It is currently Sat Dec 14, 2019 3:31 pm

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
 Page 1 of 1 [ 17 posts ] 
Author Message
 Post subject: GarciaMarquezReflexiones
PostPosted: Sun Mar 19, 2006 12:17 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
http://astro.coser.ro/diverse/GarciaMar ... xiones.pps

Gabriel Garcia Marquez - 06.03.1928 ora 09:00:00, Aracataca, Columbia, Columbia (10°36'N; 74°12'W)_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 19, 2006 12:47 pm 

Joined: Thu Mar 16, 2006 1:37 am
Posts: 42
ia te uita. pluto in 3 si nici o planeta in 9. mie imi place mult garcia marquez. hartile altor scriitori, filosofi pe care le-am vazut aveau casele 3 sau 9 mult mai ocupate. nu inseamna ca nu poti fi destept fara casa 9 ocupata, dar ma gandeam ca niste planete in 9 iti vor da si determinarea de a impartasi altora principiile tale. bine, determinarea o vad si in 10, unde e aglomeratie mare la el, dar planetele in 10 nu fac relatii nici cu casa 3 nici cu casa 5 unde e luna lui. de unde ii vin talentele? de la soare 11-pluto 3?


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 19, 2006 1:14 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Iata si tema

Image

Oho sunt multe elemente care indica faptul ca este un om deosebit si ca simtul sau al intelegeri este un talent nativ.
In primul rand pesti cu ascendent in taur aduce o personalitate linistita inclinata spre introspectie, atenta la aspectul practic al vietii si la puterea de a construi prin sentiment o lume mai buna. Acesta este stigmatul pestilor, ei privesc viata cu emotie si adesea se simt complesiti de ea. Chiron pe ascendent, este semnul pe care l-am recunoscut si la Castaneda, intervine in primul rand asupra omului Garcia cere il ajuta sa inteleaga lumea prin ecoul pe care aceasta o are asupra sufletului sau.
Cu toate acestea el este un peste atipic. Are planete in varsator si Soarele in casa XI asta ii aduce un plus de independenta, de curaj, poate chiar unul nebun, de a-si distruge teama lui de lume. Saturn in VIII si Sagetator aduce o tema de necunsocutul cotidianului, de falsitatea unei vieti mondene, de agresiunea superficialitatii, de rana adanca pe care ti-o poate provoca un zambet fals. Acest saturn in postura sa de guvernator al X cumulat cu Lilith in VII indica viata sociala ca fiind cea mai mare teama a sa. Si-a infruntata cea mai mare frica a sa - frica de oameni - si a reusit sa ofere umanitatii valori impresionante, capodopere reisite dintr-o intelegere speciala asupra vietii o intelegre retinuta, calculata a libertatii de a trai (luna in V in Fecioara). Luna in V in Fecioara pare sa fie responsabila de reflectiile sale tulburatoare, lipsite de atasament si cu un simt al concretului tulburator. Simti in ele efervescenta iubirii aflata foarte aproape de punctul exploziei sale, dar care este pe deplin controlata si supusa intelegerii.
Vedem pe tema lui planetele din casa X din Varsator ceea ce aduce efervescenta creatoare, dar si nostalgia unei solitudinii, ca si cum aceasta solitudinea (Uranus guv varsatorului in XII) este pasiunea vietii sale.
Garcia Marques nu a fost un excentric, ci a trait cu curajul celui carui nu-i este teama sa gandeasca si, pentru ca planetele din Varsator l-au ajutata in intelegerea sa, Pluton din III i-a oferit motivatia curajului - necesitatea de a transforma propria structura pentru a o deschide spre noi intelegeri si pentru a da, prin acest proces, sens vietii si evolutiei.
Nu i-a fost usor, iar retrogradrea lui Mercur in X l-a facut in permanenta sa traiasca dorul de solitudine mai intens decat ar fi trebui,t insa a avut motivatia si a fost capabil sa invete din experientele veitii sale (Soare trigon cu Pluton din III).
Tema lui este chiar emotionanata._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 19, 2006 1:21 pm 

Joined: Thu Mar 16, 2006 1:37 am
Posts: 42
"reflectii lipsite de atasament si cu un simt al concretului tulburator" sunt date de semnul fecioarei, nu? ca eu, daca as fi vazut la un necunoscut luna in 5, as fi zis tocmai faptul ca afectivitatea, emotionalul sunt deosebit de subiective, nu obiective...nu intreb ca sa te contraczic, consider ca de la tine trebuie sa absorb ca buretele:)) informatiile, (sunt incepatoare), intreb doar asa, sa-mi confirmi sau sa-mi infirmi parerea pe care mi-o facusem despre luna in 5.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 19, 2006 1:30 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Da, Luna in V aduce inclunatie spre flirt, aventuri de tot felul, efervescenta, dorinta de a viata, de a experimenta placeri si de a-si satsface dorintele in general, insa Fecioara vine cu inhibitiile sale si impune restrictie, ceea ce duce la o constientizare a emotiilor. El traieste la fel de intens viata insa nu se mai arunca, asa cum ar spune Luna in V, cu capul inainte, ci se poate detasa pentru a intelege ceea ce i se intampla._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 19, 2006 3:37 pm 

Joined: Sun Mar 19, 2006 12:13 am
Posts: 5
Coser, iti multumesc pt raspunsul ce mi l-ai dat la topicul anterior. Esti foarte de treaba. Iti voi scrie dupa eclipsa din 29 martie (ca sa fiu sigur ca sunt in forma la cpt comunicare)


Referitor la acest topic - imi place mult subiectul - si-as vrea sa contribui si eu. [Abia m-am inscris pe forum ca m-am si impatimit de el… Si n-as vrea sa devin dependent ]

Dupa cat reusesc eu sa vad potentialul creator al nativului se datoreaza si opozitiei Soare (Pesti) XI opozitie cu Luna (Fecioara) casa V-a a care este si a inspiratiei, talentelor artistice. In egala masura acest aspect ne vorbeste de o copilaria sa - dominata de o femeie autoritara [vedeti si trigonul malefic stabilit de Luna cu Saturn pe VIII si cu ASC conjunct cu Chiron pe Taur ]. Nici viata sa sentimentala nu fost straluce – Luna opozitie cu Venus plus Neptun R pe aceeasi casa a V-a: sperante zadarnicite. Greu de dus pentru el ca scriitor trebuie sa fi fost opozitia dintre Neptun R si Mercur R - din fericire, totusi, Mercur chiar R pe casa X-a alaturi de Marte i-au adus sansa de a capata renume inca din timpul vietii. Si, totusi, opozitia dintre Venus (X) si Luna pe (V) i-a dat anumite blocaje. Blocajele s-au manifestat si pe latura de creativitate, insa cu precadere pe capacitatea de a dobandi foloase materiale de pe urma scrierilor sale. (Luna pe Fecioara) plus opozitita dramatica dintre Venus si Pluton R in Rac - casa a III-a a comunicarii. Bine, eu as mai lua in considerare si aspectul de tensiuni sexuale, neputinta de a-si trai Erosul (asa cum si-ar fi dorit el). De aici sublimari, prelucrari mentale, efervescenta creatoare, o intreaga alchimie in care energiile joase ale carnii sunt transformate in energii ale mentalului superior. Insa acest aspect mi se pare benefic atunci cand apare pe harta marilor creatori. Pa alta parte acel Saturn de pe VIII din Sagetor trebuie sa-I fi creat suficiente contradictii interioare la nivelor ideologiei, religiei si filozofiei. Fiind prin natura sa o fire pasionala, ardenta, cu substrat mistic si un cult special al dragostei, trebuie sa fi resimtit niste sfasaieri interioare, fiindu-i greu sa impace spiritul religiei si traditiilor in care a crescut cu viziunea sa particulara despre dragoste si spiritualitate.

Trigonul malefic stabilit intre ASC conj Chiron cu Luna neagra in Scorpion casa a-VII –a si Marte casa a X-a arata ca recunoasterea sociala nu a venit deloc usor pentru el - ci cum multa perseverenta si combativitate. Iar NN R in Gemeni casa a II-a opozitie cu Saturn pe VIII ne arata ca (…) castigurile materiale au fost intotdeauna mai mici decat asteptarile, supuse amanarilor, tergivesarilor. Acum nu stiu sigur daca acest Saturn de VIII nu indica si un dusman din umbra sau institutia cenzurii. Da, ar putea fi vorba de un dusman politic sau de institutia cenzurii intrucat Jupiter pe casa XII opozitie cu Luna neagra in Scorpion pe VII -a (casa parteneriatului) ne vorbeste despre oameni de stat care ii sunt ostili ideologic. Insa acelasi Jupiter din XII ii sustine MC printr-un sextil neasteptat. Acest lucru ma face sa cred ca inclusiv in tabara adversa erau niste ‘’tovarasi’’ mai luminati care i-au apreciat opera si, din umbra, i-au netezit discret calea spre success.

A, si sa nu uit de marele trigon ce se stabileste intre semne de apa (semnele de apa predispun spre melancolie, repliere in sine, insa indiscutabil stimuleaza creativitatea!) intre Soare (Pesti) casa XI cu Pluton R, casa a III-a a comunicarii pe Rac si Luna neagra in Scorpion pe casa a VII-a. Iar ca energie / combativitate si planuri strategice croite din umbra a fost sustinut de Uranus pe XII sextil cu Marte pe casa a X-a. Un detaliu dureros pe tema sa este faptul ca prietenii sai au fost duali, animate de intentii ascunse si i-au provocat pierderi banesti (Soare pe XI in casa prietenilor cuadrat cu Saturn pe VIII; Saturn in opozitie cu NN R in Gemeni pe casa a II-a)
Un amanunt savuros: ASC conjunct cu Chiron in opozitie cu Luna Neagra pe Scorpion, casa a VII-a: in tinerete, indragitul scriitor o fi frecventat ceva anturaje dubioase?!

O tema foarte interesanta…
:) :wink: :wink:


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 19, 2006 4:01 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
dervish wrote:
Coser, iti multumesc pt raspunsul

Ok ... no problemo! :arrow:
dar hai sa facem mai intai mici corectiii...


dervish wrote:
vedeti si trigonul malefic stabilit de Luna cu Saturn pe VIII si cu ASC conjunct cu Chiron pe Taur

Saturn nu face trigon cu Luna ci cuadratura, iar luna la 17 grade Fecioara nu poate face trigon cu Chiron la 3 grade Taur si nici cu ascendentul la 4 grade Taur
desvish wrote:
Luna opozitie cu Venus


nu are nici luna in opozite cu Venus: Luna 17 grade fecioara, Venus 15 grade 49 min. varsator (nici inconjunctie pt ca depaseste orbul admis de 2 grade la aspectele minore
dervish wrote:
plus opozitita dramatica dintre Venus si Pluton R in Rac


nici acestea nu sunt in opozitie.. ci in inconjunctie - pluton este la 15 grade Rac.
dervish wrote:
Trigonul malefic stabilit intre ASC conj Chiron cu Luna neagra in Scorpion casa a-VII –a si Marte casa a X-a


ups... chiron in taur, Lilith in scoprion si Marte in varsator... si intrele este este trigon?... nu este posibil... ar putea face cel mult un careu in T, in limita maxima a orbului admis ...
dervish wrote:
Jupiter pe casa XII opozitie cu Luna neagra in Scorpion pe VII -a

jupiter este la 9 grade berbec iar lilith la 11 grade scoprion nu are cum sa fie in opozitie
dervish wrote:
Jupiter din XII ii sustine MC printr-un sextil


jupiter nu face sextil cu MC: Jupiter 9 grade berbec MC 27 grade capricorn...
comentariul este corect daca si aspectele indicate de tine ar fi fost reale... fii mai atent!_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 19, 2006 7:11 pm 
La Garcia Marquez eu as vrea daca se poate sa-l comentam putin pe Mercur. Guvernatorul casei 2 este plasat in 10. Deci se spune ca in cazul cand este bine aspectat aduce cresterea averii si a faimei(eventual cariera). Dar aici Mercur este retrograd si in opozitie cu Neptun. Adica are doar dorinta de a ajunge celebru, si are un haos complet in memorie. In Varsator este insa exaltat.
Adica vreau sa spun ca nu prea inteleg :oops:. Dar poate se interpreteaza altfel.
Iar casa 3 este in intregime interceptata in zodia Racului. Mercur fiind guvernatorul analogic al casei 3, s-ar putea spune ca toate talentele sale literare sunt interiorizate?

Iar in cazul sau cum se interpreteaza axa interceptata Berbec-Balanta pe casele 6 si 12? Pentru ca avand si pe Lilith in casa 7, s-ar putea spune ca exista legaturi(chiar uniuni) cu persoane inferioare.
Pls Gheorghita, poate ma lamuresti :idea:. Merci :).
mihaela.


  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 19, 2006 8:12 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
GABRIEL GARCIA MARQUEZ
Image
Quote:
Gabriel José García Márquez s-a nascut pe 6 martie 1928 in Aracataca, in partea nordica a Columbiei, unde a fost crescut de bunicii din partea mamei - persoanele care i-au influentat cel mai mult personalitatea si opera. De altfel, in majoritatea scrierilor lui Marquez sunt evidente personajele pe care le-a intalnit si povestile pe care le-a auzit in copilarie. "Dragoste in vremea holerei" este povestea de dragoste, foarte vag infrumusetata, dintre parintii lui.
de Ana Sipciu

Bunicul sau, colonelul Nicolás Ricardo Mejía Márquez, era veteran al Razboiului de o mie de zile si unul din fondatorii localitatii Aracataca. Pentru cei din jur, colonelul era un erou local, mai ales de cand se ridicase in fata Congresului, denuntand masacrul de pe plantatia de banani. Un mare povestitor, plin de farmec si de personalitate, colonelul avusese peste 16 copii (desigur, nu toti ai doamnei colonel) si vorbea cu placere despre experientele din razboi. El a fost personalitatea cea mai importanta din copilaria micutului Gabriel - ii citea din dictionar, il ducea la circ si i-a aratat gheata, un miracol ce putea fi vazut numai in depozitele Companiei United Fruit.

Aproape la fel de influenta a fost bunica lui, Tranquilina Iguarán Cotes. Ca si surorile ei care locuiau in aceeasi casa, credea cu tarie in toate superstitiile populare si avea un sac plin de povesti cu fantome, premonitii si potiuni magice. Avea un stil propriu de a le povesti - simplu, fara inflorituri de stil, ca si cand aceste intamplari fantastice ar fi fost irefutabil adevar. Treizeci de ani mai tarziu, nepotul ei avea sa adopte acelasi stil in cel mai cunoscut roman al sau.

Colonelul si Tranquilina Iguarán au avut impreuna doi copii. Unul dintre ei a fost o fetita, botezata Luisa Santiaga Márquez Iguarán. In adolescenta ea s-a indragostit de Gabriel Eligio García: un tanar conservator, din patura la hojarasca - termen batjocoritor folosit de localnici pentru a-i denumi pe nou-venitii atrasi la Aracataca de comertul cu banane. (la hojarasca inseamna "frunza moarta", adica un lucru inutil care mai bine e maturat si aruncat). Mai rau, se spunea ca Garcia era deja tatal a patru copii nelegitimi. Totusi, a reusit sa castige inima Luisei Santiaga prin poezii, serenade la vioara, nenumarate scrisori si mesaje prin telegraf. Intr-un final, Colonelul a inteles ca nu se putea opune iubirii dintre cei doi si i-a permis Luisei sa se casatoreasca. Intreaga poveste de dragoste este descrisa cu lux de amanunte in Dragoste in vremea holerei.

1928, anul nasterii lui Gabito, a fost si ultimul an al boom-ului bananelor in Aracataca. Muncitorii au intrat in greva, cerandu-si dreptul la un mediu de lucru uman. Intr-o noapte, peste 100 de grevisti au fost impuscati si aruncati intr-o groapa comuna. Mai tarziu, acest episod avea sa fie descris in opera lui Marquez.

Gabito - micutul Gabriel - a fost un copil timid si tacut, fermecat si inspaimantat deopotriva de povestirile pe care le auzea de la bunicul, bunica si matusile lui. Mai tarziu, Marquez a fost auzit spunand ca, uneori, era atat de ingrozit incat ii era teama sa se ridice de pe scaun, convins ca in casa sunt fantome. Totusi, in aceasta casa au fost plantate radacinile a aproape tot ceea ce avea el sa scrie mai tarziu. "Simt ca toata opera mea descrie experientele pe care le-am trait in timpul petrecut cu bunicii."

Cand Gabito avea opt ani, Colonelul a murit, iar micutul a fost trimis sa stea cu parintii la Sucre, unde tatal lui era farmacist. Familia a hotarat sa il dea la scoala si a fost expediat la un internat din Barranquilla - unde toti colegii l-au cunoscut ca fiind un copil timid, care scria poezii amuzante si facea desene. Era atat de serios si lipsit de orice inclinare spre sport, incat colegii l-au poreclit "Batranul".

SURSA: http://www.121.ro/content/show_article. ... &page_nr=1

Mercur retrograd nu este singurul element dificil de interpretat din tema sa, in aceiasi postura sunt: receptia mutuala marte-uranus, relatia Jupiter-Saturn si lilith in VII.
Mercur este deopotriva guv II si VI el devin mistic si influentat de ceea ce se intampla in jurul lui si traieste la o mare intensitate teama de a-i fi predestinata o viata sociala intensa. El aduce contradictie intre ce simte si ce considera ca trebuie sa spuna din ceea ce simte, si mai ales refuzul de a trai intr-o realitate sociala agresiva, dura, intransigenta.
Cadrul social in care s-a nascut, greva ce avut loc chiar in anul nasterii sale si care este legata de familia sa pare sa-si fi pus amprenta pe modul sau de a gandi si de a se raporta la viata.
El intelegea dar nu exprima ce intelegea, iar cand a facut-o a fost recompensat cu o cea mai inalta disctinctie pe care o poate primi un scritor de la o organizatie de profil - Premiul pentru literatura (1982).
Receptia mutuala Marte-Uranus pare sa se situeze in acelasi cadru imbogatind dorintele si indrazneala sa dincolo de fricile sale cele ma intense.
Influenta bunicilor este data de Saturn in sagetator pe casa VIII - o influenta puternica, nobila, superioara, incarcata de reguli morale speciale.
Despre viata sa secreta nu stiu aproape nimic - insa lilith in VII asa cum spunea si dervish ar putea indica tentatia puternica pe care o reprezenta femeia pentru el. Stiu a a avut mai multi copii nelegitimi si Luna din V si Lilith din VII ar putea sa explice asta._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 19, 2006 8:51 pm 
Quote:
Influenta bunicilor este data de Saturn in sagetator pe casa VIII - o influenta puternica, nobila, superioara, incarcata de reguli morale speciale.


Inteleg ca fiind in Sagetator, influenta lor a fost una speciala si nobila. Dar Saturn ii reprezinta pe bunici? Iar faptul ca Saturn e conjunct cu NS ce inseamna?
Si care e relatia Jupiter-Saturn?
Iar m-a luat valul intrebarilor :oops:.
mihaela.


  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 19, 2006 9:03 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
mihaela01 wrote:
Dar Saturn ii reprezinta pe bunici? .


Saturn reprezinta persoanele mai in varsta... casa a VIII ii indica pe bunici!_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 19, 2006 9:36 pm 

Joined: Sun Mar 19, 2006 12:13 am
Posts: 5
Cenusa in cap

(…) Observ cu tristete ca am demonstrat din plin umorul involuntar de a ma face de ras cu varf si indesat. Ma consolez insa cu gandul ca un asemenea dus rece prinde bine arogantei (mele) intelectuale. [N-ai vazut cu ce dezinvoltura peroram despre un subiect despre care nu aveam decat vaga idee?! ]

Coser, sincer, dupa gafele comise pe site-ul tau (acum sunt convins ca am aberat inclusiv la topicul dedicat fetitei din Iasi, dar tu - din delicatete sufleteasca - te-ai abtinut sa corectezi un nou-venit) mi-este rusine sa mai fac alte asemenea postari pe site si mai ales mi-e rusine sa iau legatura cu tine.
Intrebare: iti dai acceptul sa iti scrie direct cunostinta mea?! Cazul implica niste probleme kamico-ezoterice foarte delicate si-acu m-a apucat teama sa nu le compromit eu prin cine stie ce prezentare aiuristica…

Te rog sa ma scuzi pentru interventiile mele nedocumentate.

Toate cele bune si mult succes in continuare!


Mihnea: intrebarii tale i-am raspuns la topicul dedicat fetitei din Iasi.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 19, 2006 9:49 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
dervish,
nu-ti mai fa atatea problema, este de inteles... acum Mercur este retrograd si asta ne efecteaza pe toti... deci stai linitit...

De ce sa-mi scrie cunostinta ta? Scrie-mi tu! Nu asa a fost vorba?
Nu-ti mai fa atatea probleme am spus ca imi poti scrie... ai spus ca astepti sa treaca eclipsa... sa treaca eclipsa si scrie-mi si incerc sa gasesc un raspuns ..._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 19, 2006 10:41 pm 
Desi e Mercur retrograd, voi incerca totusi (cu riscurile de rigoare :oops:) sa spun ceva despre legatura dintre Jupiter si Saturn in tema lui Garcia Marquez. Gheorghita, daca gresesc te rog sa fii intzelegator ca de obicei :).

Asadar, Saturn e in casa 8 guvernata de Jupiter care este in 12. Atunci cand stapanul casei 8 e in 12, inseamna ca sf vietii va fi in izolare(azil,inchisoare). Fiind vorba de Jupiter in 12, s-ar putea sa nu fie chiar asa, deoarece descoperirea la timp a eventualilor dusmani ascunsi sa salveze situatia. MC este in Capricorn, iar Saturn e in casa 8. Adica moartea carierei si a faimei castigate. Insa deoarece Saturn e in Sagetator, s-ar putea ca guv zodiei, adica Jupiter sa salveze din nou situatia.
Deci este o legatura subtila de ajutor reciproc intre Jupiter si Saturn.
mihaela.


  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 19, 2006 11:33 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Guvernatorul VIII in XII nu face referire numai la moarte, ci si la secretele personale, dorintele ascunse, acea viata secreta la care nu are nimeni acces. Casa XII este si domeniul iluminarii interioara, a intelegerii subtile si a credintei in ceea ce este nevazut si de nexplicat. Asadar guv VIII in XII ar putea accentua viata secreta motivatiile sale si ar putea aduce o surprinzatoare dorinta de reusita dincolo de ezitarile sale. Casa VIII este o casa de putere, iar implicarea ei intr-o casa de finalitate aduce un plus de succes cu o singura conditie - folosirea vointei. In XII avem Jupiter si Uranus in Berbec adica expansiune, entuziasm, putere de exprimare, abilitatea de a deveni lider, pionier in exprimare emotiilor si in intelegerea experientelor vietii sale. Multi au experinete ca el insa nu oricine a putut sa le exprime atat de bine si toate planetele au ajutat in aceasta directie oferind cand dinamism cand temperare, elemente cu care se jongleaza in toate tema sa.
Este posibil sa se fi pornit din influenta bunicilor (Saturn in sagetator in VIII) insa cu siguranta aceasta ifnluenta a venit pe un fond. Sa nu uitam ca bunicul sau a murit cand avea doar 8 ani si amintirile si acumularile sale nu s-au oprit la aceasta varsta. Deci Saturn a avut una din influentele vietii sale. Casa IV este goala, deci familia (mama tata) nu i-a oferit prea multe evenimente in viata sa... copilaria sa fiind marcata de fantezii (neptun in V) dorinte puternice si abstracte legate de purificarea anturajului de frica si rautate (Luna in V - dorinta lui de a scapa de fantome si alte forte obscure in care a invata sa creada) ca apoi viata sa sa faca un salt direct spre reusita sociala unde Marte, Venus si Mercur toate din varsator i-au arata ca este pregatit pentru viata, doar ca i-a fost putin frica de ea.
Destinul sau este unul dur incarcat de experiente. Fiecare om din viata lui reprezenta o poveste (Saturn in Sagetator in VIII) si fiecare poveste in parte ii da o putere speciala in a-si intelege viata sa si taine acesteia. Legatura speciala dintre casele VIII si XII este una atipica pentru manualele de astrologie pentru ca prin planetele implicate acolo si semnele dinamice care domina aceste case mesajul lor este cel legat de folosire vointei. Pentru reusita sociala el si-a folosit vointa personala... se pare insa sa nu a avut de ales... in lipsa folosirii aceste vointe care l-a propulsat intr-un alt plan social - cel al casei X si al varsatorului (libertate de expres) - Garcia Marquez ar fi parcurs ide-a lungul vietii doar conflicte relationale care nu l-ar fi dus la nimic. Ar fi simtit la fel de mult si complex, dar nu ar fi avut ocazia sa exprime.
Este un exemplu de folosire a liberului arbitru, iar viata lui un exemplu ca se poate schimba ceva in viata noastra ..._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Mar 20, 2006 12:48 am 

Joined: Thu Mar 16, 2006 1:37 am
Posts: 42
retin ideea cu bunicii -casa 8 si deviez putin tema topicului cu urmatoarea problema: am citit intr-un manual de bunici-casa 8, apoi l-am citit pe armand calinescu (care reprezinta ditamai curentul in speta de care vorbim, cu bunicii, adica vreau sa spun ca sunt mai multi astrologi care folosesc acelasi sistem) care sustine ideea cu casa 4-tata, casa 10-mama si ideea caselor derivate, respectiv bunica din partea mamei este in casa 7 ( a zecea casa numarata de la a zecea), iar tatal mamei este in casa 1 (a 4-a casa, numarata de la a zecea care o reprezinta pe mama). la fel se procedeaza si cu celelalte rude.
alti autori sustin ideea casa 4-mama si casa 10-tata, adica invers.
astrologia hindusa spune casa 4-mama si casa 9 (!) tata.
mie personal mi se potriveste varianta armand calinescu. voi ce parere aveti?


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Mar 20, 2006 1:15 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Nu vreau sa-l contrazic pe Armand Constantinescu, il respect prea mult ca sa fac asta, insa mi se pare complicat sistemul lui si tocmai pentru ca este complicat ar putea sa dea gres.
Exista un sistem care spune casa IV mama X tatal, insa el este prezentata doar pe jumatate pentru ca este reproducere a sistemului esoteric si care se refera la partea stanga si partea drepata care sunt diferit atribuite barbatului de femei. La femeie partea stanga o reprezinta pe ea insasi, iar partea dreapta reprezinta barbatul. La barbat partea stanga reprezinta barbatului (pe el insusi), iar partea dreapta femeia. Aplicand aceasta teorie in astrograma descoperim ca a IV-a casa este mama pentru femei si tatal pentru barbati, iar casa X tatal pentru femei si mama pt barbati. Acest sistem se aplica in astrograma pentru ca axa capricorn-rac este un fel de oglinda care imparte zodiacul in doua. In raport de aceasta axa se identifica si antiscioni sau punctele se solstitiu.
Acest sistem este insa greoi si tulbura mintea.
Este mult mai simplu sa privin casa IV ca fiind familie (mama tata), VI matusi, unghi, VIII bunici. de ce? hm, simplu iti trebuie cunostinte avante de astrologie pentru a separa ce anume din casa X se refera la un parinte si nu la carieta sau demnitatea nativului... ca sa nu mai spun de celelalte elemente complicate ....
Nu am nimic impotriva lor... in special cele spuse de Armand Constantinescu... daca le-a spus sigur le-a folosit si a obtinut rezultate cu ele... si nu consider gresita folosirea lor, insa pentru inceput, pana cand astrologia este stapanita, definitiile trebuie sa fie simple, concentrate, iar echivalentele de asemeena. Daca incepem cu detaliile ne cam prindem urechile si vom ajunge sa nu mai vedem padurea in cauza copacilor..._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 17 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group