It is currently Sun Feb 28, 2021 3:14 pm

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
 Page 1 of 1 [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Chiron
PostPosted: Sat Jan 03, 2009 3:02 am 
User avatar

Joined: Thu Oct 04, 2007 12:12 am
Posts: 302
Location: bucuresti
Imi poate recomanda cineva un tratat/carte complet/a despre Chiron?
Din pacate, acestui asteroid nu i se ofera inca importanta necesara..._________________
"In lume necazuri veti avea;dar indrazniti,Eu am biruit lumea" ( Ioan, 16:33)
Image
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: Chiron
PostPosted: Mon Jan 05, 2009 4:55 am 
User avatar

Joined: Thu Oct 04, 2007 12:12 am
Posts: 302
Location: bucuresti
Pentru cei interesati, am gasit cateva site-uri foarte folositoare:

http://www.zanestein.com/chiron_a.htm
http://www.astrologydatabase.com/tags/chiron
http://www.vub.ac.be/STER/www.astro/chihp.htm
http://www.coser.ro/sitevechi/articole/ ... itatii.htm
http://www.astrele.ro/index.php?option= ... &Itemid=75_________________
"In lume necazuri veti avea;dar indrazniti,Eu am biruit lumea" ( Ioan, 16:33)
Image
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: Chiron
PostPosted: Mon Jan 05, 2009 5:08 am 
User avatar

Joined: Thu Oct 04, 2007 12:12 am
Posts: 302
Location: bucuresti
Ii multumesc Brizeimarii pentru acest material:


KIRON - PLANETA CĂII DE EVOLUŢIE SPIRITUALĂ

Kiron este un corp ceresc descoperit în 1977 şi încadrat la categoria planetoizi. El este prea mic pentru a fi tratat ca o plametă, dar prea important pentru a putea fi neglijat de cei interesaţi de evoluţia spirituală.
Orbita sa se situează între Saturn şi Uranus şi are o perioadă de revoluţie de 50 de ani, timp în care parcurge toate ceel 12 constelaţii, staţionând mai mult de 4 ani în fiecare zodie.
Imaginea mitologică a lui Kiron este reprezentată de centaurul cu acelaşi nume din mitologia greacă, o fiinţă jumătate cal - jumătate om. În mitologia Greciei antice, el era fiul lui Cronos (Saturn) şi al Philyrei. La naştere, mama lui s-a speriat de aspectul său şi l-a renegat, trimiţându-l înapoi la zei. Aceasta a marcat puternic sufletul centaurului, care ulterior şi-a dedicat viaţa alinării suferinţelor oamenilor. El a fost crescut de zei, care l-au învăţat arta vindecării. Medicina asimilată de el de la zei se baza pe tratamente cu plante, pe transferuri energetice şi informaţionale. Despre centaurul Kiron se spunea că este capabil să vindece orice boală.
La un moment dat, centaurul Kiron se răneşte la genunchi şi rana sa nu se mai vindecă, producându-i o durere continuă. Durerea pe care o suferă centaurul nu dispare decât în momentele când el îi vindecă pe alţii. Acest exemplu de dăruire, generozitate şi altruism este deosebit de important şi mesajul pe care îl transmite ar fi acesta: pentru a-ţi fi ţie bine trebuie să îi ajuţi pe ceilalţi să le fie lor bine.
Din punct de vedere astrologic, poziţia lui Kiron în tema unei persoane indică domeniul în care persoana îşi va găsi calea de iniţiere spirituală. Zodia şi casa astrologică indică elementele care favorizează întâlnirea cu ghidul spiritual al persoanei. Acest ghid este omul care îţi aduce trezirea, cel care te ajută să porneşti pe calea evoluţiei spirituale proprii.
Prezentăm mai jos o propunere pentru relaţia planetei cu zodiile.
Domiciliu Exaltare Trigonocraţie Cădere Exil
Săgetător Leu Berbec Vărsător Gemeni

Interpretarea lui Kiron în zodii
Berbec: Această poziţie indică necesitatea ca persoana să îşi dezvolte evoluţia spirituală pe o coordonată individuală, prin studiu autodidact, asumându-şi luarea deciziilor pe propria răspundere. Trebuie să manifeste curiozitate spirituală şi să cerceteze domenii noi, pe care nimeni nu le-a mai abordat. Munca de dezvoltare spirituală trebuie să fie desfăşurată cu perseverenţă şi trebuie dusă până la capăt pe tot parcursul vieţii. Posibilităţile de evoluţie spirituală ale persoanei cresc atunci când îşi asumă manifestarea propriei personalităţi şi a părerii proprii.
Taur: Această poziţie indică dezvoltarea cunoaşterii spirituale pornind de la studiul forţelor telurice, de la conlucrarea omului cu pământul, cu regnul vegetal. Descoperirea spiritualităţii prin studiul forţei de creştere a plantelor, prin extragerea tainelor naturii, este lucrul care trebuie să îl preocupe pe cel ce are Kiron în această poziţie. Aceasta trebuie să fie împletită cu o manifestare artistică, desfăşurată pe coordonatele muzicii, picturii sau dansului.
Gemeni: Indică drept domeniu de dezvoltare spirituală ştiinţele comunicării şi arta de a te face înţeles. Persoana poate evolua spiritual, dacă transmite informaţia pe care o cunoaşte şi altora, dacă desfăşoară o muncă susţinută de educare a celorlalţi. Acest lucru trebuie să fie manifestat pe o coordonată perfectă a gândirii pozitive şi active. Omul ajunge la spiritualitate dezvoltându-şi capacitatea de a emite forme-gând şi prin comunicarea pe care o desfăşoară cu cei din jur.
Rac: Poziţia indică descoperirea căii de evoluţie spirituală prin dezvoltarea elementelor sufleteşti şi a simţirii. Acumularea stărilor de traire emoţională intensă îmbogăţeşte universul persoanei şi o apropie de elementele spirituale. Aceste stări pot fi manifestate prin activităţi artistice, chiar dacă nu la nivel de performanţă. Calea de iniţiere a persoanei trece prin domeniu artistic.
Leu: Această poziţie indică descoperirea căii de evoluţie spirituală în sfera creaţiei. Persoana poate parcurge paşi pe calea evoluţiei spirituale creând ceva de care să se bucure şi să beneficieze şi ceilalţi oameni. Aceasta presupune manifestarea unei voinţe puternice şi canalizarea tuturor energiilor persoanei pentru actul de creaţie. În procesul creaţiei se va întâlni cu persoana care o va ajuta şi îndruma să evolueze spiritual.
Fecioară: Calea de evoluţie spirituală a persoanei se încadrează în coordonatele realităţii lumii fizice. Persoana poate să îşi găsească calea de evoluţie spirituală dacă desfăşoară activităţi fizice cu rezultate concrete, palpabile. Persoana trebuie să manifeste corectitudine şi cinste şi va avea de întâmpinat multe tentaţii şi capcane care îi vor testa morala. Trebuie să utilizeze critica cu măsură, pentru a ajuta la perfecţionarea lucrurilor.
Balanţă: Calea de evoluţie spirituală a persoanei se situează pe coordonata moralei. Persoana trebuie să se ferească de compromisuri, trebuie să manifeste o moralitate desăvârşită. Trebuie să manifeste o atitudine conciliantă şi echilibrată şi să se ferească de excese şi de poziţii extreme. Îşi va descoperi ghidul spiritual în viaţa de zi cu zi, întâlnind o persoană a cărei verticalitate morală şi abilitate în necogiere îl vor impresiona.
Scorpion: Persoana îşi va descoperi calea de evoluţie spirituală prin cercetarea domeniului spiritual, prin apropierea de ocultism, mister şi secret. Calea de evoluţie spirituală a persoanei trece printr-un stagiu de studiu al energiilor şi prin dezvoltarea abilităţii de a le manevra. Calea de evoluţie spirituală are o componentă importantă în studiul Legilor Vieţii, cele care definesc modul de abordare a relaţiei intime, atitudinea, controlul energiilor şi utilizarea energiilor în procesul creator de materializare. Evoluţia spirituală a persoanei se va accelera după întâlnirea cu maestrul său spiritual, cel care o va iniţia în tainele dirijării energiilor.
Săgetător: Calea de evoluţie spirituală a persoanei trece prin munca de studiu intelectual, prin abordarea filozofiei, a religiei şi a ocultismului. Întâlnirea persoanei cu maestrul său spiritual va determina situarea persoanei pe coordonata creştinismului esoteric, concretizată în ceea ce se cheamă spiritualitate activă, aplicată.
Capricorn: Calea de evoluţie spirituală a persoanei depinde de implicarea ăn activităţi soaciale. Persoana trebuie să încerce să ofere oamenilor condiţii mai bune de viaţă şi să militeze pentru drepturile lor. Prin acţiunea în plan social îşi va întâlni ghidul spiritual, cel care o va ajuta pe persoană să găsească metode eficiente pentzru a-i ajuta pe oameni. Evoluţia spirituală a persoanei va fi lentă şi se va concretiza prin aplicarea unor metode spiritualizare de materializare a unor condiţii sociale mai bune, de care să benficieze cât mai mulţi oameni.
Vărsător: Calea de evoluţie spirituală a persoanei cere manifestarea unor calităţi morale înalte şi acţiuni concrete cu scopul de a ajuta la costituirea Frăţiei Universale. Dacă persoana se va strădui să-i adune pe oameni în jurul său pentru a-i ajuta să manifeste Legea Iubirii, atunci îşi va găsi calea de evoluţie spirituală şi va beneficia de ajutorul unui ghid spiritual.
Peşti: Calea de evoluţie spirituală a persoanei depinde de apropierea de idealurile creştine şi de descoperirea creştinismului esoteric. Adevărata faţă a creştinismului este cea care îl va ajuta pe om să se apropie de Dumenzeu. Această situaţie se va manifesta în urma unui studiu aprofundat şi numai după ce persoana îşi va manifesta dorinţa de a întâlni un maestru care să o îndrume. Calea de evoluţie cere desfăşurarea unei munci susţinute de studiu a elementelor esoterice şi cunoaşterea detaliată a religiilor lumii, pentru a găsi în ele numitorul comun, cel valabil pentru orice om care vrea să se apropie de Dumenzeu.

Interpretarea lui Kiron în case
Casa 1: Indică necesitatea de a-şi descoperi calea de evoluţie prin utilizarea înzestrării native a persoanei. Cere valorificarea capacităţilor proprii, antrenarea antenelor şi perfecţionarea autocontrolului asupra capacităţilor psihice ale persoanei.
Casa a 2-a: Indică nevoia de a manifesta latura milostivă a creştinismului şi de a dărui din puţinul tău celor care au nevoie. Activităţile caritabile sunt cele care vor deschide calea de evoluţie spirituală a persoanei şi în cursul unor asemenea acţiuni îşi va găsi maestrul spiritual. Trebuie reţinut că cel mai important ajutor pe care îl poate primi un om este cel informaţional nu material.
Casa a 3-a: Calea de evoluţie a persoanei cere studiu şi dezvoltarea unei munci de instruire şi educare a oamenilor. Aceste persoane îşi vor desăvârşi evoluţia spirituală învăţându-i pe ceilalţi să descopere spiritualitatea, aşa cum şi ei au fost învăţaţi de ghidul lor spiritual.
Casa a 4-a: Indică posibilitatea de a prelua tainele spirituale din partea unui membru al familiei. Este un aspect care indică moştenirea unei comori spirituale de la înaintaşii persoanei şi ducerea mai departe a acestei cunoaşteri.
Casa a 5-a: Indică atingerea căii de evoluţie spirituală prin dezvoltarea unei munci de creaţie. Comunicarea artistică este cea cere îi va permite persoanei contactul cu ghidul său spiritual. O altă posibilitate de dezvoltare spirituală o constituie manifestarea unei activităţi educaţionale în care persoana să îi educe pe copii în spiritul creştinismului esoteric.
Casa a 6-a: Indică descoperirea căii de evoluţie spirituală desfăşurând o muncăde vindecare. Alinarea suferinţei oamenilor este una din metodele cele mai bune de a te desăvârşi spiritual. Contactul cu ghidul spiritual se produce în cadrul activităţilor de vindecare şi va marca evoluţia ulterioară a persoanei. Cea mai bună vindecare este cea care elimină cauza spirituală a bolii şi îl învaţă pe om care sunt căile corecte după care trebuie trăită viaţa.
Casa a 7-a: Indică descoperireacoii de evoluţie spirituală prin intermediul partenerului de viaţă. El este cel care îi deschide persoanei porţile orizontului spiritual şi care devine un veritabil ghid spiritual pentru ea. Pentru desăvârşirea evoluţiei spiritual este neceasară o susţinută muncă de colaborare în domeniul spiritual.
Casa a 8-a: Indică dezvoltarea unei munci asidue de cercetare a misterelor, a tainelor vieţii şi morţii. În studiul acestor elemente persoaana se va întâlni cu ghidul său spiritual, care îi va revela tainele vieţii. Desăvârşirea spirituală a persoanei depinde de dezvoltarea muncii de cercetare spirituală.
Casa a 9-a: Indică necesitatea de a-ţi revizui concepţiile de viaţă şi desăvârşirea unei concepţii spirituale despre lume şi viaţă. Într-o civilizaţie super-materială, în care concepţiile oamenilor sunt covârşitor materiale, este foarte greu să îţi formezi o concepţie spirituală şi să te situezi în contradicţie cu lumea.
Casa a 10-a: Indică descoperirea căii de evoluţie spirituală prin intermediul contactelor sociale şiprofesionale ale persoanei. În relaţiile sale sociale, va întâlni o persoană care o va îndruma pe calea evoluţiei spirituale. Ulterior va trebui să îşi desăvârşească evoluţia spirituală într-o formă organizată, probabil sub forma unei instituţii caritabile, sau de cercetare spirituală.
Casa a 11-a: Indică descoperirea căii de evoluţie spirituală prin ajutorul prietenilor. Persoana trebuie să se implice în acţiuni comune., să se integreze într-un grup social, împreună cu care să desfăşoare o muncă de studiu spiritual. De cele mai multe ori, relaţia persoanei cu ghidul său spiritual este o relaţie de prietenie strânsă.
Casa a 12-a: Indică descoperirea căii de evoluţie spirituală prin desfăşurarea unei munci de cercetare spirituală în condiţii discrete, fără prea multe contacte publice. Persoana trebuie să se interiorizeze şi să încerce să descopere în sufletul său secretul spiritualităţii. Va avea de suportat crize grele care o vor ajuta să evolueze rapid.

KIRON RETROGRAD

Interpretarea lui Kiron retrograd în zodii
Berbec: Această poziţie indică faptul că, în vieţile anterioare, persoana a adoptat calea şi metodele de evoluţie spirituală ale altora, fără nici o motivaţie corectă. A preferat să facă la fel ca alţii decât să îşi caute o calea de evoluţie spirituală proprie. În prezent trebuie să studieze variantele de evoluţie spirituale propuse dealţii şi apoi să dezvolte o nouă metodă de evoluţie în stil propriu. Munca de dezvoltare spirituală trebuie să fie originală şi să aibă o finalitate concretă, palpabilă, prin care omul să găsească o cale cât mai directă spre Dumnezeu.
Taur: Această poziţie indică faptul că în trecut persoana şi-a bazat evoluţia spirituală pe distrugerea şi nefericirea altora. Persoana a utilizat forţa pentru a obţine în mod ilegal o metodă de evoluţie spirituală. În prezent va trebui ca persoana să cercetezemulţi ani până să îşi găsească o cale de evoluţie spirituală.Descoperirea căuii de evoluţia actuală depinde de munca perseverentă şi tenacea persoanei, de dezvoltarea răbdării sale. Cel mai uşor îşi va descopericale de evoluţie spirituală prin studiul forţelor naturii.
Gemeni: Indică faptul că în vieţile anterioare, persoana a dezvoltat o cale de evoluţie spirituală doar la nivel teoretic şi nu s-a obosit să o şi verifice în practică. Dezvoltarea spirituală nu poate fi făcută doar pe coordonatele estetismului şi ale teoriei filozofice, ci trebuie ca acestea să fie aplicate cu rezultate concrete asupra stilului de viaţă al omului. În prezent trebuie ca persoana să aplice în mod concret, metodele de evoluţie spirituală şi să evite orice informaţie interesantă, dar neverificabilă practic.
Rac: Poziţia indică faptul că într-o viaţă anterioară persoana a fost împiedicată să îşi desăvârşească evoluţia spirituală de lipsa de control emoţional. Persoana era foarte sensibilă şi emotivă, se extazia uşor şi se bloca. În prezent va trebui să lupte pentru a-şi construi şi perfecţiona un autocontrol puternic şi o manifestare armonioasă a emoţiilor.
Leu: Această poziţie indică faptul că în viaţa anterioară persoana şi-a manifestat despotic voinţa şi aceasta a împiedicat-o să evolueze. Oamenii care îşi manifestă brutal voinţa, care îşi strivesc semenii cu uriaşa lor voinţă, dovada că au multă voinţă, dar o utilizează greşit. Acest lucru nu le permite să evolueze spritual. În prezenttrebuie să îşi controleze voinţa şi să o direcţioneze în scopconstructiv, aceasta fiind calea prin care se pot dezvolta spiritual.
Fecioară: În viaţa anterioară persoana s-a manifestat idealist, naiv sau fanatic, iar acest lucru a deviat-o de la calea normală a evoluţiei spirituale. Pentru a nu se mai păcăli şi în prezent cuhimera unei false evoluţii spirituale, este necesar ca persoana să acţionezepragmatic, realist şi acordând atenţie fiecărui amănunt. În prezenttrebuie să acorde atenţie elementelor pe care le-a neglijat anterior: rigoareaşi raţiunea. Pentru a-şi dezvolta evoluţia spirituală este necesar ca persoana să acorde importanţa corectă fiecărui element din viaţa sa.
Balanţă: În trecut persoana s-a manifestat violent şi egoist, încercând să obţină evoluţia spirituală într-un mod incorect. Prin intermediul forţei a vrut să câştige evoluţia spirituală, tratând-o ca pe un trofeu. Această face ca în prezent motivaţia persoanei şi metodele pe care le utilizează pentru a-şi găsi evoluţia spirituală să fie cele mai importante elemente. Pentru acest tip de persoane este mai important cum obţin evoluţia spirituală, chiar mai mult decât evoluţia în sine.
Scorpion: Persoana şi-a ratat şansa evoluţie spirituale anterioare prin ancorarea excesivă în realitatea fizică a materiei. S-a înconjurat de bunuri şi avere şi apoi a încercat să îşi cumpere evoluţia spirituală. Calităţile moral-volitive nu pot fi achiziţionate decât prin efort propriu de autocunoaştere şi autocontrol. Evoluţia spiirituală cere sacrificii personale, dar nu poate fi cumpărată cu bani. În prezent persoana va trebui să studieze elementele subtile ale esoterismului, să înveţe să trăiască într-o continuă schimbare, fără să aibă nici un punct de sprijin la nivelul averii. Detaşarea de elementele materiale şi generozitatea sunt cheile care pot aduce evoluţia spirituală a persoanei.
Săgetător: În trecut persoana şi-a dezvoltat concepţiile ştiinţifice, raţionale şi a abordat evoluţia spirituală ca pe o competiţie de creştere a capacităţilor şi abilităţilor măsurate fizic. A percepe spiritualitatea şi Ierarhiile spirituale ca pe nişte fiinţe evoluate, dar alcătuite din carne şi oase, a percepe actul Genezei ca pe un experiment al unor alte civilizaţii, acestea sunt rătăciri ale unor persoane prinse de mirajul planului fizic. În prezent persoanele trebuie să studieze asiduu elementele spiirutale şi sîă încerce să îşi dezvolte o cale de comuncare cu Ierarhiile spirituale. Aceasta va duce la contactarea unui ghid spiritual, care va veghea din celălalt plan la evoluţia spirituală a persoanei.
Alexandru Nicolici_________________
"In lume necazuri veti avea;dar indrazniti,Eu am biruit lumea" ( Ioan, 16:33)
Image
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: Chiron
PostPosted: Mon Jan 05, 2009 5:20 am 
User avatar

Joined: Thu Oct 04, 2007 12:12 am
Posts: 302
Location: bucuresti
Si tot de la Brizamarii, o carte halucinanta- CORPUS ELENDIARICUM

Despre Kiron in astrologia karmica si cea esoterica

Kiron retrograd va face atenti la lucrurile pe care nu le-ati asimilat prin experienta. Kiron nu
vrea teorii. Nu vrea argumente. Nu l-a invatat pe Hercule sa se ratoaiasca la hidra din Lerna ci sa
o doboare.

1. Kiron R. In Berbec : nativul trebuie sa invete sa fie el insusi, sa fie eroul vietii sale.
Greseala karmica consta in faptul ca a lezat personalitatea altora si astfel le-a pus
piedici in dezvoltarea personala. Acum nativul trebuie sa sufere din partea altora lezari
si piedici in actiunile sale. Kiron ofera si solutia lui Lilith prin actiune continua si
concentrata in domeniul indicat de casa.

2. Kiron R. In Taur: nativul trebuie sa pretuiasca valoarea materiei si sa valorifice
capacitatile sale materiale in folosul domeniului casei respective. Greseala karmica
consta in faptul ca prin jocuri de culise a deposedat pe altii de posesiunile lor. De
asemenea nu a invatat sa aprecieze natura si frumusetile ei si nici nu a plantat un pom in
gradina ca sa zica ca a realizat ceva in viata. Kiron ofera solutia lui Lilith prin acumulare
de posesiuni ,dar numai in conditii morale si responsabile inalte, in domeniul indicat de
casa.

3. Kiron R. In Gemeni : nativul trebuie sa invete sa pretuiasca valoarea cuvantului si sa
devina responsabil in folosirea lui. Greseala Karmica consta in faptul ca a refuzat
trecutul si invataturile sale sau cel putin l-a ignorat total si a urmat un trai in
efemeritatea momentului plin de idealuri iluzive. Impulsivitatea actiunilor va fi
sanctionata. Kiron ofera solutia lui Lilith prin discutii si manifestari aparent spontane
dar mult gandite inainte in domeniul indicat de casa, sau prin aducerea unui suflu
tineresc in acel domeniu al vietii.

4. Kiron R. In Rac : nativul trebuie sa invete sa pretuiasca valoarea caminului cat si a unui
interior emotional lipsit de mizeriile acestei vieti. Greseala Karmica consta in faptul ca
nu a reusit sa simta emotiile celorlalti, si intr-o stare reverioasa a ignorat tristetea
altora, mai ales a celor din propriul camin. Kiron ofera solutia lui Lilith prin crearea unei
istorii , prin respectarea unor traditii in domeniul indicat de casa , sau prin manifestarea
afectelor in legatura cu domeniul indicat de casa.

5. Kiron R. In Leu : nativul va trebui sa invete sa vrea binele , fara egoism sau orgoliu. De
asemenea v-a invata mult si din arta , si expresiile sale. Greseala karmika consta in
faptul ca i-a invatat pe ceilalti cu forta, a fost un profesor despot. Kiron ofera solutia lui
Lilith prin expresie artistica si bonomie generoasa,sau educarea altora in acest spirit in
domeniul indicat de casa.

6. Kiron R. in Fecioara : nativul trebuie sa invete sa analizeze dar sa nu uite sa puna la loc
partile disecate. Astfel in loc de adevar va avea in fata un adevar trunchiat care nu este
decat o minciuna. Nativul trebuie sa invete sa asculte pentru ca orice lipsa de atentie la
nevoile sau ordinele superiorilor cat si a inferiorilor va fi sanctionata.. Greseala
karmika poate consta in cazuri de mal-praxis sau lipsa de tact pedagogic. De asemenea
poate consta si in incapacitatea de a invata sa munceasca. Kiron ofera solutia lui Lilith
prin servirea intereselor domeniului indicat de casa, si a superiorilor in domeniul acela
fara a ii critica sau pune intrebari.

7. Kiron R. In Balanta : Nativul trebuie sa invete sa echilibreze si sa indice celorlalti un
tipar legal comportamental. Aceasta insa trebuie sa inceapa cu sine. Greseala Karmika
consta in a nu fi invatat ca mai inai de toate lectiile pe care le predai sa le fi invatat mai
intai tu, sa le fi experimentat si integrat in structura proprie personala. Nu s-a invatat ca
o concesie nu inseamna neaparat un compromis (sic!) si perspectiva asupra padurii a fost
blocata de copaci. In ultimele 10 grade Kiron se saturnizeaza si desi nu mai e capabil sa
inteleaga lectiile, primeste sanctiuni peste sanctiuni. Kiron ofera solutia lui Lilith in
impacarea diferitelor persoane care ocupa respectivul domeniu al vietii indicat de
casa.Pentru a o invinge pe Lilith, nativul va trebui sa joace rolul pacifistului.

8. Kiron R in Scorpion : In calea combusta in receptie cu lilith, comportamentul kironian e
inteligent dar lipsit de forta. E imaginea clasica a nebunului care arunca o piatra in lac si
10 intelepti nu o pot scoate. Asta se intampla daca e direct. Daca mai e si retrograd
pozitia indica o karma grea , frustrari peste care nu se pot trece, si lectii care nu se pot
invata pana ce kiron nu va iesi din retrogradare ( in progresii). Desigur alte aspecte pot
ameliora acest lucru dar conflictul intre instincte si mintea superioara atinge cote ridicol
de mari. Kiron fara sustinere aici nu poate sa ofere solutia lui lilith. In al doilea decan
kiron respira ca dupa o grea batalie si isi transmite cu greu mesajul... Acesta poate fi
receptionat gresit si actiunile pot fi gresite. Abia in al treilea decan, cand ajunge in
domiciliu ,Kiron e fericit : are intelegere profunda ,oculta asupra lumii si aici ofera
solutia lui lilith : sa doreasca sa cunoasca tot ce tzine de domeniul indicat de casa.
Cunoasterea sa fie intima, profunda si teoriile sa fie refuzate daca nu pot sa fie aduse in
practica. Kiron aici coboara constiinta in adancurile inconstientului ca sa cunoasca.

9. Kiron R in Sagetator : In primele 10 Grade, in domiciliu Kiron R. urca inconstientul in
constiinta, aduce eliberare. Acest proces dureaza pana Kiron iese din retrogradare. Dar
nu este dureros , este facut cu drag, la fel cum taranul munceste pentru ogorul lui, stiind
roadele ce vor urma. Dar pe tot parcursul sagetatorului kiron este benefic , chiar daca in
decanul al doilea e oarecum plin de orgoliu avand alura de invingator. Greseala karmica
pentru Kiron retrograd consta in neimpartasirea cunostintelor cu altii, lasarea celorlati
in ignoranta pentru ca nativul sa aiba superioritate asupra lor. Kiron aduce solutia lui
lilith prin simpla intelegere desfasurata asupra domeniului indicat de casa, si prin
acceptarea ierarhiei deja existente.

10. Kiron R. In Capricorn: nativul trebuie sa invete sa utilizeze invataturile pe care le-a
mostenit. Va tinde sa teoretizeze dar odata ce va practica intelepciunea va fi fericit.
Greseala karmica consta in faptul ca nativul nu a folosit intelepciunea ca sa ii ajute pe
cei care il iubeau lezandu-le astfel afectele. Kiron ofera solutia lui Lilith dar si lilith
ofera solutia lui Kiron. Lilith devine motivatie si energie pentru existenta lui Kiron iar
Kiron devine informatie si canalizare corecta a energiei pentru existenta lui Lilith. In
acest semn dualitatea e depasita, tenacitatea capricornului fiind de toata astrologia
recunoscuta. Dualitatea e depasita e un fapt recunoscut si de astrologia esoterica care il
declara pe capricorn semnul initierii. In ultimele 10 grade Kiron este beat de fericire si
lipsindu-i constiinta propriei intelepciuni actioneaza pentru binele comun.

11. Kiron R. In Varsator : nativul trebuie sa invete sa invete! In primele 10 gr. In domiciliu
lui kiron acest lucru ii este usor, chiar asa de usor ca ii va invata si pe altii sa invete. Dar
apoi: e vai! De la iesirea din ophiuschus Kiron se umple cu atotsuficienta. E inovativ, e
eliberator dar de tipul ...te-am scapat de lac, acum hai in fantana! Greseala Karmica
pentru kiron retrograd consta in stagnarea spirituala in traditii neactualizate si conceptii
lipsite de dinamism si evolutie. Kiron ii ofera solutia lui Lilith, prin prietenie si
capacitate de asociere in domeniul indicat de casa. Mai poate fi o solutie geniul in
domeniul indicat de casa ,dar asta nu e la indemana tuturor.

12. Kiron R. In Pesti : In primele grade din pesti cat si in ultimele din varsator Kiron e
oarecum,lipsit de fundament in gandire. E tipul lui Asterix si Obelix care se fereau sa
faca cine stie ce prostie ca sa nu cada cerul pe ei. O credinta irationala (in primele grade
din Pesti) sau un ideal al unui viitor mult prea indepartat( (ultimele varsator) le confera
nativilor o anemie a intelepciunii. In uirmatoarele grade Kiron sub aspectul sau rational
si credinta se armonizeaza, credinta dand locul ei cuvenit ratiunii si ratiunea credintei.
Greseala karmica consta in superstitie si conferirea de iluzii oamenilor sinceri . Neptun
ii imunizeaza oarecum pe Pesti la lectiile kironiene dar timpul le va cere socoteala.
Kiron ofera solutia lui lilith chiar prin acceptarea rationala a credintei in domeniul
indicat de casa. In primele grade insa anemia kironiana isi cere tribut._________________
"In lume necazuri veti avea;dar indrazniti,Eu am biruit lumea" ( Ioan, 16:33)
Image
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: Chiron
PostPosted: Thu Jan 08, 2009 1:50 am 

Joined: Wed Aug 06, 2008 6:11 pm
Posts: 91
Location: Bucureşti
:) pentru putin..._________________
http://brizamarii.ablog.ro
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group