It is currently Fri Mar 29, 2024 2:45 am

All times are UTC + 2 hours [ DST ]




 Page 1 of 1 [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: opozitie soare-saturn
PostPosted: Tue Sep 23, 2008 4:32 pm 

Joined: Thu Sep 04, 2008 8:57 pm
Posts: 65
Am citit despre aceasta opozitie lucruri care m-au speriat.Exista posibilitatea ca acest aspect sa nu se manifeste atat de negativ daca face parte dintr-o configuratie de zmeu?


Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject: Re: opozitie soare-saturn
PostPosted: Wed Sep 24, 2008 12:18 pm 
User avatar

Joined: Wed Jul 18, 2007 12:52 pm
Posts: 19
wow... dar ce ai citit/auzit Criss atat de grav despre aceasta opozitie? Eu am cuadratura intre Soare si Saturn, si nu doar o cuadratura, chiar o cruce cosmica...iar Saturn e in conj cu NS, iar Soarele conj cu Pluto ...si "i'm still alive" :lol: E adevarat ca am "murit" deja de cateva ori, dar vorba ceea <<cine moare inainte sa moara, nu mai moare dupa ce moare>>. Aspectul de opozitie este mai putin dur decat cel de cuadratura, iar aspectul provocator dintre Soare si Saturn arata o anumita lipsa de umilinta, o anumita imaturitate si lipsa de responsabilitate. Aspectul de cuadratura aduce in viata celui care are acest aspect (printre care si eu) situatii de viata prin care acesta este "obligat" sa invete sa devina umil, responsabil, matur, intelept. Aspectul de opozitie aduce mai mult un conflict interior, deci nu prea esti obligat de situatii concrete, ca in cazul cuadraturii, ci mai degraba este o atitudine de nemultumire interioara iar decizia de-a te maturiza porneste de la tine.
Cam asa inteleg eu acest aspect.
Inclin sa spun ca da, daca face parte dintr-o configuratie Zmeu, energia creata de zmeu este mult mai semnificativa decat a unui aspect singur luat in parte. LA mine aspectul de cuadratura dintre Saturn-Soare intra in configuratia numita "CASA"



_________________
Cand ai ajuns la capatul a ceea ce ar trebui sa stii, esti la inceputul a ceea ce ar trebui sa simti.
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: opozitie soare-saturn
PostPosted: Wed Sep 24, 2008 12:42 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Opozitia Soare-Saturn atinge profunzimi pe care putine alte opozitii le ating. Rudolf Steiner spunea ca actualul Saturn este vechiul Soare. Nu stiu daca din punct de vedere astrologic acest lucru se poate explica, dar din punct de vedere ocult (si cred ca doar din punct de vedere ocult se poate analiza aceasta remarca) actualul Saturn ne infatiseaza vechile noastre personalitati, trecutul, ca un vames detasat, superior isi sacrifica propirul Eu, pentru a conserva ceea ce ne poate convinge mai tare sa evoluam. Universul lui Saturn este unul straniu si misterios, penetrabil, de altfel, distrugator pentru ceea ce construim aici acum in orbirea "cunoasterii" noastre sau purtator de evolutie, pentru ceea ce se construieste pe intelegere si cunoastere personala.
Cand spunem ca Saturn nu se joaca, ne gandim din prima clipa la penitenta. Cine nu se joaca este prea serios, dur, rece si transant. El nu se joaca pentru ca nu are motiv, dar cand va avea se va juca inocent si placut, superior si detasat complet de ceea ce ii poate intrerupe magia actiunii sale. In felul acesta putem vedea in jurul noastru saturnieni frumos la corp, cu ochii profunzi, cristalini si luminosi, departe de ceea ce poate indica vibratia restrictiva a Seniorului Karmei, dar foarte aproape de un joc separat de inconstienta si neatentie.
In relatia cu Saturn, Soarele este tineretea si nesabuinta tineretii. Daca frumusetea saturniana este un efect al gandirii si deopotriva a alegerilor dificile, deci o garantie a unei frumuseti interioare, betia culorile solare este o prea frumoasa iluzie, un teatru senin si disperat de a-si trai efemeritatea.
In opozitie, cele doua elemente construiesc un amestec exploziv si celor implicati prea tare in lumea materiala li se va parea ca tot ceea ce traiesc este o lupta terifianta intre un dragon rau si unul bun. Atasamentul de cunoasterea materiala unilaterala (apartinand doar timpului prezent) creeaza prin opozitia Soare-Saturn frica, groaza, angoasa si, pentru supravietuirea sa, omul va trebui sa faca diverse compromisuri, vazandu-se obligat sa greseasca spiritual pentru a se implini fizic, pentru a reusi.
Pe dorinta de evolutie spirituala opozitia Soare-Saturn este semn de triere. Oamenii se aleg, prietenii falsi se autoelimina, iar abundenta gandurilor, trairilor, chiar abundenta materiala devine o greutate la care se poate renunta foarte usor.
Cand Soarele se opune lui Saturn intotdeauna Saturn este retrograd si, deci, intotdeauna batranul si inteleptul Saturn va fi pregatit sa intalneasca un tanar mofturos care va prefera o petrecere, decat somnul necesar din timpul noptii, va sari cu bungee jumping in loc sa-si caleasca puterile facand un traseul de munte sau va prefera o telenovela siropoasa in locul unui film cu invataminte profunde si complexe. Saturn, insa, nu va leza niciodata fara ca, in prealabil, sa ofere un avertisment de natura karmica. Atunci cand un eveniment indicat de Saturn pare a fi neprevazut, cu atat mai mult a fost nevoie de el, pentru ca indica faptul ca un semnal discret premergator evenimentului a trecut neobservat, iar informatia nu ar fi ajuns in realitatea planului constient decat daca se consuma intr-un eveniment.
Asadar, opozitia Soare-Saturn ne aduce din trecut, cu atat mai evident cu cat este mai implicat intr-o configuantie, sansa de a repara o greseala.
Problema nu este data de mesajul lui Saturn, ci de stabilirea nivelului sau de actiune, ca daca el actioneaza pe segmentul gand-traire si individul intra in post negru, nu rezolva nimic din mesajul lui Saturn.



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject: Re: opozitie soare-saturn
PostPosted: Wed Sep 24, 2008 6:31 pm 

Joined: Thu Sep 04, 2008 8:57 pm
Posts: 65
Am citit ca aceasta opozitie este semnatura unei vieti nefericite si ca nici nu trebuie sa ne para prea rau pentru aceste persoane.Inima mea de mama a sarit putin din piept.
Daca aceasta opozitie are legatura cu o greseala din trecut atunci musai sa fie si o axa interceptata (pesti-fecioara in acest caz) pe care se gaseste. Nu stiu cum fac dar ma tot impiedic de aceste axe interceptate. Dar cred ca energia zmeului il poate ajuta sa indrepte aceasta eroare.Sau macar asa sper.
Tot raul spre bine.


Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group