It is currently Sat Jun 22, 2024 5:47 am

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
 Page 1 of 1 [ 18 posts ] 
Author Message
 Post subject: Energia kundalini
PostPosted: Wed Jul 20, 2005 12:41 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
mihaela wrote:
Trebuie sa marturisesc ca nu sunt atrasa in nici-un fel de yoga, deci nu am cunostinte in acest domeniu. Insa cu putin timp in urma, am avut o discutie cu o persoana care incerca prin practici yoga sa-si activeze energia kundalini pe care a descris-o ca ceva foarte benefic, fara a putea insa sa-mi dea amanunte. Curioasa din fire, am cautat mai multe informatii pe internet. Si am gasit foarte multe site-uri in care se vorbeste despre kundalini, despre metode de activare, dar nicaieri nu am gasit la ce foloseste aceasta energie dupa ce a fost activata. Cum as putea sa aflu mai multe amanunte?
mihaela


Energia kundalini este suprema energie din care s-a creat Universul si tot ea il mentine. Tot ceea ce exista in univers este de fapt o alta fata a acestei supreme energii. Si cum totul in univers actioneaza dupa principiul asemanarii (rezonantei) noi, fiind microcosmosuri, avem in fiinta noastra o parte din aceste minunata energie. Ea salaslueste in osul sacru, la baza coloanei vertebrale si este in stare latenta. Intr-o atfel de stare aceasta energie guverneaza procesele inconstiente ale corpului si mintii, umple de vitalitate fiinta sau o secatuieste in mod inexplicabil prin concentrarea energiei sale pe alte structuri ale fiintei. Pulseurile de actavare a acestei energii, a carei latenta este asemuita cu alungarea din Rai a lui Adam si Evei (imagine simbolica a decaderii spirituale) genereaza asanumitele fenomene fiziokundalini: frisoane, scaderea brusca a temperaturii, nesomn, pierderea constiintei, furnicaturi, lesin etc etc ce nu pot fi explicate prin metodele medicinii clasice. Cei ce lucreaza cu energia cunosc insa importanta trezirii acestei energii, dar mai ales necesitatea... Activarea ei are drept consecinta activarea centrilor de forta, a cupelor energetice detinute de fiecare in propria structura energetica ceea ce genereaza trairi de o profunzime nemaipomenita.
Daca iubirea este un sentiment ce vine din centrul aflat in mijlocul pieptului si in momentele de maxima intensitate avem impresia ca ne dilatam, atunci cand kundalini atinge acest centru senzatia de iubire asa cum o stiam noi devine o palida stare si nu mai poate fi comparata cu ceea ce se traieste in momentul acela.
Perceptiile omului devin clare, simturile sale se deschid, iar lumea din jur nu va mai avea secrete. Intebarile sale vor fi de fapt sclipiri ale mintii care isi gaseste instantaneu raspunsul in univers.
Cel care a explicat cel mai bine activarea si ascensiunea acestei minunate energeii este Ramakrishna, un intelept hindus cu o viata remarcabila.
Prin exemplul sau el da speranta omului ca ne putem reintregi fiinta originara si ca Alungarea din Rai a fost doar un episod in evolutia umanitatii, nu o finalitate. El ne arata ca putem trai spontan aceasta activare si ofera de asemena instrumente de activare controlata. Este un domeniu foarte vast, tentant si periculos deopotriva. Multi se tem de Kundalini asa cum se tem de moliftele Sfatului Vasile sau de o intalnie cu un pustnic._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject: kundalini
PostPosted: Fri Aug 12, 2005 8:50 pm 

Joined: Wed Aug 10, 2005 7:32 pm
Posts: 10
Energia kundalini este o energie foarte puternica care in trecut era cunoscuta foartor putine persoane si (care nu erau insa suficinet de puternici de a da aceasta energie , de obicei maetrul alegandu0si un discipol caruia ii daruia aceasta mare realizare), era acordata in special apostolilor. In afara de aceastia mai existau si alti oameni care prin comportamentul si mentalitatea lor puteau ajunge la un nivel spiritual inalt. Exemple de astfel de oameni sunt in prezent un popor de oameni care se numesc Sufi, acestia datorita respectarii dharmei , sau ale celor zece porunci cu strainicie se nasc cu energia kundalini ridicata , nemai fiind nevoi de guru care sa le ridice aceasta energie care se afla in fiecare dintre noi in stare latenta in osul sacru.
Din 1975 le este permis oamenilor sa dea semenilor sai aceasta energie in masa, deoarece omenirea se afla la rascruce, lupta dintre bine si rau se aproprie si toti cei nascuti din 1975 incoace se nasc cu o misiune.
urmatirul pas in evolutia omenirii este obtinerea energiei kundalini , acest salt fiind ekivalent cu saltul pe care la facut omu cand a evoluat din maimuta si a devit o fiinta constienta (scuze celor care nu poseda aceasta energie) si rationala. Aceasta energie incet incet ar trebui sa ia loc in plan mental ratiunii care este subiectiva , in functie de ego-ul individului.
Aceasta energie ar trebui sa aibe grija de noi si sa ne calauzeasca in viata fara ca omul sa mai nevoit sa apele la ratiune ptr a-si alege cale-a in viata
Insa despre ratiune sunt multe de vb, si nu m-i se pare potrivit sa vb despre ratiune pe un spatiu destinat energiei kundalini.
Insa paote ca este o idee ptr un nou subiect de discutat

Bafta si minuni


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: kundalini
PostPosted: Fri Aug 12, 2005 10:42 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
E interesant mesajul tau.
Pe ce te bazezi cand spui astea?
Folosesti tehnici de trezire a acestei energii? Ni le poti impartasi si noua?_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject: yoga
PostPosted: Sat Aug 13, 2005 12:53 am 

Joined: Wed Aug 10, 2005 7:32 pm
Posts: 10
toate tipurile de yoga se ocupa de trezirea acestei energii singura, lucru care se realizeaza intr-un timp mai lung sau mai scurt, asta in functie de metoda folosita dar mai ales in functie de bagaju cu care venim din viata anterioara. Asa se face ca unii ajung la un stadiu foarte ridicat intr-un timp foarte scurt iar altii se kinuie mai mult. Problema este mentinerea acestei energii iar acest lucru se poate realiza doar prin respectarea dharmei (cat mai mult ). Daca respectam dharma asemenea acelui popr pe nume Sufi nu mai este nevoie sa ne facem nici un fel de problema. Astfel se intampla ca in unele zile sa simti energia foarte tare iar in altele sa te intrebi ce se intampla.
Un lucru e sigur, si acela fiind ca dupa ce reusesti sa-ti activezi aceasta energie devii un cu totul alt om.
Insa ptr aceasta e nevoie sa pacticam yoga zi de zi, sau cum i-a zis mantuitorul Isuss Hristos cand era pe moarte lui Toma:"Ai grija sa-ti spui rugaciunile zilnic"
Totu depinde de cum reusim sa ne controlam ego-ul iar eu unul recunosc ca nu prea reusesc. Asta e. Probabil ca la mine mosul a venit cu desaga plina. :))
Bafta si minuni

:lol:


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: yoga si astro
PostPosted: Sat Aug 13, 2005 1:29 am 

Joined: Wed Aug 10, 2005 7:32 pm
Posts: 10
Ptr ca tot este un site de astrologie as vrea sa spun si eu cate ceva cu toate ca cunostintele mele in acest domeniu sunt limitate.
As vrea sa spun inca de la inceput ca, cred in previziunile astrale deoarece nimic pe pamantul acesta nu poate fi la intamplare, iar din aceasta logica rezulta ca daca se aplica o metodologie corecta se pot afla destul de multe lucruri despre o persoana doar stiindu-i datele de nastere individului.
Aici insa vine o completare din yoga care spune ca o persoana care are energia Kundalini activata nu mai este influentat de astre el putandu-si alege singur calea( insa acest lucru se intampla la persoanele initiate cu adevarat, gen Lorin fortuna).
Eu unul stiu ca de mult timp se incearca aflarea datei exacte a lui Isuss Hristos ptr a vedea ce fel ce om ( bidual) a fost Isuss Hristos.
Aceasta este o nebunie deoarece Mantuitorul Nostru Isuss Hristoss avea aceasta energie activata (fiind probabil cel mai puternic "om" din toate timpurile) acest lucru dandu-i libertatea de a facea ce vroia. Daca a ajuns sa fie crucificat acest lucru s-a intamplat ptr ca asa a dorit Isuss, acesta fiind motivul ptr care sa nascut. Acela de a lua toate pacatele omenirii.

Bafta si minuni


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: yoga si astro
PostPosted: Sat Aug 13, 2005 9:49 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Da si eu sunt de acord ca energia kundalini este o forta teribila de energie si ca trezirea si ascensiunea ei de-a lungul chakrelor este o etapa importante in yoga.
Nu vreau sa-ti stirbesc din entuziasm, pt ca este placuta bucuria cu care accepti toate acestea lucruri, insa eu cred ca tot ceea ai spus este, in aceasta etapa, un joc al mintii. In primul rand daca ai lucrat cu tehnici de activarea a lui kundalini atunci stii ca ea nu tine cont de noapte zi, de dorintele personale... ea are propriul ei ceas. Cat despre dharma sunt de acord. Omul trebuie inainte de toate sa fie corect, drept pt a deveni puternic....
Eu am insa un prieten care a experimentat treziri repetate a lui kundalini pe stari de depresie accentuata. Exita o astfel de precizare in lucrarile de specialitate fapt pt care am putut sa-l linistesc...Depresia este, printre altele, o nemultumire deci se incalca santosha (multumirea) una din regulile niyama. Cum ai putea sa explici acest lucru?
Ramakrishna este cel care a explicat cel mai bine ce se intampla cand acasta energie ajunge in fiecare centru. Abia in astfel de momente se poate spune ca ai energia kundalini activa, restul sunt efecte fizio-kundalini ce pot fi puse in evidenta cu alte tehnici si metode mai mult sau mai putin fizice. Atunci cand kundalini ajunge in centrii superiori Ajna sau chiar Sahasrara este greu de crezut ca te mai intereseaza sa simti energia dimineata. Atunci ai alte perceptii asupra informatiilor, alte perceptii asupra lumii, chiar asupra timpului. Simti ca poti face orice, simti ca poti interveni asupra destinului tau comprimand sau dilatand propriul tau timp, iti poti deplasa constiinta catre alte focare de energie si ca efect sa-ti poti modifica destinul.
Doar pt ca dintr-odata crezi in kundalini si folosesti niste tehnici nu cred ca se poate spune ca ai energia activata... si aici nu ma refer la tine.
Cat despre Iisus, pentru mine lucrurile sunt clar. A fost intr-adevar o fiinta remarcabila daca si acum la 2000 de ani de la fulgeratoarea sa existenta fizica oamenii se mai tem de el. Observ ca toata lumea sa grabeste sa-l laude si il urca pe tot felul de peidestale... e placut sa vezi cum de-a lungul existentelor oamenii isi schimba parerile, dar expresiile astea cu Mare maestru, Super mega initiatit etc etc... sunt spuse de asemenea pentru mintea noastra. Mintea are nevoie de etaloane, de sabloane pentru a accepta, altfel se teme pt ca necunoascutul nu este o notiune a mintii. Noi ne nastem cu simtul necunoscutului, iar mintea nu il poate cuprinde in structura ei pt ca ea este limitata.
Da, exista un moment al nasterii lui Iisus, exista o astfel de data. In Evul Mediu se interzicea studiul temei lui Iisus la modul concret, acum insa aceasta interdictie a luat alta infatisare. Acum avea de-a face cu o altfel de negare in care ti se spune ca nu este bine sa te ocupi de asa ceva pt ca el este deasupra tuturor si deci determinismul astral nu-l poate atinge. Si atunci dar si acum astrologii vin cu un argument: dacã admitem cele douã laturi - divinã ºi umanã - ale lui Iisus, nu e deloc absurd sã aplicãm omului limitãrile destinului astral.
Eu cred ca Iisus a fost un Mare Initiat, o fiinta cu totul si cu tot speciala, chiar daca unele lucruri despre el si viata lui par putin cam exagerate, modelul pe care l-a adus este unul unic, special si extrem de practic.
TEMA NATALA
Image

TEMA SUFLETULUI
Image_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Aug 13, 2005 6:21 pm 

Joined: Wed Aug 10, 2005 7:32 pm
Posts: 10
Din moment ce amandoi suntem de acord ca sunt anumite persoane care isi pot forma un destin propriu fara a mai tine cont de astre si tot feluri de lucriru care ne conditioneaza, acele peroane defapt devenind "spiritul", iar Isuss Hristos a fost printre acele persoane, dece sa ne mai batem capul sa-i facem astrograma. De ce sa-l judecam dupa niste legi care lui nu i se aplica. Aceasta astrograma este astrograma omului Isuss Hristoss ,iar Isuss Hristos se stie forte bine ca a fost bidual.
Ce astrograma s-ar putea face ptr a afla natura dumnezeiasca a lui Isuss Hristoss.
Hai sa nu cadem in extreme. Eu nu zic ca tot ce am scris in mesajele mele trebe musai sa fie adevarat. M-i se pare mie ca ti-ai facut o impresie cum ca asa fi fanatic.
Credema ca nu sunt si nic nu spun ca adevarul sta numai in mesajele mele. :))
Cat despre pritenul tau nush ce sa-ti spun. Fiecare avem problemele noastre, iar depresia nici nu stiu ca ce s-o cataloghez, poate aparea din diferite motive, incepand de la epuizare pana la exact opusul epuizarii, adik lipsa de activitate.
Am vb cu niste persoane astazi si despre Lorin Fortuna si am sa pun un mesaj si despre el, sau poate o sa-l rog kiar pe unii dintre ei sa spuna cate ceva. Mai vedem.

Bafta si minuni


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Aug 13, 2005 7:05 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
george wrote:
De ce sa-l judecam dupa niste legi care lui nu i se aplica. Aceasta astrograma este astrograma omului Isuss Hristoss ,iar Isuss Hristos se stie forte bine ca a fost bidual.


Despre asta vorbeam eu anterior... multumesc pt faptul ca mi-ai confirmat atat de repede... faptul ca aceasta tema natala vorbeste atata de bine despre destinul sau nu inseamna ca-l judeca cineva, dar nu este deloc intamplator ca ti se pare ca-l judeca .. he he, acesta ar putea fi un raspuns al subconstientului tau....
Uite-te pe tema sa vezi cat de bine este indicat acolo destinul omului Iisus... ar fi culmea sa creada cineva ca pe o tema iti poate aparea cand te intalnesti cu Dumnezeu Tatal... sunt convins ca nu ai inteles asta...
iar despre prietenul meu si experienta lui cu kundalini... hm, nu este bolnav psihic, nici lenes si nici nu se epuizeaza... este un om cat se poate de normal care a confirmat ca energia kundalini nu este o gradatie de merit si nici o coroana pusa pe capul celor alesi... ea are propriul ei ceas... iar legile ei sunt intelese de cei atinsi de gratia ei...
Nu cred ca esti fanatic, chiar nu cred, ci cred ca trecutul tau kamic este putin patat, de aceea ai aceste reactii puternice si decisive... sper ca-ti dai seama, daca nu sa stii ca din afara se vede foarte bine asta...
Iata-ma ca-ti spun lucrurile acestea atat de direct...
Image_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject: re
PostPosted: Sat Aug 13, 2005 11:03 pm 

Joined: Wed Aug 10, 2005 7:32 pm
Posts: 10
Pe tema pot sa ma uit de 100 de ori si tot n-as intelege nimic, ptr ca nu ma pricep.
Tot ce stiu este ca planeta de pe mijlocul astrogramei ar trebui sa ne caracterizzeze cel mai bine, iar la Isuss Hristos nu prea gasesc nici una, iar la mine de exemplu sunt vreo 8.
Eu totusi revin la ideea ca degeaba analizezi harta astrologica a lui Isuss Hristos, deoarece el este un suflet realizat care nu urmeza nici un fel de reguli.
Te-ai legat de termenul " a judeca" pe care l-am folosit. Indiferenr de finalizarea unui caz, kiar daca individul este invinovatit sau dezvinovatit, el tot este judecat. Cu aceasta nuanta am folosit cuvantul.
Cat despre vietile mele anterioare nu prea stiu ce s-a intamplat pe acolo cu toate ca as vrea. Sunt anumite persoane care fac kestia asta cu o usurinta foarte mare. Ce am observat eu la aceste persoane este faptul ca au foarte multe planete retrograde.
Si acum ca am ajuns la prietenu tau as vrea sa te intreb ce fel de yoga a practicat. Nu te-ai gandit ca acest prieten al tau a ajuns pe mana vreunui bivolaru care se da cel mai mare si cel mai tare guru in viata, cand de fapt este doar un sacal care incearca sa-si doboare prada s-o manipuleze si s-o posede prin tehnici de introducere a unor spirite moarte in chakrele omului. Este si asta o solutie. Daca ia facut rau a facut foarte bine ca s-a retras.
Bafta si minuni


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: re
PostPosted: Sat Aug 13, 2005 11:24 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Baietzel calmeaza-te... stiu ca doare, dar pastreza-ti decenta si nu fa din acest forum un loc unde arunci in stanga si-n dreapta cu prejudecati...
Eu ma dau foarte usor exemplu pe mine cand este cazul... nu folosesc exemple voalate, acel prieten exista si nu a practicat nici un fel de yoga, nu este o persoana religioasa ... in schimb este un om destept care chiar a avut experientele de care spuneam... nu e vorba de mine...
Iar cu tema lui Iisus, trebuie sa recunosc ca devii din ce in ce mai patimas.... nu faci decat sa dai viata expresiei "Crede si nu cerceta"... care a avut un rol important in misionarism agrsiv cu care s-a impus crestinismul...
Eu nu sunt adeptul acestui misionarism indiferent ca este practicat de religia crestina sau de altele. Eu iti spun ca din tema lui Iisus iti poti da seama ca este o fiinta speciala, iti poti da seama chiar si de destinul sau tragic, ca tot vorbeai de predestinare...
Dar daca nu stii si nici nu vrei sa te straduiesti sa intelegi macar calmeaza-te si nu mai initia discutii pe care nu le poti sustine...
iar daca nici de calmat nu vrei ... lucrul acesta se poate rezolva...
Sa discuti civilizat inseamna ca vii cu argumente, pt ca nu intereseaza pe nimeni ca pui sau nu cratima cum trebuie in cuvant... Orgoliile personale le lasi acasa aici vii cu argumente. Daca nu vii cu argumente atunci abtine-te sau gaseste alt loc unde sa-ti exteriorizezi prejudecati-le, te rog!_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject: Drag prieten filozof
PostPosted: Sun Aug 14, 2005 12:36 am 

Joined: Wed Aug 10, 2005 7:32 pm
Posts: 10
Ce-s cu rectiile astea la tine. Ia sa vedem ce ai spus acum vreo cateva mesaje:
"Nu cred ca esti fanatic, chiar nu cred, ci cred ca trecutul tau kamic este putin patat, de aceea ai aceste reactii puternice si decisive... sper ca-ti dai seama, daca nu sa stii ca din afara se vede foarte bine asta...
Iata-ma ca-ti spun lucrurile acestea atat de direct..."
Pur si simplu mi-am spus parerea, si am incercat s-o fac cat mai civilizat dar sa nu crezi ca esti vreun mare cunoscator , care detii tot adevarul.
Ptr ca nu esti.
Insa ma uit acum pe forum si inteleg de unde-ti vine supararera.De la ip-urile astea. Hai sa te fac sa intelegi.
Nu e nici un fel de greseala.
Octavian este cu mine in retea.
Asa am auzit despre forumul asta. De la el.
S-i suntem destui in retea, cateva persoane dintre noi avnd cunostinte si despre yoga. Octavian ne-a spus de site si nea spus ca dak vrem putem sa ne dam si noi cu parere ptr ca am avea ce spune.
S-i ti-as ramane recunascotor daca mi-ai scoate ip-u de la rooter de pe forum. Nu de alta da n-am kef sa ma pinguiasca toti , rooteru si asa se descurca cam greu ptr ca am marit reteaua si se destabilizeaza cam usor.
Minuni si minuni


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: cel care le stie pe toate si care nu e "posedat"
PostPosted: Sun Aug 14, 2005 12:45 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Ok,
dar hai sa lamurim lucrurile... aici nu este o adunatura de barfitori ca "sa-ti dai cu parerea" aiurea... iti spui parera dar mai filtreaza-le ..._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Aug 21, 2005 12:45 pm 
User avatar

Joined: Thu Aug 04, 2005 1:20 pm
Posts: 59
Discutia era foarte interesanta initial, dar a luat o intorsatura neasteptata spre final. Pacat. Coser are perfecta dreptate nu trebuie sa venim pe forum cu prejudecati. George s-a cam contrazis in afirmatii. Tema lui Isus este intradevar foarte interesanta chiar daca mie personal imi este destul de greu de descifrat. Uranus pe casa a IV, VINE SA INTARESCA sfarsitul tragic si brusc. Sunt uimita nu stiam ca are Soarele si Luna pe Pesti, Asc. in Scorpion. Sunt uimita si emotionata in acelasi timp.
Coser avem atat de multe de invatat de la tine. Nu degeaba ai Saturn, Soare si Mercur pe casa a XII, iar Kiron conjunct cu Jupiter pe MC.
Esti de acord cu ce a spus George referitor la misiunea pe care o au cei nascuti incepand cu 1975? Iti multumesc pt. raspuns.
Claudia


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Aug 21, 2005 4:56 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Multumesc pentru cuvintele frumoase...

Ca raspuns reiau un mesaj pe acelasi subiect pe care l-am scris pe forumul de pe astroinfo, cu cateva luni in urma.

"Nu stiu daca exista un prag astrologic dincolo de care putem spune CU CERTITUDINE ca vin copii speciali care sa schimbe lumea. Nu cred ca e treaba planetelor sa constuiasca rautatea sau bunatatea unei civilizatii ele, ci doar sa predispun, sa confere sau indice momente de inceput si sfarsit, iar noi dispunem dupa mesajul nostru sintetic ce il avem sedimentat in informatia de rasa si pe care l-am construit de-a lungul istoriei. Ceea ce traim noi in acest moment este o urzeazala de energii distribuite de planete de-a lungul veacurilor fara ca noi sa stim daca s-a dorit sa se ajunga aici sau nu. Copii indigo exista, copii de cristal de asememenea insa nimic nu se compara cu cei ce vor veni.
Noi ca rasa suntem pe frecventa semnului Rac. De aceea in esoterism Racul este poarta prin se realizeaza un contact cu o lume subtila, iar semnul complementar Capricornul este o alta poarta insa una de evacuare. Cu alte cuvinte prin Rac se intra, prin capricorn se iese numai ca in tot acest timp spiritul are nevoie sa invete o experienta... dupa care reia ciclul subtil pana la o noua revenire.
Eu pun venirea valului de spirite puternice acum pe seama lui Uranus si a ceea ce determina el. In primul rand era varsatorului sta sa bata la usa (unii spun ca am fi intrat deja si eu sunt printre aceia), iar rolului lui Uranus este unul foarte dificil. Primul soc puternic a fost cel din 1974 (noiembrie) cand Uranus tulburat de instabilitatea emotionala, fara informatie a balantei in care ideea de copil, urmas, om, a pus serios la incercare omul si societatea sa, intra in Scorpion in exaltare si anunta o regenerare, o renastere a puterii de a se opune (Jupiter in Berbec, Saturn in Leu) insa fara evenimente majore pe aceasta directie (privite ca rasa).... doar ca o informatie, ca o veste pt ca in 1981 majoritatea planetelor sa se grupeze pe sectorul a doua zodii... balanta si scorpion!!!!! Cu atat mai mult cu cat Chiron din taur, trecuse deja de etapa inceputului in berbec, si si-a dezvoltata o suficient de solida individualitate pt a construi acum structuri noi bazate de libertatea de expresie (Chiron opus cu Uranus).
Acesta este adevaratul moment al exploziei pt ca forta lui Uranus devine cu atat mai puternica cu cat ne integram mai mult in era varsatorului. Mesajul sau indica renasterea spiritelor uraniene cu un puternic mesaj al universalitatii, al informatiei, al energiei, un adevarat popor de spirite uraniene capabile sa distruga societatea noastra chinuita pe o proasta intelegere a iubirii aproapelui si marcata de agresivitatea fata de sine si celalalt si sa construiasca in trei zile (cum vroia iisus sa reconstuiasaca templul sufletului – deci in trei etape importante: copii indigo, copii de cristal si a treia ce va veni).
Raportul dintre Scorpion si Rac este una foarte interesanta. Desi intre cele doua semne exista o afinitate de element ele nu sunt compatibile decat conditionat de o asistenta (poziii planetare compatibile, un asc bun etc etc) Scorpionul tenebros va tulbura intotdeauna un rac agresat de propriul sau dramatism si nu va face decat sa chinuie cu venin o apa opaca, linistita doar atunci cand uita de sine. Un scorpion va sti intotdeauna finalitatea racului pt ca el face un aspect mental cu capricornul semnul de complementaritate al racului.
Asadar exaltarea revolutionarului Uranus in Scorpion punea la grea incercare relatiile umane, contactele, sinceritatea sentimentelor, puterea interioara (balanta este semnul de cadere al soarelui) (PLuton in Balanta) iar Chiron in Berbec (in momentul in care Ursnus intra in scorpion) il ajuta pe Uranus sa tipe dupa salvare in timp de pluton sa apere templul, abordand ca un razboinic sinceritatea unei societati constroversate.
Ce simplu ar fi fost insa daca la intrarea lui Uranus in Scorpion, moment ce a declansat revolutia amintita, nu ar fi fost Saturn in Rac. Asadar configuratia vizeaza strict relatiile noastre karmice, bolnaviciosul sentiment de datorie care ne orbeste dorinta de libertate si, culmea, vechile structuri traditionale pe care ni le-am construit cu atat efort. Asadar este timpul de schimbare iar Uranus este cel raspunzator.
Astfel explica astrologia valul de spirite puternice care a venit alaturi de noi si mai ales care se pregateste sa vina in continuare si acesta se pare ca este finalitatea.
Pt ca in Rac nu era orice planeta ci Saturn guv semnului complementar, inceputul este de fapt un sfarsit. Uranus da putere, iar Saturn distruge. Asadar de la 1974 incoace Saturn are un puternic mesaj revolutionar!!!!
Alaturi de saturn astrologia trece si ea printr-o schimbare, structurile sale rigide ce i-au construit un sistem de valori bazate pe experinetele celorlalti pe efort de grup, natie, popor, rasa, va trebui sa fie acum schimbata cu informatia venita prin inspiratie, cu cunoasterea varsatorului suspendata in imprevizibil si desprinsa din necunoascut.
Astrologii care nu iau in considerare ca din 1974 ne confruntam cu un saturn schimbat sunt luati chiar ei prin surpindere de tranzitele saturniene pe care nu le mai pot intelege si le explica savant doar dupa ce acestea au trecut.
Vantul schimbarii vine cu Uranus (capitanul) in timp ce saturn intoarce corabia in directia pamanturilor noi, iar Jupiter incurajeaza echipajul care dispera pt ca nu stie daca acel pamant exista sau nu.
Acum plutin in deriva spre acel pamant al fagaduintei, iar acesti copii minunati sunt semne, flori ce ne indica un drum (poate chiar Cararea Galbena a lui Dorothy din Vrajitorul din Oz) deasupra caruia un zeu protector ne spune ca in ciuda disperarii noastre, drumul pe care-l parcurgem este corect.
Asadar atentie, daca modul nostru de raspuns este altul atunci si unele definitii astrologice trebuie ajustate putin pt ca altfel vom practica o astrologie ruginita de prea mult stat in cui. Astrologii au nevoie de mobilitate, cu atat mai mult in aceasta perioada."_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Aug 22, 2005 3:48 pm 
User avatar

Joined: Thu Aug 04, 2005 1:20 pm
Posts: 59
Ma bucur nespus ca mi-ai raspuns.
M-a uns la suflet interpretarea ta.Este adevarat tot ce spui. Mereu m-am gandit ca trebuie sa se intample ceva cu societatea in care traim. Subscriu intrutotul. Destul de des ma lovesc de persoane care au perceput gresit iubirea aproapelui si care sunt convinse ca fac bine, dar de fapt nu fac decat contrariul. In ce priveste agresivitatea fata de sine este mai complicat, nu m-am gandit la asta pana acum. Dar imi dau seama pe masura ce reflectez mai mult ca ai dreptate.
Ce sa mai vorbesc de agresivitatea fata de celalalt. A ajuns unde a ajuns. De la cea verbala, comportamentala , pana la cea fizica( vezi ce se intampla peste tot in lume).
Este absolut necesar de un altfel de spirite puternice cum spui tu care sa schimbe societatea noastra.Ei au inceput sa apara odata cu intrarea lui Uranus in Sorpion(noiembrie 1974) asa cum bine spui.
Am o nelamurire pe care as vrea sa o impartasesc .De aceea te rog sa-mi raspunzi, in limita timpului disponibil bineanteles.( Mereu ma intreb cand ai timp sa raspunzi la atatea persoane.Este un efort enorm pe care il apreciez . Sincer .Nu vreau sa te flatez deloc.)
Eu ma gandesc la acesti copii care sunt nascuti de parinti care au creat aceasta societate marcata de proasta intelegere a iubirii aproapelui si de agesivitatea fata de sine si celalalt. Acesti copii vin cu o zestre genetica . Cred totusi ca si educatia primita are o influenta asupra caracterului si comportamentului viitorului adult . Cum vor reusi ei sa transforme totul tinand cont de parinti?
Noi ca parinti nu trebuie sa repetam greselile pe care le-au facut parintii nostri cu noi. Eu asta inteleg prin evolutie. Nu trebuie sa repetam greselile din trecut , trebuie sa le intelegem si sa le depasim. Numai asa reusim sa ne ardem Karma. Multi dintre noi nu si le cunosc si vor cu adevarat sa le inteleaga. Apeleaza la astrologie.
Cat despre Saturn ai perfecta dreptate . Ghinion, si eu il am pe Rac prost aspectat. Cu toate astea nu s-a manifestat malefic, cu toate ca initial asa l-am perceput. Nu a facut decat sa fie revolutionar. Mi-a aratat o cale, un drum pe care trebuia sa-l urmez . Era o experienta pe care trebuia s-o traiesc si inca o traiesc. Si inca ceva, un amanunt, daca nu eram aici unde sunt acum, nu descopeream forumul de astrologie.Deci Saturn m-a ajutat sa cunosc toate aceste lucruri minunate pe care le discutati pe forum.Poate crezi ca bat campii dar asa simt acum tot ce mi s-a intamplat. Avem nevoie fiecare dintre noi de o calauza . De aceea forte multi apeleaza la tine.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Aug 22, 2005 7:26 pm 

Joined: Fri Aug 05, 2005 2:03 pm
Posts: 14
Location: Cta/Buc
Ma bag si eu in discutie, acum am vazut ca exista un topic si despre energia Kundalini.

Singurele lucruri pe care le pot spune sunt:
1) trezirea neautorizata a energiei kundalini este insotita de dureri, stari neplacute de greata, schimbari bruste de temperatura etc
2) starea de depresie este data de probleme pe Ida nadi (canalul stang); pentru ameliorarea starii se recomanda trecerea mintii in viitor (psihologic s-ar traduce ca este nevoie de motivatie si imaginatie).
3) pentru deschiderea energiei nu e de ajuns respectarea drahmei. Aceasta nu va duce energia mai sus de stomac (respectarea ei va ajuta insa la depasirea zonei vidului medical, numit si oceanul iluziilor, desert etc)_________________
In vremuri de mult apuse, oamenii nu vorbeau mult de teama ca nu o sa-si poata acoperi cuvintele cu fapte.
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Oct 24, 2005 8:44 pm 

Joined: Mon Aug 01, 2005 4:11 pm
Posts: 35
Poate că locul acestui subiect, Energia Kundalini, ar trebui să fie la rubrica CURENTE SPIRITUALE, MODALITĂŢI DE EVOLUŢIE. Consider că fenomenul de trezire al lui Kundalini este un proces de transformare, de transcedere. Acest proces este un mecanism de evoluţie.

Lee Sannella in cartea The Kundalini Experience consideră că procesul lui Kundalini este un aspect al dezvoltării psihospirituale a fiinţei umane.

Cunoaşterea acestui fenomen face parte integrantă din învăţăturile ezoterice ale budismului tibetan, taoismului chinez şi spiritualităţii anumitor triburi indiene din America: hopis, cherokees.

Kriyananda, un maestru de Kriya yoga (corespondentul tibetan al Kundalini-yoga de la hinduşi), a dezvoltat nivel cu nivel trezirea energiei Kundalini. Iată experienţa descrisă de el:

Kriya Kundalini este un tip de energie care se află într-o stare potenţială în corpul uman, localizată la baza coloanei vertebrale. Cînd această energie este galvanizată, trezită, ea ţâşneşte în sus, de-a lungul axului central din corp, coloana vertebrală, mai exact în canalul subtil Sushumna, ajungînd până la lotusul cu o mie de petale, a şaptea chakră. Când acest foc atinge cel de-al şaptelea soare, sunt traversate stări mistice indescriptibile şi conştienţa dualităţii (Eu-ceilalţi) se topeşte într-o stare de fericire profundă. Kundalini este un aspect al unei puteri transcendentale care precede şi hrăneşte cosmosul întreg, este Puterea de Viaţă.

Ea începe întotdeauna la baza coloanei vertebrale, la prima chakră (Saturn). Senzaţia este comparabilă cu un curent electric care parcurge coloana vertebrală. Coloana este percepută ca o rampă luminoasă, un neon care se aprinde şi se stinge alternativ. În urmă cu 40 de ani, când procesul s-a trezit într-un mod foarte gradat în mine, meditam aşezat pe jos şi am simţit o căldură în partea de jos a coloanei vertebrale. M-am întrebat ce se întîmpla cu pardoseala şi am schimbat locul. Mă aflam într-o comunitate (ashram) din Michigam şi m-am întrebat dacă nu cumva trecea o conductă de încălzire pe dedesubt. M-am mutat de patru-cinci ori, dar căldura plăcută persista; am înţeles că traversam un proces mistic şi energetic.
Dacă psihicul este bine echilibrat, energia intră în nucleul fiecărei chakre şi se ridică din chakră în chakră, pînă în vîrful craniului. La un mistic, la un practicant de yoga, sub conducerea unui maestru, energia trebuie să urce direct în nucleul chakrei şi nu uşor la dreapta sau la stînga chakrei. Dacă alinierea este perfectă, se obţine doar bucurie, fericire şi starea de uniune.
Dacă Kundalini sau focul Kriyei se ridică prin prima chakră, karma cea mai grea este evacuată. Îţi dai seama imediat, deoarece personalitatea îşi pierde din greutate şi din partea gravă. Viaţa devine din ce în ce mai uşoară, chiar din punct de vedere material.
Dacă Kundalini urcă drept până la a doua chakră, centrul lui Jupiter, corpul devine mai dens, spiritul mai jovial, începe să-ţi placă să glumeşti, să râzi, fiinţa propagă bucurie în jurul ei. Ea dobîndeşte de asemenea o cunoaştere ezoterică profundă.
Dacă energia lui Kundalini îşi urmează drumul până la a treia chakră (Marte), devii mai energic, mai rezistent. Nu mai simţi nici foamea, nici oboseala.
Dacă energia urcă în a patra chakră (Venus), trăieşti iubirea necondiţionată, divinitatea din sine, înţelepciunea, compasiunea.
Chakră a cincea (Mercur),este activată de Akasha, acolo sunt păstrate memoriile Akashice, acolo se află toate depozitele băncilor memoriale, este posibil să-ţi aminteşti memoria karmică, adică toate vieţile trecute.
Bineînţeles că acesta este cazul ideal, cînd energia lui Kundalini, focul Kriya, trece exact prin centrul fiecărui soare. ”


Kriyananda explică şi ce se întâmplă dacă energia Kundalini în loc să urce în linie dreaptă, urcă prin aceste cîmpuri şi fie că arde marginile chakrelor, ale fiecărui soare, fie că se opreşte într-un centru sau altul:

Karma este gravitaţia; energia, în loc să urce în linie dreaptă, va vira la dreapta sau la stânga şi datorită acestei gravitaţii karmice, traiectoria finală va fi în funcţie de rezultanta forţelor. Una urcă spre centru iar alta trage în toate părţile. Energia nu se va mai afla exact în axul central şi efectele vor fi diferite, după cum focul deviază la dreapta sau la stânga. Aceste forţe care deviază sunt numite Shakti. Bineînţeles că nu este vorba de Shaktipat, harul gurului; este o energie emoţională, nu este Kundalini. Kundalini este întotdeauna dreaptă, centrală. Shakti este o energie unghiulară, deviată. Când energia şarpelui urcă în linie dreaptă, personalitatea este calmă, senină, netulburată. Dimpotrivă, când se manifestă energia Shakti unghiulară, persoana va prezenta semne psihofiziologice uneori greu de stăpânit. Subiectul va fi agitat, nu va mai putea sta locului, nici nu se va mai putea odihni. Va putea medita, dar trezirea se va face mai ales în cursul meditaţiilor sale.

Dacă Kundalini se pune în mişcare şi se opreşte în prima chakră (Saturn) din cauza gravitaţiei karmice, ea devine energie Shakti. Dacă deviază la deapta, îi provoacă subiectului sentimente de angoasă, deprimare, hipersensibilitate. Dacă deviază la stînga, îi stimulează dorinţa.

Dacă focul ajunge la chakra a doua (Jupiter) şi deviază la dreapta, va cauza senzaţii de vertij şi subiectul va fi dispersat, împrăştiat în el însuşi. La stînga, energia îl face pe subiect dependent, bulimic. El riscă să mănînce şi să bea neîncetat, fără nici o măsură.

Dacă Kundalini ajunge la a treia chakră (Marte) şi se loveşte de marginile acestui câmp de energie, la dreapta generează dorinţe de dominare asupra unei alte persoane, la stânga, dominarea vizează pe toţi ceilalţi, grupuri întregi.

În chakra a patra (Venus), efectele diferă de asemenea după cum Kundalini arde sau loveşte marginile acestui câmp energetic. Dacă deviaţia se face la dreapta, persoana va deveni avidă de bani, la stânga ea va priveligia iubirea carnală, sexuală, în defavoarea iubirii sublime.

Este dificil de ajuns la chakra a cincea (Mercur). La acest nivel Kundalini virează greu în Shakti. Totuşi dacă se produce deviaţia, la dreapta persoana va avea o senzaţie de lipsă de siguranţă iar la stânga va fi nehotărâtă, în stare de labilitate psihologică.

Este fundamental, insistă Kriyananda, ca energia Kundalini trezită să fie ghidată prin centrul fiecărei chakre şi mai precis prin canalul central. În momentul când Kundalini atinge ultimul centru, vârful craniului, restul corpului este cvasilipsit de energie şi extremităţile mâinilor şi picioarelor tind să devină reci ca acelea ale unui cadavru. Acest fenomen, deşi pare în contradicţie cu o experienţă intensă de fericire, lumină şi supraluciditate, nu este o experienţă cataleptică, ci o formă de extaz pe care noi o numim Nirvikalpa-Samadhi."


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Oct 25, 2005 7:00 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Ela,
ai dreptate...multumesc pentru ca mi-ai atras atentia... am facut mutarea :wink:_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 18 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group