Gheorghiță COȘER
http://astrologicus.ro/

Paolo Crimaldi
http://astrologicus.ro/viewtopic.php?f=8&t=1850
Page 1 of 1

Author:  coser [ Sat Oct 18, 2008 7:36 am ]
Post subject:  Paolo Crimaldi

Paolo Crimaldi este un astrolog deosebit...
Astea sunt cel doua lucrari publicate in limba romana
Terapia karmica
Astrologia karmica

Author:  irina [ Sat Oct 18, 2008 7:58 am ]
Post subject:  Re: Paolo Crimaldi

Intr-adevar!
Le am si eu, si m-au ajutat foarte mult!
Am gasit aici niste explicatii deosebite, care ma ajuta foarte mult!
Va multumesc pentru recomandare, si nu numai! :wink:

O zi minunata, Irina! :D

Author:  irina [ Fri Oct 24, 2008 3:16 am ]
Post subject:  Re: Paolo Crimaldi

Un pasaj din Paolo Crimaldi- Terapia karmica, care m-a marcat si mi-a dezvaluit multe mistere.Poate mai are cineva nevoie de aceste informatii...
Imi pare rau ca am ajuns la ele abia acum!Mi-ar fi fost foarte folositoare acum cateva zile, cand am fost coplesita de anumite incertitudini... :wink: :wink: :wink:

“Fiecare parcurs evolutiv ar trebui sa aiba ca tinta atingerea Sinelui, adica a partii celei mai profunde si mai autentice din noi insine, care ne permite sa traim in armonie deplina cu ceea ce constituie cele mai autentice trebuinte emotionale, psihice si materiale.Calea spre atingerea propriului Sine este, totodata, si calea spre creativitate, spre cautarea acelui ceva care ne permite sa putem realmente exprima ceea ce suntem.
Nu intotdeauna a fi creativi aduce bunastare, cel putin in faza initiala, deoarece actul creator poate uneori sa nu intalneasca aprobarea celorlalti sau, pur si simplu, poate trece intrutotul neobservat, creand frustrari celui care a investit in el o parte din viata proprie, nutrind reale asteptari.
A fi creativi, de multe ori inseamna a vedea lucrurile cu ochi diferiti si poate destul de usor sa ne indrepte atat spre nebunie cat si spre integrare ca si consecinta directa a succesului obtinut. In fapt, omul creativ care scapa de nebunie este acela care reuseste sa faca in asa fel incat sa se simta unic, si mai ales sa convinga lumea de aceasta unucitate a sa. Cine nu reuseste ajunge adesea prada obscurelor abisuri ale suferintei, ale faptului de a fi diferit, fapt trait ca o vinovatie, de multe ori atat in granitele mentale cat si cele fizice. Si de multe ori, tocmai intre aceste granite relative se afla zona de demarcatie intre nebunie si creativitate. Erich Neumann a inteles foarte bine cand a scris ca omul creativ este cel care, inca de la nastere, poseda o mai puternica tensiune psihica fata de omul obisnuit, adica fata de cel ce nu are ambitia sa lase nici un semn marcant al propriei treceri pe aceasta planeta.
Totusi creativitatea nu este intotdeauna apanajul marilor genii, deoarece aceasta se poate manifesta si in capacitatea de a infrunta viata fara a fi sclavii unor conventii sau reguli, sau pur si simplu in momentul care ne cere sa fim noi insine. Elementul de fond este intotdeauna legat de curaj, de forta de a merge, daca este necesar, chiar impotriva a ceea ce poate parea regula si lege care ne asigura stabilitatea si o anumita seninatate a vietii, dar, in mod cert, cautarea Sinelui constituie o sfidare continua a conventiilor a ceea ce este sigur, a ceea ce este prestabilit, caci toate experientele care se manifesta prin intermediul simbolurilor ce pot aparea intr-un mod oarecare de-a lungul parcursului nostru evolutiv, cer, nu atat o interpretare, cat o traire. Simbolul nu trebuie analizat ci concretizat prin actiune practica.
Studierea biografiilor marilor personaje istorice ne poate ajuta sa intelegem nu atat ce trebuie facut, cat sa invatam ca in urma este intotdeauna un parcurs personal facut din provocari, opriri, uneori infrangeri dar si din multa incapatinare, hotarare, curaj. A crede in ideile proprii inseamna deja un act creator in sine, dar punerea lor continua in discutie constituie adevarata esenta a creativitatii.
Cand ne hotaram sa intreprindem un parcurs evolutiv indreptat spre atingerea propriului Sine, este adesea posibil ca in jurul nostru sa se creeze coincidente ciudate, sa apara semnale cel putin misterioase. Avem vise bogate in continuturi simbolice care par a incerca sa ne puna pe toti pe acelasi drum.Este ca si cum ar fi un fel de incurajare din partea destinului care ne comunica faptul ca este atins momentul de a ne urma propriul drum, de a ne lua in posesie ceea ce am ales deja inca din clipa actualei incarnari. Dar este foarte posibil sa se intample si lucruri ce au un astfel de impact emotional si o astfel de valoare , incat ne desteapta sufletul si ne ajuta sa acordam o mai mare atentie la tot ce ne este in preajma. Dupa cum scrie Richard Heckler : “ Evenimentele fundamentale ii proiecteaza pe indivizi in afara realitatii obisnuite, in faza liminala. Timpul si Spatiul sufera alterari profunde; cuvintele si frazele simple dobandesc o relevanta particulara, aparenta, conditia sociala, categoria sociala, insusi numele fiecaruia devin imateriale.”.
Tocmai aceste alternante spatio-temporale ne permit sa intelegem ca suntem pe drum, ca ne-am inceput calatoria devenita necesara, daca nu chiar indispensabila pentru a nu ne rataci, sa acordam atentie constanta diferitelor simboluri care prin lectura , obiecte, persoane sunt actualizate de-a lungul acestui parcurs. De altfel, romanii afirmau ca “Fata viam invenient”, adica destinul isi va gasi drumul propriu, deoarece, ceea ce ne-am hotarat sa atingem , mai devreme ori mai tarziu, va ajunge sa se indeplineasca.”

Author:  aries [ Sun Nov 09, 2008 10:18 pm ]
Post subject:  Re: Paolo Crimaldi

Minunat!

Tocmai am terminat de citit "Terapia karmica".
Am facut o calatorie minunata lecturand aceasta carte ,si cred ca e doar inceputul.
M-am simtit in al 9-lea cer [si inca nu am coborat de acolo] cand am ajuns la "Fantezia ghidata a calului din noi".

Author:  coser [ Mon Nov 10, 2008 8:08 am ]
Post subject:  Re: Paolo Crimaldi

subscriu...
este incredibil cum poate in cuvinte putine sa transmita un sentiment atat de cald.
Dincolo de acest aspect, pentru ca regresia karmica nu-mi este straina, consider ca si partea stiintifica, experimentala, a cartii este cat de poate de corecta si nu vine nicidecum din fantezia unui scriitor cu inclinatii folosofice, ci din practica, din multa practica.

Page 1 of 1 All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/