It is currently Wed Apr 24, 2019 5:13 pm

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
 Page 1 of 1 [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: alcool
PostPosted: Fri May 18, 2007 1:52 pm 

Joined: Fri May 11, 2007 8:37 am
Posts: 13
va rog,imi poate spune cineva ce planeta sau aspect poate da dorinta de a ajunge repede acasa pentru a putea consuma bauturi alcoolice(nu mult ci doza zilnica necesara);este un aspect relativ recent3-4 luni


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 18, 2007 10:27 pm 
User avatar

Joined: Sun Jul 24, 2005 4:23 pm
Posts: 153
Poate fi un tranzit pe casa 5, sau vreun aspect dinamic la guv. 5...e greu de speculat..._________________
Liana


homepage: http://spiritualityworld.com
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 19, 2007 9:47 am 

Joined: Sun Nov 27, 2005 5:19 pm
Posts: 521
Din cate stiu, si Neptun prost aspectat ar mai putea sa dea dorinta de "evadare", iar Jupiter prost aspectat da excese.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: alcool
PostPosted: Wed Jul 18, 2007 4:27 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
pranadia wrote:
va rog,imi poate spune cineva ce planeta sau aspect poate da dorinta de a ajunge repede acasa pentru a putea consuma bauturi alcoolice(nu mult ci doza zilnica necesara);este un aspect relativ recent3-4 luni


Sunt multe aspecte care ar putea duce spre asta, pentru ca sunt, de fapt, mai multe cauze care duc spre acest efecte. Planetele nu-ti intensifica dorinta de a te rufugia in bautura, ci ele iti intretin gandul care iti spune tie ca acel "ceva" - poate chiar alcoolul - este potrivit pentru a-ti rezolva o problema.
Sa simti nevoia de bei alcool des nu duce obligatoriu la alcoolism, ci la nevoia de a evada, de a te rupe de realitatea din jur. Devii alcoolic atunci cand consumi tarie. O bere nu te face alcoolic!
Deci nu poti sa particularizezi pe o tema doar urmarindu-l pe Neptun cu siguranta ca, daca este in casa V, III sau XII, el iti va oferit motivatii spre acest gen de inclinatie, nici un Marte in semn de apa, care ar putea inseamna putere prin lichide s.a.m.d.
Cel care se refugiaza in alcool sigur vrea sa fuga de ceva din viata personala care il incorseteaza si ii creaza impresia ca nu are scapare. Acesta este elementul care trebuie sa-l evidentieze astrologul inainte de a da verdicte, asa cum am fi tentati sa facem in cazul de fata.
Alcoolul este o substanta, pe care organismul o poate metaboliza... Ceea ce trebuie sa faca astrologul este sa identifice ce anume din tema il face pe individ sa creada ca aceasta solutie, care ii anuleaza ceva din legatura cu lumea, ii poate rezolva problema. Cu totii stim ca problema starii de ebrietate nu este nicidecum una moderna si nicidecum un element nou. Stim insa ca atunci cand, prin intermediul alcoolului, omul isi anuleaza din fortele care il rigidizeaza el devine ceea ce este cu adevarat: bun sau rau. Ca sa obtinem un raspuns corect trebuie sa luam si asta in calcul... adica sa identificam spre ce vrea individul sa se indrepte: o stare de spirit, o atitudine, un sprijin, o putere personala, o siguranta, o evadare etc etc.
Identificand aceasta am putea sa intelegem de ce personajul la care faci apel se grabeste repede acasa pentru a se refugia in alcool._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group