It is currently Fri Apr 19, 2019 9:23 pm

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
 Page 1 of 1 [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: Punctele pentagonului
PostPosted: Fri May 04, 2007 9:56 pm 
User avatar

Joined: Wed Jul 20, 2005 10:49 pm
Posts: 821
Am citit extrem de putin despre steaua cu cinci colturi care se profileaza la trecerea lui Venus prin zodiac. Practic nu stiu decat ca sunt cinci puncte, la 72 grade distanta unul fata de altul si ca la fiecare 584 de zile Venus trece prin unul din ele. As vrea sa stiu mai multe despre semnificatia celor cinci varfuri ale acestei stele. Cu cel de la gradul 27 varsator venusul meu natal este in conjunctie, iar cu cel din taur, gr. 9, este in cj. Lilith . Banuiesc ca tranzitul lui Venus peste aceste puncte este mai special!
Si inca ceva: daca cele cinci puncte simbolizeaza omul ( capul + membrele), as vrea sa stiu care grad este asociat capului, cel din varsator?_________________
Mihaela A.G.(mag)
(http://argmihaela.blogspot.com)
"Există în noi ceva mai adânc decât noi înşine". (Sf. Augustin)
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: Punctele pentagonului
PostPosted: Fri May 04, 2007 10:59 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Iti postez un articol pe care l-am scris acum vreo 10 ani in forma, in care se prezenta el atunci, exact pe subiectul propus de tine. Initial trebuia sa-l integrez in "Astrologia, o terapie moderna", dar am renuntat... Apropo de carte ... este de o saptamana la editura in lucru si in maxim 2 luni va aparea, in versiunea completa (format A5 si de vreo 700 de pagini). Cine o vrea sa urmareasca site-ul editurii Stef, dar voi anunta si eu aici si pe site atunci cand va aparea.
Iata articolul...

VENUS


Venus denumită popular şi “Luceafăr” este astrul cel mai strălucitor după Soare şi Lună, fiind considerat pe drept cuvânt “sora geamănă” a Pământului după asemănările fizice şi subtile care există între aceste două planete.
“Micul benefic” (cum este denumită de astrologi) este un simbol al sentimentelor elevate, o prelungire tandră fermecătoare a iubirii nemărginite a Supremului.
Saturn (timpul) pentru a putea evada din închisoare îl mutilează pe Uranus (Stăpânul cerului) din al cărui sânge căzut în valurile înspumate ale mării se naşte Venus (iubirea). Realizând o extensie a acestei prezentări simbolice am putea descoperi faptul că timpul în ipostaza sa dură necruţătoare este cel care determină prin suferinţă şi sacrificiu apariţia iubirii elevate şi contemplative.
Timpul (Saturn) unealtă neobosită a reînnoirii vieţii trezeşte în modul specific prin extensia sa (creaţia) iubirea elevată care într-un anumit stadiu se afla în stare latentă (nemanifestată) în subconştientul universal (Uranus). Această apariţie se realizează prin intermediul apei (fără de care viaţa nu ar fi cu putinţă) din sângele părţii virile a Stăpânului Universal (parte manifestată prin intermediul lui apas - echivalentul subtil al apei). Venus iubirea Supremului în manifestare poartă cu ea în drumul său prin zodiac forţa iubirii elevate şi contemplative.
Având la bază necesitatea regenerării propriei structuri afective şi a descătuşării acestui proces în care se poate sesiza legătura empatică, intrinsecă pe care o avem continuu cu Dumnezeu.
Astfel, Venus în deplasarea sa prin zodiac desenează o stea cu cinci colţuri.
Acest adevăr este cunoscut de multe popoare. La azteci de exemplu anii venusieni se numărau în grupuri de câte 5 corespunzând cu 8 ani solari care reprezintă de fapt cele 5 puncte din pentagon traversate anual pe parcursul acelor 8 ani cât durează ciclul lui Venus.
Acest ciclu apare alternativ de la est la vest (Luceafăr de dimineaţă şi Luceafăr de seară) având simbolul transmigrării (al naşterii şi al morţii).
Ca Luceafăr de dimineaţă ea este zeiţa războiului distrugând în principal răutatea, ignoranţa şi perfidia.
Ca Luceafăr de seară ea este zeiţa dragostei şi a voluptăţii favorizând trăirile romantice şi seducătoare.
În cazul indienilor gecherente din Brazilia situaţia şi rolul acestei planete este mult mai clară. Ei cred că Soarele are doi mesageri Venus şi Jupiter şi tot ei consideră că Venus este fiica lunii.
Aprofundând, descoperim rolul Divin al lui Venus (“micul benefic”) care iată, devine contrapartea sublimului Jupiter (“marele benefic”) considerat fiind o exprimare la nivel microscopic al lui Indra (Stăpânul zeilor şi Zeul fulgerului). Ca fiică a Lunii Venus este sursa de energie feminină manifestată, ce îşi are originea în sursa potenţială de energie feminină - Luna.
În horoscop la interpretarea poziţiei lui Venus se va avea în vedere şi poziţia Lunii care poate sau nu favoriza (în funcţie de aspectele ei) situaţia în care se află Venus, da întotdeauna va completa mesajul său indiferent că tema este feminina sau masculina.
Această stea cu 5 colţuri reprezintă un veritabil pentagon ce împarte zodiacul în 5 sectoare a câte 72o (quintilul) care pe lângă faptul că-l desemnifică pe Omul Creator el permite realizarea propriului potenţialului printr-o importantă ridicare a nivelului de conştiinţă. În numerologie 5 simbolizează dragostea lui Dumnezeu faţă de creaţia sa.
În vârful pentagonului (27o Vă, 9o Ta, 21o Ra, 3o Ba, 15o Să ) Venus etalează în mod alternativ unele din cele mai importante calităţi ale sale:
Taur - Domiciliu
Balanţa - Domiciliu
Rac - Peregrin
Săgetător - Peregrin
Vărsător - Trigonocraţie
Cu alte cuvinte aceste 5 puncte semnifică adevărate centre focar, surse de informatie pentru mutarea nivelului de constientizare a individului din fiinta limitată în fiinţă cosmică.
Ele fac legătura cu cele 5 elemente subtile constructive ale Creaţiei: pământ, apă, foc, aer (prin care Venus se manifestă în virtutea calităţilor prezentate mai sus – datorită trecerii prin zodiile specifice acestor elemente) şi eterul care nu are un element fizic corespunzător, dar le controlează pe celelalte şi care reprezintă în sens esoteric vehicolul acestei Creaţiei Supreme (după cum se afirmă şi în Shiva Purana)
Acestea cumulate ne relevează un aspect esenţial al vieţii, că fiinţa umană este macrocosmosul în miniatura aşa cum Protagoras spunea: “Omul este măsura tuturor lucrurilor”.
Acestea sunt: Dorinţa divină de manifestare - Marte, care înainte de a se consolida ca forţă masculină şi feminină - Soarele şi Luna, se manifestă polar prin iubire şi inteligenţă (Venus şi Mercur) după care se fixează şi devin stabile în cele două forme principale de expresie a conştiinţei:
1) Expansiunea şi menţinerea - Jupiter
2) Resorbţia şi ocultarea - Saturn.
Tranzitul lui Venus peste acest centru focar trezeşte în interior faţete distincte ale iubirii divine.
Ideograma acestei planete reprezintă simbolul iniţiatic al eterului, în care cercul spiritului se situează deasupra crucii materiei. Aceasta scoate în evidenţă puterea excepţională pe care o deţine Venus şi ce ce deţine puterea de a sublima pământul, apa, focul şi aerul subtil prin iubire în eterul subtil.
În altă accepţiune acest simbol a lui Venus reprezintă oglinda spiritului în care se poate vedea cu claritate, altitudinile şi valorile noastre, de la vanitate până la iubire profundă.
Din punct de vedere astrologic Venus trezeşte energia controlată, elevată şi contemplativă a iubirii universale ce deţine în interiorul său toată forţa şi expresia supremului manifestată sub forma sa imanentă de cunoaştere a spiritului şi materiei.
Venus este speranţa, farmecul şi încântarea care ating sublimul, fiinţa elevată spiritual, sub forma armoniei, rafinamentului şi distincţiei. Ea deţine secretele frumuseţii fizice şi morale.

Venus la 27 grade Vărsător

Caracteristici principale: dinamism, activitate, pasiune.
Sentiment specific: independenţa.
Culori caracteristice: albastru, galben, violet (principal), portocaliu şi ocazional roşu (secundar).
Elementul specific secundar - aerul, corespunzător lui Anahata Chakra.
Elementul specific principal - pământul, corespunzător lui Muladhara Chakra.

Fizic.
Această poziţie favorizează activitatea armonioasă a glandelor reproducătoare şi a paratiroidelor. Se pot realiza cu succes vindecări ale unor tulburări circulatorii (în special cele ale venelor).
Psihic.
Această poziţie amplifică sentimentul de libertate şi independenţă favorizând viaţa socială şi relaţiile intelectuale. Venus îl magnetizează acum pe omul obişnuit orientându i gândurile şi preocupările către misticism sau către spectaculos. Este o poziţie în care bunătatea poate atinge valori maxime, iar refuzul conştient al acestora poate duce la tendinţa de a i manipula pe ceilalţi prin sentimente reci, detaşate.
Se recomandă exprimarea sentimentelor prin amplificarea discernământului şi al serviciului dezinteresat faţă de ceilalţi

Iniţiatic
Venus ne apare acum în ipostaza sa de forţă divină creatoare care erupe într-o impresionantă manifestare având ca bază iubirea şi necesitatea Divinului de a se reflecta şi ca mobil în acţiune dorinţa şi voinţa sa atotputernică.
Intensă, efervescentă, controlată, Venus, acum dă viaţă lumii ideilor şi formelor.
Este deci o poziţie foarte favorabilă începerii unor acţiuni deosebite.
Forţa acţiunii în această conjunctură este susţinută graţie puterii dorinţei (Kama) şi a sacrificiului (tapas). Tradiţia creştina aminteşte în acest sens: “Dai voinţa, iei putere”.


Venus la 9 grade Taur

Caracteristici principale: menţinere, coeziune, permanentizare.
Sentimentul specific: loialitate.
Culori caracteristice: verde, violet, galben (principal), roşu deschis, ocazional roz (secundar).
Elementul specific principal: apă, corespunzător lui Swadisthana Chakra.
Element specific secundar: pământul, corespunzător lui Muladhara Chakra.
Venus în această poziţie manifestă tendinţa de orientare spre o afectivitate puternică, plină de farmec şi strălucire, menită să dea viaţă lumii ideilor şi formelor create în punctul anterior.
Trăsăturile principale sunt: liniştea, puritatea, limpezimea, stabilitatea, armonia, transparenţa, claritatea, inteligenţa.
Fizic
Aceasta poziţie favorizează o acţiune deosebită asupra fertilităţii organelor reproducătoare, având ca efect reglarea unor dezechilibre apărute în acest sector. Poate ajuta in eliminarea unor boli grave ale rinichilor şi chiar unele tumori.
Psihic.
Sensibilitatea şi natura afectuoasă atrage omul obişnuit către bucurie şi plăceri senzuale. Acum se pot amplifica talente artistice nebănuite legate de artă, muzică etc. Prin deschiderea faţă de această planetă, frumuseţea fizică va fi mult îmbogăţită în magnetism, farmec şi senzualitate. Refuzul iubirii poate duce la căderi psihice, posesivitatea, gelozie şi tendinţa de a i sufoca pe ceilalţi prin sentimente şi justificări meschine. Se recomandă devotamentul şi loialitatea pentru perceperea corectă a frumosului şi a evoluţiei spirituale.

Iniţiatic
Acum Venus exteriorizează calităţile specifice lui Lakshmi (contrapartea lui Vishnu) care guvernează frumuseţea, abundenţa şi fericirea.
La nivel inconştient influenţa se va concretiza sub forma unui puternic impuls către maturizare şi către ridicarea nivelului de conştiinţa.


Venus la 21 grade Rac

Caracteristici principale: retragere, disoluţie, distragere.
Sentimentul specific: senzitivitatea.
Culori caracteristice: albastru marin, violet, verde (principal), galben, roşu-portocaliu (secundar).
Elementul specific principal: focul, corespunzător lui Manipura Chakra.
Elementul specific secundar: apa, corespunzătoare lui Swadisthana Chakra.
Fizic.
Stimulează activitatea sistemului simpatic. De asemenea această poziţie poate ajuta mult la eliminarea bolilor de nutriţie (în special cele ale stomacului) sau ale sistemului circulator (în special cele ale venelor).
Psihic.
Frumuseţea şi sensibilitatea vin să umple dorinţele de acum ale oamenilor cu tandreţe şi gingăşie. Venus îl deschide acum pe omul obişnuit către blândeţe şi sociabilitate. Relaţiile familiale vor fi mai armonioase, iar dorinţa de împlinire afectivă îi atrage pe oameni în căutarea iubirii personificate. Unii o vor găsi în ei înşişi, alţii într un ideal căruia i se vor devota cu stoicism. Respingerea iubirii în aceste momente creează clare dezechilibre afective, tendinţe spre interiorizare distructivă (autoizolare), lenevie, mediumitate inferioară, singurătate.
Se recomandă deschiderea faţă de iubirea universală fără a refuza (pe motiv de frică necunoaştere sau rezervă) suita de aventuri ce apar de aici.
Iniţiatic
Venus apare acum în ipostaza sa teribila, distrugând cu o forţă deosebită orice pornire josnică, egoistă şi limitatoare, conferind expansiunea conştiinţei în universalitate şi lumină.
Puternică, directă şi impunătoare, Venus acţionează distrugător asupra Egoului şi diverselor forme de manifestare ale acestuia, producând la început nesiguranţă şi chiar teamă urmând ca apoi curajul să crească în intensitate, iar încrederea în sine să fie percepută ca o stare divină, capabilă să ducă mai departe imaginea unei fărâme de lumină salvată din teroarea şi groaza întunericului.
Pentru cei suferind fizic şi spiritual iată un moment deosebit de favorabil pentru meditaţie şi rugăciune.
Este deasemeni favorizată aplicarea tehnicilor spirituale deosebite prin care se invocă Graţia lui Dumnezeu în scopul trezirii sufletului şi a transmigrării conştiinţei dincolo de planul iluziei.

Venus la 3 grade Balanţă


Caracteristici principale: ocultarea.
Sentimentul specific: farmec.
Culori caracteristice: violet, albastru deschis, roz (principal), verde (secundar).
Elementul specific principal şi secundar: aerul, corespunzător lui Anahata Chakra.
Fizic
Stimulează secreţia hormonilor (în special a hormonilor gonado hipofizari). Prin deschiderea faţă de această planetă se pot realiza vindecări ale unor boli de rinichi sau de intestine.
Psihic
Împins către romantism şi senzualitate omul obişnuit devine dintr odată politicos, manierat şi conciliator. Va avea un simţ estetic deosebit, iar exprimarea lui se va evidenţia prin proporţie şi simplitate. Venus creează acum o dispoziţie demnă fermecătoare, trezind în oameni, înţelegerea, echilibrul, nobleţea şi măreţia. Refuzul iubirii determină infidelitatea faţă de sine (idealul propriu) şi faţă de ceilalţi, înclinând către risipă şi excese de tot felul.
Iniţiatic
Venus apare acum în ipostaza sa de purtătoare a misterului divin al iubirii, care prin ocultare, facilitează exprimarea transpersonalului prin personal, în care măsura, înţelepciunea şi bunul simţ, devin unelte neobosite în menţinerea şi alimentarea creaţiei.
Interiorizată în starea sa intensă de frumuseţe, farmec şi strălucire devine forţă ocultă care sub surâsul fierbinte al unei iubiri totale şi ascunde o infinitate de forme şi posibilităţi de exprimare.
Puţin interesată de personal şi atent orientată către exterior ea vede, însufleţeşte şi vieţuieşte exteriorul cu interiorul său, realizând astfel taina omniprezenţei Divine. Este momentul să ne retragem în noi înşine şi să contemplăm cu încântare lumea ideilor şi formelor în care trăim.
Acţiunea personală este acum la intensitate maximă de construcţie, reconstrucţie sau eventuale retuşuri ale lumii ideilor şi formelor în care trăim.
Nu ezitaţi, evocaţi cu prilejul acestei conjuncturi deosebite, iubirea impersonală a lui Dumnezeu, prin rugăciune, meditaţie sau acţiuni cu un puternic caracter afectiv şi veţi sesiza conectarea gradată la planul afectiv macrocosmic.

Venus la 15 grade Săgetător

Caracteristica principală: graţia.
Sentimentul specific: schimbarea.
Culori caracteristice: violet, purpuriu, indigo, galben-lămâi (principal), albastru închis (secundar).
Elementul specific principal: eterul, corespunzător lui Vishuda Chakra.
Elementul specific secundar: focul, corespunzător lui Manipura Chakra.
Venus apare acum în ipostaza sa de iubire eliberatoare, prin care Stăpânul Universului dăruieşte fiinţelor muritoare graţia Sa.
Ajunsă la capătul unui drum, Venus trezeşte în interiorul oamenilor cea mai înaltă calitate a sa - adoraţia.
După „Shiva Purana”, adorarea este una din cele mai importante procedee de evoluţie spirituală prin care se poate obţine cel mai repede Graţia Divină.
Asistată de însuşi Shiva (Stăpânul Universului) Venus transcende instantaneu, personalul în transpersonal transformându-se în acest al cincilea stadiu în suprema energie a Divinului. Ea personifică în această ipostază Supremul Feminin – Maha Sakti, având un rol special în iniţierea spirituala.
În această perioadă sunt favorizate toate activităţile spirituale de invocaţie a Graţiei Divine.
Despre aceasta în celebra lucrare “Shiva Purana” scrie: “…ciclul permanent al celor 5 funcţii constă în creaţie, menţinere, distrugere, ocultare şi graţie.
Creaţia este manifestarea Universului.
Menţinerea înseamnă a-i conferi permanenţă în timp, Distrugerea este resorbţia sa în Principiul Unic primordial, Ocultarea constă în a face adevărul ascuns, Graţia în a-l nivela.
Graţia înseamnă a arăta Adevărul care eliberează. Ea este cauza eliberării din ciclul naşterilor şi al morţilor”.
Explicând care sunt ipostazele divine din cele prezentate care guvernează cele mai importante etape ale manifestării Shiva adaugă:
“Cea de a cincea, acordarea graţiei şi Eliberarea nu poate fi realizată decât de Mine”.
Iat-o acum, pe Venus în ipostaza sa revelatoare şi eliberatoare în care se poate sesiza ridicarea vălului misterios care o înconjoară, dezvelindu-şi natura sa divină de frumuseţe imuabilă a spiritului şi materiei, şi arătând celor capabili să vadă şi să înţeleagă marele său secret, acela de a-l ascunde pe Dumnezeu în orice lucru şi fiinţă pentru ca prin orice acţiune, totul să fie orientat către El.
Cheia acestei supreme revelaţii este iubirea.
Sfântul Augustin spunea “Iubeşte şi fă ce vrei” şi ca o completare aş spune, da, e adevărat, pentru că cine iubeşte cu adevărat nu va fi capabil să facă rău sau să distrugă ceva, voinţa lui este atunci spontan unificată cu voinţa sursei universale a iubirii - Dumnezeu, căci “iubirea este Dumnezeu în manifestare”.

***
De un real folos în această direcţie sunt punctele intermediare. În număr de cinci, ele sunt plasate la jumătatea distanţei dintre două vărfuri ale pentagonului, având ca rol indicarea momentului de hiatus la trecerea de la un sector de influenţă la altul.
Aceste puncte sunt:
3 grade Berbec
10 grade Gemeni
1 grad Fecioară
18 grade Scorpion
1 grad Capricorn
Interpretarea lor se va face în funcţie de punctele între care intermediază, de zodia în care se află Venus şi de eventualele aspecte pe care le realizează această planetă atunci.
Realizarea unei meditaţii, rugăciuni sau a unei interiorizări deosebite în aceste cinci puncte favorizează accederea către un alt nivel de înţelegere, unul mai bun, superior.

Observaţie:
În mod normal Venus punctează, Cu energia începutului, fiecare centru-focar odată la 584,3 zile, astfel ea parcurge întregul pentagon în 2951,5 zile (practic 8 ani) însă simpla tranziţie a planetei peste acel punct, chiar dacă într-un anumit stadiu el practic nu este punct al pentagonului, se activează destul de mult pentru ca toate aceste caracteristici să fie perceptibile.
În acei aproximativ 8 ani Venus parcurge punctele respective, de circa 8 ori, odată le activează (le pune în evidenţă) şi apoi de mai multe ori chiar din ciluri intercalate, le activează evidenţiind, odată în plus, caracteristicile divine pe care le guvernează, păstrându-şi pe deplin statutul de forţă universală capabilă să dăruiască oamenilor, ştiinţa cerului._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 04, 2007 11:39 pm 
User avatar

Joined: Wed Jul 20, 2005 10:49 pm
Posts: 821
Ce sa zic? Merci frumos! Nici nu gandeam ca atat de repede voi putea citi atat de mult despre ceva ce nu stiam mai nimic!

Si la cele prezentate de tine referitor la tranzitarea de catre Venus a fiecarui varf al pentagonului vom avea in vedere, ca la orice tranzit, si aspectele cu planetele natale, cu cele din tranzit, pozitia in case, nu?_________________
Mihaela A.G.(mag)
(http://argmihaela.blogspot.com)
"Există în noi ceva mai adânc decât noi înşine". (Sf. Augustin)
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 05, 2007 11:00 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Da, Mihaela, punctele indicate sunt foarte sensibile in tema, mai ales in analiza venusiana, in definirea calitatile afective, in trasarea directiilor relationale. Citindu-le caracteristicile putem aproxima directiile elementului "inedit" cu care planetele intervin in fiecare tema. Pentagrama este in simbol asociat cu venerarea naturii, sustin unii, sau ca este personificat de fiinta umana (capul, bratele si picioarele), sau un element ce indica dominarea naturii de catre spirit.
Oricum privim, aceasta situatie este inca neclara in astrologie si ii mobilizeaza practicantului latura mistica din care cel care doar cauta raspunsuri, fara sa practice, ramane cu un acut sentiment de insatisfactie. Chiar daca il incita ineditul unei astfel de situatii nu stie cum sa le aplice.
Pentagrama lui Venus are si un element practic insa el poate fi inteles si aplicat doar facand raportarea la mistica astrologica si la stintele esoterice de care astrologie este strans legata. Multi autori fac, cel mai usor, trimitere la kabala, pentru ca aici abunda informatia si, integrand-o in pentagrama, practicantul ar putea intelege mai multe.
Personal, consider ca esential pentru astrologie este ca Pitagora a preluat pentagrama de la egipteni (din nou egiptenii!!!) si ca nu pun la indoiala intelegrea lui cu privire la aplicabilitatea acestui simbol, ci consider ca, de-a lungul timpului, urmasii lui Pitagora au pierdut din vedere aspecte esentiale.
Valoarea umana a pentagrmei este insa indubitabila. Ea indica sublimare, evolutie superioritate, dar si permanentizare si aduce stabilitate si informatie acolo unde atinge zodiacul. Noi am mai discutata in nenumarate randuri ca astrologia nu este construita aleator, tocmai de aceea valoarea astrologica a pentagramei deriva din suprapuenrea traseului lui Venus peste aceste arhetip (pentagrama), despre care inca nu se stie foarte multe. Dar sa nu uitam ca Venus este o planeta a voluptatii, gratiei, frumosului interior si exterior, o planeta care aduce razboi fara metoda si strategie, ci doar de dragul unui rezultat, o planeta care orbeste simturile prin abundenta si le anuleaza valoarea de senzori, transformandu-le in devoratori de placere, o planeta fierbinte, vulcanica si dependenta de relatii, interactiuni, schimb de valori. In acest context cheia, secretul, misterul, valorea detinute de Venus, devin strategii de evolutie specifice nivelului de vibratie al civilizatiei noastre. Prin valorile ei noi descoperim sublimarea, evolutia, superioritate si permanentizare - elemente indicate de pentagrama.
Asadar, cand descoperim intr-o tema un Venus la 27 grade Varsator, de exemplu, sa ne gandim ca acest om poate fi o poarta catre o intelegere de grup, ca el detine o informatie care, integrata in contexutl in care traieste, poate valoriza omul, fie prin implementarea unor calitati in mediul sau, fie prin evidentierea unei trasaturi negative si, prin asta, sa spuna "ca sa aveti valoare nu trebuie sa faceti ca mine". Cand Venus in tranzit trece peste punctele indicate ele se activeaza si, cel mai util, ar fi sa ne rezervam timpului introspectiei, echilibrului, bucuriei de trai in armonie cu ceea ce detinem, cu ceea ce ne inconjora, cu sine, pentru ca asta inseamna inainte de toate sanatate – fizica, mentala si spirituala, absolut necesare pentru a descoperi pentagrama interioara – un fel de piatra filozofala, de piatra din varful unghiului, cum spunea IIsus.

Iata un articol interesant despre pentagrama:
http://astro.coser.ro/diverse/pentagrama.pdf_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 05, 2007 12:02 pm 
User avatar

Joined: Wed Jul 20, 2005 10:49 pm
Posts: 821
Dupa ce am citit toate astea, pot zice ca ai mare dreptate atunci cand spui ca

coser wrote:
.......
Oricum privim, aceasta situatie este inca neclara in astrologie si ii mobilizeaza practicantului latura mistica din care cel care doar cauta raspunsuri, fara sa practice, ramane cu un acut sentiment de insatisfactie. Chiar daca il incita ineditul unei astfel de situatii nu stie cum sa le aplice.


Si inca ceva:

coser wrote:
.......
Asadar, cand descoperim intr-o tema un Venus la 27 grade Varsator, de exemplu, ............ Cand Venus in tranzit trece peste punctele indicate ele se activeaza...................


probabil este vorba de grad perfect, fara nicio toleranta, nu?

Gheoghita, despre steaua cu trei colturi "desenata" de mercur ce pot afla? Sper sa nu fi abuzat prea mult de amabilitatea si de timpul tau! Merci frumos!_________________
Mihaela A.G.(mag)
(http://argmihaela.blogspot.com)
"Există în noi ceva mai adânc decât noi înşine". (Sf. Augustin)
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon May 07, 2007 12:34 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Ba, poate avea o toleranta de un grad, pentru ca nicaieri nu se precizeaza ca nu ar fi asa ...
Cat despre celebra stea cu 3 colturi a lui Mercur, imi pare tare rau, dar nu te pot ajuta, asa cum s-a intamplat cu Venus, pentru ca nu dispun de asemenea date. Stiu insa ca aceste puncte se formeaza cate unul la o revolutie (rotatie in jurul Soarelui) si sunt 3 rotatii in 2 ani si, prin urmare, sunt 3 etape pe care Mercur le aduce inaintea omului. Se presupune ca aceste puncte personifica familia cosmica, cu cele 3 puncte de sprijin (mama, tata, fiul) ce asigura crearea, mentinerea si distrugerea universului. Misterul stelei cu 3 colturi este unul profund si elevat. Ea personifica prin valorile sale idee de celula fundamentala, informatie arhetipala care atunci cand este raportata la evolutia vietii pe planeta noastra informatia se separa in 3 notiuni interdependente.
Nu stiu insa care sunt punctele de pe zodiac din care se construieste o stea cu 3 colturi... probabil ca daca le-as sti as intelege mult mai in detealiu care sunt valorile acestei stele...
In momentul in care le voi gasi, le voi spune ..._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon May 07, 2007 8:01 am 
User avatar

Joined: Wed Jul 20, 2005 10:49 pm
Posts: 821
Iti multumesc !_________________
Mihaela A.G.(mag)
(http://argmihaela.blogspot.com)
"Există în noi ceva mai adânc decât noi înşine". (Sf. Augustin)
Offline
 Profile Send private message  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group