It is currently Sun May 26, 2019 4:29 am

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
 Page 1 of 1 [ 41 posts ] 
Author Message
 Post subject: Omraam Mikhael Aivanhov - analizarea temei sufletului
PostPosted: Sun May 07, 2006 3:11 pm 
User avatar

Joined: Sun Jul 24, 2005 4:23 pm
Posts: 153
Asa cum ai sugerat anterior , propun o tema pentru cei dornici sa inteleaga modul de realizare al temei sufletului si mai ales modul de interpretare si aici ma refer la cel subtil , asa cum se cere intr-un astfel de caz.
As dori sa propun tema lui Omraam Mikhael Aivanhov , filozof francez de origine bulgara . Datele sale sunt 31 ianuarie 1900 ora 12,25 am Sofia , Bulgaria. Sursele media spun despre el ca a fost filozof, pedagog, alchimist, mistic, astrolog. A fost discipolul lui Peter Deunov, un maestru spiritual , intemeietor al Scolii ezoterice crestine.
În anul 1937 el se stabileste în Franta si începe sã explice esenta învãtãmântului sãu.Ceea ce surprinde chiar de la început, în opera sa, este multitudinea aspectelor în care este prezentatã aceastã unicã problemã: omul si desãvârsirea sa, omul si perfectionarea sa. Oricare ar fi subiectul abordat, el este în mod invariabil tratat în functie de folosul pe care i-l poate aduce omului, pentru o mai bunã cunoastere de sine si pentru o mai bunã îndrumare a vietii sale.

Image_________________
Liana


homepage: http://spiritualityworld.com
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: Omraam Mikhael Aivanhov - analizarea temei sufletului
PostPosted: Sun May 07, 2006 3:23 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Multumim Liana pentru propunerea facuta de tine.
Consider ca ai facut o alegere foarte buna. Omraam a avut atat o viata sociala importanta, cat si o orientare spirituala originala. Ceea ce ne-a lasat este greu de cuprins cu mintea pentru ca se apropie de simplitatea universala, oferindu-ne un model de intelegere atat de placut si de util.
Pentru a putea intelege spiritul lui Omraam este important pentru inceput sa facem o trecere in revista peste Omul Omraam urmand sa-i ridicam tema sufletului si sa oferim o explicatie astrologica asupra puterii sale speciale de a patrundere in structurile superioare ale Creatiei si, in paralele cu asta, de a ne oferi din experinetele si intelegerea lui.
Asadar la tema natala ar trebui sa urmarim:
1. Elementele semnelor de generatie
2. Zodia, ascendentul, Luna si cateva trasaturi ale planetelor in semne si casa
3. Configuratii importante
4. Trasaturi karmice esentiale
5. Observatii personale, deductii, sugestii_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun May 07, 2006 5:15 pm 
User avatar

Joined: Sun Jul 24, 2005 4:23 pm
Posts: 153
Remarc la o prima observatie:
- nativul este varsator cu as in scorpion , iar luna si mercur tot in varsator in conjunctie cu soarele ii accentueaza originalitatea si natura rebela si mentalul superior.
-accentuarea semnelor sagetator gemeni in casele II-VIII cat si prezenta nodurilor lunare in aceste case subliniaza importanta acestor case (si conj nn cu kiron parca cere evolutia in sensul nn , cat si conj guv semnului solar , uranus in conj cu nn)
- pluto , guv. as in domiciliu de casa , dar retrograd in conj cu ns arata ca nativul stapaneste din alta viata diferite cunostinte ezoterice dar care probabil nu au fost folosite in scopuri bune (lucru subliniat si de cuadratura cu venus si lilith-probabil au fost folosite in mod egoist)
- jupiter si saturn in domicilii tot in casa II , (o casa tare puternica...)
- modelul holistic cred ca este tip "balansoar"(sau palnie ?)
- careurile in T la care venus in pesti , in exaltare este planeta focar arata modul de iesire din acest tip de karma de ignoranta , prin manifestarea iubirii superioare (venus face doar cuadraturi )

Sa vedem si alte observatii si remarci...._________________
Liana


homepage: http://spiritualityworld.com
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun May 07, 2006 7:54 pm 
Eu personal ma bucur pt aceasta tema, si sper sa reprezinte reluarea experimentelor care mie mi-au lipsit :(.

Pt ca Liana a prezentat cate ceva referitor la fiecare din cele 5 puncte care trebuie dezvoltate, as zice sa incepem totusi cu inceputul.
Si anume as face constatarea ca planetele grele, care marcheaza in general caracteristici si orientari pt o generatie, in tema lui Aivanhov sunt toate plasate, (as spune chiar ca se ingramadesc), pe axa interceptata, Gemeni-Sagetator, pe casele 3 si 8. Iar in axa se gasesc si Pluton si Neptun in Gemeni, aflati in casa 8 (domiciliu de casa pt Pluton). Asta ar putea determina o dorinta puternica de cunoastere a fenomenelor subtile ale vietii si a mortii, asemenea unei scormoniri pt a afla anumite lucruri neobisnuite spre care se simte atras.

Steliumul din casa 2, contine doua planete in domiciliu, respectiv Saturn si Jupiter, ceea ce inseamna ca ambele sunt puternice si intr-un fel stabilizeaza casa 2.
Este interesanta existenta steliumurilor din Sagetator si respectiv Varsator. De fapt planetele personale (mai putin Venus), sunt in Varsator. Este intr-un fel explicabil acest marcaj tocmai pe aceste zodii. Si de asemenea este interesanta legatura dintre cele doua steliumuri prin mai multe sextile, ca si cum ar stabili un canal de legatura intre zodia Sagetator si Varsator.


  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon May 08, 2006 11:02 am 
User avatar

Joined: Tue Jan 31, 2006 1:59 am
Posts: 638
Location: Bucuresti
blulisan wrote:
- jupiter si saturn in domicilii tot in casa II , (o casa tare puternica...)


Oare la ce se refera aici casa II? Oare Aivanhov a avut contul la banca din 7 cifre? (in valuta forte, evident) :roll:


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon May 08, 2006 11:32 am 
User avatar

Joined: Tue Jan 31, 2006 1:59 am
Posts: 638
Location: Bucuresti
blulisan wrote:
- modelul holistic cred ca este tip "balansoar"(sau palnie ?)


Eu cred ca e un balansoar. Pt modelele de repartitie nu se iau in vizor decat cele 10 planete, iar palnie nu prea e, odata ca sunt mai mult de 60 grade intre cele 2 grupuri (intre Venus si Pluton 92), si alta data pt ca ansa ar fi Lilith, care nu e intre primele 10.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon May 08, 2006 11:50 am 
User avatar

Joined: Wed Jul 20, 2005 10:49 pm
Posts: 821
cu rugamintea de a nu fi inteleasa gresit, va spun ca eu am ridicat aceasta harta natala ( imi era mai comod sa o am alaturi!) , folosind astro.com , pt datele furnizate de blulisan si arata cu totul altfel...asc la gradul 2,71 gemeni, casa II nelocuita, etc... am gresit rau, asa-i? dar unde?


intamplator (sau nu!!) am intrat chiar acum in posesia a 16 lucrari , arhive format electronic, ale acestui mare filozof.
daca doreste cineva, cu multa placere! :oops:


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon May 08, 2006 7:03 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Pai, sa o luam cu inceputul.
1. Semnele de generatie.
Omraam face parte dintr-o generatie care nu ofera un nivel spiritul foarte dezvoltat. El are Saturn in Capricorn, unde chiar daca este in domiciliu el aduce limitari de ordin structural, bucuria de a te incadra in reguli si poate chiar o anume superficalitate literare, un joc de cuvinte specific filozofilor care sucesc mintile celor care au trait o viata intreaga dupa percepte practice.
Daca de fiecare data cand Saturn intra in Capricorn vin oameni care sa ridice scheletul unei noi structuri, de aceasta data scheletul este unul moral educational poate chiar scolastic, pentru ca avem un marcaj pe semnul Sagetatorului puternic si nu oricum, ci pe axa interceptata.
Asadar elementului de grup trebuie sa-i atasam la coada o bentita frumoasa si un clopotel cristalin cu care impune o muzica special a pasilor, a respisatiei, a hranirii, a miscarilor cotidiene, a vietii.
Mesajele acestei case, privite prin prisma semnelor de generatie, nu aduc nici pe departe liniste sau predestinarea purtarii harului mesianic. Ea este un semn de coflict interior, de lupta cu propriile cunostinte preluate prin educatie sau gasite prin literatura accesibla nativului pentur ca apoi ele sa fie prelucrate si purificate printr-o experienta mistica proprie.
Culmea este ca tema nu il indica pe Omraam ca pe un tip evoluat veni sa socheze lumea cu declaratii folosofice alambicate, ci ca pe un personaj practi si original.
Reusita celor cu acest semn de generatie este experienta personala. Fara o experienta persoanla Saturn in Carpicorn se comporta ca un fiu risipitor care constata dupa ce i-a trecut mare parte din viata ca tot ceea ce a fost greu in viata lui nu a fost altceva decat incercare disperata a destinului de a-l convinge ca a trai este mai simplu si mai util decat de a cauta sa traiesti in diferite moduri.
Nativii cu acest semn de generatie au insa o calitate speciala - vin cu o informatie deja sedimentata pe care nu trebuie decat sa o foloseasca. El este un fel de cersetor modest la curtea regului care afla la un moment dat ca este print, dar el
print.
Experineta personala ii defineste foarte mult pe acesti nativi, iar elementele ajutatoare semnelor de generatie in tema lui Omraam vin sa ne indica o efervescenta interioare puternica legata de dorinta de a sti si de a atinge esentialul prin orignalitate, metoda neconventionala, simplitate.
Este chiar fascinant pentru ca reusita unui om cu un asa marcaj pe Sagetator (Jupiter, Uranus, NN, Chiron) si Varsator (Mercur, Junon, Marte, Luna si Soarele) in situatia in care este secundat de Pluton si Neptun din casa VIII nu face decat sa ni-l arata pe Omraam ca un elev excentric, talentat din capul locului, dar mediocru si incapabil sa se adapteze la o anumita metoda didactica. El este trimis la scoala pentru a vedea de ce este importanta metoda si cat de mult il poate ajuta regula sa-si inteleaga nivelul spiritual si volumul de cunostinte pe care deja il detine.
Resita lui, asa cum am mai spus, este un semn ca s-a ridicat deasupra celor din generatia prin experimentare directa, si nu oricum ci prin exploatarea subcontientului aproape de limita autolezarii (Pluton guv ascendent pe casa VIII).
Vom vedea pe parcurs de ce Omraam nu a putut fi elevul devotata niciunui Maestru si de ce calea lui este atat de originala si clar explicata de parca, atunci cand il citesti, ai impersia ca si tu stii ceea ce-ti spune.
Aceata simplitate nu i-o putea oferi in nici un caz semnul de generatie, ci , acest semn de generatie, tocmai pentru ca nu l-a ajutat sa devina ce a fost, il da de gol ca dintotdeauna a fost un margaritar ascuns printre pietre de rau, altfel nu ar fi reusit asa, ci l-am fi citi din catile de istorie ca un alt personaj._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon May 08, 2006 9:48 pm 
User avatar

Joined: Tue Jan 31, 2006 1:59 am
Posts: 638
Location: Bucuresti
Dpdv fizic, AS in Scorpion predispune la o inaltime medie spre inalta, o fata cu trasaturi ferme, un nas proeminent si drept, sprancene stufoase, o privire patrunzatoare

Image

si o barba alba... :)


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 09, 2006 9:19 am 
Comentariul tau Gheorghita despre Saturn in tema lui Omraam, m-a facut sa spun ca acest Saturn probabil nu va inceta niciodata sa ma lase consternata si de-a dreptul interzisa. Este super adevarat ca cinismul sau (al lui Saturn) este fara margini, insa daca el n-ar exista probabil ar fi extrem de plictisitor pe aici.
Citatul urmator este un fel de mostra despre cat de departe poate merge Saturn...

Quote:
El este un fel de cersetor modest la curtea regului care afla la un moment dat ca este print,


Iar referitor la casa II, este puternica si intr-un fel stabila, dar sa nu trecem cu vederea prezenta lui Uranus acolo. Probabil asa cum spunea Gheorghita, Omraam este din aceasta cauza pragmatic si original in acelasi timp.


  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 09, 2006 9:46 am 

Joined: Wed Feb 15, 2006 12:45 am
Posts: 265
Quote:
Oare la ce se refera aici casa II? Oare Aivanhov a avut contul la banca din 7 cifre? (in valuta forte, evident)


Casa a doua este casa valorilor materiale, dar si a valorilor intelectuale si a celor spirituale. Este o casa de pamant, a valorilor practice, utilizabile. Aceasta casa o pot avea activata acele personalitati care au lasat omenirii ca mostenire, "Operele" lor. Mai bine zis Aivanhov este creatorul unor valori spirituale concrete si daca punem la socoteala faptul ca pe casa a II-a se regaseste Sagetatorul, care si el la randul sau are ca tinta spiritualitatea, prin sageata sa ascutita si canalizata permanent catre inaltimea fara de sfarsit a cautarilor spirituale, intelegem faptul ca Aivanhov si-a atins culmea si si-a realizat scopul pentru care a venit.
NS pe casa a VIII-a in Gemeni, conjunct cu Pluton retrograd arata bogatia pe care el trebuia sa si-o descopere in aceasta existenta. Aceasta bogatie tot el si-a format-o in existentele anterioare prin cercetarile care le-a facut si experientele pe care le-a avut, dar care nu au avut ca scop materializarea lor in inscrisuri. Aceasta bogatie intelectualo-spirituala inmagazinata la nivelul corpului sau cauzal, trebuia accesata prin intuitie (Scoprion pe AS), efort (Saturn pe Capricorn) si experiente personale, asa cum a zis si Coser, (Jupiter in Sagetator si Kiron conjunct cu NN).

Quote:
un nas proeminent si drept
,

De obicei una dintre trasaturile fetei dupa care pot fi recunoscuti cei cu AS in Scorpion este nasul acvilin (fie din natural, fie pentru ca nativul a primit o lovitura si nasul s-a strambat). Tot aici mai includem dintii incalecati, un usor strabism, sau o usoara aducere de spate, adica o pozitie usor cocosata.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 09, 2006 11:23 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Sunt de acord cu ceea ce a spus Witch anterior cu doua obiectii, prima importanta si a doua mai putin importanta:
1. Casa II nu este o casa intelectuala decat in situatii foarte rare cand ea contine planete ce caracterizeaza aspectul intelectual insa nici atunci nu casa ne ne ofera informatiile respective, ci planetele si zodia ce se suprapune peste casa. casa II este casa hraniri si a nevoilor personale, a ceea ce se castiga prin munca directa, a castigului presonal impreuna cu VIII si a valorilor stabile pe care le construim prin efort direct impreuna cu X.
Aspectul intelectual al temei lui Omraam nu vine in mod special din casa II cat dintr-o legatura speciala intre casele III si IV - steliumul din varsator legand cele doua case si deci avand puterea prin cuvant (III) sa atraga atentia maselor(IV).
Casa II ofera insa perenitate valorilor pedispuse de tema. Asadar daca avem o tema puternica, dar o casa a II-a slabita si incapabila sa stabilizeze valorilor oferite de realizarile celorlalte case succesul personal se volatilizeaza pierzandu-se in anonimat, de aceea, se discuta la un alt topic, nu exista milionar cu casa II goala sau slabita.
In cazul nostru, si aici ne ocupam deja de punctul 2 al analizei noastre, avem de-a face cu trasaturi ale zodiei sagetator exprimate in salturi, incisive prin volum, dar sarace in mesaje-tinta. Planetele din II, tocmai pentru ca zodia Sagetator, in care sunt plasate, este un element al axei interceptate, au doar directie, nu si tinta. Sensul vietii de asemenea devine puternic si chiar magnific pentru ca aproape de el se afla Jupiter, guvernatorul, si el devine pozitiv doar prin autoreglare (depinde de Pluton). Casa II nu este o casa rafinata, ea nu aduce idealuri sprituale inalte si nici emotii mistice menite sa ofere altora exemple de cunoastere si sacrificiu. Trasatura pozitiva a casei II in exemplul nostru vine din 3 trasaturi speciale interdependente:
1. axa interceptata Gemeni-Sagetator
2. Sensul Vietii (NN) pe Sagetator, in conjunctie cu Chiron, Jupiter in Sagetator pe aceiasi casa si zodie
3. Pluton pe VIII ca guvernator al casei II
Aceste 3 elemente aduc o energie puternica si controlata doar prin intermediul experientei directe. Carmaciul este Pluton, puternic, expansiv, intransigent si mobil in Gemeni, care ii spune omului ca daca isi schimba structura (casa VIII, Pluton = regenerare) poate face orice (Gemeni).
Avem astfel o energie de baza: Jupiter = moralitate, Uranus = universalitate, originalitate, NN = menire, scop, Chiron = maestrul, filtrul exterinetelor de viata si Saturn = discernament, restrictie, experienta - toate acestea exprimate prin casa II = nevoie de stabilitate, hranire, fundatie, temelie, ctitorie.
Cu toate acestea nu tebuie sa uitam ca Sagetatorul este interceptat si ca el indica un conflict interior, in general o problema de alegere.
Un alt element important al temei sale este steliumul pe casele III-IV care face apel de asemenea tot la casa II si la valorile sale.
Cand cele doua case sunt legate, nu la modul fizic de o zodie, ci prin intermediul trasaturilor unui aspect, avem de-a face cu o persoana care poate in orice moment sa invete (casa III) din ceea ce simte (casa IV). Acestei persoane nu-i lipseste decat limbajul, expunerea, vocabularul pentru a deschide practic o exciclopedie de experiente personale, nerafinate, dar ample si complexe (casa IV). Spuneam ca mergem tot spre casa II pentru ca guvernatorii celor doua case, III si IV, sunt tot in casa II participand la costructia complexa de trairi si oferind suport constructiei personale pe care Omraam a simtit de timpuriu ca trebuie sa o ridice.
Astfel tot ceea ce simte si exprima (casele III si IV) face parte dintr-un plan menit sa constriasca o structura (marcajul pe casa II).
Nu este nici o indoiala ca Omraam a trait si vazut multe la viata lui, repetand la nesfarsit aceleasi greseli, si ajungand cu mare greutate sa accepte ceea ce societatea vrea de la el, dar se pare ca nu a avut de ales pentru ca a existat o conditionare subtila pe care Pluton i-a aplicat-o din casa VIII - fiind Varsator si cu marcajul pe casa II el chiar si-a dorit sa fie altfel, sa atraga atentia prin ceva concret total diferit de ceea ce exista in lume la acea vreme si chiar si din punct de vedere astral, era dispus sa munceasca pentru asta. Pluton insa in casa VIII i-a spus in permanenta "Nu tot ce simti este util si valoros pentru constructia ta asa ca SELECTEAZA".
...si de la acest mesaj incolo incepe la modul practic munca sa titanica si, de ce sa nu recunoastem, spectaculoasa.
Witch spunea despre un trecut in care a fost implicat intr-o cautare sprituala, dar scriptic nu a lasat nimic - hm, dar si in viata asta s-a intamplat la fel DOAR ca, elevii lui au preluat informatia de pe discursurile sale inregistrate si le-au publicat - el la modul practic nu a scris nici o carte. Este chiar interesanta aceasta observatie pentru ca NN (pacatul in viata cum numeste, foarte plastic, Urania Nodul Sud) este in conjunctie cu Pluton care, asa cum am vazut este foarte important pe tema.
Intelegem ca intre vietile, trecuta si actuala, ale Omului Omraam exista o legatura speciala, un fel de continuitate, de corectie a unor greseli in paralel cu continuarea misiunii sale.

si a doua obiectie... he he... ascendentul in scorpion nu da trasaturi asa hiduoase... nu aduce frumusete fizica si nativul are asa o umbra pe fata, dar parca asa urat nu ar fi...dar natura este plina de surprize :D :D_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 09, 2006 8:01 pm 
User avatar

Joined: Sun Jul 24, 2005 4:23 pm
Posts: 153
Ai explicat tare bine si frumos , dar nu ai amintit nimic , Gheorghita , despre Neptun care alaturi de Pluto(ambele retrograde in casa VIII-a) incadreaza NS...si spun asta pentru ca am senzatia ca intr-o alta viata omul asta a facut niste lucruri nu tocmai ortodoxe...dar pe care, asa cum ai spus , e nevoit sa le corecteze in aceasta ultima viata._________________
Liana


homepage: http://spiritualityworld.com
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 09, 2006 8:09 pm 
User avatar

Joined: Thu Aug 04, 2005 1:20 pm
Posts: 59
Image
Mult mai interesanta si sugestiva mi se pare acesta fotografie .
Privirea fixa si patrunzatoare, buzele ferme , fruntea inalta si proeminenta cat si combinatia de culori aleasa bleu metal cu rosu aprins imi sugereaza o persoana sigura pe sine, hotarata, patimasa dar si senzuala.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 09, 2006 8:58 pm 

Joined: Wed Feb 15, 2006 12:45 am
Posts: 265
Quote:
un trecut in care a fost implicat intr-o cautare sprituala, dar scriptic nu a lasat nimic - hm, dar si in viata asta s-a intamplat la fel DOAR ca, elevii lui au preluat informatia de pe discursurile sale inregistrate si le-au publicat - el la modul practic nu a scris nici o carte.


Am avut aceasta informatie, dar o uitasem. Ba chiar se spune ca ultimele aparitii ale sale, de fapt nici nu i-ar apartine, ci sunt "creatii" ale unor discipoli de-ai sai, transcrise sub numele de Aivanhov.

Eu din cea de-a doua fotografie, chiar intrezaresc un nas acvilin. O fi de batranete. Nasul acvilin precum si celelalte trasaturi pe care le-am descris nu sunt chiar hidoase, caci am vazut si oameni sarmanti sub un aspect mai putin armonios. Adica, trebuie sa recunosti ca n-am fost chiar asa de rea :twisted: si nu i-am facut coroiati, chiombi, cocosati, dintosi. :D .
De asemenea, as mai adauga la trasaturile feminine ale celor cu ascendent sau Soarele in Scorpion, sanii mici, coapsele largi, picioarele si gleznele groase, talia subtire ca de viespe, parul cret ca de negru si ochii patrunzatori, de multe ori caprui spre verde. Acestea sunt caracteristici pe care intalnindu-le in repetate randuri, m-au facut sa trag niste concluzii pe aceasta tema.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 09, 2006 9:24 pm 

Joined: Wed Feb 15, 2006 12:45 am
Posts: 265
Quote:
Sunt de acord cu ceea ce a spus Witch anterior cu doua obiectii, prima importanta si a doua mai putin importanta:


Din partea ta obiectiile sunt binevenite si constructive.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 09, 2006 9:28 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
blulisan wrote:
Ai explicat tare bine si frumos , dar nu ai amintit nimic , Gheorghita , despre Neptun care alaturi de Pluto(ambele retrograde in casa VIII-a) incadreaza NS...si spun asta pentru ca am senzatia ca intr-o alta viata omul asta a facut niste lucruri nu tocmai ortodoxe...dar pe care, asa cum ai spus , e nevoit sa le corecteze in aceasta ultima viata.


Liana, despre asta vom vorbi la punctul 4... ma tin asa de punctele astea pentru ca as vrea sa fie ceva organizat pentru ca, in caz contrar, in afara de noi, nu va intelege nimeni nimic din discutia noastra. :wink:

Witch... ai dreptate ascendentul in Scorpion poate mobiliza resurse fizice neobisnuite... si, un copil, poate fi foarte diferit de parinti de se intreaba toate lumea "Oare cu cine o fi semanand?"... am facut si eu asa o gluma... nu i-ai facut dintosi, cososati... doamne fereste :D :D .. cu toate ca mi-a placut ce ai scris ... ti-a mai spus cineva asta si, chiar daca ma repet, ai un farmec anume... si asta place... :wink:_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed May 10, 2006 12:10 pm 

Joined: Wed Feb 15, 2006 12:45 am
Posts: 265
Exista niste resorturi care de multe ori sunt dificil de inteles. Spuneam mai sus ceva de o aplicabilitate practica a filosofiei spirituale a lui Aivanhov. Sper sa nu plictisesc prea tare cu acest exemplu.
Inainte de a-mi intocmi matricea psihoenergoinformationala (vezi numerologie), stiam ca sunt mesaje ce pot veni prin cartile pe care le citesti. Regasind in acea matrice un ansamblu 777, am constientizat ca acest gen de mesaje nu sunt intalmplatoare, ci chiar apar mai des in cazul persoanelor guvernate intr-un fel sau altul de cifra 7.
Am avut la un moment dat anumite indoieli, de genul : "e bine sau nu e bine ca ma azvarl asa in karma omului? va avea chestia asta vreun cost? ma afecteaza? lazarev spunea la un moment dat ca a incercat sa vindece un bolnav de cancer si ulterior a intrezarit hieroglifa mortii in aura fiului sau."
Si intr-o seara am visat pe un cer de noapte 2 Luni, fiecare fiind cate o jumatate si un Soare.
A doua zi, desi citeam o alta carte, am pus mana instinctiv pe "Ganduri de fiecare zi" a lui Aivanhov.

Si am gasit urmatorul gand:

"Nu inseamna ca dc. v-ati stabilit in minte si in inima un inalt ideal, veti gasi in fata voastra o cale dreapta si fara obstacole. E imposibil. Pt. a-ti atinge scopul, tb.sa mergi intotdeauna pe cai pline de capcane. Ac.idee e exprimata chiar si in Arborele Sefirotic. Pe drumul care merge de la Malkut (pamantul) la Tiferet (soarele), intalnim obligatoriu pe Iesod (luna), a carei regiune inferioara e locul tuturor primejdiilor. Nu putem merge direct de la pamant la cer, fiindca mai intai infernul e acela care ne asalteaza. Ac.lucru inseamna ca, pt.a implini o idee luminoasa, divina, incepem prin a intalni opozitii, atat interioare, cat si exterioare si tb.mai intai sa luptam, sa suferim. Dc. o fiinta reuseste dintr-odata in actiunile sale marete, inseamna ca ea a suferit deja in reincarnarile precedente, iar acum poseda calitati pentru a reusi imediat in aceasta incarnare."

In afara de faptul ca am primit raspunsul de care aveam nevoie si temerile mele au incetat, este incredibil ca simbolurile astrale din visul meu s-au regasit textual in gandul lui Aivanhov.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu May 11, 2006 7:58 pm 
Cred ca pentru a incheia punctul 2 si a merge mai departe, ar trebui spus ceva si despre pozitia Lunii, asa cum este indicat de catre Gheorghita la inceput.

Practic Luna in casa 4 si in Varsator da o inclinatie spre experiente psihice si mai mult intuitive decat rationale. De altfel e foarte interesant modul in care Luna parca realizeaza o legatura intre casele III si IV, prin conjunctia cu Marte si care este si cu Mercur din III, si de asemenea pare ca ar realiza si un fel de liant intre steliumul din Sagetator si Pluton. Parca ar fi la mijloc, si astfel mediaza situatiile avand ceva de spus.


  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 13, 2006 11:58 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
La punctul 3 este demn de amintit ca Omraam nu are configuratii esentiale, ceea ce accentueaza si mai mult trasatura sa de om obisnuit, dar nu oricum... iata si de ce!
Aici putem sa reamintim, in primul rand, aglomeratiile planetelor din Varsator si Sagetator precum si planetele Neptun si Pluton care vegheaza din casa VIII, dar mai ales, careul in T format de Uranus-Venus-Pluton, cu Venus focar, care aduce drept solutia punctul situat a 13 grade Fecioara, foarte aproape de Lilith.
Asta inseamna ca insecuritatea sa, incapacitatea sa de a se face inteles l-ar putea obliga la accese de independenta, menite sa sfideze religia, moralitatea, traditionalul. Acest care in T are un rol mai mult karmic si mai putin unul social. El nu se refera in mod special la tentatiile lumii pe care Lilith i le poate oferi cat orgoliului de a fi original, unic. Cred ca Omraam s-a luptat mult cu aceste ganduri, cu aceasta importanta de sine, mai ales ca Pluton, care participa la aspect este si guvernatorul temei - deci o planeta importanta. Si cum rolul sau este in primul rand unul karmic, este usor de inteles de ce tentatia lui Omraam nu a fost femeia, libertatea sociala, curajul de a spune adevarul, ci mandria de a fi original, unic in lume, diferit de ceea ce a mai fost si cel mai bun.
Ceea ce mi se pare fascinant de abia acum incepe - cu Mercur in casa III Omraam ar fi putut sa-si scrie gandurile in orice moment, totusi nu a facut-o. Singura explicatie plauzibila care imi vine in minte este legata de aceasta groaznica Lilith din X care prin conjunctia cu punctul refelex al careului in T analizat i-ar fi adus atata orgoliu de ctitor incat lumina sa spiritula si cautarea sa originala ar fi trecut in planul secund.
Observam astfel de Omraam s-a axact pe altceva decat ce indica tema prin elementele sale esentiale. Sa speram totusi ca vom putea descoperi in tema sufletului sursa inspiratiei sale, cea care l-a ajutat sa aleaga in viata exact ceea ce este bun pentru evolutia sa.
In mod obisnuit aceasta configuratie (careul in T amintit anterior) ofera omului puterea de a se impune in fata maselor si de a beneficia de spijin, in special din partea femeilor (Venus planeta focar, punctul reflex in conjunctie cu Lilith), dar si discreditatea femeii si folosirea ei pentru:
1. a-i asculta prelegerile interminabile (Mercur conjunct cu Junon pe Varsator pe FC)
2. pentru a-i satisface dorintele sexuale puternice (Marte in Varsator conjunct cu Luna pe Varsator).

Totusi stim ca Omraam nu a fost asa. El si-a sublimat sexualitatea, fiind echilibrat, retras, bland si respectand in egala masura femeia si barbatul intr-un mod sincer si devotat.
Cine spunea ca puterea planetelor nu poate f controlata?...evident cu efort_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 16, 2006 11:14 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Karma sa (punctul 4) este efectul unui trecut petrecut in locuri retrase, obsecure, departe de lumea civilizata. A experimentat meditatia, interiorizarea, da si comunicarea prin energie. Incadrarea lui NS de catre Pluton si Neptun nu aduce un trecut original, asa cum il stim noi pe el acum, ci unul greu, incarcat de efort, de teama dar si de realizari. In general o planeta pe Nodul Sud a Lunii nu este un datornic si in nici un caz nu-l va face pe nativ un privilegiat, ci este o planeta careia ii duce aminte ceea ce a lasat nerezolvat. Uneori tonul panetei este bland, cald si dojenitor, alteori el este brusc, impusliv care impune interdictii si obstructionari. NS in Gemeni cu cele doua planete ne indica in primul rand o realizare (Mercur - regentul karmci de sud este in exaltare) dar pentru ca este casa VIII implicata traume din trecutul indepartat vin, in aceasta viata, asupra lui pentru a fi reformulate si vindecate.
Observam insa ca Jupiter, ca regent karmic de nord, ii ofera o anumita libertate - libertatea de a-si alege calea, modul in care va supravietui, dar nu-i da curajul de a se exprima. Astfel apare o impletire obscura de putere si slabiciune, de curajul de a fi original si teama de a nu alege gresit. Pentru asta el se va arata ca aparatorul dreptatiii (jupiter in sagetator), puternic si imbatabil, milostiv, si in permanenta dispus sa ofera intelegere si afectiune (venus in Pesti pe casa V), dar arareori dispus sa vorbeasca despre slabiciunile sale, despre indoielile sale. Citesc de pe tema lui o anume viclenie, o dorinta de a straluci prin ceea ce daruieste. Venus, Jupiter, Liilth si Pluton sunt asezate intr-o formatie karmica interesanta - cruce cosmica mobila. Este totusi una atipica (la care se spune ca aceste configuratii se fac doar intre cele 10 planete) totusi demna de luat in seama pentru ca tenatia moralitatii, a libertatilor prost intelese si obsesia recunoasterii sociale sunt elementele pe care lilith in X i le confera si care chiar au cosntituit o piedica peste care a trebuit sa treaca prin intelegere si experimentare.
Daca luam in analiza guvernatorii caselor, ajungem in cele din urma tot la cele 3 mari aglomerari ale temei sale:
1. clusterul din casa II
2. Steliumul din varsator
3. cei doi superviseri (Neptun si Pluton) din casa VIII.
Intelegem astfel de avem de-a face cu o karma duplicitara in care elementul decizie este foarte importante. Cele 3 elemente i-au adus lui Omraam atat posibilitatea sa aleaga, cat si conditionari pe care trecutul i le-a impus in aceasta viata.
Daca nu ar exista tema sufletului unde sa cauta raspunsuri la intrebarea "Cum a reusit Omraam sa devine asa cum este?" in momentul acesta am fi dezamagiti de astrologie pentru ca nu ar fi in stare sa descre omula sa cum este el.
Astrologia traditionala, pentru ca porneste de la tema natala face referiri doar la o latura pe personalitatii. Pentru cei care aleg un alt drum, analiza temei natale va fi in raport cu tema sufletului asa cum este in acest exemplu.
Daca la Leonardo a Vinci tema natala era cea care scotea in evidenta marile ralizari ale spiritului insa tema sufletului nu, la Omraam situatia este invers. Nici nu are cum sa fie altfel si asta putem citi si din faptele si orientarile lor.

Un element particular al temei sale care da putere atat orientarii din aceasta viata dar si informatiilor care ii vin din trecut este tot un element karmic - casele legate I-II si VII-VIII. Aspectul interesant este acela ca axa interceptata se suprapune peste case legate, ceea ce impune realizarilor un resort karmic. Trecutul este cel care ii motiveaza ambitia.

O simpla retrospectiva
Din cele cateva punct analizate la tema natala observam ca omul Omraam este inzestrat cu o sensibilitate speciala, cu puterea de a atrage atentia, de a intelege lucruri ascunse si de a depune efort pentru idalul sau. Pentru ca trecutul sau obscur il obliga la originaltate Omraam a cautata toata viata sa fie original, unic, inconfundabil, simplu si modest. Totusi elementele negative ale temei sale indica faptul ca tocmai aceste calitati sunt motivate de o tendinta ciudata de a atrage atentia si de a obtine avantaje fara a depune efort.
In ambele cazuri avem suport astral si totusi stim ca Omraam a ales calea binelui a modestiei, renuntand la un mare talent al sau - scrisul - despre care personal cred ca a facut-o intentionat, intelegand cat de marea ar fi fost tenatia de a fi un mai mare scriitor, decat intelept.
Dar alegerile omului Omraam sunt impuse de spiritul sau a carei analiza se va face pornind de a tema sufletului._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 16, 2006 6:15 pm 
Referitor la ce spui tu Gheorghita despre tema natala a lui Omraam, este cat se poate de adevarat ca el a 'vazut' dincolo de asa zisele aparente, sau aspectele obisnuite ale unei teme astrologice. Si a procedat in consecinta.

Dau mai jos un citat in care Omraam Mikhael Aivanhov vorbeste despre "Omul spre victoria destinului sau":

Quote:
Făpturile umane îşi fac o idee mult prea materialistă despre fericire, chiar şi astrologii au fost cuceriţi de această mentalitate . Când trebuie să prezică un destin ei spun :” Oh, este formidabil , aveţi pe Jupiter în casa II, soarele în casa X, Venus în casa VII ; deci veţi avea totul.” În timp ce dacă aveţi careuri şi opoziţii , ei vă prezic toate nenorocirile şi vă plâng. Dar ei nu au înţeles nimic ! Niciodată un Iniţiat nu va da o interpretare ca aceasta ; el va privi în horoscopul vostru dacă veţi reuşi să înfăptuiţi anumite sarcini , să faceţi voia lui Dumnezeu , să întreprindeţi realizări divine . După aceasta, el nu se mai ocupă de careuri , nici de opoziţii , nici de planete în exil sau în cădere, aceasta nu mai are importanţă .
Dar această lumină , această privire diferită , această interpretare diferită , puţini astrologi contemporani sunt capabili să o cunoască. Ei rămân sclavii mentalităţii obişnuite , judecă lucrurile ca toţi materialiştii care găsesc că sensul vieţii depinde numai de bani şi de succes. Dar totul este trecător şi dispare foarte repede, iar apoi ?... Nu este dat orişicui să discearnă valoarea spirituală a unei teme astrale. Acolo unde alţii scot strigăte de admiraţie, eu mă uit şi văd că sunt oameni care nu vor face nimic pentru Cer, nimic . Şi totuşi au un “destin bun” , talente, bogăţii, un loc mai înalt în societate, dar în realitate în ochii cerului sunt faptele cele mai obişnuite şi cele mai insignifiante . Nu aş vrea niciodată să fiu în locul lor, nici să am un “horoscop bun” ca al lor . Există alte criterii , necunoscute astrologilor obişnuiţi pentru a judeca o temă astrologică .


  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 16, 2006 6:38 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
wow, superb acest citat... m-a uns la suflet.
Simteam ca lipseste ceva din ultimul meu post... si iata raspunsul

... multumesc pentru completare Mihaela. :wink:_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 16, 2006 7:00 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Iata si tema sufletului

Image

Cu siguranta ne va veni destul de usor de identificam acum trasaturile temeie sufletului avand in vedere ca am trasat elementele principale ale temei natale.
Asadar am putea aici sa urmarim:
1. Pozitia guvernatorilor natali (Soarele si ascendentul natal (cel din Scorpion))
2. Cateva cuvinte pe scurt aplicate planetelor in case si zodii (observatii specifice temei sufletului)
3. Observatii referitoare la directia celor 3 marcaje ale temei, consemnate in analiza anterioara
4. Comentarii libere desprinse din conexiunile facute pe margine pozitiilor si aspectelor planetare.


Last edited by coser on Fri May 19, 2006 6:58 pm, edited 2 times in total.


_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 16, 2006 11:10 pm 
Desi nu cred ca pot interpreta o tema a sufletului, observ o translare, care imi sugereaza o treapta urcata pe scara evolutiei spirituale. Se poate observa ca Scorpionul de la ascendent s-a deplasat in casa IX in tema sufletului. Adica evolutia spirituala se poate obtine prin transformarea personalitatii si lucrand asupra vointei, iar toate astea cu mult efort interior. Chiar daca recomandarile lui Omraam sunt multe, acum imi vine in minte modul in care el recomanda folosirea luminii. Necesita o mare capacitate, in primul rand de intelegere, si apoi poti remarca simplitatea unui lucru genial, pt ca lumina nu este doar fizica.

Off topic: Dupa ce terminam acest experiment, putem sa-l studiem pe Eminescu?


  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed May 17, 2006 7:30 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Sigur.. tema lui Eminescu este de asemenea interesanta...

O corectie mica, ascendentul natal in tema sufletului se aseaza pe casa VIII in ultimele minute, ceea ce accentueaza conflictele interioare si aduce mari semne de intrebare, o contractie interioara pentru elaborarea de solutii practice. Acest ascendent este semnul ca raspunsurile lui Omraam sunt de fapt convingeri personale desprinse din experinete personale. Casa VIII asemenea Scorpionului este o casa tenebroasa, greu de inteles. Daca a 12-a casa se ascunde pentru a se detasa de lume, casa IV se ascunde pentru a suferi pentru ceea ce este personale sau pentru a construi o identitate, casa a VIII-a se ascunde pentru a elabora, pentru a intelege, pentru a stapani, pentru a reformula.
Aceste trasaturi vin pe tema sufletului fara planete si nu oricum, ci cu Mercur (planeta sacra drept guvernator).
Deci, avem din start o trasatura puternica a orientarii sale sociale (ascendentul) care devine cautare a esentalului, a ceea ce este misterios, a ceea ce ofera putere, dominare, influenta.
Pentru ca Mercur ca planeta sacra este si guvernatorul casei a VIII-a unde avem ascendentul natal, intelegem de ce omul Omraam a ales sa fie condus de directiile pe care spiritul sau le-a indicat.
si pentru ca mesajul sa fie complext axa Berbec-balanta este interceptata pe casele II-VIII semn de dificultate in alegerea caii si in mentinerea ei. Drumul sau nu a fost o alegerea simpla si deloc usoara. Orientarea sa a dus la conflicte de comunicare si a adus o criza in relatiile sale pana in acel moment. De asemenea toata viata sa a trebuit sa lupte cu aceasta alegerea si cu efectele pe care aceasta i le-a generat. Aceasta axa interceptata a indica o permanenta criza de statut si un fel de resemnare. Pentru ca totusi Neptun este guv II si este pe V, aproate pe NS intelegem ca aceasta renuntare a fost facuta nu doar dictata de trecutul sau, ci la fel ca in trecut, doar ca acum trebuia sa renunte la mai mult._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 19, 2006 7:52 pm 
Cred ca ar trebui sa continuam cu pct.2 - planete in case si zodii (observatii specifice temei sufletului),nu?


  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun May 21, 2006 9:36 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
corect...

Mercur Planeta Sacra aduce mesajul sintetic al temei sufletului – smen de genialitate potentiala, inclinatie spre exprimare, mesaj, dorinta de a spune si de a trasmite. In Varsator Mercur - Planeta Sacra aduce cu orice pret originalitate. Asadar el trebuie sa aiba in primul rand un mesaj original, o viziune originala si apoi o expunere originala. Trasaturile esoterice ale Varsatorului orienteaza pe cel ce studiaza astrologia spre calitatile frigului care conserva. Din punct de vedere ezoteric risipa Varsatorului este asemenea zapezii spulberate. Aceasta actiune sugereaza vremuri vitrege, paguba si neprevazut. In realitate aceasta agitatie este doar la suprafata, pentru ca Varsatorul, fiind un semn fix, el este atasat de ideile sale, de ceea ce considera ca este personal, dar mai ales de obiceiurile sale. Daca ar fi sa comparam Varsatorul (semnul natal al lui Omraam) cu Gemenii (semnul guvernat de Mercur) - ambele excentrice si mobile - am putea vedea ca daca la Gemeni originalitatea vine din stabilitate, din ususrinta cu care se plictiseste, dispretul fata de rutina si placerea de a ridica deasupra, ca spuma, Varsatorul dispretuieste superficialitate, dar si rutina, vrea sa iasa in evidenta, dar - si aici este elementul puternic - are intotdeauna ceva de spus.
Dar de unde are Varsatorul intotdeauna ceva de spus?
Tocmai pentru ca, in mod misterios, karma Varsatourului ascunde cautari puternice, intense si diperate a informatiei pe care acum o detine. Expunerile sale, puterea cu care se exprim altfel decat ceilalti vine din faptul ca el detine o altfel de informatie, nu tine mortis sa fie altfel decat sa se exprime. Astrologia ezoterica indica frigul morbid al Varsatorului ca un fel de Antartica, rece, dar incarcata de mistere, o gheata care ascunde in ea esenta lucrurilor.
In toate reprezentarile Varsatorul rastoarna apa dintr-un vas, asta pentru ca Vasul reprezinta experineta care l-a facut sa acumuleze informatia - apa, numita si apa cunoasterii - spre lumea fizica.
Astfel mobilitaea lui Mercur in Varsator este inselatoare. El mai curand detine informatia, decat sa o ia din zbor ca albinutza din floare in floare si dispretuieste mediocritatea, asa cum face in Gemeni.
Cand Mercur in Varsator devine Planeta Sacra nativul tinde sa se apropie de lucrurile simple, de viata, de ceea ce a experimentat alterior (vieti anterioare). El are o alta intelegere asupra lucrurilor si contactele il ajuta sa extraga din gheturile fiintei lui informatii de o valoare impresionanta.
Alaturi de Mercur gasim Junon un asteroid care in astrologia exoteric are rol mistic. daca in astrologia traditionala ea intruchipeaza contrapartea sociala a unui individ (partnerul de viata sau sotul/sotia) in astrologia esoterica energia sa este mistifica, aducand inaintea astrologului trasaturi ale uniunii mistica.
Uniunea mistica este un proces subtil de raportare a sufletului la vibratii superioare lui. Nu doar Junon realizeaza acest proces, ci si Venus, Jupiter si, de asemenea, Luna.
Rolul pe care il detine Junon in aceasta uniune mistica este acela de “cercetas”- ea identifica directia spre care va duce comuniunea, in timp de Venus vine cu aportul afectiv personal, Jupiter cu expansiunea, iar Luna cu cadrul general in care se desfasoara aceatsa comuniune.
Asadar Junon in conjunctie cu Mercur aduce constientizare, intuitie. Omraam a stiu ca are un scop si un tel, a inteles ca detine niste informatii din folosirea carora trebuie sa ajunga undeva. Mintea sa i-a spus in permanenta ca in lume el va fi un excentric, unicat, indiferit de ceilalti si puternic, insa sufletul sau il raporta in permanenta la necunocutul pe care junon il infatisa spunandu-i prin conjunctia sa cu Mercur (Planeta Sacra) din Varsator “Tu esti acum si aici si ceea ce detii tu este vesnic”.
Pe casa I gasim insa si Marte in Varsator care in analiza sufletului nu este o pozitie prea buna. Ea aduce agresivitate cu care nativul nu se combate pe sine ci ii combate pe ceilalti.
Daca luam in calcul ca acest Marte detine prin casa I o informatia extrem de personala si este in Varsator (memoria unei experiente) intelegem ca acum Omraam a combatut ceea ce nu a putut sa combata anterior – adica superficialitate in abordarea practicilor spiritual si rigiditatea pe reguli gresite.
El a fost anterior iubit de oamenii care si acum l-au iubit. Luna pe semnul natal in casa I a temei sufletului aduce o intalnire cu un popor care l-a innobilat altadata si de care acum se simte atras si iubit. Franta in cazul sau poate fi locul vietilor sale anterioare, locul unde el si-a instruit sufletul cautand adevarul si, cine stie, poate chiar un druid in vechea Galie.
Soarele pe casa I aduce accesul direct la informatiile pe care si le-a insusit anterior si curajul de a se adapta in asa fel incat aceste informatii sa devina utile scopului pentru care vin de acolo de unde sunt ele ascunse.
Tot pe casa I avem Venus in Pesti pozitie in casa mai buna decat in tema traditionala pentru ca aduce o lupta pentru iubirea sa, o iubire incercata de viata (Lilith i se opune din VIII).
Lilith pe casa VII a sufletului aduce incercari majore din partea adeptilor mincinosi. Prin aceasta pozitie lui Omraam i-a fost predestinat sa fie inselat de adeptii, sa-i fie afectata imaginea si sa i se atribuie procedee si demersuri care nu-i apartin (Lilith in Fecioara).
Un alt element care merita consemnat este cel legat de planetele din Sagetator, unde gasim un sens al vietii in primele minute din casa XI. Aceste elemente aduc putere de exprimare, limbaj elevat, usurinta de a se face inteles si, din nou, originalitate. Avem astfel de-a face cu o nevoie superioara de spatiu (Jupiter in domiciliu) ce l-a facut sa imbratisese nu doar subiecte variate, dar si curente varinate pe care sa le explice in stilul sau caracteristic. Foarte interesant a fost ca aceasta placere de a alege diversitatea si de a o analiza si expune dupa propriul sau sentiment (adisa sa spuna ce iubeste el cel mai tare – dupa cum spune Venus in Pesti si casa I) s-a potrivit foarte bine cu orientarea sufletului sau. Avem astfel de-a face cu un fel de purificare a karmei prin misionarism. Adica acum se pare ca a corectat ceea ce anterior nu a facut. Observam astfel ca dorinta sa de putere, data de NS in casa VIII si renutarea la lume (pe tema traditionala) tocmai pentru a spori aceasta putere, i-a creat o karma negativa pe care acum a trebuit sa o curete. Sa intelegem deci ca a existata o anume datorie care l-a determinat sa nu fie atasat de mesajul sau, dar sa lupte cu devotament pentru a fi inteles, sa refuze bogatia materiala chiar daca ar fi avut ocazia sa traiasca in indestulare. Daca vom continua sa aprofundam intelegem de ce tema traditionala considera ca in aceasta viata el continua ceea ce nu a putut termina anterior, cand a renunta la lume si a cautat puterea (probabil pe cea spirituala). Aceasta pare sa fi foat o alegere incompatibila cu varianta de a trai in societate si a invata masele sa gandeasca, sa faca alegeri in viata, sa simta curat si limpede, sa fie puternici pe calea lor.
Acest mesaj al sau este ajutat de Chiron, inteleptul, cel care are raspuns la toate pentru ca a avut multe experiente, dar si de Saturn care in Capricon, pe tema sufletului, aduce obsesia gandirii. Prin aceasta pozitie intelegem ca alegerile sale au fost cat se poate de lucide, ca a gandit fiecare cuvant pe care l-a spus si este, o data in plus, fascinanta aceasta ipostaza pentru ca atunci cand il citesti ai impresia ca toate ii vin spontan. Da, informatia curge pentru ca a fost constient.
In fine, cele doua planete martore la tot procesul sau evolutiv (Neptun si Pluton) ii aduce doua mari dureri ale sufletului sau:
1. teama de a nu cadea in speculatie (neptun in casa V)
2. refuzul de a muri in supeficialitate
Asadar si in tema sufletului cele doua planete par sa duca un mesaj greu de descifrat. Daca lucrand cu lucruri atat de abstracte cum a facut Omraam, si prezentand informatii atat de puternice si concentrate intr-un mod usor de inteles si acceptat, asta nu inseamna speculatie, cat despre superficialitate nici nu mai poate fi vorba.
Pluton in V i-a adus insa lui Omraam un alt handicat – neputinta de a se detasa de memoria colectiva. Trigonul cu Luna pare sa il ajute acum sa-si constuiasca de data asta o karma pozitiva, putin patimasa (e si Marte acolo pe casa I). Astrologul nu poate sti, in stadiul acesta, daca Pluton il va aduce inapoi pe Omraam sau el a obtinut Libertatea asa cum NN in XI spune, dar cu siguranta el va ramane in memoria maselor, ca o prezenta placuta, blanda, inteleapta si poate mai mult decat toate acestea la un loc – educativa._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 27, 2006 5:00 pm 
Quote:
Uniunea mistica este un proces subtil de raportare a sufletului la vibratii superioare lui. Nu doar Junon realizeaza acest proces, ci si Venus, Jupiter si, de asemenea, Luna.
Rolul pe care il detine Junon in aceasta uniune mistica este acela de “cercetas”- ea identifica directia spre care va duce comuniunea, in timp de Venus vine cu aportul afectiv personal, Jupiter cu expansiunea, iar Luna cu cadrul general in care se desfasoara aceatsa comuniune.


Gheorghita, ceea ce ai spus in citatul de mai sus, este valabil la modul general ?


  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 27, 2006 5:49 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Da, Mihaela, aceste sunt informatii cu caracter general, dar se aplica doar in tema sufletului_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jun 01, 2006 11:55 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Ceva comentarii... discutii libere ...???_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jun 02, 2006 11:42 am 
User avatar

Joined: Tue Jan 31, 2006 1:59 am
Posts: 638
Location: Bucuresti
Interesant cred ca este si Fortuna cj cu AS, in Scorpion. Ca-i cj, asta stim deja, pt ca si Luna e cj cu Soarele, peste vreo 3 ore urmand sa fie Luna Noua exacta. Acest fapt ii confera o dorinta de cercetare a stiintelor oculte, si chiar un talent de vindecator paranormal (uh?). Conjunctia cu AS il face independent de ceilalti, si neabatut in calea sa spre cunoastere. Fortuna mai face niste aspecte cu Marte si Mercur (e adevarat ca-s cuadruaturi, dar bune si alea), planete care il ajut in aceasta cunoastere a ocultismului. In Scorpion, cauta noutatea in spiritualitate, lasand deoparte vechile conceptii, descoperind o sumedenie de interpretari interesante ale Bibliei (din putinul pe care l-am citit si eu).


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jun 02, 2006 5:36 pm 
Pentru mine fiecare studiu facut aici la experimente are aproape valoare sentimentala.
Recunosc, despre Omraam Mikhael Aivanhov stiam destul de putin si aveam doar o singura carte. Insa datorita lui Mag am o intreaga colectie si vreau sa-ti multumesc mult de tot mag pt ca mi-ai trimis lucrarile lui Aivanhov pe care cu mare placere le-am citit :).

Toti marii filozofi care s-au nascut aici pe Pamant au adus cu ei nepretuite invataturi, menite sa ne lumineze si sa ne ajute sa strabatem prin hatisul in care uneori suntem prinsi tot din vina noastra.

Desigur aprofundarea acestor lucrari odata cu astrologia este un lucru nemaipomenit, si nu pot decat sa ma bucur si sa va multumesc pentru acest forum si pentru aceasta sectiune care, mie cel putin, imi ofera atat de mult.

Si acum vreau sa redau un citat din Aivanhov care vorbeste despre obtinerea tacerii interioare sau a linistii interioare, care este un pas in stradania de a ne imbogati spiritual. Stiut fiind faptul ca acesta este de fapt scopul incarnarilor noastre.

Quote:
Discipolul are un alt mod de lucru: el nu se mulţumeşte cu izolarea în faţa zgomotelor exterioare, el încearcă să-i reducă la tăcere pe toţi aceia care, în interiorul lor, strigă, au pretenţii, ameninţă. El le spune: "Acum tăceţi". Şi, în această mare tăcere, el va auzi o voce, dar o voce foarte suavă, foarte slabă...
Această voce interioară vorbeşte fără încetare, în fiecare dintre noi, dar este foarte suavă, şi sînt necesare mari eforturi pentru a reuşi să o distingem printre tot felul de zgomote... Este ca şi cum am încerca să urmărim melodia unui flaut printre zgomotele făcute de tromboane şi tot felul de tobe. Trebuie să învăţăm să ascultăm această voce foarte dulce care ne vorbeşte. Ştim foarte bine cum să ascultăm vocea zgomotoasă a stomacului care-şi strigă foamea sau cea a sexului care-şi doreşte o victimă, dar dacă o voce şoptită ne spune: "Fii mai răbdător cu această fiinţă... învaţă să te controlezi... Fă eforturi...", vom răspunde: "Oh, taci!". Căci este foarte uşor să o reduci la tăcere: ea este atât de suavă şi nu insistă.
Veţi spune: "Dar cum? Dumnezeu este forţa, puterea, El are toate mijloacele necesare să-şi facă auzită vocea!" Dar, dar citiţi istoria lui Ilie în Vechiul Testament. Când a trebuit să înfrunte furia reginei Isabela, Ilie s-a ascuns în deşert zile întregi, într-un final, vocea lui Dumnezeu s-a manifestat în el. A fost mai întâi o furtună care a dărâmat munţii, dar Dumnezeu nu era în furtună. A fost apoi un cutremur, dar Dumnezeu nu era acolo. După aceea, a fost un foc, dar Dumnezeu nu a fost în foc. în sfârşit, după foc a fost un murmur suav şi uşor... şi Dumnezeu a fost în el. Iată, aţi înţeles acum: Dumnezeu nu a fost nici în furtună, nici în cutremur, nici în foc, ci într-un murmur... Vocea lui Dumnezeu nu face zgomot şi pentru a o auzi, trebuie să fii foarte atent.


  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jun 04, 2006 10:43 pm 
Gheorghita, spuneai mai de demult cand am inceput aceste experimente, ca am putea studia hartile unor persoane publice de pe la noi. Eu cred ca ar fi interesant, pt ca in mod sigur exista mari diferente intre astrograma natala si imaginea publica creata de cele mai multe ori in mod artificial.
Ce parere aveti?


  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jun 04, 2006 11:00 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Eu sunt perfect de acord... daca are cineva o propunere numaidecat de o posteze, desigur si cu un minim de informatii despre acea persoana pentru a porni discutia din primul moment intr-o nota serioasa si documentata..._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jun 04, 2006 11:52 pm 
User avatar

Joined: Tue Jan 31, 2006 1:59 am
Posts: 638
Location: Bucuresti
Mihaela a zis mai de mult ceva de Eminescu... io zic ca-i ok, macar am citit ceva prin scoala :)


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jun 05, 2006 3:18 pm 
User avatar

Joined: Sun Jul 24, 2005 4:23 pm
Posts: 153
Totusi eu inca as mai avea nevoie de o lamurire, daca se poate :roll: ...Am inteles ca in tema sufletului semnificatiile caselor sunt diferite...totusi as vrea ceva detalii daca se poate. Am intrat rau la idei can Gheorghita mi-a facut tema sufletului si am vazut ca am axa gemeni - sagetator interceptata pe casele 4-10 ; este evident ca un semn interceptat inseamna un blocaj , dar... :?:
Casa 4 pe tema natala inseamna printre altele si casa sufletului , dar lamuriti-ma va rog si pe mine cum sa interpretez asta pe tema sufletului meu...
Multumesc, Liana._________________
Liana


homepage: http://spiritualityworld.com
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jun 07, 2006 10:40 pm 
Mihnea wrote:
Mihaela a zis mai de mult ceva de Eminescu... io zic ca-i ok, macar am citit ceva prin scoala :)


Pai atunci sa fie Eminescu, nu?

Dar si unele personaje autohtone cred ca ar starni ceva interes. Cum ar fi Ion Tiriac, Traian Basescu, Gigi Becali, Andreea Marin, Elena Udrea sau chiar Adrian Mutu care mie imi e atat de antipatic incat inchid televizorul instantaneu cand il vad ca isi face aparitia.


  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Aug 27, 2006 6:24 pm 

Joined: Sun Aug 27, 2006 5:40 pm
Posts: 1
poti sa mi le trimiti si mie te rog. Pe adresa mea de mail : dana_macri@yahoo.com multumesc mult! :)


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Aug 27, 2006 6:26 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Ce anume sa primesti pe adresa de email?_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun May 27, 2007 1:15 pm 
User avatar

Joined: Fri Aug 25, 2006 12:07 pm
Posts: 90
Pentru simpatizantii lui Aivanhov : http://www.youtube.com/watch?v=QXVwvbwHzpU
E adevarat ca trebuie sa stiti si ceva franceza...
Iar aceasta: http://www.youtube.com/watch?v=c0hTn96BACs&NR=1 este o inregistrare cu maestrul sau, Peter Deunov, cam scurta, ce-i drept :(


Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 41 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group