It is currently Fri Apr 19, 2019 9:22 pm

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
 Page 1 of 1 [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Chiron conjunct cu Uranus
PostPosted: Mon Apr 30, 2007 9:50 am 
User avatar

Joined: Mon May 15, 2006 9:50 am
Posts: 296
Location: Cernavoda
Uranus in tranzit aflat in Pesti face o conjunctie destul de stransa cu Kiron natal; acest tranzit o sa dureze destul timp. Sub influenta acestei conjunctii ce shimbari sunt benefice, sau mai bine spus ce este oportun sub acest tranzit?


Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject: Re: Chiron conjunct cu Uranus
PostPosted: Fri May 04, 2007 3:44 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
In primul rand, in tema individuala, Uranus in tranzit aduce un disconfort psihic. Adica o formatiune nedefinita ni se va plimba prin vese si nu stim ce, o umbra zglobie care face in asa fel incat picioarele sa se miste singure, mainile la fel, iar mintea sa se arunce in necunoscut ca si cum asta a fost preocuparea ei de o viata. Ceea ce este foarte clar si vine exact de la Uranus in Pesti este revelatia care scurteaza drumul. Descoperim cine suntem, cine am fost pana in aceasta clipa, cum ne-am ascuns si, daca ne temem cel mai tare de ceva, ne vom teme de revenirea a ceea ce vedem acum ca am fost. Aspectul bulversant este ca nici nu ne-am schimbat, dar iluzia Pestilor si ineditul lui Uranus ne constuiesc o lume senzoriala aproape hipnotica. Teama este buna prietena cu siguranta, angoasa cu libertatea si ne purtam ca si cum ne lipseste doar putin noroc pentru a rasturna lumea.
Pe fondul acesta, mai ales ca Uranus lucreaza cu informatie, mesaj, comanda, "telecomanda", nu putem sa nu luam in calcul scara de valori mobilizata de Uranus si diversitatea infioratoare a modalitatilor de reactie. Daca unii vor rade si se vom implica in viata celorlalti ca si cum ar pluti intr-o barca - adica nu-i va atinge nimic, dar nici nu se vor alege cu nimic - altii se vor inneca de-a binelea. Plutirea aceasta in "bratele Domnului" nu este lipsita de pericole, asa cum credem noi, si nici nu trebuie sa fie incununata de succes. Mobilitatea karmei aduce amploarea evenimentului, dar si tipul de finalitate.
Conflictele aduse de Uranus in Pesti sunt intense si, culmea, reeditate. Pestii nu aduc spontaneitate, iar trecerea lui Uranus prin acest semn nu poate schimba optica acestei zodii profunde si detasate, ci, singurul element novator cu care va interveni, va fi repetitivitatea. Va aduce la lumina ceea ce se credea rezolvat, incheiat, finalizat si va crea, pentru ca este in Pesti, iluzia unei alte rezolvari. De aici deducem si atitudinea de siguranta pe care o confera acest aspect.
Atunci cand trece peste Chiron din Pesti, Uranus creaza o nostalgie intensa si profunda. Individul are impresia ca isi deschide sufletul fata de univers si ca tot ceea ce traieste este rostul unui efort de existete intregi. Evolutia este perceputa ca fiind unica, placuta si superioara. Defectul inerent unei astfel de predispoziti este aerul de superioritate, egoul spiritual, inclinatie spre nihilism, ridiculizare. Individul se poarta de parca traiste intr-un turn de fildes, adica locul cel mai de pret in care poate locui cineva si orice deschidere spre oameni o considera un gest de clementa.
Diferenta de nivel spiritual se va vedea insa foarte tare. Pestele intotdeauna va lasa capul in jos si va considera ca a spune "iarta-ma" este cel mai usor lucru pe care il poate face pentru a-si aduce liniste in casa, la serviciu, pe strada etc. Prin urmare atunci cand nu va spune "iarta-ma" va considera ca il va sanctiona pe interlocutor si va arata ca nu-i oricine. Aceiasi duplicitate poate exista si in acest tranzit, care ii pune pe individ sa retraiasca situatii conflictuale in care s-ar putea echilibra interior sau social, dar el isi va oferi posibilitatea sa amplificie conflictul exterior sau interior prin faptul ca-si acorda libertatea de a sfida prin refuz, lipsa de integrare, raceala.
Pe fondul acesta intervine Saturn in Leu care spune "Macar atat sa merit si eu, sa spun nu!", iar cand va trece in Fecioara va avea cu Uranus din Pesti, ce trece peste Chiron, o criza de identitate dureroasa si greu de controlat. Dar pana atunci am putea gresi revendicandu-ne dreptul fara sa stim daca le-am merita, cand Saturn va trece in Fecioara va aduce in viata fiecarui usurinta de a gasi vinovati pentru deviatii majore ale destinului: e vinovata doar mama ca nu m-am dus la facultate, e vinovat catelul din colt ca eu nu pot sa ma duc la ora 8 dimineata la piata si-mi dau tot programul peste cap, e vinovat sotul ca datorita lui locuim asa etc etc etc. Va fi trist pentru ca aceste acuze confera o relaxare de moment si, asa cum am spus anterior, nu aduce nimic nou in viata, ci doar reinvie o probela crezuta rezolvata.
Asadar daca pana in septembrie valorile noastre se construiam pe revolta personala plasata nepotrivit in context, din septembrie cand Saturn trece pe Fecioara, ne-am putea distruge echilibrul interior sau exterior prin atitudinea dezordonata de a gasi un vinovat pentru tipul de viata pe care il ducem.
Opunandu-se lui Chiron, intai prin semnul pe care il tranziteaza, apoi prin unghiul care se formaza, Saturn iti va tulbura viata in sectorul unde ai crezut ca esti cel mai echilibrata._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 04, 2007 9:50 pm 
User avatar

Joined: Mon May 15, 2006 9:50 am
Posts: 296
Location: Cernavoda
Parca nu mai imi gasesc cuvintele, am citit ceea ce ai scris despre aceasta conjunctie Uranus-Chiron , o sa mai citesc de multe ori cele scrise de tine intr-un mod atat de frumos ; de fapt tot timpul am citit cu placere ceea ce scrii tu, dar eu vedeam altfel aceasta conjunctie.
Acum ma intreb ce conflicte poate aduce Uranus in Pesti, ce se poate repeta , cand eu nu mai vreau asa ceva in viata mea?
Cand Saturn o sa intre in Fecioara o sa faca pe langa opozitia cu Kiron si opozitia cu Saturn natal si chiar ca nu as vrea sa mi se tulbure deloc viata linistita pe care o am acum; de fapt la aceasta liniste muncesc de aproape 2 ani , am liniste la servici, acasa , in suflet nu pot spune ca este deplina dar muncesc pentru asta .
De fapt ma gandesc la ceea ce spui tu aici:

Quote:
Conflictele aduse de Uranus in Pesti sunt intense si, culmea, reeditate. Pestii nu aduc spontaneitate, iar trecerea lui Uranus prin acest semn nu poate schimba optica acestei zodii profunde si detasate, ci, singurul element novator cu care va interveni, va fi repetitivitatea. Va aduce la lumina ceea ce se credea rezolvat, incheiat, finalizat si va crea, pentru ca este in Pesti, iluzia unei alte rezolvari. De aici deducem si atitudinea de siguranta pe care o confera acest aspect.


si- mi dau seama cata dreptate ai si ca REEDITAREA unor conflicte se vor petrece la servici, bine nu din cauza mea ci pentru ca unindu-ne cu un alt serviciu(acest lucru se va intampla prin iunie) atunci voi fi nevoita sa stau in acelasi birou cu o persoana care a fost ceva timp in viata mea dar care mi-a facut destul rau; bine , raul care mi l-a facut nu era legat de servici ci de viata mea si credeam ca am scapat de el.
Stii ce-i culmea in legatura cu aceasta persoana ? Comparand harta mea natala cu a lui , Jupiterul lui este conjunct cu NS al meu chiar in casa IX iar Kiron al lui este conjunct cu Saturn al meu din Pesti. Oare mai am ceva de platit?
Dar , sper ca Dumnezeu sa-mi dea putere sa trec si peste asta.
Iti multumesc tare mult ca mi-ai raspuns .


Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 3 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group