It is currently Mon Oct 21, 2019 12:34 am

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
 Page 1 of 1 [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: receptie mutuala?
PostPosted: Fri Apr 18, 2008 7:05 pm 

Joined: Thu Jul 12, 2007 12:01 am
Posts: 8
Buna tuturor!

Sunt un invatacel in ale astrologiei. Am si eu cateva intrebari: Daca Venus e in Berbec in casa I si Marte in Taur casa a II a, inseamna ca sunt in pozitie de receptie mutuala? Teoretic ambele planete sunt in cadere sau exil. Prin "formula" aceasta reusesc totusi sa-si manifeste calitatile ca si cum ar fi in domiciliu? Da, nu? In ce mod?


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Apr 18, 2008 7:55 pm 

Joined: Sun Nov 27, 2005 5:19 pm
Posts: 521
In receptie mutuala ar fi fost daca ar fi facut si un aspect intre ele. Intr-adevar, pozitionarea planetelor cam asa trebuie sa fie, una in domiciliul alteia. In cazul receptiei mutuale, impactul este foarte puternic, de netrecut cu vederea, atat in sens pozitiv, cat si in sens negativ..depinde de aspect.

In cazul de care spui tu, cele doua planete se pot influenta reciproc, nu stiu nici eu exact cum, dar banuiesc ca trebuie sa fie ceva legat de preluarea de catre Venus a energiei martiene si invers, asa ar fi logic._________________
http://marta-indigo.blogspot.com/
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Apr 18, 2008 10:17 pm 
User avatar

Joined: Mon May 15, 2006 9:50 am
Posts: 296
Location: Cernavoda
Da. receptia mutuala se produce cand doua planete se afla una in domiciliul celeilalte, este un aspect de fuziune, de concentrare , de accentuare ; este o armonizare a energiilor celor doua planete in bine pentru acest caz .
Luate separat cele doua planete sunt in exil accentuand mai mult calitatile lor negative dar prin receptie mutuala ele se ajuta reciproc dar in bine, asfel fiecare planeta o ajuta pe cealalta sa realizeze experienta casei natale in care se afla, de fapt fiecare planeta poate actiona in interiorul semnului si casei celeilalte planete pentru a o sustine.


Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Apr 18, 2008 10:46 pm 

Joined: Thu Jul 12, 2007 12:01 am
Posts: 8
Nu stiam ca trebuie sa fie un aspect intre cele doua planete ca sa se considere receptie mutuala :shock: insa imi imaginam ca in felul asta comunicarea ar fi mai facila. Dar in cazul in care Jupiter in casa XI face sextil cu Venus si cuadratura cu Marte...el practic leaga cei doi astri...poate gresesc , dar mi-l imaginez ca un mediator, un canal care filtreaza sau prin intermediul caruia se exprima cele doua planete...aberez? :lol:


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 19, 2008 5:04 am 
User avatar

Joined: Mon May 15, 2006 9:50 am
Posts: 296
Location: Cernavoda
florentina wrote:
Nu stiam ca trebuie sa fie un aspect intre cele doua planete ca sa se considere receptie mutuala :shock: insa imi imaginam ca in felul asta comunicarea ar fi mai facila. Dar in cazul in care Jupiter in casa XI face sextil cu Venus si cuadratura cu Marte...el practic leaga cei doi astri...poate gresesc , dar mi-l imaginez ca un mediator, un canal care filtreaza sau prin intermediul caruia se exprima cele doua planete...aberez? :lol:Receptia mutuala se produce cand doua planete se afla una in domiciliul celeilalte - DEFINITIA UNEI RECEPTII MUTUALE_________________
Blog
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject: Re: receptie mutuala?
PostPosted: Sun Apr 20, 2008 1:03 am 
User avatar

Joined: Tue Nov 06, 2007 2:25 pm
Posts: 2
Location: Romania
florentina wrote:
Buna tuturor!...


Am cautat cu Google si iata ce am gasit (in ordinea in care au fost afisate):

1. Din dictionarul lui Mihnea Firan:
Receptia mutuala "se petrece cand doua planete se primesc una pe cealalta in demnitatile lor esentiale. Receptia mutuala prin semn este cea mai puternica. Receptia poate fi (in ordinea puterii) prin semn, exaltare, triplicitate, termen sau fata. Exista si receptii mutuale mixte, cand de exemplu planeta A este in termenii planetei B, iar planeta B este in exaltarea planetei A. Dupa Bonatus, receptia inlatura orice lucru rau. Unii astrologi cred ca receptia mutuala confera un schimb de locuri, deci daca doua planete sunt in receptie mutuala de semn sau exaltare, fiecare planeta poate fi citita ca si cum ar fi in locul celeilalte. Receptia mutuala prin triplicitate, termen sau fata este mai slaba si probabil nu confera acest schimb"

2. Din dctionarul lui Rodica Purniche:
Receptia mutuala: "Aspect astrologic realizat de două planete, poziţionate fiecare în Semnul de domiciliu al celeilalte. Energiile lor se susţin sau se slăbesc reciproc, comportându-se fie ca una singură, fie, dimpotrivă, în totală opozţie de fază. De exemplu, în anul 2006, pentru un anumit interval, s-au aflat în recepţie mutuală:
-Soarele în Semnul zodiacal Capricorn (domiciliul lui Saturn) şi Saturn în Semnul zodiacal Leu (domiciliul Soarelui)
-Jupiter în Semnul zodiacal Scorpion (domiciliul lui Pluto) şi Pluto în Semnul zodiacal Săgetător (domiciliul lui Jupiter)
-Uranus în Semnul zodiacal Peşti (domiciliul lui Neptun) şi Neptun în Semnul zodiacal Vărsător (domiciliul lui Uranus)."

3. Iar Mihnea spune:
"io cred ca partea cu receptiile mutuale sunt de domeniul astrologiei pt avansati. Deocamdata avem de luptat cu semnificatia planetelor in semne si case... Oricum, ca idee generala, degeaba 2 planete sunt in receptie mutuala (de orice fel ar fi aceasta receptie, sunt 5 tipuri) daca nu exista aspecte intre ele. Deci receptia mutuala face ca cele 2 planetele sa se inteleaga bine (ca 2 oameni fiecare fiind oaspete in casa celuilalt, de ex), dar pt ca sa functioneze receptia, trebuie ca planetele sa se vada una pe cealalta (prin aspecte). In cazul tau, Luna cu Venus nu se vad, asa ca receptia n-are valoare"

4. Dictionar Monica Lazar:
"Recepţie Mutuală este numele dat unei relaţii între două planete unde Guvernatorul primei planete este acelaşi şi pentru cea de-a doua planetă, şi Guvernatorul celei de-a doua planete este acelaşi şi pentru prima planetă. Exemplu: Marte în Balanţă, Guvernatorul Balanţei este Venus. Venus în Berbec. Guvernatorul Berbecului este Marte. Atunci se spune că Marte şi Venus sunt în recepţie mutuală prin Guvernator."

5. Incognito, in astrologikon.com, zice:
"Doua planete, aflate fiecare in domiciliul celeilalte sunt in receptie mutuala... Lectiile ce trebuie invatate sunt marcarcate de aspectele negative din astrograma. Ele reprezinta indicatii ale trecutului care sugereaza predeterminarea prezentului. Manifestarea negativa a acestor aspecte va fi posibila atata timp cat persoana nu-si va corecta deficientele. "

iar eu zic ca apectul va functiona de fiecare data asa cum este el iar daca am impresia ca nu merge inseamna ca nu am vazut totul in astrograma si mai spun ca orice interpretare este specifica fiecarui caz in parte.

Toate cele bune,
Condorul_________________
Condorul
Offline
 Profile Send private message  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group