It is currently Mon Oct 21, 2019 12:20 am

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
 Page 1 of 1 [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Astrologie medicala- exista doar predestinare?
PostPosted: Sun Sep 02, 2007 9:00 pm 

Joined: Sun Nov 27, 2005 5:19 pm
Posts: 521
Postez un citat din cartea Tratat practic de astrologie medicala a lui Theo Montera. Pentru ca tot sunt intr-o etapa in care vreau sa cred ca aspectele astrale pot fi -si trebuie sa fie depasite (ma refer la cele delicate) va invit si pe voi sa cititi ce scrie aici. Si eu cred ca o persoana poate veni cu o karma buna si prin actiuni prostesti sa isi schimbe karma...Si pentru ca multi invatati spun- printre care si Lazarev- ca in zilele noastre ne primim pedeapsa nu in viata urmatoare, ci chiar in aceasta viata, datorita faptului ca totul in univers se misca acum cu o mare repeziciune, atunci ar fi de inteles.. Ar fi de inteles ca si minunile pe care le poate face o persoana cu propria fiinta sa se inmulteasca, pentru ca prin actiuni elevate, spirituale, karma se poate arde foarte repede."Cineva poate să meargă în întâmpinarea tendinţelor naturale, să-şi prelucreze slăbiciunile şi să le transforme în puncte forte, atât pe plan fizic şi energetic cât şi psihologic. Nu sunt rare cazurile de persoane plăpânde în copilărie sau în tinereţe şi care, prin tenacitatea lor sau folosind mijloace abile cum sunt artele marţiale sau yoga, şi-au dezvoltat o energie şi o combativitate considerabile, de persoane timide sau fricoase care, depăşindu-şi limitele pe care le-au „moştenit”, şi adeseori graţie unor împrejurări deosebite, devin modele de curaj şi de siguranţa.
Este posibil însă ca, printr-un comportament anormal, unele persoane să-şi strice potenţialităţile favorabile. De exemplu, abuzul de alcool, de droguri, de regimuri dezechilibrate, de tutun, de dificultăţi ale condiţiilor de viaţa sau de muncă, o otrăvire, o expunere la radiaţii etc., pot provoca perturbări sau patologii pe care nu le-am fi bănuit studiind tema natală, pentru că ele nu apar pe o slăbiciune a arhetipului, şi uneori apar chiar pe un punct forte. Cu alte cuvinte, terenul unei persoane nu este fixat o dată pentru totdeauna la naştere, ci evoluează după modul de viaţa, după obiceiurile alimentare şi evenimentele accidentale din viaţa acesteia. Este deci necesară o reîncadrare a informaţiilor exprimate în tema natală.
Această confruntare cu realitatea mai este importanta şi pentru că o configuraţie se poate exprima la diferite nivele: fizic, energetic, emoţional, mental. Pe plan fizic, ea poate să se exprime la nivel molecular, celular, tisular, organic, şi la fel, pe plan energetic, se poate repercuta asupra diferitelor sectoare. Dar la un subiect anume, această configuraţie nu se va exprima la toate nivelele deodată şi în acelaşi timp. Abordarea clinică va permite deci să se precizeze la care nivel se va exprima o disonanţă, ceea ce permite să se prevadă evoluţia problemelor şi să se determine riscurile viitoare.
In plus, fiecare planetă se poate exprima cu o putere diferita. Acest lucru este comparabil cu diferitele octave ale unei game muzicale. Aceeaşi notă poate fi căutată mai sus sau mai jos. O planetă slabă pe o octavă superioară se va exprima mai bine decât dacă ea este puternică, dar se află pe o octavă inferioară. Aceasta explică de ce putem întâlni subiecţi retardaţi mental sau profund debili cu Soarele, Mercur şi Saturn bine aspectate, şi intelectuali sau literaţi care stăpânesc perfect limbajul, logica şi dialectica, dar la care aceleaşi planete sunt slabe sau prost aspectate. Nimic nu diferenţiază dinainte tema unui infirm cerebral de cea a unui intelectual sau a unui geniu, şi este deci necesar să se caute un punct de ancorare în realitate dacă vrem să elaborăm o interpretare corectă."


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: Astrologie medicala- exista doar predestinare?
PostPosted: Fri Sep 28, 2007 2:19 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Cartea lui Teo Montera este o lucrare buna, valoroasa, scrisa cu un simt de raspundere special. De acolo inveti astrologie si intelegi medicina asa cum o intelege el...
Eu am parcurs-o cu mare placere si revin periodic pentru a-mi limpezi gandurile citindu-le pe ale lui...asa cum si le-a organizat el acolo.
Nu cred ca exista predestinare in astrologia medicala, la modul fatalist, ci la modul informational, ca regula in care se integreaza abilitatea noastra de a raspunde la stimuli, modul in care intervenim la influente.
Astrologia medicala este insa periculoasa daca este practicata cu mentalitatea medicinii alopate. Astrologia medical trebuie in mod obligatoriu sa se racordeze la perceptele terapiilor alternatice si nu sa devina sluga medicinii alopate.
Cand te gandesti ca aspectele debile ale lui Venus afecteaza pielea si circulatia venoasa, medicina alopate te trimite la un intreg arsemal de afectiuni. O cuadratura Venus-Saturn nu aduce neaparat afectiuni ale pielii, ci poate aduce o piele sensibila, delicata, poate prea fina si usor de agresat care, in multe din cazuri, nu este nicidecum o afectiune. Daca vom gandi ca un medic alopat vom agresa planetele interioare incarcadu-le cu o vina pe care nu o au, daca vom gandi ca un practicant al terapiilor alternative vom vedea in asta intai o baza, apoi o diversitate si pornind de aici ajungem la afectiune doar daca intervin si alte aspecte, ce vor leza implicit, indicand afectiune.
Este complicat sa gandesti medicina, mai ales ca ideea de sanatate este sinonima cu ideea de echilibru si ca obsesia naturii in general este sa-si mentina echilibrul, dar, concomitent cu asta, ea vrea sa se autodepaseasca atingand extreme. Organismul cere dreptul de a se explora si o disfunctie poate insemna pressbutonul unei atitudini psihice care poate salva. In astfel de situatii nu poate fi vorba despre o predestinare la modul fatalist, ci nuante ale unui joc complex, pentru unii terifiant, trist, dar intotdeauna precis, limpede, impecabil.
E greu sa fii sanatos, dar lipsa sanatatii nu indica boala... aceasta este marele paradox si poate de aici porneste si caracterul complicat al muncii cu pacinetul pe ramura alternativa a medicinii. Spre exemplu o banala durere de ca poate aduce ca motivatie o opozitie pe care individul o construieste impotriva unui curent, persoana sau grup, dar poate fi si sensul unei contractii interioare pe motivul incapacitatii individului de a digera experientele vietii sale.
Daca primul caz vine dintr-o actiune deliberata si de cele mai multe ori este vorba de una negativa, al doilea este tangenta tristetii, dezamagirii aplicata unei situatii, anturajului, lumii, vietii in general si este mai putin grava. Cu facem diferenta intre cele doua? Cum le identificam?
Astrologul se uita repede pe o tema orara, cel care practica osteopatia se apropie de coloana omului si o tatoneaza, cel care practica acupunctura urmareste cursivitatea energiei pe meridiane, dar toti trebuie sa ajunga la acelasi rezultat.
Cine se poate insela primul? In mod categoric astrologul! Pentru ca uitandu-se la o tema nu vede nimic organic in ea, ci mai mult principii, reguli pe baza carora acuza si gaseste vinovati, inainte de a lauda o calitate sau mai multe.
Daca pornesti de la o tema si te uiti la cuadratura Venus-Saturn ca la o constructie organica, vei intelege ca avem de-a face cu o sensibilitate a pielii si vei continua sa aluneci cu privirea spre alte aspecte pe care cei doi le fac la cele doua planete si vei vedea care este mecanismul de apare al pielii, cum isi construieste ea sistemul de aparare, adica vei vedea cum se comporta ea.
Din alt unghi aspectul debil al celor doua planete poate sa indice o slabiciune afectiva stranie, care aduce un miros specific pielii, reactii alergice legate de planeta care va face aspect de cuadratura cu ele si de aici salvarea pe care o simte acest organ cand este tranzitat orice punct situat la 120 grade de ambele planete aflate in aspect debil.
Astrologia medicala trebuie sa fie organica inainte de a speria cu principii, reguli si clasificari...
In cartea lui Teo Montera am gasi mai multa astrologia organica decat in manualul lui Dan Ciuperca..._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Sep 28, 2007 8:32 pm 
User avatar

Joined: Wed Jul 20, 2005 10:49 pm
Posts: 821
Marta,
pentru mine ai fost foarte inspirata cand ai deschis acest topic. Nu stiam de cartea asta, iar zilele trecute am gasit-o in librarie. Am inceput sa o citesc si nu pot spune decat ca ma bucur ca am aflat de ea.... Merci!_________________
Mihaela A.G.(mag)
(http://argmihaela.blogspot.com)
"Există în noi ceva mai adânc decât noi înşine". (Sf. Augustin)
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Sep 28, 2007 11:11 pm 

Joined: Sun Nov 27, 2005 5:19 pm
Posts: 521
Cu placere, Mag..

Asa este, si lucrurile sunt mai complicate decat par, din acest motiv este bine ca cel care diagnosticheaza, fie astrologic, fie ca apeleaza la medicina clasica, sa fie deschis si altor metode (din pacate foarte rar se intampla asa). Stim ca boala e un efect, de obicei al unor greseli de gandire sau de hranire, sau ambele. Si interesant este ce se intampla in viata celui care are multe careuri in casa sanatatii..Teoretic, el ar trebui sa devina sanatos, sau aproape, daca se schimba, daca se indeparteaza de latura sa negativa, apropiindu-se intr-un fel sau altul de divinitate. Probabil si acest lucru s-ar putea vedea din tema lui natala, pentru ca asa cum ziceai tu la un moment dat, Gheorghita, un careu sau o opozitie ( daca am inteles bine aceea care se face la orbul cel mai mic) ar putea avea in cazul unei persoane un efect declansator, zguduitor, iar in final pozitiv..
As vrea sa te contrazic intr-o privinta, parerea mea este ca si astrologul, dar si medicul si acupuncturistul cred ca se pot insela in egala masura.
Eu dupa cum am mai spus la un moment dat, am practicat yoga, si continui si acum individual.. Am inceput pe parcurs sa fac si cursuri de qi gong, acum mi-am creat deja propriul set, compus din cateva asane din yoga si exercitii de qi qonq, in mare parte benefice pentru amplificarea energiei, pentru echilibrare si pentru sanatate. Asa cum medicul te invata ce sa faci pentru a te insanatosi- de multe ori vindeci ceva dar de la atatea pastile te imbolnavesti de altceva- cam acelasi lucru il fac si cei care prcatica medicina complementara, desi o fac intr-un mod mai eficient sa zicem, cel putin in ceea ce priveste multe afectiuni.
Singura explicatie complexa a imbolnavirii si de tratare intr-un fel a bolilor si in general a problemelor cu care ne confruntam am gasit-o in cartile lui Lazarev.
Luam pastile sau facem asane, primim energie din univers, fiecare alege ce i se pare mai sigur. Dar Ce anume a generat imbolnavirea, cauza o uitam. Tratam cu pastile sau cu energie ceva, dar fara sa ne schimbam in interior. Luam energie din univers, ca si cum universul nu are alt rost decat sa ne dea noua energie, fie ca o meritam, fie ca nu. Eu cred ca constientizarea greselilor, a atitudinii gresite pe care o avem la un moment dat in fata vietii, acesta e lucrul cel mai important, dupa constientizarea iubirii divine. Indepartarea de Dumnezeu ne imbolnaveste. Din pacate asta o aflam prea tarziu...zicea la un moment dat Lazarev intr-o carte ca intai suntem umiliti pentru greselile pe care le facem, iar daca nu intelegem, ni se da purificarea prin boala.

Eu va urez totusi o seara buna si multa sanatate. :)


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Sep 29, 2007 8:30 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
MARTA wrote:
As vrea sa te contrazic intr-o privinta, parerea mea este ca si astrologul, dar si medicul si acupuncturistul cred ca se pot insela in egala masura.


Mult timp am acordat mai multa credibilitate astrologului decat celui care practica o oarecare tehnica alterantiva de vindecare. Acum insa sunt foarte dezamagit pentru ca am avut ocazia sa vad personaje celebre care stiu astrologie, dar nu stiu sa o practice in favoarea omului, ci, cunoasterea lor astrologica, ii ajuta sa-si cultive importanta de sine intr-un mod degradant si abject. Aceste personaje teoretizeaza prea usor aruncand cu definitii intr-o asociere cotidiana de intelesuri, deci accesibila, prea generala sau iresponsabila pentru a constitui inceputul unei relatii medic-pacient, dar si usor superioara, de pe pozitia celui care nu poate constata o disfunctie in cel de langa el pentru ca impreuna cu el sa gaseasca solutia, ci, in permanenta, el trebuie sa emita pareri gen "tu esti...", "tu faci..." etc etc si nu il ajuta pe om sa inteleaga ce se intampla cu el. Un astrolog ii va spune "Ai inclinatii spre depresii, esti dezamagit de lume si viata si de aceea nu comunici" dupa care trece la urmatoarea idee, la urmatorul aspect al vietii si toata prezentarea nu este decat o dizertatie a priceperii sale de astrolog, in final stearpa care ii va incita curiozitatea, dar va dezamagi inainte de a-si pune problema daca trebuie sa tina cont de ceea ce i s-a spus.
Personal, nu dau doi bani pe astfel de interpretari, oricat de exacte sunt. Astrologul trebuie sa stie, dupa ce se constata ca este precis si intelege mecanismul, sa vina cu o solutie, cel putin una emotionala, de confort afectiv, o solutie strategica menita sa-l ajute pe cel din fata lui sa inteleaga un mecanism, nu sa inghita niste idei aruncate din varf de pix. Ca astrolog, nu trebuie sa pleci de la ideea ca omul nu stie nimic despre sine. Tocmai de aceea el are nevoie, dupa ce asculta prelegearea astrologului, sa plece cu o sinteza, cu o solutie personala, nu cu una cititita din scripturi. Asta inseamna astrologie medicala. Nu se intampla asta prea des pe la noi, tocmai de aceea, Marta, am spus ca, inaintea celorlalti, astrologul este primul care greseste.
In prelegearea ta, tu nu ai facut asa, ai venit cu o solutie, ai argumentata cum faci tu si vreau sa intelegi ca raspunsul meu nu face trimitere la tine, ci la celebrele personaje care au umplut mass media si care vor, pe seama astrologiei, sa devine “cineva”._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Sep 29, 2007 2:57 pm 

Joined: Sun Nov 27, 2005 5:19 pm
Posts: 521
Am inteles acest lucru, si-ti dau dreptate, sunt multi asa zis astrologi care s-au invatat sa nu respecte deontologia astrologului si dau doar verdicte, ca la tribunal. In final, tot bunul simt si intuitia omului ii dicteaza cine l-ar putea ajuta si cine nu, aici intervine si discernamantul fiecaruia..


Offline
 Profile Send private message  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group