It is currently Fri Mar 29, 2024 12:25 am

All times are UTC + 2 hours [ DST ]




 Page 1 of 2 [ 97 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Francmasoneria
PostPosted: Thu Nov 10, 2005 10:29 pm 

Joined: Thu Jul 21, 2005 8:16 pm
Posts: 1
Location: Bucuresti
Buna seara tuturor!

Incep printr-o fraza adresata lui Coser: Te rog sa muti acest subiect unde crezi tu ca se potriveste mai bine. ... Daca se potriveste undeva!

Doresc sa va propun acest subiect, Francmasoneria in principal si societati secrete (oculte) in subsidiar, pt ca eu consider acest subiect EXTREM de incitant.
Am tot citit despre el pe net in ultima vreme, am vazut si ceva documentare si ... ma fascineaza. Motivele pt care consider acest subiect ca fiind extrem de interesant constau in:
-se spune ca aceste societati secrete si francmasoneria in special ar fi adepte ale Satanei, lucru care pe mine ma oripileaza, mai ales ca sunt foarte credincios (chiar daca un mare adept al astrologiei)
-nu se gasesc prea multe materiale in romaneste pe aceste teme
-stau ele, oare, la baza acelui GUVERN MONDIAL SECRET?
-sunt ele o reala amenintare pt noi toti prin ceea ce propun sau, mai bine spus, prin ceea ce se pare ca chiar reusesc?

Astept comentariile voastre.



_________________
Domnul este de partea mea, nu ma tem de nimic: ce pot sa-mi faca niste oameni?
Psalmul 118:6
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject: Re: Francmasoneria
PostPosted: Fri Nov 11, 2005 11:29 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
In ultima vreme masoneria inspira mai mult teama decat respect si se extinde devenind o organizatie internationala cu o putere de influenta impresionanta. In ceea ce am citit eu despre masonerie se sustinea cu argumente greu de verificat pentru un om de rand ca sunt in spatele a toata degringolada si haosul mondial si ca desi au la baza principiilor frumoase aceasta organizatie ascunde intentia de a domina lumea cu orice pret.
Ei isi atribuie origini misterioase, de la regele Solomon ba chiar au reprezentari in care apare Iisus ce tine in mana un compas si (parca) o linie ce sunt simboluri specifice celui care construieste lumea, simboluri care sunt ale lor. Aceste simboluri o parte sunt preluate din kabala (in marea majoritate) o parte din ezoterismul Indiei adaptate la un modernism limitat din punct de vedere afectiv si poate si inteectual.
Este cunoscut faptul ca, inca de la inceputuri, masoneria a constituit o rampa de lansare pentru multi tineri dornici de afirmare si am avut ocazia sa ma uit printr-un dictionar al francmasoneriei romanesti – o carte de cateva sute de pagini plina cu nume ale marilor personalitati autohtone ce au facut parte din aceasta oranizatie. M-a cam speriat pentru ca poate concura cu asta doar biserica, in ceea ce priveste numarul de adepti.
Ideea ca exista o caracatita mondiala ce urmareste controlul lumii pentru a detine banii si puterea este un fel de teorie a conspiratiei si tocmai de aceea are un caracter ocult. Cat despre faptul ca au foarte multi membri nu exista nici un dubiu si pentru asta pot da un singur exemplu – Clubul Rotary, pe cre il gasim in toate orasele ce au o oarecare putere economica si care aduna nu doar oameni de afaceri, cum se credea, ci medici, profesori, scriitori etc. tot ceea ce infloreste intr-o localitate tot ceea ce indica influenta.
Cu toate acestea exista teorii cum ca nu masoneria detine controlul lumii si ca, oricat de puternica si rapandita este ea, are in spate o grupare mult mai organizata si mai ascunsa numita gruparea iluminatilor, despre care se stie ca aparut putin dupa 1700 intr-o familie de evrei foarte bogati si influenti, parca din Berlin, cand s-au pus pe hartie toate conflagratiile mondiale ce au urmat acestui moment si care ne apar noua ca emancipare a maselor, la care se pricep foarte bine...
Si asta tine tot de teoria conspiratiei si oricat de mult ne-ar atrage sa stim ce se intampla in lume, sa cunoastem si aceasta latura ascunsa a lumii ea ramane departe de ochii nostri. Noi vom ramane in continuarea sub influenta celor care prefera sa-si iroseaca pretiosul timp pentru a controla ceea ce este aici, in lumea fizica (unde oricum va lasa totul), in detrimentul spiritului. Despre masonerie si iluminati se pot face nenumarate speculatii in continuare cum ca se ocupa de magie neagra, ca detin controlul asupra sistemelor financiare si ca nu exista deloc neprevazut in acest sector cum se spune si multe altele greu sa verifici toate acesea, poti insa sesiza ca o parte dintre informatiile pe acest subiect par adevarate, iar aici lupta nu este numai intre minciuna si adevar, intre cel care vrea puterea si cel care se lasa dominat, ci poate fi, intr-un mod prozaic prezentata, o lupta intre scriitori :)) . Exista scriitori ce lauda direct sau indirect aceste grupari, dar si scriitori care, sustin ei, deconspira. In ambele cazuri ne poate lua valul sa credem cu convingere ceea ce spun ei insa e bine sa stim unele lucruri, pentru a fi informati si cam atat pentru ca indiferent cum este lumea, daca nu existau masoneria, ilumiantii, hindusimul, crestinismul, islamul cu siguranta existau altele cu aceiasi orientare si putere de influenta. Asta tine de natura noastra ascunsa ce poate fi cand dornica de mistic, ezoteric, purificare, cand de putere.



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Dec 01, 2005 1:40 am 
User avatar

Joined: Thu Dec 01, 2005 1:24 am
Posts: 111
Location: Nexus Polaris
tot ce am de spus in legatura cu aceasta e ca mi se pare paradoxal+enervant si imi vine sa ma urc pe pereti atunci knd mai aud de ea:inchipuiti-va (eu nu cred k a inceput nici in per lu' solomon,si nici nu l-a inclus pe iisus....prea fara noima.....nici chiar asa) o societate fanatico-bizara sa mai continue sa conduca si azi......bleah........si in ce fel ne invarte....... :roll: vb unui cantec din '70...treating ppl just like boards of chess , & ANUMITELE POPOARE kre fara cel mai mic bun simt au intoxicat istoria cu MINCIUNI(deh,......se sp k istoria e skrisa de invingatori......... :roll: ) si au facut k anumite concepte politice sa para "malefice".....ce mai,"aceeasi amrie cu alta palarie"........o alta retea mafiota,SI CE :shock: RETEA!!!!
referitor la simbolurile misoginilor(pt k ei nu accepta pers de sex feminin :evil: ),stiu de Statuia Libertatii(primita in dar de ktre masonii francezi.....si evidentierea lor as "capi" ai economiei :piramida+ochiul in triunghi de pe suta de $



_________________
Image
"Never argue with an idiot. They will only bring you down to their level and beat you with experience...Kick the sh** out of him instead!!!"
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Dec 03, 2005 9:13 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Interesant punctul tau de vedere, cu atat mai mult cu cat este adevarat ce spui si cu Statuia Libertatii si cu intoxicarea popoarelor cu o istorie scrisa de invingatori, dar trebuie sa consideram ca masoneria este necesara pentru ca ea rapunde unei necesitati. Este vorba de necesitatea de a fi ascuns si de a sesiza esentialul vietii cotidiene pentru a detine controlul asupra acestuia si de a emite idei si concepte care sa dea sens acestei orientari.
Nu agreez acest concept asta pentru ca imi doresc prea mult sa fiu liber si prea putin sa am putere asupra celorlalti, dar pentru ca exista mentalitatea in mod obligatoriu a trebuit sa apara si organizatia. Ce este adevarat si ce nu din ce spun ei nu prea avem cum verifica, asa cum se intampla si cu "evlavia" preotilor crestini despre care auzi ca mai violeaza din cand in cand cate o enoriasa in altar, la fel se intampla si cu organizatiile spirituale despre care se afli ca nu te ajuta sa evoluezi ci iti spala creierul impunandu-ti, pe restricitii, o conduita si un limbaj nou pentru a-ti crea mirajul schimbarii si la fel se intampla si cu altele.
Aici deja nu cred ca este vorba atat de mult de bine, adevar, rau sau minciuna ci de manipulare. Fara manipularea dusa la extrema intentiilor lor ar fi asimilate normalitatii de grup si nu ar fi cu nimic altfel decat ceilalti. Noi oamenii am avut dintotdeauna o fascinatie teribila pentru putere si asta vine din neputinta noastra de a aprofunda viata. Dorinta de putere se trezeste in noi atunci cand cel de langa noi este slab, neputincios si cauta un stapan ca un caine vagabond. Exista o slabiciune generala ca a facut si aceasta organizatie, pe langa multe altele, sa fie puternica.
Exista si elemente in filosofia lor care sunt interesante si profunde si asta demonstreaza faptul ca masonii pot avea nu doar o viziune materialista a vietii ci si una spirituala ce impune mentalului valori si notiuni abstracte pentru a evolua.

Cat despre Statuia Libertatii uite aici un articol interesant... te poate duce cu gandul la o interesanta coincidenta insa s-ar putea sa nu fie.
http://www.yogaesoteric.org/content.asp ... &item=3836



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Dec 03, 2005 8:38 pm 
User avatar

Joined: Thu Dec 01, 2005 1:24 am
Posts: 111
Location: Nexus Polaris
da......exact cum se vice "manipulate the masses"
orice organizatie de acst gen are viziuni
Quote:
interessante si profunde
,deoarece k sa fii in posesia acelei puteri de a face........si aici vine o list lunga de impuerniciri......, si sa reusesti sa ai atatia adepti pe plan international,trebuie sa ai o anume baza ideologica bine elaborata!
ps: pakt k nu-mi merge linku......... :(



_________________
Image
"Never argue with an idiot. They will only bring you down to their level and beat you with experience...Kick the sh** out of him instead!!!"
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Dec 03, 2005 8:50 pm 

Joined: Mon Jul 25, 2005 3:37 pm
Posts: 47
Location: Bucuresti
Masoneria din cate stiu eu a atras minti stralucite ale omenirii si imi este greu sa cred ca masoneria doar cauta sa manipuleze, iar manipularea nu vine decat atunci cand nu ai suficienta putere de a te impotrivi, de ati apara propriile opinii. Unora le este mai usor sa fie condusi de o minte luminata...poate veni din comoditate, poate veni din dorinta de a trai usor...Imi e greu sa spun ca masoneria e buna sau rea si pana una alta nu cred ca e cineva aici care sa poate o astfel de afirmatie pentru ca nu detinem suficiente informatii ...Recunosc ca si pe mine m-a intrigat extrem de mult masoneria mai ales ca acum cativa ani , mai ales ca cineva mi-a atras atentia ca ceva extrem de important pentru tara noastra o sa se imtample si asta cu o luna inainte de ultima mineriada si mai ales ca persoana respectiva avea o opinie foarte bine conturat in privinta masoneriei...si nu am sa spun daca era buna sau rea,,,,insa de atunci, de cand o persoana mi-a atras atentia asupra evenimentelor ce aveau sa se intample si care au starnit atata valva in tara la nivel politic si social nu am putut sa nu ma intreb , masoneria si faptul ca a mentionat aceasta grupare oare ce este cu ea...?Este adevarat ceea ce spune si pana la urma cat de multe stia omul acela, ce e dincolo si de ce eu a trebuit sa stiu de acele evenimente mai ales ca eram foarte tanara nu aveam decat 19 ani...


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Dec 03, 2005 9:35 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Frumos exemplul tau ... este chiar emotionant... cu atat mai mult ca el seamana cu ale altora. De ce trebuie noi sa traim asa ceva?
Raspunsuri se pot gasi... chiar usor, dar certitudini nu vom avea, tocmai pentru ca nu avem informatii, cum spuneai si tu Camelia.
Da, sunt multi oameni destepti in masonerie care nu conduc sau daca apuca vreodatat sa conduca atunci sigur nu o fac cu desteptaciunea ce i-a facut celebri. Cu siguranta noi suntem prea mici pentru a analiza contextul general, global si tendinta generala de orientare. Si revolutia pasoptista a fost facuta de masoni si a fost ceva bun pentru Romania, poate ca si acum se intampla la fel si nu putem noi sa vedem padurea din cauza copacilor.
Nu pot fi insa de acord cu mineriada (ca tot ai dat exemplu) asa cum nu pot fi de acord nici cu una din cele mai teribile farse puse la cale tot de niste organizatii oculte (D-zeu stie cine or fi alea) - evenimentul de la 11 septembrie si caderea turnurilor gemene... desi eram mai tanar pe vremea aceia m-a dezgustat teribil tot circul care s-a facut in jurul acestui eveniment care a transformat kitsch-ul de natiuni adunate acolo in victime, in timp ce la cateva luni de la sangeroasa revolutie din decembrie 89 Romania era prezentata in celebra SUA, si numai, ca o tara de handicapati pentru ca nu i-a atins deloc sacrificiul celor care au dorit sa distruga comunismul sustinut de ei ... in situatia in care implementarea comunismului in Romania ca si in alte tari de altfel a fost sustinut de organizatii care se ascund in spatele marilor conspiratii .... Ceausescu si-a putut permite sa fie, la un moment dat, impotiva rusilor tocmai pentru ca facea parte din loja masonica "Propaganda Due" din Italia...
Viata este extravaganta uneori si poate nu ar trebuie sa fim atat de porniti impotriva acestor situatiii pentru ca suntem mici... dar, mea culpa, ma intriga toate aceste fapte pe care inca nu le putem pune in spatele cuiva pentru ca nu stim tot.
La o alta sectiune a acestui forum se discuta si de Brown si la fel se punea sub semnul intrebarii veridicitatea observatiilor sale...
Orice s-ar spune manipularea a aparut si s-a dezvoltata tocmai pentru ca au existat oameni slabi care au dorit sa fie condusi de altii, nu neaparat mai buni, ci mai indrazneti... si in continuare va exista.
Nu as vrea sa sune rau, dar imi iubesc prea tare tara in care m-am nascut si in care voi trai si vad cum pe zi ce trece ii dispare zambetul de pe fata si i se deseneaza altul fals, dar impus de forurile internationale, vad ca ni se ususca inima de roman pe care inca o mai avem pentru ca suntem doar o vrabiuta pe o sarma in fata unor tintasi priceputi si nu o veriga in proces evolutiv al vietii. Acest lucru doare, cu atat mai mult cu cat nu globalizarea in sine este de vina, ci ceea ce ni se impune o data cu ea. Imi suna ca si cum ni se da mamaliga si noi trebuie sa credem ca e cozonac. Doare lucrul acesta cu atat mai mult cu cat aceasta tristete nu va avea solutie.

Va recomand "Organizatiile secrete si puterea lor in secolul XX" scrisa de Jan van Helsing... n-o fi tot adevarat ce scrie, ca prea le zice direct, dar va garantez ca va ridica suficiente semne de intrebare incat sa mai cautati si altceva... sau macar sa acordati acestui subiect mai multa atentie decat ati facut-o pana acum.
Image



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Dec 03, 2005 9:52 pm 

Joined: Mon Jul 25, 2005 3:37 pm
Posts: 47
Location: Bucuresti
Da, Romania, romanii, conspiratii, manipulare...
Nu stiu daca masonii au avut vreo implicare in ultima mineriada, dar cred insa in proportie de 90% ca a fost o actiune organizata cu mult timp inainte si scanteia nu a venit de la mineri.Evenimentele ulterioare mi-ai demonstrat acest lucru...
Nu stiu sau nu am reusit sa inteleg cum vine sa iti iubesti tara. Ascultam acum cateva zile la televizor cum cineva spunea ca a-ti iubi tara nu inseamna patriotismul acela debordant ci iubirea de tara inseamna mai ales a-ti iubi familia, prietenii si pe cei apropiati tie. Asta e cel putin ce am retinut eu. Ma gandesc ca omul simplu, cel care a luptat in razboaie pentru tara lui s-a gandit in primul rand la familia si copiii lui atunci cand s-a dus sa lupe, sa ii apere pe ei. Ma gandesc , marturisesc cu ceva cinism si poate si rautate oare oamenilor daca le-ai da un trai bun, de 5 ori mai bun deat cel pe care il duc acum, i-ai lasa sa vorbeasca limba sa isi duca traiul normal cu care e invatat cu obiciurile lor de zi cu zi, cu sarbatorile cu care e invatat dar in schimb in loc sa ii spuna ROMANIA i*ar spun SUA sau FRANTA sau MAREA BRITANIE si am fi sa zicem o colonie a unei tari i-ar deranja cu ceva? Repet toate lucrurile cu care e invatat s-ar pastra, doar conducerea ar fi alta oare i-ar deranja? Sa ne gandim putin la perioada interbelica in care aveam un rege de o alta nationalitate si o duceam mult mai bine. E doar un pas infim in incercarea mea de a crea o situatie...Sper sa ma fi facut inteleasa...


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Dec 03, 2005 10:32 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Este adevarat nu stim daca sunt sau nu de vina masonii, iar eu ma gandeam la organizatii oculte in general...
cat despre stare de a fi roman este greu de descris... nu stiu cum sa ti-l descriu, dar traisc o bucurie teribil atunci cand simt acel tezaur nemaipomenit care este traditia, obiceiurile, identitatea nationala adica acea fratie care te face sa uiti ca nu-ti ajunge ceea ce ai, oricat de mult ai avea, si sa-l inviti la masa cu tine pe semenul tau...
In Zorleni, la liceul unde lucrez eu, a fost mosie regala chiar liceul este construit in curtea conacului. Regele si regina vedeau des si faceau Craciunul aici, vorbeau cu oamenii se duceau la ei in casa si toti aveau fata de ei o veneratie cu totul speciala. A fost un rege strain, dar a lasat romanul sa traiasca romaneste de aceia a fost bine... ei au iubit Romania ... Probabil si aceasta tactica (aducerea unui principe strain) a fost pusa la cale din timp...
Identitate nationala si romanismul nu se pastreaza decat cu cultivarea dragostei de tara, iar dragostea de tara se spijina pe simboluri dragi noua, transmise din stramosi. Cand ai o tara, o limba si o traditie ai pentru ce porni la razboi, cand iti iubesti doar familia nu te duci sa lupti cu turcii, dar daca iubesti toate familiile din jurul tau te duci sa lupti si pentru libertatea lor.
Sunt de acord cu globalizarea, consider ca era necesara, dar ea este facut intr-un mod meschin si extrem de calculat... este ceva artificial in ceea ce ni se impune si, pentru ca noi cei de la oras am intrat deja in sistem, nu mai percepem, insa la tara mai exista inca aerul acela vechi ... mai exista inca traditii care ne amintesc de faptul ca am putut crea valori comune pentru ca am vorbit aceiasi limba si am simtiti la fel.



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Dec 04, 2005 10:24 am 
User avatar

Joined: Thu Dec 01, 2005 1:24 am
Posts: 111
Location: Nexus Polaris
tin sa rectific ceva:mai mult inaine,in Evul Mediu, erau "minti sclipitoare"....nu neg k si acum mai sunt,dar kre e problema......isi folosesc ideologiile nu in folosul umanitatii!!!!!!!!! :evil: :evil: de exemplu,anumite masonerii ale diverselor etnii,au cautat sa distruga adevaratul nationalism si anumite mentalitati,asa cum am zis.........acea parte "urata" a masoneriei a fost intotdeauna pro-colectivizarii(vezi si azi noua urss=ue),gandirii socialiste specifice anumitor grupari sociale;a zdrobit alte ideologii politice in sec XX ,vazand k pierde batalia pe un front(lumea sovietica),s-a concentrat numai si numai pentru promovarea in continuu a partii fasle a democratiei,.......eliminarea nationalismului si tot ce tine de o anumita tara in mod specific,cautand sa aduk toate elementele distincte la un numitor comun de tip socialist...... :evil:
desigur,cealalta parte( ma refer la masonii dintr-o tara kre actioneaza in folosul tarii respective),care a devenit din ce in ce mai rara,a contribuit si ea la revolutii benefice pt poporul roman.......dar de cand s-a nascut ciuma asta sovietica,multi si-au schimbat gandurile.........credeti k numioa masoneriile sufera de sindromul acesta??????nu,.........e valabil pt toti si toate organizatiile......
a fost nevoie de o singura subgrupare a masoneriilor ca sa le influenteze pe celelalte,respectiv aproape(THANK GOD THERE ARE STILL EXCEPTIONS!!!! :!: )tot globul.......si nu intru mai mult in detalii,k va asigur k sunt o maaaaaaare adepta e extremii drepte in acest domeniu.....si....... :twisted: :mrgreen:



_________________
Image
"Never argue with an idiot. They will only bring you down to their level and beat you with experience...Kick the sh** out of him instead!!!"
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Dec 29, 2005 6:03 pm 

Joined: Mon Jul 25, 2005 3:37 pm
Posts: 47
Location: Bucuresti
Poti te rog sa dezvolti ca poate nu am inteles eu. Te referi ca UE e un fel de URSS pentru tine care promoveaza falsa democratia, elimina nationalismul si ceea ce tine de specificitatea unei tari? :?:


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 05, 2006 5:41 pm 
User avatar

Joined: Thu Dec 01, 2005 1:24 am
Posts: 111
Location: Nexus Polaris
ma refeream la PAC.
apropo,a fost aku 2 luni un concurs in kre noi astia de liceu puteam sa trimitem eseuri cu tematica "Si eu sunt cetatean european".....;premiul cel mare=primii 10 se duceau intr-o tabara scolara intre 22-27 decembrie......dezamagire profunda.....da oricum knd eu trimit chestii de genu asta,trimit k sa-mi exprim opiniile,si iti spun k nu ratez nici o ocazie,cum si-asa la scoala nu te asculta nimeni in seama si nu prea ai cu cine sa vorbesti......in fine,....si am avut prilejul sa-mi aud numele pe 6 .XII la Radio Romania Cultural(Radiodifuziunea Romana era sponsor impreuna cu nu stiu mai cine.....),printre cei 23 de finalisti (din kre se alesera 10 pt tabere.....);aici premiul nu a contat deloc,da macar speram si eu la o pozitie mai sus sau dak eram pe loc. I ma invita peste o saptamana de la data aceea la radio "live on air" :shock: :lol: si din cauza k eu am si atacat politik UE ,ei au strambat din nas..... :wink: la asta am vrut sa ajung...i'm used to it,no problem... ;oricum am fost singura din judet...
offtopic:maine aflu rezultatu la alt concurs.premiu' e o excursie la... :shock: srtasbourg.asa mai zic si eu !!!



_________________
Image
"Never argue with an idiot. They will only bring you down to their level and beat you with experience...Kick the sh** out of him instead!!!"
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 05, 2006 6:10 pm 

Joined: Mon Jul 25, 2005 3:37 pm
Posts: 47
Location: Bucuresti
Te-ai gandit ca poate nu ai luat un loc mai bun din alte motive decat acela ca ai contestat UE? Poate din contra ai ocupat acest loc bun pentru ca ai avut curajul de a-ti exprima opiniile deschis si sincer, poate intr-un mod in care altii nu au facut-o si poate ca nu ai ocupat un loc mai bun asa cum ti-ai dorit tu pentru ca ideile nu au fost destul de bine structurate si logic aranjate si doar o aglomerare de idei puse unele dupa altele la intamplare sau poate ca ideile tale nu au fost suficient de bine argumentate. Nu spun ca ai facut asa ci doar sunt cateva semne de intrebare. Felicitari pentru curajul tau de a participa la astfel de concursuri si de accepta noi provocari si pentru locul ocupat.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 05, 2006 6:25 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Felicitari si din partea mea ... e adevarat, nu e putin lucru ce ai obtinut...



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 06, 2006 11:44 pm 

Joined: Fri Jan 06, 2006 10:29 pm
Posts: 30
Speram sa gasesc un forum de discutie masonica insa vad ca am dat peste unul incastrat in teoria conspiratiei.

Fiat Lux


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jan 07, 2006 12:08 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Toate lucrurile le simplifici la modul acesta?

Aici sunt doar cateva pasaje care scot in evidenta asta
....da` ce ai tu impotriva teoriei conspiratiei?



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jan 07, 2006 1:49 am 
User avatar

Joined: Thu Dec 01, 2005 1:24 am
Posts: 111
Location: Nexus Polaris
:D MULTUMESC!!!!
Quote:
Te-ai gandit ca poate nu ai luat un loc mai bun din alte motive decat acela ca ai contestat UE? Poate din contra ai ocupat acest loc bun pentru ca ai avut curajul de a-ti exprima opiniile deschis si sincer, poate intr-un mod in care altii nu au facut-o si poate ca nu ai ocupat un loc mai bun asa cum ti-ai dorit tu pentru ca ideile nu au fost destul de bine structurate si logic aranjate si doar o aglomerare de idei puse unele dupa altele la intamplare sau poate ca ideile tale nu au fost suficient de bine argumentate. Nu spun ca ai facut asa ci doar sunt cateva semne de intrebare. Felicitari pentru curajul tau de a participa la astfel de concursuri si de accepta noi provocari si pentru locul ocupat.

nu ai de unde sa stii deoarece nu mi-ai citit eseul.....faza e k ei au pus accent mai mult pe partea subiectiva,tind sa zic deseori siropoasa;deh......am auzit in direct emisiunea si stiu eu ce spun...... 8) in fine,au fost si altii obiectivi k mine dar se vedea de la o posta spre ce au fost ei tentati sa acorde o atentie mai mare.... :roll: ;adevarul e ca,let's face it .....e ca si cum ai "ridica in slavi" dusmanul..... :lol: :roll: ;e ceva paradoxal(si asta ar trebui sa ne puna semne de intrebare:ca in final am reusit sa acceptam si pareri contra(dpdv al romanilor) sau problema paradoxului(dpdv general)......tin minte k facusem eu harta de la data aceea si era jupiter in cs a XIIa..... :lol: ;dar ceea ce sincer ma supara e ca la restul aia nu au fost in stare sa ne dea o amarata de diploma de participare;si chestiile astea conteaza fffmult la un cv.....si in afara de
Quote:
Doamna Liliana Preoteasa, Director General, DGIP şi domnul Eugen Stoica, inspector general, DGIP, din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, au apreciat concursul drept o reuşită şi au transmis mulţumiri tuturor organizatorilor, în special inspectoratelor şcolare, pentru sprijinirea acestei iniţiative şi transmiterea informaţiilor despre concurs în licee şi şcoli de arte şi meserii. De asemenea, au adresat "felicitări tuturor elevilor participanţi şi în special celor premiaţi".
vream si eu,na,o diploma ca dovada a aprecierii,pt sufletul meu acum,......ca de vorbaraie m-am saturat
Quote:
Speram sa gasesc un forum de discutie masonica insa vad ca am dat peste unul incastrat in teoria conspiratiei.


ai dreptate,ai dat peste unul in care vorbim de antropologie....... :lol:
acuma pe bune:fa un efort si uita-te mai sus ,k s-au postat destule mesaj.....si akum chit ca nu accepti sau nu masoneriile implica conspiratii :wink:



_________________
Image
"Never argue with an idiot. They will only bring you down to their level and beat you with experience...Kick the sh** out of him instead!!!"
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jan 07, 2006 4:21 pm 

Joined: Mon Jul 25, 2005 3:37 pm
Posts: 47
Location: Bucuresti
Poate reusessti sa citesti pana la capat ce am scris acolo. Am precizat "Nu spun ca ai facut asa ci doar sunt cateva semne de intrebare." Tocmai pentru ca nu am fost acolo am si precizat acest lucru, dar merita sa te autoevaluezi dupa o astfel de participare pentru a vedea ce ai facut bine si ce nu. Iar acum sa fim sinceri, ca tot vorbeai de subiectivitate. Cine oare a fost subiectiv in aceasta situatie. Cei care nu au participat si care doar privesc detasat evenimentul sau tu care ai luat parte la aceasta competitie si ti-ai fi dorit o pozitie mai buna si nu a fost asa (desi cred ca este o pozitie foarte buna si ar fi excelent ca sa continui pe acest drum). Nu toata lumea are ceva impotriva ideilor tale si le privesc sa zicem ca find extravagante desi nu cred ca acesta e termenul potrivit, iar ideile tale nu sunt luate in considerare asa cum ti-ai dori tu.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jan 07, 2006 11:27 pm 
User avatar

Joined: Thu Dec 01, 2005 1:24 am
Posts: 111
Location: Nexus Polaris
Quote:
Iar acum sa fim sinceri, ca tot vorbeai de subiectivitate. Cine oare a fost subiectiv in aceasta situatie. Cei care nu au participat si care doar privesc detasat evenimentul sau tu care ai luat parte la aceasta competitie si ti-ai fi dorit o pozitie mai buna si nu a fost asa (desi cred ca este o pozitie foarte buna si ar fi excelent ca sa continui pe acest drum)

subiectivitate,ahem, :roll: ;......ma refeream la modul de a scrie subiectiv si obiectiv :lol: :wink: :D :D
Quote:
Nu toata lumea are ceva impotriva ideilor tale si le privesc sa zicem ca find extravagante desi nu cred ca acesta e termenul potrivit, iar ideile tale nu sunt luate in considerare asa cum ti-ai dori tu.

Quote:
Poate reusessti sa citesti pana la capat ce am scris acolo.
:
1.
Quote:
nu ai de unde sa stii deoarece nu mi-ai citit eseul.....faza e k ei au pus accent mai mult pe partea subiectiva,tind sa zic deseori siropoasa;deh......am auzit in direct emisiunea si stiu eu ce spun...... in fine,au fost si altii obiectivi k mine dar se vedea de la o posta spre ce au fost ei tentati sa acorde o atentie mai mare.... ;adevarul e ca,let's face it .....e ca si cum ai "ridica in slavi" dusmanul..... ;e ceva paradoxal(si asta ar trebui sa ne puna semne de intrebare:ca in final am reusit sa acceptam si pareri contra(dpdv al romanilor) sau problema paradoxului(dpdv general)......tin minte k facusem eu harta de la data aceea si era jupiter in cs a XIIa..... ;dar ceea ce sincer ma supara e ca la restul aia nu au fost in stare sa ne dea o amarata de diploma de participare;si chestiile astea conteaza fffmult la un cv.....si in afara de

2.
Quote:
vream si eu,na,o diploma ca dovada a aprecierii,pt sufletul meu acum,......ca de vorbaraie m-am saturat

si cu asta basta !!!!!!! :lol: :lol: :D k prea mult offtopic,....sa ne intoarcem la oile noastre......ps:va propun sa faceti testul acesta pt amuzament......e funny rau de tot :D :lol: :

You are an Illuminati member, or a wannabe. Though you probably already knew that and took this test for security purposes
http://quizilla.com/users/vtslttbo/quiz ... member%3F/
sau acesta :D : :lol: :lol: :lol:
Image

de la http://quizilla.com/users/Becket/quizze ... %20you%3F/
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/Psy ... ashist.htm e fff interesant!!!!! :wink:[/img]



_________________
Image
"Never argue with an idiot. They will only bring you down to their level and beat you with experience...Kick the sh** out of him instead!!!"
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 08, 2006 12:28 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Bravo Thorra, am dorit sa vin eu cu ceva dovezi, dar cartile mele, de cand cu mutatul, sunt inca in cutii...
O dovada mai buna decat ce ai oferit tu cu cele cateva link-uri ar fi o carte... sau poate mai multe...

Ce trebuie sa se inteleaga de aici?... ca misterul masoneriei este un fel de praf in ochi si ca multe lucruri se fac la vedere... si care sunt la fel de incitante pentru opinia publica si, poate, la fel de greu de inteles si acceptat ...
Adevaratii lideri ai acestor curente sunt insa ascunsi si daca apar in scena cu siguranta se va intampla mult mai tarziu... Asta ca in filmele de suspans... apropo mi-a fost recomandat un film si eu la randul meu vi-l recomanda - Saw... luati un extraveral inainte si merita sa vedeti ambele parti... Un fiilm complex, subtil care sugereaza mult mai mult decat a facut-o unul similar pana acum... si supriza este ca saw II, desi este o continuare, este la fel de reusit, ceea ce se intampla foarte rar. Ar fi un posibil raspuns la intrebarea: ce este personal si ce nu in tragi-comedia vietii noastre?



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 08, 2006 12:56 am 

Joined: Fri Jan 06, 2006 10:29 pm
Posts: 30
Inafara de ultimul link postat de Thorra, nu vad alta discutie decat speculatii nefondate.
De ce spun nefondate Iluminatii Bavarezi nu sunt unul si acelasi lucu cu Francmasoneria.
Asa numitele Mistere ale Francmasoneriei deja se invata in scoala .
Cel mai mare mister care il mai are Francmasoneria in acest moment sunt parolele si semnele de recunoastere, unele din ele deja publicate deja.
Daca doriti sa discutam despre Francmasonerie va stau la dispozitie .

32 Dgr Capitain of The Guards Ancient and Accepted Scotish Rite Northen Jurisdiction USA


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 08, 2006 11:59 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Nu ai raspuns la intrebare...

coser wrote:
ce ai tu impotriva teoriei conspiratiei



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 08, 2006 4:03 pm 

Joined: Fri Jan 06, 2006 10:29 pm
Posts: 30
coser wrote:
Nu ai raspuns la intrebare...

coser wrote:
ce ai tu impotriva teoriei conspiratiei


O consider desueta si buna numai pentru oameni cu un nivel scazut de intelect, care prefera sa transfere vina pt esecurile personale in loc sa-si asume vina si sa incerce sa indrepte ceeace au gresit.
So mote it be.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 08, 2006 9:14 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Nici eu nu sunt de acord pe alocuri cu teoreia conspiratiei pentru ca, sustinuta sau nu de argumente, creaza panica fara sa indica un potential adversar, dar meritul ei este acela de a crea o directie, de a arata cu degetul undeva, intr-un loc ascuns de unde vineca trage cu pusca.

M-ai facut sa rad... sincer, cred ca esti pasionat de masonerie si ca stii foarte multe, dar argumentul tau m-a facut sa rad... fara suparare!

francmason32 wrote:
care prefera sa transfere vina pt esecurile personale in loc sa-si asume vina si sa incerce sa indrepte ceeace au gresit.


ce legatura are asta cu teoria conspiratiei?... atunci cand se arunca vina pe un sistem pe baza unui esec personal, argumentul sau nu poate deveni o teorie... si mai ales nu poate deveni o teoriei a conspiratiei cu un ecou atat de larg in lumea intreaga... poate fi un caz izolat la contextul in care a avut loc esecul fara o generalizare credibila...

mie astea nu mi se par deloc coincidente...
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=80086

Tu ce parere ai?



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 08, 2006 11:17 pm 

Joined: Fri Jan 06, 2006 10:29 pm
Posts: 30
Atunci citeste si postarea lui Rackoczy post 908.

http://forum.softpedia.com/index.php?s= ... 086&st=900


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 08, 2006 11:41 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Da,
nici ei nu stiu precis despre ce este vorba... Toate acestea fac parte dintr-un mecanism mai complex care este de asemenea sub munti si care nu a vazut picior de om inca...
Valentina Garlea, celebra clarvazatore, a vorbit de cateva ori despre ce vede ea acolo... baieii sunt pe aproape, dar nu-si inchipuie ca realitatea, chiar si de data asta, intrece imaginatia.



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jan 09, 2006 2:23 am 

Joined: Fri Jan 06, 2006 10:29 pm
Posts: 30
Iarta-mi reticenta insa povestile, MISA-nite, ma lasa profund rece.
Numeste-ma sceptic dar daca originea informatiei nu-mi este veridica nici informatia nu-mi este veridica.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jan 09, 2006 8:31 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Corect... aici vreau sa te felicit...
Da, eu vorbesc despre cum era Valentina Garlea inainte de a deveni celebra.... si cate puteai sa afli de la ea despre tine si despre alte lucruri... era un fel de oracol care ii domina cu o mare simplitate seceptisicmul celor din jur, pt ca nu ai cum sa nu fii...
Poveste asta a tinut pana in 1994 cand a simtit pe pielea ei ce inseamna sa ai bani... acum cocheteaza cu MISA. Eu cred in ce spunea Valentina, dar acum sunt, ca tine, sceptic.
Ii amintesc ca in iarna 1998-1999 am sunat-o sa-l primeasca pe un coleg la cabinet ... m-a agasat cu o amabilitate iesita din comun si cu declaratiii pe care nu le-a putut dovedi apoi si am intrabat-o despre Gregorian Bivolaru. Fara camere de luat vederi si mii de oameni care sa o vada un fel de profet, Valentina mi l-a descris in termeni mai putin buni, asa cum il stiam de altfel. Pe atunci nu-l cunoscuse... dar lucrurile s-au schimbat.
In fine, nu vreau sa deviez... Schimbarea de atitudine a Valentinei Garlea vine dupa o vizita suspecta la Pentagon, acum cativa ani, despre care nu prea a povestit, in situatia in care ea spune cam tot...
Valentina are o putere de patrundere cum rar mi-a fost dat sa aud... multe exemple as putea sa-ti dau insa cel mai infricosator (daca se poate spune asa) am fazut-o cum a discutata cu o rusoaica fara translator... rusoaica se gandea la intrebare si ea ii raspundea si, rusoaica avea pe unul care ii traducea ce spunea Valentina si lucruri concrete nu filosofiii. Sa intuiesti ce simte un om dupa stimulii din jurul lui este ceva ce se poate obtine prin lucru cu sine, dar sa citesti gandurile cu aceasta precizie, sa poti avea o viziune atat de clara a gandului arata o putere de patrundere impresionanta. Poate tie ti se par lipsite de importanta, insa mie mi se pare atipic faptul ca nu a fost tinuta acolo... ori, judecand dupa fapte, schimbarea ei de atitudinea fata de Bivolaru (din cate putem vedea acum) mi se pare cel putin suspecta... si cand spun asta ma gandesc la faptul ca ea era veriga lispa intr-un mecanism bine gandit, nu doar de un om ... existau indoieli pe care Valentina acum le spulbera intr-o clipa.
.. si cand spun asta crede-ma ca stiu ce spun... am trait printre ei si stiu cum gandesc si, culmea, o cunosc bine si pe Valentina!



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jan 09, 2006 4:54 pm 

Joined: Fri Jan 06, 2006 10:29 pm
Posts: 30
Nu neg anumite abilitati pe care le are psihicul uman. Abilitati ce exista in stare latenta, care prin exercitiu / nativ pe putem activa.
Insa de aici si pana la a fundamenta teorii bazate pe anumite "viziuni" si ale da caracter de adevar absolut fara o baza reala este un drum lung.
Pe de alta parte, asa numitele "deductii logice", care pornesc de la o baza reala dar continua pe un fagas fantasmagoric le consider, de asemenea, ireale.
De la "A" la "B" sunt o multime de scenarii, unele veridice altele mai putin veridice, => daca "A" si "B" sunt reale nu inseamna implicit ca si demonstratia logica este reala.
Daca am fi trait intr-o lume iluzorie realul ar fi fost fantastic insa taim intr-o lume reala => argumentele reale primeaza.
Conducerea fiecarui stat de pe planeta se foloseste de controlul maselor, marketingul este o procedura de manipulare a consumatorului, religia si doctrinele religioase sint manipulatoare de constiinte, in concluzie tot ce ne inconjoara este manipulare si conspiratie.
Ramane la latitudinea individului sa faca alegerea intre ceeace ii este benefic si ce nu.
In ceeace ma priveste cele mai distructive sunt manipularile de ordin spiritual in care se "inventeza", bazat pe elemente mai mult sau mai putin veridice, "dusmani nevazuti", "elemente malefice" ce pandesc din umbra.
Nici unul din liderii spirituali sau sociali nu puncteaza efectiv "inamicul", lasa discipolul sau subordonatul int-o ceata totala in care "EL", liderul, pozeaza intr-o aura de salvator si de singur detinator de adevar.
Consider ca aceasta manifestare este cu mult mai distructiva decat insasi apartenenta efectiva la un cult malefic.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jan 09, 2006 5:25 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
francmason32 wrote:
Nici unul din liderii spirituali sau sociali nu puncteaza efectiv "inamicul", lasa discipolul sau subordonatul int-o ceata totala in care "EL", liderul, pozeaza intr-o aura de salvator si de singur detinator de adevar.
Consider ca aceasta manifestare este cu mult mai distructiva decat insasi apartenenta efectiva la un cult malefic.


Corect, sunt de acord cu tine, chiar daca se pare ca ai un mare talent de a fi concis si de a evita, in acelasi timp, raspunsul direct...
Sunt de acord cu tine mai putin pasajul de mai sus... probabil ca nu l-ai citit pe Castaneda, daca dispui de timp si, mai ales, de dispozitie, ti-l recomand.... sistemul spiritul pe care il prezinta doboara niste bariere si sfideaza multe teorii... am indragit relatarile sale, sistemul in sine pe care il prezinta deoarece e practic, e dezvoltat prin descoperiri personale ce a devenit o traditie prin efort comulat, nu prin reproducere, pentru ca nu ofera mintii privilegiul de a reproduce o anume finalitate...



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jan 09, 2006 5:52 pm 

Joined: Fri Jan 06, 2006 10:29 pm
Posts: 30
Poti da mai multe detalii despte Castaneda?
Dar acest topic se refera in special la francmasonerie si noi am divagat deja.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 10, 2006 1:39 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Carlos Castaneda, antropolog american, este cel care a facut cunoscut in lumea intreaga nagualismul, o ramura spirituala misterioasa din America centrala a carei roigine se pierde in negura istoriei. Membrii nagualismului sunt vrajitori ce pornesc pe acest drum prin cunoastere personala indrumati de un profesor, un om detasat de conditionarile acestei lumi care ii ajuta nu doar sa obtina informatii prin experimentare directa, cat ii ajuta sa se scoata dintr-un stereotip rigid. A scris mai multe carti in care nu face altceva decat sa prezinte intamplari din viata sa.... cum a ajuns sa inteleaga sau sa experimenteze. Are un mod special de a vorbi despre libertate si un simt al situatiei ce nu poate fi normal. In plus conceptele prezentate de el si atribuite nagualismului sunt atat de sintetice incat a reusit sa doboare in mintea mea cele mai solide teorii pe care mi le insusisem cu o fascinatie teribila si m-a determinat sa-mi reformulezi parerile despre lume si viata.
Chiar daca sunt deschis dialogului si informatiei eu sunt un tip critic de felul meu si greu ma poate multumi ceva. Cu sinceritate iti spun ca nu am intalnit pana acum un autor care sa-mi deschida atat de bine intelegerea...asta pentru ca sunt satul de teorii care mai de care mai pompoasa. M-a atras modestia cu care nu se prezinta pe el intr-o lumina favorabila, ci situatia, contextul, mesajul.
Sunt multe de spus despre Castaneda si rolul sau in cultivarea unui alt mod de gandire decat ne-a invatat crestinismul tulbur cultivat la noi sau orientalismul diluat de mintile occidentalilor.
Calea nagualilor pare cea mai periculoasa, iti trebuie curaj nu gluma sa poti face asta ... dar pare singura reala, pentru ca nimic nu e usor in lumea asta... te chinui sa obtii un lucru minor, dar o deschidere spirituala... personal nu mai am de mult incredere in ce este usor si delicat, pt ca si rezultatul este la fel de usor si voalat
Daca nu ai citit nimic din ce scrie el citeste "Calatorie la Xtlan" sau "Povestiri despre putere" sau "Arta visatului" ...

Nu cred ca te-am convins sa iti rezervi din timpul tau pentru asta, dar daca vreodata iti cade in mana o astfel de carte acorda-i putina atantie, poate gaseste in tine un ecou...



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 10, 2006 9:37 pm 
Chiar in aceasta perioada il citesc si eu pe Carlos Castaneda. E fascinant.

Quote:
personal nu mai am de mult incredere in ce este usor si delicat, pt ca si rezultatul este la fel de usor si voalat

    Punct ochit, punct lovit :). Perfect de acord.

    mihaela.


  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 13, 2006 4:57 am 

Joined: Fri Jan 06, 2006 10:29 pm
Posts: 30
S-a epuizat subiectul?
Toata lumea stie "totul" despre Francmasonerie?:)


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 13, 2006 8:08 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
francmason32 wrote:
S-a epuizat subiectul?
Toata lumea stie "totul" despre Francmasonerie?:)


:D Ce-ar fi sa spui si tu ceva despre francmasonerie!



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 13, 2006 2:17 pm 

Joined: Fri Jan 06, 2006 10:29 pm
Posts: 30
Intreaba si ti se va raspunde.
Bate si ti se va deschide.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 13, 2006 4:42 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
francmason32 wrote:
Intreaba si ti se va raspunde.
Bate si ti se va deschide.

Pe mine nu ma intereseaza despre francmasonerie mai multe decat stiu... o fi mult sau putin nici asta nu ma intereseaza, important este ca mie imi este suficient atat cat stiu. Tu insa ai formulat in asa fel incat ai vrea sa afli cat de multe lucruri de acest gen cunosc cei de aici si, mi se pare corect, ca aceata corelatie, pe care o indici in quote-ul de mai sus, sa se aplica si in cazul tau. De altfel intrebarea din penuntimul tau post suna chiar ironic si nu cred ca este cazul sa fii ironic pt ca pur si simplu nu e cazul... nu as vrea sa-ti spun niste motive pt ca s-ar degenera discutia.



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 13, 2006 4:52 pm 

Joined: Fri Jan 06, 2006 10:29 pm
Posts: 30
Eu detin gradul de Print al Secretului Regal in Ritul Scotian Antic si Acceptat.
Nu cred ca mai am prea multe intrebari de pus la acest nivel. La intrebarile mele nu pot raspunde decat, cel mult, cei de grad 33 si nu cred ca este cazul sa gasesc vreunul pe acest forum.
Pe de alta parte am vazut ca sunt destul de multe semne de intrebare pe acest forum si , in masura posibilitatilor, as dorii sa incerc a clarifica unele dintre ele.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 13, 2006 5:50 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Felicitari! Ai obtinut ceea ce putini de pe acest forum ar dori... eu sigur nu!
Ne-am bucura daca ne-ai impartasi ceea ce consideri ca ne-ar fi util sau poti spune...
Insa ne-ar deranja daca ne-ai privi de sus pentru ca pentru noi gradele tale nu sunt atat de importante cat sunt pentru tine...oricum esti demn de admiratie, stiu cat este de greu sa ajungi acolo si tocmai de aceia nu este putin lucru.
Totusi de ce Ritul Scoatian Antic si nu alta ramura a masoneriei? Cat de mari sunt diferentele de ai putut alege?



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 13, 2006 8:55 pm 
User avatar

Joined: Tue Oct 18, 2005 3:57 pm
Posts: 36
Location: Timisoara
francmasoneria este un subiect incitant ...toti am dori sa aflam mai mult din ceea ce e interzis ! Asa e omul ! E atras de ceea ce nu cunoaste si ii incita imaginatia ! Misterul, vechimea, puterea le-am asociat intotdeauna cu aceasta societate ( bineinteles, in limitele care imi sunt permise !)
Totusi, am o nelamurire (majora, comparativ cu alte multe nelamuriri !): de ce va ascundeti ? De ce luminarea oamenilor nu este un obiectiv important ? De ce se tes atatea intrigi si uneltiri in jurul acestei societati? Dezinformarea e mai importanta ca informarea?


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jan 14, 2006 2:53 am 

Joined: Fri Jan 06, 2006 10:29 pm
Posts: 30
coser wrote:
Felicitari! Ai obtinut ceea ce putini de pe acest forum ar dori... eu sigur nu!
Ne-am bucura daca ne-ai impartasi ceea ce consideri ca ne-ar fi util sau poti spune...
Insa ne-ar deranja daca ne-ai privi de sus pentru ca pentru noi gradele tale nu sunt atat de importante cat sunt pentru tine...oricum esti demn de admiratie, stiu cat este de greu sa ajungi acolo si tocmai de aceia nu este putin lucru.
Totusi de ce Ritul Scoatian Antic si nu alta ramura a masoneriei? Cat de mari sunt diferentele de ai putut alege?


Eu nu stiu ce v-ar putea fi util, mai degraba spus nu ma erijez in a cunoaste nevoile oamenilor, sunt aici sa raspund unor neclaritati, daca exista, sau sa aduc contraargumente in cazul onor pareri gresite.
Nu am pretentia detinerii Adevarului Absolut si nici nu-mi place sa dau lectii.
Omul cat taieste INVATA din experiente personale sau din ale celorlalti.
Am ales Ritul Scotian pt ca o serie de prieteni erau deja in acest rit si mi-a fost mai usor, avand persoane cunoscute cu cae sa pot discuta anumite aspecte.
Ulterior am intrat inRitul Shrine, un rit mai putin mediatizat, puteti afla mai multe despre el aici: http://www.shrinershq.org/
Diferentele sunt minore din pct de vedere ideatic, insa sunt majore din punct de vedere ritual si grade de initiere. Cateva detalii puteti gasi aici: http://www.bradford.ac.uk/webofhiram/?
Sper ca am fost in spiritul cerintei tale. Daca nu i-mi cer scuze si voi reveni si cu alte detalii.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jan 14, 2006 3:01 am 

Joined: Fri Jan 06, 2006 10:29 pm
Posts: 30
codru wrote:
Totusi, am o nelamurire (majora, comparativ cu alte multe nelamuriri !): de ce va ascundeti ? De ce luminarea oamenilor nu este un obiectiv important ? De ce se tes atatea intrigi si uneltiri in jurul acestei societati? Dezinformarea e mai importanta ca informarea?


Francmasoneria nu se ascunde mai mult decat o face Opus Dei, Compania lui Iisus, Fratiile Otodoxe, Knights of Columbus sau orice alta fratie ce tine de o religie.
Diferenta, poate, consta in faptul ca noi nu ne denomizam unei religii in parte sau aparte si acceptam in randurile noastre persoane de diverse religii.
Pe undeva aceasta deranjaza pt ca nu putem fi controlati din punct de vedere religios, dogmatic sau social. In genere omului ii este frica de ceeace nu cunoste si de obicei inventeaza, din pacate, povesti care sa-i justifice teama.
Multe , chiar foarte multe , din Misterele Francmasoneriei se invata deja in scoala, incepand cu cea primara, singurul Secret care a mai ramas este doar modul de recunoastere intre frati. Pare greu de crezut insa nu de multe ori adevarul pur si simplu a constituit un element geu credibil. Poate ca sta in natura umana sa-si complice viata.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jan 14, 2006 12:45 pm 
User avatar

Joined: Tue Oct 18, 2005 3:57 pm
Posts: 36
Location: Timisoara
in scoala pe care am facut-o, nu-mi amintesc sa fi invatat ceva despre misterele masoneriei ! Sau, probabil, ne-au fost inoculate unele date in subconstient, fara ca noi sa ne dam seama ? Atunci, acest procedeu, nu e un mod de manipulare?


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jan 14, 2006 2:59 pm 

Joined: Fri Jan 06, 2006 10:29 pm
Posts: 30
codru wrote:
in scoala pe care am facut-o, nu-mi amintesc sa fi invatat ceva despre misterele masoneriei ! Sau, probabil, ne-au fost inoculate unele date in subconstient, fara ca noi sa ne dam seama ? Atunci, acest procedeu, nu e un mod de manipulare?

Nu .
Este matematica un mijloc de manipulare, fizica, chimia, geometria si logica sunt ele elemente de manipulare?
In antichitate , cat si in evul mediu si chiar pana prin secolul 19 acestea erau elemente de mister.
Nu oricine avea acces la ele si nu oricine era capabil sa lucreze cu ele sau sa le inteleaga.
Problema intervine atunci cand aceste discipline sunt predate fara conotatia ezoterica si nu exista concordanta intre aplicarea lor practica si invataturile spirituale.
Cheia exista si se foloseste, insa disociat. Pe de oparte esti invatat in scoala toate aceste elemente stiintifice , iar pe de alta parte, in sanul religiei esti invatat despre spiritualitate. Nu suntem invatati, insa, sa le punem la lucru impreuna.
Puterea individului vine din acesta uniune si aceasta deranjeaza.
Cel ce nu mai este inchistat in doctrine si idei preconcepute , cel ce este cu adevar liber, nu este comod si nici manevrabil.
Spre deosebire de orice religie Francmasoneria pune la dispozitia individului uneltele si metoda de lucru asupra sinelui da nu fixeaza o anume cale.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jan 14, 2006 10:21 pm 
Quote:
Francmasoneria nu se ascunde mai mult decat o face Opus Dei, Compania lui Iisus, Fratiile Otodoxe, Knights of Columbus sau orice alta fratie ce tine de o religie.


De fapt intrebarea era DE CE va ascundeti si nu impreuna cu cine sau mai putin decat...

Quote:
Diferenta, poate, consta in faptul ca noi nu ne denomizam unei religii in parte sau aparte si acceptam in randurile noastre persoane de diverse religii.
Pe undeva aceasta deranjaza pt ca nu putem fi controlati din punct de vedere religios, dogmatic sau social.


Pe cine anume deranjeaza acest lucru? Cine e deranjat de faptul ca nu puteti fi controlati?

Quote:
singurul Secret care a mai ramas este doar modul de recunoastere intre frati.


Si ne poti dezvalui acest "Secret"?

Quote:
Pare greu de crezut insa nu de multe ori adevarul pur si simplu a constituit un element geu credibil.


Aici ai dreptate, spre cunoasterea de sine exista o infinitate de cai. O fi francmasoneria doar o cale spre cunoasterea de sine asa cum spui sau e mai mult decat atat?

Quote:
Pe de oparte esti invatat in scoala toate aceste elemente stiintifice , iar pe de alta parte, in sanul religiei esti invatat despre spiritualitate. Nu suntem invatati, insa, sa le punem la lucru impreuna.
Puterea individului vine din acesta uniune si aceasta deranjeaza.
Cel ce nu mai este inchistat in doctrine si idei preconcepute , cel ce este cu adevar liber, nu este comod si nici manevrabil.


Iarasi spui ca "deranjeaza". Pe cine deranjeaza puterea individului si cine anume vrea sa manevreze?

Draga francmason 32, daca vei vrea sa raspunzi iti multumesc.
mihaela.


  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jan 14, 2006 10:38 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
francmason32 wrote:
Diferenta, poate, consta in faptul ca noi nu ne denomizam unei religii in parte sau aparte si acceptam in randurile noastre persoane de diverse religii.


Acesta este un slogan! Iarta-ma ca ti-o spun atat de direct. Da, acesta de la primul cuvant si pana la ultimul este un slogan pe care l-am auzit inserat, cu aceiasi maiestri in conversatii, de multi masoni ce am avut placerea sa-i urmaresc in ultimii 10 ani. No, nu este nimic rau asta doar arata ca ai meritat obtinerea gradelor. Despre masonerie NU se invata in scoala, ci ceea ce se invata in scoala se vrea a face parte din masonerie. E o diferenta de nuanta in care cred. Este posibil ca aceasta covingere a ta sa fie adevarata si noi chiar sa fi invata despre masonerie, dar sa nu stim si totul in jurul nostru sa fie altceva decat credem. Totusi nu intri in masonerie doar ca sa intaresti convingerea ca masoneria accepta diversitatea, iar tu cu siguranta nu te astepti ca vreunul de aici sa creada asta. Eu cred ca altele sunt criteriile de apreciere si nu astea de mai sus.
Daca ar fi sa ne referim la manipulare, care a existat dintotdeauna, scoala face parte din Marea Manipulare, in care se creaza deprinderi prin care se socializeaza, deprinderi care consturuiec perceptii asupra vietii. Invatand doar fizica, biologie sau chimie, perceptia asupra vietii poate fi eronata si, la fel, cautand doar ezotericul in orice din jurul tau este eronat. Adevarul este undeva la mijloc, iar libertatea care o poate primi un membru al unei grupari masonice este o iluzie. In primul rand exista un limbaj specific grupurile inchise, ca sa nu le zic secte. Eu am trait cativa ani buni intr-o astfel de grupare si am simtiti pe pielea si mintea mea cum este si acum recunosc oriund as intalni limbajul de lemn. In al doilea rand libertatea de care spuneai eu o consider iluzorie pentru ca tu nu te poti impotrivi curentului. Poate vrei pur si simpli sa uiti de masonerie 3 luni, asa dintr-odata... sa te arunci in viata si sa traiesti liber. Nu poti! .. si crede-ma stiu ce spun!
Un alt aspect care sincer mi se pare la fel de grav este lipsa originalitatii. Ce poti face tu singur? Ce poti face tu singur fara calea ta?
Nu trebuie sa-mi raspunzi! Raspunde-ti tie... daca te rupi 10 minute de tot ce stii si ar fi sa o iei de la capat, ce ai putea sa faci? Si daca din ceea ce poti face exista ceva ce ti-ai dezvoltata prin cultivarea conceptelor masonice atunci ceea ce faci tu este bine si te ajuta, daca nu inseamna ca este impotriva spiritului tau, ca multe alte secte de altfel.
Multe din simbolurile masonice sunt preluate din kabala si meritul este laudabil pentru ca daca se cunosc foarte multe despre arborele sepfirotic sau Tora in general atunci masoneria are un mare merit in asta. Nu pun in discutie scopul, nu este cazul...
Masoneria incercand sa-si atribuie mai multe decat trebuie sau (corecteaza-ma daca greseasc) denuntand, abia acum, o alta realitate a istoriei nu face decat sa spuna cata putere a avut in trecut prin membrii sai. Ori puterea nu o obtii ca un cadou de botez, ci doar daca ti-o doresti foarte tare. Asadar o conexiunea simpla ne indica faptul ca masoneria aduna face parte din lupta pentru putere.
As vrea sa stiu lucruri bune facut de masonerie... spun asta fara intentia de a fi ironic, ciar as vrea sa tiu pentru ca exista cu singuranta si ceva bun...

Citindu-ti mesajele am sesizat unele inadvertente... este o observatie strict subiectiva de aceia imi permit sa te intreb ce studii ai?



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 15, 2006 4:30 am 

Joined: Fri Jan 06, 2006 10:29 pm
Posts: 30
[quote="mihaela01
De fapt intrebarea era DE CE va ascundeti si nu impreuna cu cine sau mai putin decat.

Pentru simplul motiv ca asa consideram necesar. Nu este oportun sa-mi bata la usa orice neavenit si sa-si aroge depturi ce nu le are.


Pe cine anume deranjeaza acest lucru? Cine e deranjat de faptul ca nu puteti fi controlati?

Pe cei ce controleaza social si spiritual societatile umane. Exemplu? Fancmasoneria nu a deranjat niciodata un stat de drept insa intotdeauna a deranjat un stat cu ideologie totalitara, indiferent ca acest totalitarism era laic sau clerical.

Si ne poti dezvalui acest "Secret"?

Cu parere de rau nu. Insa cauta mai adanc si ai sa gasesti. eu am gasit link uri unde sunt date si paole si semne de recunoastere (exclus cele publicate de yoga ezoteric care sunt baliverne). Chiar in cartea misterele templului masonic este data o parola de recunoastere.:)



Aici ai dreptate, spre cunoasterea de sine exista o infinitate de cai. O fi francmasoneria doar o cale spre cunoasterea de sine asa cum spui sau e mai mult decat atat?

Francmasoneria nu da calea. iti da niste instrumente si modul lor de lucru. Calea iti apatine.



Iarasi spui ca "deranjeaza". Pe cine deranjeaza puterea individului si cine anume vrea sa manevreze?


Am raspuns mai sus.
Completare, tehnologic suntem foarte avansti ca societate insa moral nu suntem mai breji decat evreii la fuga din egipt.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 15, 2006 4:45 am 

Joined: Fri Jan 06, 2006 10:29 pm
Posts: 30
Despre masonerie NU se invata in scoala, ci ceea ce se invata in scoala se vrea a face parte din masonerie.

Nu am afirmat ca se invata ceva DESPRE masonerie in scoala. Reciteste postarea.


Totusi nu intri in masonerie doar ca sa intaresti convingerea ca masoneria accepta diversitatea, iar tu cu siguranta nu te astepti ca vreunul de aici sa creada asta.


Eu nu astept nimic de la nimeni. Ceeace crezi este numai problema ta. Eu nu sunt aici sa te invat sau sa-ti dau lectii, sunt aici sa expun punctul meu de vedere ca persoana din interior.


Daca ar fi sa ne referim la manipulare, care a existat dintotdeauna, scoala face parte din Marea Manipulare, in care se creaza deprinderi prin care se socializeaza, deprinderi care consturuiec perceptii asupra vietii. Invatand doar fizica, biologie sau chimie, perceptia asupra vietii poate fi eronata si, la fel, cautand doar ezotericul in orice din jurul tau este eronat. Adevarul este undeva la mijloc, iar libertatea care o poate primi un membru al unei grupari masonice este o iluzie.


Vad ca suntem de acord asupra unui punct macar. Instructia fara implicare ezoterica nu are valoare. Reciproca fiind de asemenea valabila.


In primul rand exista un limbaj specific grupurile inchise, ca sa nu le zic secte. Eu am trait cativa ani buni intr-o astfel de grupare si am simtiti pe pielea si mintea mea cum este si acum recunosc oriund as intalni limbajul de lemn. In al doilea rand libertatea de care spuneai eu o consider iluzorie pentru ca tu nu te poti impotrivi curentului. Poate vrei pur si simpli sa uiti de masonerie 3 luni, asa dintr-odata... sa te arunci in viata si sa traiesti liber.


Nu confunda Francmasoneria cu sectele religioase. Nu au nimic comun.



Nu trebuie sa-mi raspunzi! Raspunde-ti tie... daca te rupi 10 minute de tot ce stii si ar fi sa o iei de la capat, ce ai putea sa faci?


Ceeace am facut si pana a deveni mason. Nu m-am nascut mason.



Multe din simbolurile masonice sunt preluate din kabala si meritul este laudabil pentru ca daca se cunosc foarte multe despre arborele sepfirotic sau Tora in general atunci masoneria are un mare merit in asta. Nu pun in discutie scopul, nu este cazul...
Masoneria incercand sa-si atribuie mai multe decat trebuie sau (corecteaza-ma daca greseasc) denuntand, abia acum, o alta realitate a istoriei nu face decat sa spuna cata putere a avut in trecut prin membrii sai. Ori puterea nu o obtii ca un cadou de botez, ci doar daca ti-o doresti foarte tare. Asadar o conexiunea simpla ne indica faptul ca masoneria aduna face parte din lupta pentru putere.
As vrea sa stiu lucruri bune facut de masonerie... spun asta fara intentia de a fi ironic, ciar as vrea sa tiu pentru ca exista cu singuranta si ceva bun...

In esenta exista multe elemente benefice:
-revolutia franceza, care , facand abstractie de atrocitatile comise, a reprezentat primul pas catre monarhiile constitutionale
-revolutia americana
-revolutia psoptista romana
-rascoala lui Horea
-unirea principatelor
-independenta de stat a romaniei
-marea unire
- crucea rosie
-sistemul asigurarilor de viata si de accident
si lista este f lunga


Citindu-ti mesajele am sesizat unele inadvertente... este o observatie strict subiectiva de aceia imi permit sa te intreb ce studii ai?[/quote]


Inadvertente? daca exista as aprecia f mult daca mi-ai atrage atentia.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 15, 2006 10:59 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Diferentele intre masonerie si secretele religioase sunt de substrat, nu de intentie. Ele folosesc ale metode, masoneria altele, intentia este aceiasi: au nevoie de adepti cat mai muti pentru a avea putere. Acesta nu mai este un secret avand in vedere ca masoneria tinde sa reproduca destinul crestinismului. La ora actuala crestinismul ca religie, pot spune, ca nu mai exista. El s-a impartit in seci si sute de secte, care mai de care mai ciudate. Deja nu mai este important ca esti crestin, ci ce fel de crestin esti: adventism, catolic, ortodox etc etc. La fel se intampla si cu masoneria. Si pentru ca aici sunt implicati oameni si comportamentul lor este mai mult decat evident ca aceasta orientare, generata de o anumita psihologie de viata ce i-a determinat, in timp, sa procedeze intr-un anumit fel, indica o anume competiei intre masonerie si crestinism. Partea interesanta este ca biserica in sine, privita ca institutie, nu mai este o problema, multi preoti sunt masoni (chiar mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Daniel, care va ajunge Patriarh, pt ca numai de pe scaunul Modovei se ajunge Patriarh, este mason), ci imamicul lor este insasi esentia crestinatatii - Iisus. M-am bucurat foarte mult cand Thorra a postat un link pe aceasta tema pentru ca la asta se rezuma disputa masoneriei cu crestinantate. In momentul in care Iisus va deveni un simbol, pe langa altele si nu va mai fi o entitate la care se poate aeva acces direct cum este acum, crestinismul va deveni un cult banal, utopic si izolat. S-a ajung pana la a-l considera pe Iisus mason si am vazut chiar o reprezentare in care Iisus realizeaza cu o mana gestul binecuvantarii (ca in multe din reprezentarile crestine) iar in cealalta tine un compas... simbol al preciziei, al regulilor, al proportiiilor, al ctitorului de destine si valori, al celui care repatizeaza fiecarui masura pe care o merita.
Eu sunt o persona deschisa la minte, dar aceasta reprezentare mi se pare fortata. Mi-ar face mare placere daca ai putea sa o explici putin... sau macar sa ne spui punctul tau de vedere, ca persoana din interior.
Celelate simboluri nu mi-au creata atat de multe contraditii ca acesta... chiar reprezentarea unor entitati cu coarne alaturate unor simboluri geometrice speciale am inteles-o si nu sunt unice... sunt multe religii in care laturi de bine, frumos, dreptate si adevar gasim reprezentari ale maleficului si ale implicatiilor lui in simbolurile cu care mentalul lucreaza zi de zi. Tine de altura intunecata a vietii si este de inteles... cel cu Iisus insa nu prea este de inteles.
N-o fi masoneria ca o secta, dar cei din interior se poarta ca si cum fac parte dintr-o secta. Ori "Pomul se judeca dupa roade si omul dupa fapte" spune proverbul. Iti recomand "Tehnici de manipulare" a lui Bogdan Ficeac, o carte atat de bine scrisa si atat de succint consturita incat chiar te face sa intelegi mai mult, nu doar iti da impresia, ca alte lucrari pe aceatsa tema.
Deschiderea masonilor se limiteaza, insa, doar la masonerie si la ceea ce este legat direct de ea... si asta pentru ca masoneria este la fel ca si celelalte o secta care functioneaza pe baza interdictiilor. Culmea unul dintre lucrurile cu care masoneii se mandresc cel mai tare este celebrul mit al cautarii Graalului care este, dupa parerea mea, o fabulatie medievala pentru a da o motivatiei speciala cavalerilor. E greu de crezut ca fara o astfel de motivatie devotamentul lor ar fi fost acelasi in situatia in care Evul Mediu este plin de intrigi, crime si tradari si cadrul psihologic general nu era unui tocmai bun devotamentului si altruismului nemotivat. Mitul Graalului a devenit in timp unul fascinant si nu este diferit de cel al lui Arthur, Merlin sau Camelot, care, nu avem cum sa nu recunoastem, incanta.
Acesta este un aspect ce tine de latura ezoterica si, sigur, exemple ar putea fi multe.
Pornind de la acest devotament al masonilor fata de cultul crestin, in situatia in care ei abordau mai mult sau mai putin in secret alte cai spirituale, mergand uneori pana la proxism (John Aubery, William Stukeley si alti contemportani de-ai lor, care au reinvitat druidismul britanic, la intalnirile lor vorbeau numai in latina si se imbracau in costumatii romane, abordand, in acelasi timp, un cult egiptean ciudat), si pana in zilele noastre, cand punem in balanta insistenta cu care masonii se declara liberi de orice religie si, mai ales, in tarile dezvoltate (unde gruparile masonice au mari puteri) exista chiar un curent puternic antireligios, unul agresiv si antisocial care vrea sa indice nu atat dorinta de schimbare, ci lipsa evolutie societatii umane pt ca, paradoxal, insasi crestinismul a facut la fel cu sute de ani in urma. Eu consider ca aceste doua elemente nu sunt coincidente si ca acest joc al speculatiilor sunt de-a dreptul machiavelice. Nu sunt de vina masonii care ingroasa randul acestei grupari, ci altii, poate cei are hotarasc chiar dreptul la existenta celorlalte grupari masonice. Dispretul fata crestinatate, fata de perceptele ei este o atitudinea pur evreiasca, ca de altfel si promovarea cu atat mandrie a valorilor incontestabile esoterice ale acestei culturi.
Nu vreau sa intru in prea multe detalii ca nu as vrea sa discut cu tine in contradictoriu, nu este cazul pentru ca noi doi nu suntem reprezentati pentru a sustine cauza cuiva, ne spunem doar parerile si atat. Cert este ca ori de cate ori vine vorba depsre masonerie nu pot sa nu pun in balanta aceasta duplicitate mascata. Pe de alt parte orgoliul multora dintre ei ii face sa nu traiasca in secret total si sa divulge atat cat sa se vorbeasca despre asta, ca oamenii sa creada ca observatiile lor sunt corecte. In realitate probabil ca si aceste observatii sunt dirijate, iar descoperirile pe care le face un om care citeste si face conexiuni, tocmai pt ca par dirijate, ele tin de latura obscura a masoneriei care lasa oricui un gusta amar.
Personal consider ca este bine sa-ti insusesti un cult, sa-l abordezi cu toate fiinta ta, sa crezi chiar orbeste in el pentru a descoperi tto ce se poate descoperi in el si apoi sa iti asculti sufletul tau, lumina ta sa vezi daca ceea ce facie ste bine pentru evolutia ta sau. Omanie care sa iti recoanda ce e bine pentru tine se gasesc peste tot si unii chiar sunt convingatori, dar nimani mai bine decat tine nu iti poate spune daca studiul, cautarea si roentarea ta este curenta sau nu. penrtu asta iti trebuie argumente, metode si mai ales libertate.
O cale spirituala daca nu-ti ofera libertate este o cale falsa. Cale spirituale ale erei vrsatorului spre care ne indrptam se vor axa pe asta. Omul are nevoie in primul rand de libertatea de a gandi si alege, nu doar de libertatea de exprimare... Pentru ca daca ii dai voie sa-si exprime nemultumirea si doar atat, nu va obtine mare lucru.

francamason32 wrote:
Nu m-am nascut mason.


Corect, statutul il obtinem ... dar ma tem ca tu te referi la preschimabrile personale pe care le obtine masonul trecand de la un grad de initiere la altul... Eu sigur la asta m-am referit cand ti-am recomandat sa faci abstractie cateva minute de tot ce stii sa vezi, doar tu, ceea ce este crestere personala si ceea ce este doar o speculatie a mintii.
Nu stiu daca te va atrage sau nu acest experiment, dar metita sa incerci macar de curiozitate. Daca nu vei gasi dincolo de constructiile mentale, pe care ti le-ai insusit cu aceasta noua ideologie, mai multa vointa, mai multa intelegere, mai multa intuitie, mai mult curaj si toate acestea sunt dependente de ceea ce ai invat acolo inseamna ca a fi mason nu ti-a adus o crestere personala, ci doar o preocupare, una complexa ce-i drept, dar o simpla preocupare sau cel mult un statul social ce este atribuit doar corpului si nu spritului.
Nu vreau sa crezi ca te acuza cineva. Aici nu te acuza nimeni si poate nici masoneria nu este acuzata, ci doar sunt judecatat niste fapte si se fac niste aprecieri pe margine unor observatii mai mult sau mai putin personale.

francmason32 wrote:
sunt aici sa raspund unor neclaritati, daca exista, sau sa aduc contraargumente in cazul onor pareri gresite


... as vrea sa cred ca ai facut asta dintr-o vointa personala, pentru ca in cazul acesta ar fi intradevar un gest nobil si meriti felicitat.



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 15, 2006 12:54 pm 
User avatar

Joined: Tue Oct 18, 2005 3:57 pm
Posts: 36
Location: Timisoara
revolutia de la Timisoara are legatura cu masonii?


Offline
 Profile Send private message  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 2 [ 97 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group