Gheorghiță COȘER
http://astrologicus.ro/

Explorarea viselor lucide
http://astrologicus.ro/viewtopic.php?f=8&t=2204
Page 1 of 1

Author:  .Kore. [ Fri Mar 19, 2010 1:18 am ]
Post subject:  Explorarea viselor lucide

"Ce-ar fi daca acum, chiar cand citesti aceste cuvinte, ti-ai da seama ca visezi si ai puterea de a face absolut orice in visul tau?"
Pentru toti cei interesati de acest subiect le recomand aceasta carte "Explorarea viselor lucide" scrisa de Stephen LaBerge si Howard Rheingold. Cred ca este cea mai buna carte pe acest subiect, daca poate nu chiar una dintre singurele, ce prezinta exercitii accesibile oricui.

Author:  Marta [ Fri Mar 19, 2010 10:34 am ]
Post subject:  Re: Explorarea viselor lucide

Fara sa minimizez cartea (si n-am cum, pentru ca n-am citit-o) as adauga si ca este putin periculos sa visezi ca ai puterea de a face orice. Prin vis (chiar si unul lucid si oarceum "constient") avem acces la propriul inconstient, unde zac si unele lucruri bune dar si multe mai rele. Daca ar fi sa rezum, as spune, parafrazand pe cineva, ca totul este posibil, dar nu orice este permis.

Author:  .Kore. [ Fri Mar 19, 2010 10:31 pm ]
Post subject:  Re: Explorarea viselor lucide

Da, sigur, totul este posibil, dar nu orice este permis si totul are consecinte.
De asemenea, subcostientul nostru are partea sa intunecata unde se afla fricile si ranile noastre emotionale, dar tocmai in asta se afla unul dintre beneficiile posibile acestei experiente, cea a viselor lucide, si anume posibilitatea de a explora universul interior, de a actiona creativ, de a ne vindeca si de a depasi anumite blocaje.(de exemplu, sa presupunem ca cineva este excesiv de emotiv si ii este greu sa vorbeasca in fata unui numar mai mare de oameni. prin experimentarea unor vise lucide in care acesta isi propune sa traiasca o astfel de ipostaza fiind stapan pe sine se poate modifica in mod benefic viata reala).
Nu cred ca poate fi in vreun fel periculos decat daca poate vrei sa-ti faci rau intr-un mod constient si sa utilizezi aceasta tehnica intr-un mod negativ (si prob. poate fi pt. oameni cu afectiuni psihice).
Sigur asta nu inseamna ca visele lucide sunt pentru toata lumea, fiecare trebuie sa aleaga ce considera ca i se potriveste.

Page 1 of 1 All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/