It is currently Tue Apr 23, 2019 6:59 pm

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
 Page 1 of 1 [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: SATURN SI NODURILE LUNARE
PostPosted: Fri Nov 10, 2006 9:35 pm 
Saturn, este planeta numita poate prea mult malefica. El insa (Saturn) poate fi garantul evolutiei spirituale. Se spune ca atunci cand face trigon sau sextil cu NN, indiferent cat de grea este o tema (deci o viata) acest aspect al lui Saturn ajuta foarte mult fiind semn de evolutie spirituala, adica de intelegere. Suferinta este inteleasa si traita constient, omul respectiv folosindu-se de ceea ce a reusit sa invete in vietile anterioare.
Pana aici e bine. Dar exista multe persoane care nu au acest aspect si totusi au o viata grea. Ba mai mult poate au cuadratura intre Saturn si nodurile lunare. In cazul in care Saturn este conjunct cu NN s-ar putea spune ca persoana chiar nu vrea sa experimenteze mai nimic.
S-ar putea spune ca uneori viata este un esec, insa acest esec nu pot concepe ca poate fi stabilit dinainte de nastere. Care ar fi explicatia in aceste cazuri?


  
 
 Post subject: Re: SATURN SI NODURILE LUNARE
PostPosted: Sat Nov 11, 2006 6:58 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Intr-o societate in care agresivitatea este confundata cu curajul sau increderea in sine, unde autocontrolul este confundat cu inhibitia, iar autexprimarea cu defularea si unde valoarea este rapotat la etaloane eronate ale frumosului sau inteligentei, este si normal ca Saturn ca fie considerat un malefic. Nu este de mirare ca este asa pentru ca agresivitatea duce la teama si un om agresiv este in egala masura un la fel de mare fricos. De aceea Saturn vine si ne sperie cu nuantele sale negre si de aceea duritatea etaloanelor sale ne infioara si ne dispera.
Dar sa nu cadem in extrem acealalta. Ssaturn are o umbra de mister, un mister malefic venit dintr-un monopol absolut asupra timpului. El insusi are o misiune ingrata pentru ca trebuie sa ne suporte noua dorinta de a aduce intr-un timp foarte scurt valori incompatibile ori idealuri irealizabile sau trebuie sa risipeasca vieti in calea unui muritor pentru ca el sa inteleaga ca suferita lui vindin faptul ca a calcat pe o pietricica nu pentru ca a urcat un munte Saturn.
Privind toate acestea prin prisma menirii, asa cum ai spus tu Mihaela, valorile personale capata o alta forma. Experientele de acum se sprijina pe experinetele de altadata si de asta nu se poate ocupa decat timpul, prin legatura pe care o face. Mi-ar place sa cred ca si el invata din asta, mi-ar placea sa stiu ca si vibratia planetei Saturn se modifica de mobilitatea la care este supusa prin "serviciile" pe care trebuie sa le faca fiintelor din sistemul solar care tot fac apel la experinetele din trecutul apropiat sau indepartat, unele fara sa-si construiaasca un drum stabil, doar beneficind de un noroc si atat.
Relatia lui saturn cu Nodurile lunii este speciala doar atunci cand face trigon sau sextil. Atunci exista un canal special, un noroc pe care persoana trebuie sa-l foloseasca pentru a-si construiasca o casa mareata in care cunoasterea sa sa poata locui.
Trigonul sau sextilul pe care Marte il poate face la nodurile lunare vin dintr-un curaj special pe care persoana si l-a activat in trecutul sau. Aceasta persoana va deveni foarte sensibila la interdictiile aplicate asupra destinului sau si nu va face altceva daca nu va dori asta.
Saturn nu este ca Marte in raportul cu nodurile. El impune restrictii si il trimite pe nativ la studii in strainatate. Cazul celor cu o astfel de pozitie nu este neaparat unul fericit decat daca ansamblul general al temei indica faptul ca ii va fi usor. Lectiile lui Saturn, pentru cel care le invata, sunt scrise INTOTDEAUNA intr-o limba straina. Nu stii nimic despre limba aceea, nu prea ai manuale si nici un profesor care sa aiba rabdarea cu tine, iar, in unele cazuri, mai trebuie sa te si descurci printre oameni care vorbeasca de o viata limba asta si se uita la tine ca la un handicapat, iar, de undeva din umbra, saturn se distreaza copios pe seama disperarii tale si la fel vei face si tu, ca persoana evoluata, dupe cei depasi bariera de limba pe care saturn ti-o etaleaza din primul moment.
In afara de celor doua pozitii care indica un privilegiu pe care Saturn il acorda din cand in cand, celealte pozitii, raportate la nodurile lunare, sunt analizate in contextul general al temei._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 2 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group