It is currently Wed Dec 12, 2018 11:51 pm

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
 Page 1 of 1 [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: NN IN XII, rac
PostPosted: Wed Oct 17, 2007 10:29 am 
User avatar

Joined: Wed Jul 20, 2005 10:49 pm
Posts: 821
Gheorghita,
ce semnificatie se poate da NN in casa XII rac, la 7 gr de ascendent, in conditiile in care descendentul este in conjunctie cu conjunctia luna-marte-lilith iar toate celelalte planete, mai putin neptun, sunt in casa V, interceptata? Toate planetele sunt in mers direct si mai sunt si doua cj la grad perfect! ( 19 nov 1982, h 19:45, 24e22, 44n26)

Merci!_________________
Mihaela A.G.(mag)
(http://argmihaela.blogspot.com)
"Există în noi ceva mai adânc decât noi înşine". (Sf. Augustin)
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: NN IN XII, rac
PostPosted: Thu Oct 18, 2007 10:14 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Foarte intersanta aceasta tema...
Ia uite cum Luna poate da o tenta karmica evidenta in tema unui scorpion vulcanic, istet, cu o inteligenta senzitiva de zile mari.
In primul rand Luna este Regent Karmic de Nord, asta inseamna ca trasaturile ei aduc temei scop si menire, orientare si comprima in valorile sale calitatea de a implini destinul, dar si aceea de a depasi conditionarile karmice. Asadar, gandirea si maturitatea, tenacitatea, dar si traditionalismul, valorile sigure si stabile pot deveni, prin cumularea lor, un factor de agresivitatea sau, deopotriva, de sublimare.
Soarele si Mercur in cazimi pe axa interceptata, in casa V, confera personalitatii limpezime, vointa, teatralitate si dorinte, poate, mai mari cat poate duce. Aspectul contradictor vine de la Luna, guv temei si RKN, care tempereaza impulsurile, aduce motivatii, prin conjunctia cu Marte, si confera realizarilor de destin stabilitate si pregnanta. Sa nu uitam insa ca are un NN in XII si ca destinul i se ascunde, pentru ca anterior (NS in VI in Capricorn) a cultivat valoril rigide, clare, dar impregnante de dramatismul celui care se supune destinului, nu si-l accepta. NN in XII ii aduce celui in cauza senzatia de repaos, impresia ca este suficient sa fie supravegheat de o forta superioara (Divinitate, ONG, parinti, consoarta etc.) si evita sa se mobilizeze pentru a-si gasi calea. Intensitatea la care persoana indicata de tine traieste aceasta trasatura de ordin general nu este foarte mare, pentru ca ea dispune deja, prin marcajul din casa V, de o energie puternica, de forta si independenta, dar ii lipsesc motivatii mobile si in loc sa-si creeze o viata noua, isi recreeaza viata din trecut.
Intoarcerea spre trecut este o ciudatentie a acestei teme si, personal, consider ca este vorba despre o teama voalata, mascata de discretie, dar si de o agresivitate indreptata impotriva celor care reusesc usor in viata, mascata prin usurinta si superioritatea cu care isi rezolva problemele.
Prin urmare, NN depinde nu doar de Luna din Capricorn (exil), ci si de Marte din Capricorn (exaltare) un fel de rasu'-plansu' care face din persoana indicata de tine un om plin de calitati care esueaza lamentabil in momente stranii, greu de inteles si integrat, dar poate si reusi usor, sigur si precis in situatii in care nimeni altcineva din jur nu avea vreo solutie. Viata acestei persoane este stranie si plina contradictii si cea mai mare problema a sa, din rezolvarea carei intregul sau destin se poate reconfigura benefic, este sinceritatea fata de sine._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 18, 2007 7:41 pm 
User avatar

Joined: Wed Jul 20, 2005 10:49 pm
Posts: 821
Mulţumesc, Gheorghita!

Sincer, am găsit şi eu tema asta interesantă ( atât cât pot eu observa acel "ceva" deosebit într-o temă!) prin concentrarea planetelor pe o singură casă ( mă întreb cum resimte nativul anumite tranzite peste acel conglomerat de planete, de ex. Lilith, că tot e acum pe acel sector !), lipsa planetelor retograde, etc., dar cred că am fost mai mult surprinsă să constat că de pe harta unui Scorpion lipsesc cuadraturile! Scorpion pasiv, lipsit de motivaţia de a acţiona?!_________________
Mihaela A.G.(mag)
(http://argmihaela.blogspot.com)
"Există în noi ceva mai adânc decât noi înşine". (Sf. Augustin)
Offline
 Profile Send private message  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 3 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group