It is currently Wed Apr 24, 2019 5:14 pm

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
 Page 1 of 1 [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: luna noua progresata
PostPosted: Sat Nov 11, 2006 12:08 am 
User avatar

Joined: Sun Jul 24, 2005 4:23 pm
Posts: 153
In noua carte de astrologie aparuta pe piata, Astrologia previzionala pentru incepatori ce Catherine Aubier, am gasit ca metoda de astrologie previzionala luna noua progresata. Ar fi multe de spus , de intrebat pe aceasta tema, problema ar fi cu cine...deci, daca stie cineva ceva, a experimentat sau analizat tema lunii noi progresate si indiciile pe care le poate da aceasta nu doar la modul teoretic , ci si practic l-as ruga sa ma lamureasca si pe mine.
Multumesc._________________
Liana


homepage: http://spiritualityworld.com
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: luna noua progresata
PostPosted: Sat Nov 11, 2006 6:34 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Nu este metoda care sa dea prea multe rezultate... daca este metoda de care stiu eu. Luna noua progresata este, parca, o noua inventie a astrologilor americani care vad in deplasarile imaginare ale planetelor mai mult adevar decat in cele reale. Metoda consta in deplasarea aproximativ cu un grad pe zi a conjunctie Luna-Soare pana la aparitia urmatoarei luni noi. In felul acesta se poate stabili un eveniment in cadrul intervalului de la o luna noua la alta.
Evident ca metoda se poate aplica si la alte proportii, adica se analizeaza lunile noi din semnele cardinare (Berbec, Rac, Balanta si Capricorn) pentru ca identifica trasaturile elementului care se creaza atunci (Berbec - foc, Rac - apa, Balanta - aer si Capricorn - pamant). In acest caz progresia zilnica a conjunctiei Luna-Soare va fi de 20 minute de grad, deci o treime din cat este ea progresata in mod curent.
Totusi consider ca aceasta metoda ar putea avea relevanta in stabilirea evenimentelor pe care chiar ea le indica in momentul conjunctiei. Aceasta metoda pleaca de la ideea ca orice obiect care se misca atunci cand atinge un "punct statie", o posibila oprire, un obstacol nu se opreste in totalitate, cu tot ansamblul elementelor care il compune, ci acestea mai pot avea o miscare din inertie, influentata de altfel de momentul de oprire anterior. Deci aceasta progresia poate fi perceputa ca o umbra a momentului de luna noua, ce a avut loc si deci evenimentele pe care le indica vin din tema lunii noi asupra carei se aplica progresia._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 2 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group