It is currently Fri Jan 15, 2021 6:16 pm

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
 Page 1 of 1 [ 16 posts ] 
Author Message
 Post subject: CODUL LUI DA VINCI
PostPosted: Wed Jul 20, 2005 9:07 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
mihaela wrote:
Codul lui Da Vinci, o carte ce a vandut cele mai multe milioane de exemplare intr-un singur an, in care autorul Dan Brown a pus Vaticanul pe jar si a creat numeroase polemici, in care enigmele se intrepatrund cu secrete vechi si date reale.
A fost Isus Cristos casatorit cu Maria Magdalena? A fost aceasta de vita nobila si a avut un copil cu Isus? A denaturat Constantin cel Mare adevarul in rescrierea Bibliei? E posibil sa fi existat mai multe evanghelii?
Pentru cei ce doresc sa raspunda la aceste intrebari dar nu au citit cartea, iata un link de unde poate fi descarcata:
http://raz-cartionline.coolinc.info/AfiseazaDB.php

mihaela_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Aug 15, 2005 7:49 pm 

Joined: Mon Jul 25, 2005 3:37 pm
Posts: 47
Location: Bucuresti
E destul de greu sa faci o demarcatie intre fabulatie si realitate. Personal am citit si Codul lui da Vinci si Ingeri si demoni si momentan citesc Fortareata digitala, toate trei de acelasi autor Dan Brown.

Imi e greu sa imi formulez o opinie despre cat la suta din ideile din carte sunt adevarate. Numarul phi, numarul universal 1,618 - o curiozitate care poate fi

"― În ciuda originilor sale matematice oarecum mistice, aspectul cu adevãrat straniu al numãrului phi þine mai degrabã de atotprezenþa sa în naturã. Plantele, animalele ºi chiar fiinþa umanã sunt caracterizate de rapoarte dimensionale care se apropie cu o bizarã exactitate de numãrul phi. Frecvenþa cu care este întâlnit pretutin¬deni în naturã, continuase Langdon stingând luminile din salã, nu poate fi consideratã o simplã coincidenþã, astfel cã anticii au presu¬pus cã numãrul phi a fost, probabil, dictat de Creator. Savanþii din vechime chiar au numit acest numãr "proporþia divinã".
Mãsuraþi-vã înãlþimea, din creºtet pânã în tãlpi. Apoi mãsuraþi dis¬tanþa de la ombilic pânã la podea ºi împãrþiþi-o pe prima la cea de-a doua. Ce numãr credeþi cã veþi obþine?
Mãsuraþi-vã lungimea braþului, de la umãr pânã la vârful degetelor ºi apoi împãrþiþi-o la distanþa dintre cot ºi vârful degetelor. Tot phi. Încã unul? Distanþa ºold-podea împãrþitã la distanþa genunchi-podea. Iarãºi phi. Încheieturile degetelor de la mâini. De la picioare. Segmentele coloanei vertebrale. Phi! Phi! Phi! Prieteni, fiecare dintre noi este un tribut viu adus proporþiei divine."

Iata o referire din carte care poate fi usor demonstrata. Am facut si eu masuratorile respective :P

O alta referire - Piramida aceea din sticla e facuta din 666 bucati de sticla.

Unele referiri din carte pot fi usor demonstrate. Altele mai greu.Altele deloc.

E clar ca iti starneste interesul. Asa cum mi-a starnit si mie sa studiez picturile lui Leonardo da Vinci si mai ales Cina cea de taina, in care se spune ca unul dintre apostoli ar fi tocmai MAria MAgdalena , care se pare ar fi fost sotia legitima a lui Isus si ca ar fi avut un copil. Blasfemie pentru credinciosi. Argumentele starnesc interesul, curiozitatea, iti plac, tinzi sa le dai dreptate ca ar putea sa iti placa.

Pana una alta cartea e reusita, cel putin ca roman politist si tot e ceva.
E starnit valva, s-au scris alte carti care sa contrazica aceasta carte, s-au facut documentare, toate astea demonstreaza ca a reusit sa fie citita si sa starneasca interesul.

Si cred ca marita citita, tocmai pentru ca iti ridica semne de intrebare si doresti sa afli mai multe despre subiectul in cauza.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Aug 16, 2005 12:47 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Este interesant ce ai scris... desi o am in format electronic de ceva vreme nu ma pot mobiliza deloc sa o citesc... mi s-a mai intamplat cu alte carti mi se intampla in paralel cu altele ... pare o ciudatenie si pt mine...
Ceea ce mi-ai spus m-a mobilizat putin sa ma uit :D :D :D
M-am uitat putin ca muream de curiozitate referitor la Maria Magdalena si la relatia ei cu Iisus.. este hilar... am ras nu gluma... nu este nici un mister la mijloc... aceste sunt teorii masonice... aceasta teorie este bagata in aceiasi oala cu templierii cu cautarea Graalului si altele, care sunt obsesiile masonilor...
citisem la un moment dat ca unul dintre obiectivele lor ar fi fost acela de a abstractiza personajul Iisus atat de mult incat sa nu se poate raporta omul la el ca la un exemplu real....
Acum au schimbat putin tactica... da probabil ca la fel a socat si Umberto Eco cu "Numele trandafirului" despre care se spune ca a fost scris la niste recomandari...
Atat timp cat exista o astfel de grupare care se stie este destul de activa si atat atimp cat in aceasta carte sunt relatate teoriile lor intr-o alta formulare este clar cine sta in spatele acestei celebre carti, ba mai mult, in spatele carierei de succes a lui Brown.
Daca acele informatii au ceva bun atunci te elibereaza de tensiunea pe care biserica o impune cu acel IIsus ce va face dreptate, acel Iisus despre care nu se stie mai nimic dar care te judeca pt ca esti un om normal... Acest mit se spulbera dintr-odata, acum el devine un personaj de telenovela sau soap... si prinde... pt ca suna ca o barfa academica...
Acestea insa sunt ca focurile de artificii, sunt spetaculoase dar nu tin.... cine are nevoie de aceste adevaruri le vor agrea puternic, cine isi bazeaza cercetarea spirituala si pe experiente proprii se sustrage acestui senzational ieftin ...
Este minunat, camelia, ca ai pus din nou in discutie acest subiect..._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Aug 16, 2005 11:59 am 

Joined: Fri Aug 12, 2005 8:27 am
Posts: 37
Location: tg-mures
:) Aveti dreptate ca aceasta carte este foarte citita.Cunosc persoane care mi-au spus clar ca ,de cind au citit-o,li s-a chimbat "viziunea" despre religie.Ma intreb daca nu chiar acesta era scopul acestei lucrari,stiut fiind cit de putin ii trebuie unui om ...obisnuit sa fie clatinat in ceea ce "crede ce el crede".Spun astfel,ma exprim asa,ca sa subliniez faptul ca acele persoane nu pot,in nici un caz sa spuna ca li s-au clatinat convingerile.Atunci cind ai niste repere clare in viata,le ai si nimic,nici o lucrare,nici un curent,nici o secta,yoga ori alte aparitii "convingatoare" nu te deranjeaza,macar,fara sa mai spun ca nu-ti "misca piramida de lumina" in care traiesti.Aaaah,da! Pot sa existe momente in viata cind,din cauza problemelor,a necazurilor,intrebi si te intrebi "De ce?"...insa gasesti tot in templul ridicat de oameni pentru oameni,la propriu si la figurat,ziceam ca gasesti resursele necesare sa te ridici din genunchi,din noroi,atunci cind te-a trintit viata.

Foarte frumos ai spus Coser...despre dorintele masonilor...Ma uitam intr-una din seri la Ungheanu,cu cita abilitate...cu cit talent manipuleaza telespectatorul,facindu-l sa chiar creada in bunele intentii ale Masoneriei si despre cit este ea de nevinovata,...cit de saraci...de fapt sunt ei,cit de mult isi iubesc ei tara.Nu dragilor! Banul este cel care conduce lumea...asta au urmarit de mult,asta au facut si asta vor reusi definitiv:sa puna pe "maria-sa banul" stapin pe lume,iar ei stapini pe tot pamintul!
Si cind te gindesti cit de frumos si de usor i-ar fi omului pe pamint fara sa se complice atita!


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Aug 16, 2005 1:23 pm 

Joined: Mon Jul 25, 2005 3:37 pm
Posts: 47
Location: Bucuresti
In carte sunt vehiculane foarte multe idei, nu numai despre religie si care sunt explicate pe intelesul tuturor, tocmai de aici si numarul mare de persoane care au citit cartea. Tocmai de aici cred ca s-a starnit si polemica. O carte usor de inteles, cu cateva argumente care darama niste mituri. Dar ideile din carte au fost ele demonstrate cu fapte clare si nu ma refer la cele mentionate de autor. Si chiar acesta vine cu dovezi, ne-am chinuit macar sa mergem la sursa, macar pentru a invata ceva, si sa vedem daca are dreptate. Macar sa citim despre Leonardo da Vinci si geniul care a fost el.
Ma uitam spre exemplu in Ingeri si demoni in care se ataca si mai direct biserica. Un Papa care a murit si car ein tinerete a avut un copil cu o calugarita, copil care ajunge sa devina sambelanul Papei, fara a stii ca acesta este tatal sau si care devine atat de indoctrinat de religie incat isi ucide tatal. Citisem carte la cateva luni dupa ce murise Papa Ioan Paul al II lea si in presa s-au prezentat foarte multe din ceremonialurile de numire a unui nou Papa. Multe din aceste ceremonialuri sunt prezentate in carte si este interesant, pentru ca am avut certitudinea ca este adevarat ce scrie in carte. Dar mai sunt atatea idei controversate in carte, despre arhitecti celebri la VAtican , sustinuti de Papi care de fapt faceau parte din organizatii secrete si care luptau impotriva bisercii. Despre toate sa stiu sigur daca e asa sau nu, trebuie sa citesc foarte multe, multe chiar legate de geografie si turism, de obiective istorice.
E clar ca inveti cateva lucruri noi din carti, ideea e sa faci o demarcatie intre fictiune si realitate, desi e destul de greu.
Din Fortareata digitala (pe care am abandonat-o la un moment dat :oops: ) am invatat ca poti trimite un mail unei persoane de pe contul tau obisnuit fara ca acea persoana sa stie de unde a primit mailul. Si cat ma chinuisem sa aflu cum se face lucrul asta inainte de a citi cartea :P

Cat despre masoni, nu pot inca sa imi formulez o opinie. Acum cativa ani am trait un eveniment ciudat legat de ei si de ultima mineriada a lui Cosma. Asa ca ma abtin momentan.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Aug 16, 2005 1:39 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Asa este, ai perfecta dreptate Wizzy.
Nu cred ca ne ajuta prea mult nici aceasta teorie a conspiratiei, nici negarea totala a gruparilor oculte care conduc lumea, ci cel mai mult ne ajuta echilibrul. Lupta pentru atentie este o lupat specifica erei Varsatorului. Varsatorul este in zodiac "cel cu mintea limpede"... cred de aceea au atat de multa influenta acesti indivizi. Nu pun la indoiala valorile templierilor in dezvoltarea stiintelor oculte si in socializarea lor si nici bunele intentii ale celor care sunt trimisi pe diverse posturi sa fac propaganda. Cred ca ei sunt bine intentionati, ca ei chiar cred in realitatea teoriilor sustinute si ca, datorita treptelor de intiere care implica obligativitatea stagnarii pe un anume nivel pt a face dovada priceperii atunci cand vrei sa accezi la o alta trapta, membrii sunt puternic legati intre ei.
Nu cred ca aceasta grupare oculta este mai negativa decat altele si nu cred ca iti poate lua dreptul al deciziile personale decat daca tu ca om permit acest lucru. Sunt ina adevarati vrajitori in manipularea opineiie publice, dar daca esti atent te sustragi si-ti vezi de drumul tau.
Spuneam ca nu ajuta la nimic sa-ti insusesti cu tarie teoria conspiratiei insa este indicat atunci cand intri intr-un astfel de domeniu, cel al gruparilor oculte, care influentea opinia publica prin tehnici de manipulare, este important sa cunoscut si ceva despre teoria conspiratiei. Chiar daca multe dintre ele sunt exagerari, la fel ca si informatiile din Codul lui da Vinci, trebuie citite pt ca analizatoarele noastre sa le sesizeze atunci cand le intalnim.
Teama de masonerie poate duce la o "paranoia academica" care iti justifica tama, angoasa cu explicatii savante, ceea ce nu prinde bine nimanui... ea exista, actiunile ei sunt reale si vizibile la tot pasul dar noi trebuie sa ne tinem cu firea si atunci cand le observam sa facem ce trebuie sa facem pentru ca nu cadea in plasa... asta pentru linistea noastra mentala, esentiala de altfel!_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Aug 16, 2005 1:52 pm 

Joined: Fri Aug 12, 2005 8:27 am
Posts: 37
Location: tg-mures
:)Aaaa,da!Sunt convinsa ca printre masoni sunt barbati adevarati,inteligenti si...bogati. :)

Sunt convinsa ca poate,intentiile lor sunt chiar sincere,sa zicem ca chiar le pasa de ceea ce se intimpla,si cum sa nu,din moment ce ,chiar daca in mica masura,ii influenteaza si pe ei.Unele din masurile "luata" de ei,poate ca ajuta pe moment...cumva ne mintim pe noi insine,fiindca un lucru este cert:lumea o va duce din ce in ce mai greu...rau!Sigur ca de toate cite se intimpla nu sunt numai masonii vinovati,dupa cum am incercat sa spun mai sus.Multumesc pentru sublinieri.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Aug 18, 2005 11:16 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Cu cativa ani in urma am avut intuitia ca un barbat din cercul cunostintelor mele face parte din aceasta organizatie. Initial m-a cuprins un sentiment de tema. M-am linitit apoi si am discutat cu cativa prieteni despre asta. Nu intentionam sa-i spui, pt ca este treaba lui ce face cu viata lui, insa o prietena care nu prea tinea multe pentru ea l-a intrebat direct. Am ramas surprins ca nu a negat, ci a spus ca un fost coleg de facultate, cu care s-a intalnit intamplator, i-a lansat invitatia de a face parte din aceasta organizatie, dar el stiind unde este invitat a refuzat. Nici atunci si nici acum nu cred ca el nu este unul din membrii periferici din acestea organizatie. Nu face parte din clubul Rotary pentru ca nu este atat de bogat dar face cheltuieli mai mari decat si le poate permite un om cu statutul sau... si cand spun asta stiu ce spun si nu vreau sa divulg mai multe despre viata lui pt ca nu asta era ideea.
Acel om in momentul in care a fost cooptat parea victima perfecta: inteligent, cu studii, donic de afirmare, independent din punct de vedere profesonal, disponibil... ca la o agentie matrimoniala...
Eu ma indoiesc ca primeste ceva doar pt faptul ca face parte din grupul acela, doar i se acorda importanta pe care si-a dorit-o dintotdeauna. Cei mai multi sunt asa... si acesti oameni nu prezinta pt cei din jur un prea mare pericol, despre altii care vin in aceata viata cu abiliati, cu o vointa foarte puternica si cu o insertie sociala puternica nu este cazul sa amintitm aici...
Este celebrul cazul lui Mircea Eliade, probabil ca il stiti deja. Se vehiculeaza ideea, sigur nu oficial, ca Mircea Eliade a ratat premiul Nobel datorita unui articol in care vorbea despre mentalitatea francmasonica, extrem de la obiect si bine scris, articolul a aparut in "Oceanografie" publicatat si la noi la cativa ani de la revolutie. Imi este greu sa accept aceasta ideea, desi pare credibila. Exista argumente pro si contra. In topul celor pro este teama lor de a nu face prin asta o reclama negativa gruparii. Oricine stie ca Eliade nu ar fi atacat direct o organizatie pt ca a fost un om fin, insa semnalul sau de alarma ar fi generat suspiciuni. In topul parerilor contra este ideea ca aceasta organizatie este mult prea puternica in aspectul ei de influenta ca sa fie afectata de acest articol.
Indiferent care este adevarul Mircea Eliade nu a primit premiul Nobel, desi ar fi meritat si cum Nobelul, la fel ca si Oscarul si mai nou Cesar-ul, Miss World etc etc sunt manipulate din umbra, fiecare sa extrag de aici concluzia evidenta.
Aceste grupuri sunt in astrologie puse pe seama semnului Scorpionului si Capricornului. Cand cele doua semne de intalnesc avem de-a face cu o combinatie periculoasa de vointa rece, imbatabila, capabila sa obtine orice. Ambitia Scorpionului va obtine din Capricorn ceea cei lipseste cel mai tare si pt care face cel mai mare efort: rezistenta. Scorpionul ambitions, intrigos si ascuns va avea o mare putere de rezistenta ce il va face sa-si construiasca structuri, poate chiar sociale, extrem de solide.
Acesta este echivalentul astrologic al gruparilor oculte._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 20, 2005 9:22 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
camelia wrote:
Din Fortareata digitala (pe care am abandonat-o la un moment dat :oops: ) am invatat ca poti trimite un mail unei persoane de pe contul tau obisnuit fara ca acea persoana sa stie de unde a primit mailul. Si cat ma chinuisem sa aflu cum se face lucrul asta inainte de a citi cartea :P


Am citit intre timp si eu Fortareata digitala si, hm, mi se pare o carta slaba. M-a tinut ce-i drept in fata calculatorului o zi intreaga, dar cu toate acestea nu o pot considera o carte valoroasa pentru ca nu lasa nimic in urma... decat ochi obositi si cam o zi pierduta. Aspectul senzational este mult prea evident. Am inteles insa de ce prinde atat de mult Brown - scrie de parca iti povesteste un film.... nu detaliaza impresii, emotii, ipostaze, nu analizeaza nu solicita intelectul deloc, iar conexiunile pe care le face sunt chiar superficiale... doar prezinta ceva si atat...si intr-o societate obsedata de cinematografie, de filme si nu de orice fel de filme, ci de cele de actiune, aceasta modalitate de exprimare prinde foarte tare. Cam asta este parerea mea si trebuie sa recunosc ca am fost cam dezamagit..._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject: rasp
PostPosted: Wed Sep 21, 2005 1:46 pm 

Joined: Mon Jul 25, 2005 3:37 pm
Posts: 47
Location: Bucuresti
Dan Brown ramane un scriitor de romane politiste. Asa cum spuneai si tu Coser, cartile lui un actiune, au puncte culminante iti atrage atentia. Cat despre afirmatiile facute sa zicem in cartile lui am inteles ca a fost pur si simplu desfiintat. S-au facut emisiuni tv pe tema cartilor lui. A starnit interes pentru ca a prezentat subiecte de larga circulatie comune noua tuturor intr*un limbaj facil ,usor de inteles

coser wrote:
Am citit intre timp si eu Fortareata digitala si, hm, mi se pare o carta slaba. M-a tinut ce-i drept in fata calculatorului o zi intreaga, dar cu toate acestea nu o pot considera o carte valoroasa pentru ca nu lasa nimic in urma... decat ochi obositi si cam o zi pierduta. Aspectul senzational este mult prea evident. Am inteles insa de ce prinde atat de mult Brown - scrie de parca iti povesteste un film.... nu detaliaza impresii, emotii, ipostaze, nu analizeaza nu solicita intelectul deloc, iar conexiunile pe care le face sunt chiar superficiale... doar prezinta ceva si atat...si intr-o societate obsedata de cinematografie, de filme si nu de orice fel de filme, ci de cele de actiune, aceasta modalitate de exprimare prinde foarte tare. Cam asta este parerea mea si trebuie sa recunosc ca am fost cam dezamagit...


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Dec 02, 2005 5:09 pm 
User avatar

Joined: Thu Dec 01, 2005 1:24 am
Posts: 111
Location: Nexus Polaris
:lol: :lol: :lol: :lol: m-am uitat pe la inceputul lu' sept pe discovery si a fost 2 zile consecutiv un documentar impartit in 2 parti despre demascarea lu brown si a gogoshii lui umpluta cu gem....... :lol: :lol:
a fost o data ca niciodata.......
Quote:
Then, in the 20th century, there were two Priories of Sion that were both created by Pierre Plantard, a Frenchman who lived from 1920 to 2000. Plantard was convicted of fraud and embezzlement in 1953. His first Priory of Sion began in 1956. It was a social club with a journal. It only lasted a year.

Plantard’s second Priory of Sion is the important one, in terms of conspiracy theory and “The Da Vinci Code.” It was an elaborate hoax. He began fabricating it in the early 1960s. He faked its existence and he tried to make it appear to be ancient. (As we will see, Plantard later testified that it was a fraud.)

Plantard’s fraudulent Priory of Sion is supposedly an ancient secret society that preserved records of the bloodline of the supposed descendants of Jesus and Mary Magdalene. (Plantard claimed to be one of those descendants.)

In order to make this secret society look legitimate, Plantard forged documents and planted them in credible places, such as French museums. He even forged certificates of authentication to go with the documents. (That could be done by faking the signatures of experts who were dead and therefore could not be questioned.)

A French businessman named Noel Corbu bought an estate that was previously owned by a wealthy priest named Berenger Sauniere. (The priest had become wealthy by selling Masses. He advertised in magazines and journals, and got money from Catholics all over France. When his bishop found out about it, Sauniere was “suspended from priestly duties.”)

Corbu claimed that, somewhere on this estate, there was a hidden stash of documents about the supposed descendants (bloodline) of Jesus and Mary Magdalene. Noel Corbu knew Pierre Plantard. They wrote letters to one another. (Their letters have been preserved.) And there are photographs of the two men together. This appears to be another attempt to make the Priory of Sion seem real. It may have also had financial motives. Corbu had a hotel and a restaurant on the property. Intriguing rumors can draw curious people, who then need a place to stay (the hotel) and a place to eat (the restaurant). People came from far away to search for hidden documents and other hidden treasures, but nobody ever found anything.

In 1993, Roger-Patrice Pelat was murdered. He was said to be the Grand Master of the Priory of Sion. Because of Pelat’s supposed connection with the Priory of Sion, French authorities questioned Pierre Plantard about the murder. Plantard said that the Priory of Sion didn’t exist. He testified that he had “made it all up.” French authorities searched Plantard’s home and they found many “Priory Documents,” some of which said that Plantard was the “true King of France.”

Michael Baigent, Richard Leigh, and Henry Lincoln believed the stories about the Priory of Sion. They were deceived by Plantard’s forged documents. They wrote the book “Holy Blood, Holy Grail.” It influenced other authors, and more books were written about the Priory of Sion. The most popular one is “The Da Vinci Code” by Dan Brown. It claims that Leonardo Da Vinci was a Grand Master of the Priory of Sion, and some of his paintings have symbols relating to Jesus’ alleged relationship with Mary Magdalene.


deci dan b.doar plagiaza o farsa de prin anii 89)knd a fost scoasa cartea Holy Blood......) de aia 3 kre credeau in minciunile lui plantard $ co.....
acel sfant kre se credea a fi m.magdalena era de fapt un apostol,kre intr-o alta pictura a lui da vinci arata tot la fel de feminin,akolo fiind precizat cine era......da vinci era homosexual,si de poate explik lesne tendinta e efeminizare a unor persoanaje pictate
dar exista totusi un sambure e adevar in orice :in anii 50 un egiptean descopera in desert niste manuscrise in vase vechi de pe atunci knd traiau apostolii.......in fine,ajung o parte la arheologi,cealalta nu ca ala,nestiind ce sunt nu mai shtiu ce facuse cu ele,si se spunea k maria m. ar fi fost apostolul principal...la un oment dat zicea iisus hristos a sarutat-o pe mm pe .......nu sccria unde anume deoarece partea aceea lipsea..si de-aici au pornit supozitiile......dar nu,e o prostie sa crezi k exista acea dinastie sfanta printre care au fost si merovingienii,primii regi ai fr,...... 8) ......abrambuerala a pornit de la faptul k nush ce scriitor din evul mediu a inteles gresit sang-real in loc de saint-graal(saint graal-ul a fost un alt element cheie dinrt-o alta legenda,si doar atat :legenda)& the rest is history......... :lol: :wink:
a crede in acea dinastie sau in legenda sf graal e ca si cum peste 1000 e ani ar afirma aia k taramul din centrul pamantului din s.inelelor chiar ar fi existat,deci......._________________
Image
"Never argue with an idiot. They will only bring you down to their level and beat you with experience...Kick the sh** out of him instead!!!"
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 29, 2006 6:22 pm 

Joined: Mon Apr 17, 2006 9:36 pm
Posts: 45
:shock: Mi se pare mie sau acordati prea multa importanta Codului lui da Vinci...Nu credeti ca speculeaza naivitatea si este o carte de naivitati repetate.Nici macar ca si carte politista nu are valoare...Nici macar n-am putut-o citi pana la sfarsit...Daca se deschide cerul...Mitul sexualitatii divine..


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 29, 2006 6:24 pm 

Joined: Mon Apr 17, 2006 9:36 pm
Posts: 45
Mi se pare potrivit naivitatii occidentalilor...nu mintii complexe a romanilor cu subtilitatile ei...


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 29, 2006 6:27 pm 

Joined: Mon Apr 17, 2006 9:36 pm
Posts: 45
carmen wrote:
Mi se pare potrivit naivitatii occidentalilor...nu mintii complexe a romanilor cu subtilitatile ei...
e ca o poveste pt adolescenti!


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Apr 30, 2006 10:04 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
carmen wrote:
:shock: Mi se pare mie sau acordati prea multa importanta Codului lui da Vinci...Nu credeti ca speculeaza naivitatea si este o carte de naivitati repetate.Nici macar ca si carte politista nu are valoare...Nici macar n-am putut-o citi pana la sfarsit...Daca se deschide cerul...Mitul sexualitatii divine..

Atunci citeste "Fortareata digitala"... aduce mai mult spre romanele politiste...
Da, sunt superficiale si cred ca sunt asa pentru ca seamana foarte bine cu un scenariu de film. Citind o cartea de-a lui ai impresia ca te uiti la un film, dar nu-ti ramane nimic dupa asta... exact ca dupa filmele proaste care te tin atent 2 ore si apoi uiti ca l-ai vazut._________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon May 01, 2006 8:45 am 

Joined: Mon Apr 17, 2006 9:36 pm
Posts: 45
coser wrote:
carmen wrote:
:shock: Mi se pare mie sau acordati prea multa importanta Codului lui da Vinci...Nu credeti ca speculeaza naivitatea si este o carte de naivitati repetate.Nici macar ca si carte politista nu are valoare...Nici macar n-am putut-o citi pana la sfarsit...Daca se deschide cerul...Mitul sexualitatii divine..

Atunci citeste "Fortareata digitala"... aduce mai mult spre romanele politiste...
Da, sunt superficiale si cred ca sunt asa pentru ca seamana foarte bine cu un scenariu de film. Citind o cartea de-a lui ai impresia ca te uiti la un film, dar nu-ti ramane nimic dupa asta... exact ca dupa filmele proaste care te tin atent 2 ore si apoi uiti ca l-ai vazut.

Multumesc de recomandare,dar cred ca ar fi o pierdere de timp sa citesc aceasta carte dupa cum o prezinti.Imi placromanele politiste,dar nu cele seci.


Offline
 Profile Send private message  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 16 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group