It is currently Sat May 25, 2019 12:51 pm

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
 Page 1 of 1 [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: FORTA PALMELOR ENERGETICE
PostPosted: Wed Jul 20, 2005 12:40 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
FORTA PALMELOR ENERGETICE

Se aseaza palmele fata in fata la nivelul pieptului la o distanta intre ele de 30-45 cm realizandu-se cu mainile o miscare usoara de apropiere si de departare (ca si cum ati aduna ceva intre ele) urmarind, pentru inceput, sa se pastreze o distanta constanta.
Veti simti fie intepaturi fine, fie o usoara senzatie de incalzire, fie atragerea sau respingerea lor constientizand, astfel, forta bioenergetica a palmelor. Puteti insista asupra metodei inchizand ochii si vizualizand intre maini nuanta stralucitoare a culorii cu care doriti sa intrati in rezonanta. Ea se intensifica sub forma unei energii luminoase in tot corpul, raspandindu-se cu mult in afara corpului fizic la 3, 4 si chiar 5 metri distanta. Puteti apoi sa o trimiteti prin intermediul gandului in zonele afectate ale corpului. Intre palme se poate vizualiza un centru de forta, intregul corp, o alta persoana careia doriti sa-i transmiteti o stare sau o culoare subtila pentru armonizare si vindecare.
Metoda nu inlocuieste meditatiile astrologice, ci le completeaza, facilitand contactul energetic cu planetele aflate in aspect, sau permite amplificarea influentei particulare a unui astru dintr-un aspect astrologic.
Exemplu: trigonul Luna-Venus intr-o configuratie ipotetica. Luna fiind in tema natala guvernatoarea casei II in care se afla Mercur plasat in zodia Leu. Planeta Mercur fiind in cadere in zodia Leu (trasatura negativa) il face pe nativ foarte creativ, dar si suficient de arogant si grosolan pentru a inchide mentalul fata de idei noi. Trasaturile negative sunt insa mascate de sensibilitate, datorita faptului ca Luna este guvernatoarea casei in care este plasata. Cu alte cuvinte energia rafinamentului, a frumusetii, a gratiei, pe care o va avea acum Luna din aspectul ei cu Venus, se va directiona spre mental, spre comunicare.
In timpul meditatiei se va realiza o comuniune cu energia Lunii, care sa umple intreaga aura, dupa care se va rosti: ?sunt o persoana echilibrata si calma?. Perseverand veti obtine rezultate importante si in controlul sentimentelor avand puterea, in timp, sa transmiteti cu o mare usurinta stari diverse, cu care va puteti ajuta prietenii la nevoie.
Schimbarea trasaturilor negative ale unei planete este, in cele din urma, definitia pe care o da astrologia evolutiei, transformarii omului rudimentar in omul arhetipal pentru care tot ceea ce va avea o orientare negativa, era transmutat si sanctificat. Ajutorul acordat unui prieten sau orientarea pozitiva a unui om aflat pe cale de a gresi se face vizualizand persoana respectiva in lumina alba stralucitoare, in auriu, violet, albastru, indigo, verde, galben, portocaliu sau rosu intens si stralucitor.
In toate actiunile realizate, intelepciunea, modestia sunt conditii esentiale in obtinerea succesului. Un mare maestru zen, care spunea despre sine ca a atins intelepciunea, exprima, in citatul de mai jos, simplitatea si naturaletea observatie de la subiectiv la obiectiv cu toata gama de elemente particulare pe care le implica; cu alte cuvinte sa vezi si sa traiesti realitatea asa cum este ea de fapt si de drept, procedeu denumit in practica zen ?tathata?.
?Pana sa fi studiat zenul, timp de 30 de ani, vedeam muntii ca munti si apele ca apele. Cand am ajuns la cunoasterea mai adanca, am ajuns sa vad ca muntii nu sunt munti si apele nu sunt ape. Dar acum ca i-am priceput insasi esenta sunt impacat. Am ajuns din nou sa vad muntii ca munti si apele ca ape?.
Datorita faptului ca noi toti constituim un TOT, starile noastre, frumoase sau urate, pe care le proiectam asupra celorlalti, se intorc asupra noastra cu toata energia similara intalnita in drum creandu-ne lumea ideilor si formele in care traim. ?Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti? ne-a spus Iisus in urma cu 2000 de ani. Iata armonia si legatura indestructibila care creeaza si intretine intr-o forma compacta manifestarea.
Va lipseste puterea interioara sau increderea in sine? Nu trebuie sa va ingrijoreze, caci ele vor veni la timpul potrivit. ?Pe maestru il face exercitiul? spune un vechi proverb oriental. Atunci cand oamenii se vor elibera de frica acerba fata de obiecte, senzatii, lucruri, fiinte cunoscute sau necunoscute si vor renunta la etaloanele rigide atribuite ideii de frumos, abia atunci se va aprecia valoarea si nu ideea pe care ea o reprezinta.
Astrologia nu limiteaza cunoasterea doar la nivelul cerului instelat, ci, folosindu-se de influentele astrale pentru a se ridica deasupra conditiei sale ignorante, il ajuta pe om sa se cunoasca. Practicarea meditatiei este un mod de a arata siesi ca exista o preocupare in vederea elevarii interioare, iar seriozitatea practicarii ei reprezinta o garantie a succesului._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject: Re: FORTA PALMELOR ENERGETICE
PostPosted: Wed Jul 20, 2005 2:25 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
ari wrote:
stiu ca aceasta forta de care tu vorbesti se activeaza doar prin redeskiderea canalului energetic, care se face prin initieri reiki. altfel, forta energetica a palmelor este infima si nu indeajuns ca sa poti realiza ceva semnificativ asupra vreunui organ anume.
meditatia, insa, o poti practica si fara astfel de initieri..........ea se perfectioneaza doar prin exercitiu.


Acesta este un exercitiu universal... daca il vei incerca vei vedea ca toata aglomerarea de explicatii, tehnici, bariere, nivele etc etc etc nu te mai speri sau ingrjoreaza... este cel mai simplu si eficient exercitiu energetic din cate am avut ocazia sa folosesc... este atat de accesibil incat nu ai nevoie de o pregatie special, de stare speciala, de o abilitate nici chiar de confort... toate vin din momentul in care te apuci de lucru... e greu de crezut dar functioneaza...
Exercitiul poate fi apoi extins la scara mai mare... in combinatie cu tehnicile de mediatie, tehnicile de respiratie, cu alte metode si tehnici de amonizare energetica... vei vedea la un moment dat ca mainile au tendinta sa se deplasese singure acolo unde exista un deficit energetic, acolo unde trebuie...
Acest exercitiu te echilibreaza si daca energetic esti echilibrata restul vine de la sine..._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 2 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group