela si mi-a adus o stare de destinere teribila...
Ca sa sune frumos am sa spun ca "este parerea lui si i-o respect", dar observatiile lui mi se par gresite pentru ca se sprijina prea mult pe tema lui si prea putin pe ale celolalti, dar, mai ales, ca nu ofera indiciul cel mai important - faptul ca trebuie sa raportezi acest aspect in cadrul temei careia il produce – REVOLUTIA SOLARA si nu separat. Omisiunea lui creaza confuzie.
Probabil ca in cazul lui aceasta situatie se aplica, doarece tema lui ofera un cadru potrivit acestui tip de analiza, pentru ca nu cred ca se poate general, nu cred ca, in majoritatea temelor, opozitia pe care o face Soarele la pozitia sa natala este atat de importanta cum a descris-o el.
Opozitia sorilor, la care face referire, poate fi considerata si un caz particular dintr-un sector nou numit astrologie personala, nu doar in cadrul revolutiilor solare.
Acest sector (astrologia personala) se incadreaza in vastul domeniu al astrologie previzionale si face referire atat la revolutiile planetelor, cat si la tranzite si chiar la progresii.
Din cate stiu si am aplicat, din categoria acestor elemente auxiliare astrologiei previzionale, cele mai utile si aplicabile sunt cele date de aspectele luminariilor din tranzit cu cele din tema natala.
Conjunctia acestor doua luminarii adice doua tipuri de momente: unul care apare lunar si celalalt, mai important, care apare o sigura data in an.
Conjunctia Lunii in tranzit cu Soarele natal apare lunar si este denumit - Luna noua persoala. Ea traseaza directii personale dupa care se moduleaza predispozitile generale ale planetelor pe tema personala. Acest aspect ne spune cum percepem anturajul, ce ne propunem si unde se directioneaza trasaturile pozitive sau negative date de aspectele importante ale planetelor in tranzit.
Conjunctia Soarelui in tranzit cu Luna natala este tot o Luna noua personala, dar cu un spectru de aplicabilitate mult mai mare, fiind echivalenta revolutiei solare, insa, ca importanta, inferioara acestei. Ea incadreaza vibratia planetelor in cele 12 case, indicandu-ne unde sunt punctele tari si unde sunt punctele slabe ale personalitatii noastre in intervalul vizat. Aceasta tema este foarte importanta pentru persoanele care lucreaza cu publicul, demnitarii, oamenii ce se sustin prin imagine si demnitate sociala.
In aceste teme exista mai multe puncte sensibile, mai multe momente cand predispozitile indicate de cele doua teme (una lunara si cealalata anuala ale conjunctiilor celor doua luminarii) se desfasoara pe intervalul specific.
Domnul care a scris articolul citat de tine a fost perocupat mai mult de opozitia Soarelui la Soarele natal, care este doar unul dintre momentele importante din aceste teme, dar nu cel mai important. Pentru ca el se raporteaza la revolutia solara importanta lui trebuie incadrata in predispozitiile revolutiei solare pentru a identifica posibilele evenimente, dar trebuie luat in calcul ca o posibila data, ca un posibil moment in care libertatea de expresie capata o putere mai mare, una speciala.

Conjunctia este un moment de inceput, unul special, ca un nou ciclu, ca o noua etapa care ne bate la usa. Celelalte aspecte trebuie sa faca referitere la aceste inceputuri, iar rolul lor, oricat de multe sunt, este acela de a suplimenta cu informatii acest moment de inceput.
Cu alte cuvinte, Thorra, nu este rau ce spune domnul acela, se poate aplica, DOAR, daca stai cu RS in mana, altfel nu! De aceea am spus ca e gresit, pentru ca el NU spune implicit cat de important este sa stai cu revolutia solara in mana si sa raportezi la ea toate celelalte elemente din cadrul sectorului ei de desfasurare. In cazul in care tu faci asta, informatiile pe care ti le ofera el, chiar daca sunt superficiale, iti vor fi de folos._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 2 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group