It is currently Fri Apr 19, 2019 10:00 pm

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
 Page 1 of 1 [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: Axa dragonului interceptata
PostPosted: Mon May 14, 2007 11:41 pm 

Joined: Thu Mar 15, 2007 2:49 am
Posts: 11
Location: Bucuresti
buna la toata lumea!
am si eu o intrebare: cum s-ar putea interpreta intr-o tema, axa dragonului interceptata;ca sa fiu mai exacta NN se afla in casa I (capricorn), NS in 7(rac);casele XII-I legate / si VI-VII;axa capricorn-rac interceptata.

multumesc anticipat!


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: Axa dragonului interceptata
PostPosted: Sat May 19, 2007 2:22 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Cam putin indicii...
Axa Capricon-Rac este o axa dificila care il scoate pe individ din spectrul vietii personale si il trimite direct spre valorile pe care familia sa a incercat sa i le implementeze. Prin urmare interceptarea acestei axe poate aduce celui in cauza un comportament identic parintelui sau rudei cu care exista divergente de opinie, cu are nu se intelege deloc. Pornind de la aceasta asemanare deducem ca interceptarea acestei axe pe casa I (eu) - VII (celalalt) aduce complexe de inferioritate, inhibitii, limitari sau, la polul pus, extravagante, atitudini agresive, comportament antisocial, pentru a-si demonstra siesi difenenta fata de ceea ce respinge.
Un ascendent in Sagetator aduce in general o puternica dorinta de libertate care atunci cand este cumulata cu dorinta de dreptate, interceptarea acestei axe, poate duce spre o finalitate buna. Adica poate actiona pe principiul homeopat - un rau mic aduce sanatatea - o trama duce la realizari sociale remarcabile. Relatia Luna-Saturn este importanta in aceasta analiza, de asemeena si rolul pe care il joaca Jupiter, ca guvernator al temei.
Pentru ca NS este in casa VII intelegem ca in aceasta viata ti se cere sa fii o persoana autodidacta, sa-si dezvolti un punct de vedere propriu si sa cauti sa reproduci cat mai putin atitudinea celorlalti.
Ascendentul in Sagetator este insa un factor inselator, poate mai puternic decat ascednentul in Pesti sau Leu. El aduce un zambest cat si o atitudine diferita fata de realitatea interioara intr-un mod atat de elaborat si de dependent de feed back incat cel cu aceasta pozitie astrala chiar crede ceea ce pretinde ca este. Cu alte cuvinte dincolo de simtul umanitar acest ascendent poate ascunde teama de a nu i se intampla la fel, un patetism accentuat prin care vrea sa compenseze o nemultumire legata de un model parental impus agresiv, inconstant sau vag. Ascendentul in Sagetator aduce putere, dar nu discernamant, incredere in idee sau ideal, dar nu siguranta de sine iar gafele la care predispune, asa cum lesne se poate deduce, nu vin decat din nesupravegherea atenta a emotiilor, din ratacirea ideilor in constructii arficiale, false prea centrate pe conveniente si modernisme si prea putin sincere. Sinceritatea unui asemenea ascendent se sprijina pe ton, atitudine si face apel la reguli pentru ca fara reguli individul cu o asemenea pozitie se simte nesigur.
Integrand criza de identitate pe care axa Capricorn-Rac o aduce in tema, in teatralitatea ascendentului in Sagetator, descoperim un om singur in mijlocul unei multimi, care nu va recunoaste teaam de singuratate si va continua sa se consuma pentru a avea tot timpul pe cineva in preajma, indiferent de factura, o persoana ce poate fi blanda si excentrica, inteligenta, dar neinteleasa, fidela, dar incapabila sa inteleaga sentimentul si dispusa spre prietenii cochete, dar incapabila sa-si umple viata cu o exterienta persoanala.
In conflicluzie este vorba despre un gol, un mare gol care vine din depersonalizare partiala si insusirea unui alt mod de a fi. Te identifici atat de mult cu acel personaj incat uiti cine sti... Aici este, deci, vorba de criza..._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 19, 2007 5:21 pm 
User avatar

Joined: Wed Jul 20, 2005 10:49 pm
Posts: 821
Desi nu am initiat eu acest subiect de discutie, as spune cateva cuvinte ( scuze, Nao!!).
M-am regasit "dureros" de bine in cele spuse mai sus. Deh, doar indeplinesc toate conditiile: asc in sagetator, axa I-VII (capricorn-rac) interceptata, casele XII-I si VI-VII legate . Un sextil intre Luna si Saturn...Numai Axa Dragonului are alta pozitie!
Recunosc ca mi-a fost relativ greu sa-mi dau seama al carui parinte a fost comportamentul pe care o vreme mi l-am insusit. Nu prea ieseau la suprafata nici opiniile divergente dintre noi. Stiu sigur insa ca zambetul si atitudinea exterioara erau total diferite de realitatea interioara!!
Am vorbit la timpul trecut deoarece am reusit sa-mi gasesc o parte din raspunsurile pe care le cautam, inclusiv sa constiuentizez care era parintele pe care o vreme mi-a placut sa il imit!
coser wrote:
In concluzie este vorba despre un gol, un mare gol care vine din depersonalizare partiala si insusirea unui alt mod de a fi. Te identifici atat de mult cu acel personaj incat uiti cine sti... Aici este, deci, vorba de criza...


Perfect adevarat!! Depinde de cel in cauza cat efort face pentru ca sa deblocheze aceasta axa interceptata, pentru ca sa reduca "golul", implicit "criza"..._________________
Mihaela A.G.(mag)
(http://argmihaela.blogspot.com)
"Există în noi ceva mai adânc decât noi înşine". (Sf. Augustin)
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 19, 2007 5:35 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
mag wrote:
Depinde de cel in cauza cat efort face pentru ca sa deblocheze aceasta axa interceptata, pentru ca sa reduca "golul", implicit "criza"...


Constientizarea de care spui, cautarea raspusului este, Mihaela, pentru cel cu ascendentul in Sagetator, un act de vitejie. Situatia este delicata pentru ca Sagetatorul il determina pe individ sa intre in panica, sa treaca rapid de la o extrema la alta. Nicio judecata nu pare finalizata, niciun joc nu este pe deplin fericit si niciun ideal pe care il initiaza nu pare suficient de solid. Asta pentru ca exista ceva in interior care arde. Pe unii asta ii indreapta spre teatru, altii devin filosofi sau initiatorii unor proiecte sociale majore pentru care se consuma teribil de mult, altii devin indiferenti si iti deplaseaza centrul de atentie pe latura inferioara. Indiferent de locul spre care se indreapta acest semn, 2 lucruri apar in mod inevitabil:
1. teama de a explora mobilul motivatiilor pe care le patroneaza
2. dezamagirea finalizatii.
Este incredibil cata durere si zbucium poate cuprinde acest semn si cat de bonomi si joviali sunt sagetatorii, ce discrepanta teribila sta intre starea/motivatiile lor si imaginea lor sociala._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 19, 2007 5:43 pm 

Joined: Thu Mar 15, 2007 2:49 am
Posts: 11
Location: Bucuresti
In primul rand multumesc pentru raspuns si jos palaria pentru profunzimea din interpretarile tale.
Eu sunt incepatoare in studiul astrologiei,si pe langa astrologia in noua era si alte carti pe care mi le-am luat pot sa spun ca cele mai multe informatii utile le-am cules de pe acest forum pe care intru de fiecare data cu placere si intotdeauna gasesc lucruri noi si interesante si cu cat studiez mai mult cu atat imi dau seama ca stiu mai putin.

De cand ma stiu am cautat raspunsuri si am vrut sa stiu "de ce",probabil ca de la ascendentul in sagetator.Contactul cu astrologia-si nu cred ca intamplator - l-am avut in perioada cand saturn imi tranzita casa a VII si mai apoi pluton peste ascendent.A fost o perioada de criza si nu intelegeam de ce.

Referitor la ce ai zis tu as vrea sa fac cateva remarci ,poate gresite,dar eu asa le-am perceput:

" Axa Capricon-Rac este o axa dificila care il scoate pe individ din spectrul vietii personale si il trimite direct spre valorile pe care familia sa a incercat sa i le implementeze. Prin urmare interceptarea acestei axe poate aduce celui in cauza un comportament identic parintelui sau rudei cu care exista divergente de opinie, cu are nu se intelege deloc...

Cu alte cuvinte dincolo de simtul umanitar acest ascendent poate ascunde teama de a nu i se intampla la fel, un patetism accentuat prin care vrea sa compenseze o nemultumire legata de un model parental impus agresiv, inconstant sau vag"

In copilarie nu am avut o relatie armonioasa cu parintii mei si au existat multe divergente;imi doream f.mult sa plec din acel mediu,nu aveam motive f.intemeiate,dar asa simteam eu ca nu e locul meu acolo si pana la urma s-a intamplat si asta,in momentul in care mi-am inceput studiile am plecat de acasa si am fost si pe picioarele mele (si marte retrograd din casa a IV -vine sa confirme asta),iar relatiile noastre au devenit mult mai calde si armonioase.

" Pornind de la aceasta asemanare deducem ca interceptarea acestei axe pe casa I (eu) - VII (celalalt) aduce complexe de inferioritate, inhibitii, limitari sau, la polul pus, extravagante, atitudini agresive, comportament antisocial, pentru a-si demonstra siesi difenenta fata de ceea ce respinge. "

Este adevarat, si probabil ca lilith in casa I accentueaza si el mai mult.

"Integrand criza de identitate pe care axa Capricorn-Rac o aduce in tema, in teatralitatea ascendentului in Sagetator, descoperim un om singur in mijlocul unei multimi, care nu va recunoaste teaam de singuratate si va continua sa se consuma pentru a avea tot timpul pe cineva in preajma, indiferent de factura, o persoana ce poate fi blanda si excentrica, inteligenta, dar neinteleasa, fidela, dar incapabila sa inteleaga sentimentul si dispusa spre prietenii cochete, dar incapabila sa-si umple viata cu o exterienta persoanala."

Da,este adevarat,numai ca teama de singuratate o recunosc si pot spune ca s-a accentuat dupa 27 de ani.Nu pot spune ca am incercat sa am tot timpul pe cineva in preajma,din contra cele mai mari probleme le-am intampinat atunci cand trebuia sa ma desprind de o relatie(si aici ma refer in mod special la cele profesionale,amicale) ca sa urmez alt drum; explicatia la aceste atasamente am gasit-o tot aici pe forum,la un raspuns dat de tine pentru MC,uranus si soare in via combusta.

Imi cer scuze ca nu stiu sa postez harta,asa ca mai bine imi dau datele:14.10.1973 , ora 11:55, Targoviste - Dambovita.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 19, 2007 5:50 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
uite si tema ta....

Image_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 19, 2007 6:04 pm 

Joined: Thu Mar 15, 2007 2:49 am
Posts: 11
Location: Bucuresti
Dupa ce am citit topicul tau mihaela,ma gandeam la parintele al carui comportament am incercat sa mi-l insusesc si nu gaseam niciun numitor comun,dar coser a spus ceva interesant :

"Prin urmare interceptarea acestei axe poate aduce celui in cauza un comportament identic parintelui sau rudei cu care exista divergente de opinie, cu are nu se intelege deloc."

, deci si comportamentul unei rude; eu am plecat de acasa,dar locuiesc cu o verisoara (deh cand stai cu chirie e mai greu) si care mai e si rac pe deasupra si desi relatia noastra e una buna in aparenta,sunt divergente intre noi,de fapt atitudini din comportamentul ei pe care eu le resping...si mult timp m-am intrebat de ce, si uitandu-ma in urma imi dau seama ca asa este,am incercat sa-i imit comportamentul ei.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 19, 2007 9:53 pm 
User avatar

Joined: Wed Jul 20, 2005 10:49 pm
Posts: 821
coser wrote:
....Pe unii asta ii indreapta spre teatru, altii devin filosofi sau initiatorii unor proiecte sociale majore pentru care se consuma teribil de mult, altii devin indiferenti si iti deplaseaza centrul de atentie pe latura inferioara. ......


Ultima varianta gasesc ca este cea mai trista si posibil sa fie si cea mai "la indemana" acestui tip nativi!
Chiar nu as putea sa contest nimic din cele spuse de tine in analiza acestui nativ si asta nu pentru ca as avea vaste cunostinte de astrologie, ci pentru ca de-a lungul vietii am trait aceste stari.


nao wrote:
...eu .. locuiesc cu o verisoara ... si desi relatia noastra e una buna in aparenta,sunt divergente intre noi,de fapt atitudini din comportamentul ei pe care eu le resping...si mult timp m-am intrebat de ce, si uitandu-ma in urma imi dau seama ca asa este,am incercat sa-i imit comportamentul ei.

La cei de langa noi respingem acel comportament care ne este comun. Imi dau seama ca parintele al carui comportament l-am imprumutat este mama mea. Ma intreb: oare l-am imprumutat, sau il aveam din totdeauna si numai l-am de dezvoltat in mediul familial?_________________
Mihaela A.G.(mag)
(http://argmihaela.blogspot.com)
"Există în noi ceva mai adânc decât noi înşine". (Sf. Augustin)
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun May 20, 2007 7:50 pm 

Joined: Thu Mar 15, 2007 2:49 am
Posts: 11
Location: Bucuresti
Eu sunt convinsa ca acest comportament l-am avut dintotdeauna,si asa cum zici tu acum l-am dezvoltat sau a iesit la iveala mai de graba,pentru ca la mine NS este in rac si chiar daca resping acest comportament,el face parte din mine,pentru ca reprezinta trecutul meu.

Revenind la axa interceptata,dan ciuperca spunea ca : "o iesire periodica este posibila cand axa AS-DS a unei revolutii solare se suprapune peste axa interceptata ,sau: colaborarea cu o alta persoana a carei axa (AS-DS sau MC-FC) din tema sa natala se suprapune peste semnele interceptate si o alta varianta consta in plecarea din locul de nastere", dar aceasta varianta tine de destin si nu de vointa individului.
Faptul ca eu am cele 2 axe suprapuse,ma gandeam ca inseamna ceva,ca probabil trebuie sa inteleg singura planetele interceptate,sau poate ma insel.Cert este ca persoana care m-a facut sa iau contactul cu astrologia are axa AS-DS suprapusa peste axa mea si ca am fost plecata si o perioada din tara(atunci cand saturn imi tranzita saturnul natal) - cu o bursa de studii pe care am obtinut-o destul de usor si hotararea a fost luata la intamplare,fara sa ma gandesc prea mult ( caci eu de obicei cand iau o hotarare o intorc pe toate fetele-soare in balanta).


Offline
 Profile Send private message  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 9 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group