It is currently Thu Mar 28, 2024 1:41 pm

All times are UTC + 2 hours [ DST ]




 Page 1 of 1 [ 30 posts ] 
Author Message
 Post subject: clubul mamicilor astroloage
PostPosted: Thu Jan 26, 2006 10:00 pm 

Joined: Tue Jan 24, 2006 9:43 pm
Posts: 143
dragi mamici astroloage,
am deschis acest topic intr-o sectiune generala, ca sa nu limitez discuţiile la o abordare strict astrologica.
as vrea sa va ginditi la coltisorul acesta de site ca la un lucru frumos din viata noastra, o gradina linistita si primitoare, plina de fluturi, greieri si stele, undeva intre cer si pamint, cu oceanul dupa colt, prima la dreapta! :lol:
l-am deschis cu gindul la cele care sunt mame (ca mine), la cele ce vor fi mame, la cele ce nu vor sa fie mame si la toti ceilalti - copiii unor mame. toti impreuna, nu noi si restul lumii.
va invit aici sa vorbim, sa ne sfatuim, sa ne plingem de mila si sa facem haz de necazurile noastre, sa speram si sa visam impreuna. sa ne ajutam sufletele sa evolueze si sa invatam sa pastram si sa inmultim iubirea din inimile noastre. si sa o daruim celorlalti, bucurindu-ne ca suntem in stare sa-i facem fericitit. caci fericirea lor este fericirea noastra.
sau sa tacem impreuna, pt ca nu intotdeauna avem ceva important de spus. sau pt ca uneori tacerea spune mai mult decit vorbele.
gheorghita, iti multumesc pentru "sfaturile" tale astrologice (le-am pus intre ghilimele pt ca stiu ca n-ai intentionat sa fie sfaturi :) ) si pentru ca mi-ai oferit, fara sa stii, citeva lucruri foarte pretioase pentru mine: incredere (in mine, in fiul meu, in ceilalti, in soarta), speranta si prieteni, adica IUBIRE.
astept vesti de la voi. s-auzim de bine si sa fie-ntr-un ceas bun topicul asta! :)


Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 27, 2006 2:30 am 

Joined: Sun Jul 31, 2005 1:01 pm
Posts: 193
Location: München
Hallo Daniela,

imi pare nespus de bine ca ne-am gesit un loc aici :D

As-i vreasa deschid o tema : Relatia speciala intre mama si fiu...

Metamorfoza lor in timpul pubertatii si libertatea ce necesita de a se putea desprinde de noi.

Mie imi cade mai greu sa ma exprim caci incerc sa traduc in limba romana..(.imi lipsesc expresiile adecvate).

Ma bucur de fiecare discutie si parere ...

Lumina si pace in suflet

Laura


Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 27, 2006 9:09 pm 

Joined: Tue Jan 24, 2006 9:43 pm
Posts: 143
gheorghita, tin sa-ti multumesc ca ai daruit clubului o sectiune din forumul tau. in felul asta "bate la ochi" si sunt sanse sa stirneasca interesul si poate, sa fie nu doar o insiruire de monologuri sau dialoguri seci gen intrebare-raspuns ci o "chestie" interactiva, cum ar trebui sa fie un club (si un forum!). dar... mai e mult pina departe! :) si sper sa ne vizitezi cat mai des! :wink:


Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 27, 2006 10:28 pm 

Joined: Tue Jan 24, 2006 9:43 pm
Posts: 143
draga laura,
imi cer scuze ca nu am avut timp sa-ti raspund pina acum, si-mi cer scuze anticipat pentru ca se va mai intampla si alta data. accesul meu la internet e limitat pe moment. sa speram ca vor veni vremuri mai bune, pt ca e posibil sa fie si mai rau! :wink:
cred ca vom avea o problema cu limba romana, pt ca nu stiu in ce masura vei intelege niste "artificii" lingvistice si jocurile de cuvinte. dar daca nu le-as folosi n-as fi eu! :)
de exemplu: "mame care compatimesc cu mine" nu e corecta gramatical, am folosit-o pt amuzament. doar in caragiale mai gasasesti verbul a compatimi folosit asa...
uf, aveam nevoie de o introducere ca sa evit sa recunosc din prima ca nu stiu cum sa abordez subiectul tau pt ca ma simt mai mult copil decit parinte... :oops: si pentru ca nu putem generaliza situatiile noastre de viata. la mine, de exemplu, se imbina doua "prototipuri" des intilnite in societatea romaneasca actuala: parinte unic, pe de o parte, si copil care a ramas sa locuiasca cu parintii, pe de alta parte.
eu ma simt prinsa intre scylla si caribda: copilul mamei mele (stiam ca am o karma cu ea dinainte sa descopar astrologia), pe tata nu-l punem la socoteala acum, si mama copilului meu (a carui tema astrala vorbeste, printre altele, de o karma cu mama sa, subsemnata).
fiul si mama mea: amindoi posesivi, amindoi orgoliosi si incapatinati, amindoi complexati in fel si chip si insetati de afectiune, dar nestiind sa dea si sa primeasca, amindoi cu probleme de comunicare. si eu la mijloc... :cry:
sau poate eu nu pricep nimic si sunt de vina pentru tot... :wink:
alta experienta "dificila" pt mine (dar care ar trebui sa fie folositoare, asa cum spune astrologia ca aspectele cele mai tensionate intre planetele - opozitiile si cuadraturile - aduc si cel mai mare potential de schimbare si evolutie, daca este inteleasa si acceptata lectia lor) este faptul ca fiul meu este un suflet mai evoluat decat mine (si asta o simtisem inainte sa invat astrologie! :wink: ).
G. mi-a dat, inca de mic, cu sau fara voie, multe lectii de viata.
in clipa asta mi-ar fi mai usor sa ilustrez situatia prin prisma astrologiei, dar nu cred ca ar fi potrivit...
oricum, G. este mai matur sufleteste, mai pragmatic, isi canalizeaza mai bine energia, stie ce vrea, e sigur pe el, poate reprezenta cu brio incarnarea "principiului masculin" primordial. chiar cu misoginismul si vocatia de mascul alfa de rigoare.
se spune ca cu cit detesti mai mult comportamentul unei persoane (mai ales cind e vorba de un parinte) cu atit ajungi sa-i semeni...
n-am vrut sa-i seman mamei, dar cred ca in unele privinte dumnezeu ne-a zamislit la fel si va trebui sa fac eforturi mari sa ma schimb.
pe de alta parte, nu cred ca exista un prototip ideal de parinte. important e sa fii compatibil cu copilul tau si sa nu intri in contradictie cu tine insuti. G. spune ca sunt cel mai bun parinte pe care-l putea avea, dar si singura lui slabiciune... parintii mei m-au avut la 40 de ani si, avind frati de 14 si 16 ani, am fost ca un copil unic cu 2 randuri de parinti, dar avind parte mai mult de dezavantajele situatiei, decit de beneficii. adica de multe sfaturi, restrictii si pretentii.
probabil ca instinctiv, ca o compensatie, eu am facut un copil la 19 ani (poate fi si o karma, fratele meu nu are copii, iar sora mea i-a facut pe ai ei pe la 30), am fost mai mult sora pt G. si, pina la o virsta, prietena (sau asa mi se parea mie).
m-a contrariat acum 3-4 ani (acum are 18 ) cind am descoperit ca i se parea aiurea ca noi ne intelegem bine, in timp ce restul colegilor aveau probleme cu unul sau ambii parinti. mi s-a parut chiar ca a inceput sa-mi caute nod in papura... de ceva vreme, incet-incet, relatia noastra se metamorfozeaza. ne indepartam unul de altul, ne privim cu oaresce scepticism, ne capatam oaresce independenta sufleteasca si mentala. dar tot ne mai ghicim unul altuia gindurile, din cind in cind (e vorba de telepatie, nu de biza! :lol: )
in general nu i-am cerut nimic, nu l-am verificat (detest acest lucru!), am considerat relatia noastra un pact pe viata. singura problema pe care o am e sa inteleg si accept deosebirile dintre noi. pentru ca sunt multe diferente caracteriale care nu provin neaparat din diferentele psihologice dintre sexe.
nu apartin acelei categorii foarte largi de parinti care au vrut sa le dea copiilor tot ce n-au avut ei, facind salturi mortale din punct de vedere financiar. poate pt ca pt G. lucrurile sunt lucruri si nu o chestie de viata si de moarte.
am incercat insa sa-l cunosc si sa-l inteleg ca sa pot sa-l ajut sa-si urmeze calea. am incercat sa-i asigur un soi de "confort" si siguranta mentala si emotionala, pt ca de asta are nevoie orice copil, indiferent de zodie si tipologie psihologica.

si sper ca nu l-am dezamagit prea mult...


Last edited by daniela on Sun Jul 02, 2006 7:37 pm, edited 1 time in total.

Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 29, 2006 1:10 am 

Joined: Sun Jul 31, 2005 1:01 pm
Posts: 193
Location: München
Buna seara..,

Hallo Daniela,

te inteleg foarte bine si imi place foarte mult umorul tau :lol:

Stiu ca nu exista prototipuri de parinti si nici de copii. Toti sintem individuali si avem fiecare istoria noastra.
Dar exista probleme generale cu care se confrunta aproape fiecare parinte.

Si eu cred ca copii "nu sint ai nostri"adica nu-i posedam ci ne sint incredintati (ca o misiune) .
Si noi invatam prin ei.

Dar eu nu ma vad ca prietenul copilului meu. Prieteni are destui...El are nevoie de parinti. Care il indruma..il invata ca exista reguli... dar binenteles trebuie sa facem asta cu respect.
Prietenul lui pot fi, cind este matur si si-a luat viata singur in mina.

Eu cred ca este necesar sa cerem de la un copil autoraspundere. Bineineteles dupa virsta si posibilitatile lui.

Nici eu nu am facut salturi mortale din punct de finaciar pentru copii mei. Le-am dat timp si dragoste. De multe ori cu sacrifiul sa trebuiasca sa lucrez noaptea.

Averea cea mai mare ce o putem da copiilori nostri este siguranta si stabilitatea emotionala.

Nici eu nu am gasit reteta ideala si ma confrunt cu probleme. De aceia sint aici..sa invat de la altii :D

Lucrez cu multi tineri intre 18 si 25 de ani .Pot sa spun cu succes...Dar sint zile, in care pustii mei ma pun in genunchi :lol:


Cu prietenie

Laura



[/quote]


Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject: acu'-i acu'
PostPosted: Sun Jan 29, 2006 7:02 pm 
User avatar

Joined: Thu Nov 17, 2005 12:59 pm
Posts: 357
Location: bucuresti
Fetelor, buna ideea asta cu' clubu'.. Intru cam.. spashita.. mi-e greu stiind ca, intrand aici, constientizez ca-s mama lu copilu' si tre' sa pun problema ca atare. Daniela, numai din cateva posturi ale tale am invatzat muuulte lucruri.. esti mult mai responsabila si cred ca a venit vremea sa fac si eu in directzia asta. Si eu am aproximativ aceeasi formula de vietzuire cu a ta.. sunt copil unic care a ramas sa locuiasca cu parintzii dar si parinte unic de copil unic (sic!) facut la 21 de ani. Si eu sunt legata prin cordon ombilical de mama, ca si fii-miu dealtfel.. Sunt tare mamoasa si am instinctele materne bine puse la punct dar, de cand l-a luat mama sub aripa, m-am relaxat. Si am ramas relaxata pana acum.. cand se ivesc oareshce iesiri din schema. Din nefericire (ma rog..), pe langa aceasta formula, am fost blagoslovita si cu un mare ajutor extern, un prieten care-mi bombardeaza copilu' de la 5 ani (acum are 12) cu ultimele racnete de scule, gadgeturi, gablontzuri, tzoale superlux (acele salturi mortale cum bine le numesti tu).. Ei bine.. simt ca .. nu-i a buna.. N-am inca de ce sa ma plang.. poate un pic de superficialitatea copilului si de faptul ca nu citeste decat cu mari rugamintzi ale mele.. Este istetz da mi-l doresc cu un vocabular mai dezvoltat si cu ceva conexiuni mai bine facute.. Si.. parca nu are instinct de conservare, oameni buni!! Nu simte primejdia.. Adica.. s-a sprijinit in spatele unei mari rotzi de tractor (cu motorul pornit), a ros cablul unui radio in priza... :shock: Buuun... astea-s cateva date.. Acum.. cu ce naiba sa-ncep? unde am de lucrat? Mai pot salva ceva? Adica.. treaba aia cu siguranta mentala si emotionala, Daniela... Tin la ea, stiu ca i-am oferit-o.. dar.. sunt nesigura.. Nu stiu daca am fost coerenta.. sper sa ma dezmeticesc pe parcurs si sa lamurim mai multe.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: acu'-i acu'
PostPosted: Sun Jan 29, 2006 9:37 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Ma bucur nespus de cele ce scrieti... si va felicit ca prezentati nu ingamfarea de a fi mama, cum am vazut de nenumarate ori in alte parti, ci bucuria de a fi mama, chiar si atunci cand asta impica responsabilitate si grija.
La celebrul Tsunami din decembrie 2004 s-au intamplat multe insa un caz m-a tulburat de-al binelea.
O mama cu doi copii, unul mic de tot si altul de cativa ani, tinandu-se de un copac in bataia valului devastator a trebuit in acea secunda fatala sa renunte la unul dintre ei pentru a putea supravietui.... si atunci i-a dat drumul celui mare, iar pe cel mic la strans intre bratele ei protejadu-l. Dupa ce a trecut dezastrul distrusa de ce se intampla si-a regasit copilul care se prinsese de un copac, cu ultimele puteri. Supravietuise!
Cand mi s-a povestit intamplarea am simtit ca-mi ingheata sangele.... Nu m-am gandit decat la faptul ca unor femei merita sa le spui "mama" chiar daca nu le cunosti si nu le-ai vazut niciodata.
Daca tu ai fi mama aceia cum ai fi procedat? Este o intrebare la care va rog a nu raspundeti pentru ca nu cred ca exista mame rationale pe aceasta lume care s-ar gandi macar o secunda ca ar putea renunta la unul dintre copii. Secunda aceia de decizie ma blocheaza efectiv.

Image


Last edited by coser on Sun Jan 29, 2006 10:25 pm, edited 1 time in total.


_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 29, 2006 10:00 pm 
User avatar

Joined: Wed Jul 20, 2005 10:49 pm
Posts: 821
Da, este o intrebare la care nu se poate raspunde . In asemenea momente nu mai poti fi rational.Totul se deruleaza cu voia lui Dumnezeu. Si as mai zice ca este o intrebare la care nici o mama nu si-ar dori sa fie nevoita sa raspunda vreodata!


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: plasa de siguranta
PostPosted: Sun Jan 29, 2006 10:33 pm 

Joined: Tue Jan 24, 2006 9:43 pm
Posts: 143
draga mermeid,
bun venit in clubul din gradina!
ma bucur ca ai deshertat traista pe nerasuflate si-mi oferi prilejul de acrea punti de discutie.
de la ultimul meu post am avut surpriza sa mai fiu abordata pe aceeasi tema de doua mamici, cunostinte vechi din viata mea de zi cu zi.
faptul ca mai multe persoane, diferite intre ele, au aceelasi necaz cu copiii tradeaza o problema la un nivel mai mare, de societate, poate de generatie. pe mine ma bucura ca mamele se deschid, ca vorbesc despre problemele lor fara teama de a fi judecate pentru un eventual esec ca parinte, ca cer ajutor, ca sunt dispuse sa invete din experienta altora.
desi "esantionul" meu de studiu este foarte mic, cred ca am intrezarit niste coordonate comune.
dar inainte sa analizam problemele copilor, as vrea sa le studiem pe ale mamicilor. nu stiu daca sursa problemelor lor suntem noi, dar de noi, sau mai ales de noi depinde rezolvarea lor.
iata cateva trasaturi comune:
1. absenta unui model masculin pt copil (in toate cazurile e vorba de baieti) pt ca parintii sunt divortati sau tatal e mai mult absent (muncind pt intretinerea si bunastarea familiei); refuzul modelului sau autoritatii masculine atunci cand tatal e dictatorial si prea conservator. implicit asta duce la impovararea mamei cu alte responsabilitati si probleme, ea devenind si tata, mediator, judecator de pace, zona tampon etc.
2. atasamentul de modele si capacitati: copilul trebuie sa realizeze macar cat parintii, dar mai bine mai mult decat ei, cat de mult posibil. daca copilu vrea sa se faca sofer de tir, body guard sau sa intre in legiunea satraina e sfarsitul lumii, pedeapsa lui dumnezeu, rusine mare si "sa nu mai spui, ca ne rade lumea!". in loc sa ne intrebam de ce ii plac copilului aceste meserii, cum este el alcatuit interior, ce ii place si ce nu si de ce, incercam sa-i impunem stilul nostru de viata, sistemul nostru de principii si valori, preferintele noastre. incercam sa-l modelam dupa chipul si asemanarea noastra. sau, mai rau, sa traim prin ei, sa traiasca pt noi.
3. fenomenul "closca": mamicile mele se tem toate de ziua cand copilul va creste si va dori sa fie independent. copilu trebuie sa aiba program, sa dea raportul, sa nu plece in alt oras, in alta tara, sa faca facultate, nu se casatoreasca prea tanar, sa-si ia intai serviciu, sa ia o fata buna (pt noi!), sa nu faca copii prea curind, sa-i crestem noi si copii...
4. mamicile mele nu au incredere in copiii lor: "ce-o sa faca acolo?", "cum o sa se descurce fara noi?" etc. maicile mele dau dovada ca nu stiu ce au crescut, ca nu au incredere in copiii lor. ca nu sunt sigure ca au facut ce trebuia sau ca la un moment dat nu au mai fost consecvente, ca au intrat in conflict cu ele insele. uitam ca au dreptul sa-si fac o vita a lor cum, unde si cu cine vor. trebuie sa-i lasam sa "zboare" pt ca asta e cursul normal al vietii. este dreptul lor si asa e bine pt toata lumea. daca ne vor iubi, nu ne vor uita, se vor intoarce mereu cu drag la noi. cum putem sa ne dam seama ce pot face si ce oameni sunt daca nu-i lasam sa ne dovedeasca? amintitita ca fericirea lor este fericirea noastra!

asa am ajuns ca cred ca noi, aceste mamici, avem probleme ca entitati: fiice, femei, prietene, sotii, angajate... ca la un moment dat, pe parcursul vietii noastre, am esuat sau ne-am blocat in dezvoltarea unei laturi a personalitatii noastre si ea a fost abandonata, neglijata, poate s-a atrofiat. dar este o lipsa. trebuie recuperata aceasta "deficienta", analizata, ajutata sa creasca si sa se implineasca. nu este usor, dar nu este nici prea tarziu.

mermeid, tu ai, cel putin fata de mine, doua avantaje: o mama care te ajuta si suplineste, si un prieten care face "salturi mortale" financiare :) :wink: . asta inseamna un mediu cat de cat echilibrat, o figura masculina prezenta si poate fi un exemplu de reusita in viata, o siguranta financiara. nu vad lipsuri mari in decor.
cordonul tau ombilical este benefic si productiv pentru tine.
relatia mea cu parintii este ca o sarcina extrauterina care a refuzat sa devina copil, sa creasca, s-a pietrificat. desi mai am doi frati, eu trebuie sa le port de grija, sa fiu toiag de batrinete, o sa am o viata a mea deabia dupa ce ei nu vor mai fi. ca sa echilibrez balanta defavorabila mie, m-am refugiat in relatia cu copilu. relatie buna (nu zic excelenta), dar la un moment dat am renuntat sa mai lucrez la relatia cu parintii (ei sunt doi, puterea creste! eu tre sa lupt pe prea multe fronturi). pe de alta parte, am inceput sa ma las greu pe copil, care (cu voia lui, e drept!) a devenit sprijinul macar psihic al unei mame cu prea multe responsabilitatzi si prea putin ajutor extern. dar copilul, profitor, ca toti copii, a inceput sa devina tiran, exclusivist etc. eu am inceput treptat sa uit de mine, sa-mi vad viata tot mai limitata la casa si serviciu, sa renunt sa-mi mai intemeiez o familie "intreaga", a mea. barbatii au inceput sa fie priviti prin prisma "cit sunt de responsabili, de familisti, pot accepta copilu? dar copilu il place?", totul a devenit prea complicat si stresant. daca la inceput copilul era mai important, pe urma copilu a devenit "totul" si "absolut". a inceput chiar sa fie absurd. al meu nu vrea un tata (e prea tarziu!), nu vrea frati (sunt prea mare sa am frati puradei!). asa ca intai trebuie sa astept ca parinti sa treaca in lumea dreptilor (nu ma intelegeti gresit, nu sunt cinica, nici lipsita de respect), copilu sa se insoare si sa-si faca o viata a lui, si abia pe urma sa am dreptul la o viata a mea. va place? mie nu. daca ati facut ca mine, haideti sa ne tragem reciproc de urechi si sa profitam de clubul asta pt a face ceva pt noi si a ne recupera vietile. :(

despre problemele copiilor voi "talcui" data viitoare.
vreau insa mermaid sa-ti spun (ca sa nu uit) ca acea siguranta emotionala si mentala nu trebuie sa fie o plasa de siguranta eterna si neconditionata. copilul nu e dumnezeu si nu e nemuritor, are drepturi, dar si indatoriri. trebuie lasat sa cada, sa se arda, sa ia bataie, sa-i fie foame, sa iubeasca, sa piarda, sa ramina corijent etc. altfel nu va invata si nu va vrea sa invete sa-si poarte de grija. nu trebuie sa gandim si sa traim in locul lui.

astept vesti de la voi.
s-auzim de bine


Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jan 30, 2006 1:57 am 

Joined: Sun Jul 31, 2005 1:01 pm
Posts: 193
Location: München
Hallo fetelor.., Gheorgita,

Daniela
Quote:
vreau insa mermaid sa-ti spun (ca sa nu uit) ca acea siguranta emotionala si mentala nu trebuie sa fie o plasa de siguranta eterna si neconditionata. copilul nu e dumnezeu si nu e nemuritor, are drepturi, dar si indatoriri. trebuie lasat sa cada, sa se arda, sa ia bataie, sa-i fie foame, sa iubeasca, sa piarda, sa ramina corijent etc. altfel nu va invata si nu va vrea sa invete sa-si poarte de grija. nu trebuie sa gandim si sa traim in locul lui.


Iti dau dau perfecta dreptate, ocrotirea prea exagerata poate duce tot la asa mari deficite psihice, ca abandonarea.


Quote:
Daniela
eu am inceput treptat sa uit de mine, sa-mi vad viata tot mai limitata la casa si serviciu, sa renunt sa-mi mai intemeiez o familie "intreaga", a mea. barbatii au inceput sa fie priviti prin prisma "cit sunt de responsabili, de familisti, pot accepta copilu? dar copilu il place?", totul a devenit prea complicat si stresant. daca la inceput copilul era mai important, pe urma copilu a devenit "totul" si "absolut". a inceput chiar sa fie absurd. al meu nu vrea un tata (e prea tarziu!), nu vrea frati (sunt prea mare sa am frati puradei!). asa ca intai trebuie sa astept ca parinti sa treaca in lumea dreptilor (nu ma intelegeti gresit, nu sunt cinica, nici lipsita de respect), copilu sa se insoare si sa-si faca o viata a lui, si abia pe urma sa am dreptul la o viata a mea. va place


Prin asta au trecut multe mame..Si eu am trait asa opt ani de zile . Crezind ca asta este singura solutie. Pina ce partenrul meu de viata a cistigat inima mea si cu bravura si a lor :wink:
La inceput a fost dificil caci ma simteam intre doua scaune. Dupa un timp am realizat ca nu au nevoie de ghid.
Acum are citeodata o influenta(pozitiva) mai mare asupra lor ca si mine. Nu cu parlamentari ci ca exemplu bun.

Si un copil trebuie sa invete ca un parinte are drept la viata.

Eu sint ferm convinsa ca esti o mama excelenta si o fica buna...Eu iti doresc din inima sa fi si o femeie fericita :)


Laura


Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jan 30, 2006 7:36 pm 

Joined: Tue Jan 24, 2006 9:43 pm
Posts: 143
draga laura, pozitivismul, optimismul si increderea ta sunt o incurajare si o motivatie pt mine. iti multumesc pentru ele si te rog sa nu fii dezamagita ca eu nu ma simt asa cum spui tu. poate mi-am stabilit niste standarde prea inalte. oricum, acum sunt in plin proces de exorcizare si recuperare de mine insami si poate, intr-o zi, voi reusi sa fiu si fericita. :wink:

gheorghita, stirea cu mama si copii au auzit-o si eu la vremea ei si n-as putea sa spun ce m-a impresionat atunci mai tare: tragismul situatiei ("numai mama sa nu fii...") sau miracolul...
dupa ce tu ne-ai readus-o in atentie, m-am intrebat ce-as fi facut eu. in prima faza am avut o reactie tip "kamikaze" (poate sunt impulsiva si extremista, dar ma mobilizez foarte bine in situatii de forta majora :wink: ): "murim toti sau traim toti"!
apoi am inceput sa analizez posibilitatile... sa traiasca toti era peste puterile mamei. sa moara toti? ce ar fi rezolvat?! cred ca ideea ca cei ce mor impreuna sunt fericiti in ceruri e o ipocrizie.
am incercat apoi sa ma pun in pielea mamei, om simplu si care n-avea timp de filozofii si calcule, si am ajuns la concluzia ca ea, iubindu-si copiii, si-a spus ca trebuia sa salveze macar unul daca nu putea pe amindoi. i-a dat drumul celui mare, gindindu-se poate ca avea o sansa sa se salveze. bebelusul n-avea nici una. iar Dumnezeu a rasplatit-o pt dragostea ei, salvandu-i copilul, salvandu-i pe toti, ca dragostea lor sa dainuiasca.
dar cum am o minte "intortocheata", m-am gindit apoi ce-as fi gandit in locul copilului abandonat apelor... :wink: ei bine, daca as fi trecut prin asa ceva, in zilele mele bune m-as fi gindit ca am fost norocoasa, iar in cele rele mi-as fi spus ca mama nu m-a iubit destul daca m-a abandonat :cry:

ps. gheorghita, iti multumesc pt imaginile pe care le postezi pe forum! si eu sunt fascinata de arta fotografiei si fac poze destul de reusite... insa n-am invatat cum sa postez imagini pe forum. "instructiunile de folosire" fiind in engleza m-au dat gata. a trebuit sa incerc de 3 ori ca sa reusesc sa ma inscriu... deh, grea viata pentru romanishti, dar merita si ei sa fie "salvati"! (ca sa-l parafrazez pe eurodeputatul care s-a suparat pe basescu zilele trecute...)! :D :wink:


Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 31, 2006 8:07 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
daniela wrote:
n-am invatat cum sa postez imagini pe forum


Pai uite cum...
deschizi site-ul http://www.imageshack.us ... click pe "browse" si selectezi imaginea din calculator apoi click "hostit". Dupa ce imaginea este incarcata pe server aplicatia iti genereaza mai multe link-uri tu vei alege "Hotlink for forums (1)" pe care il copii si il postezi in mesajul tau. Cand se va incarca mesajul de pe forum se va incarca si imaginea...



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 11:27 am 

Joined: Sun Jul 31, 2005 1:01 pm
Posts: 193
Location: München
o zi buna tuturor :)

as-i dori sa stiu daca pentru analiza compatibilitatii intre copil si parinte se face aceias sinastrie ca intre femeie si barbat.
daca da..cu fiul meu avem in sinastrie:
luna in casa II
in conjunctie cu mars
in opozitie cu pluto
in trigon cu neptun
in sextil cu saturn

asta cam miroase a razboi mondial? 8) :P

sau care planete sint mai importante in cazul asta :?:
pentru mine este cea mai mare dragoste din viata mea..primul copil ..prima minune :)

merci
Laura


Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 11:48 am 
User avatar

Joined: Wed Jul 20, 2005 10:49 pm
Posts: 821
Buna, Laura!
Ma gandesc ca atata timp cat prin compararea a doua teme natale(sinastria) incerci sa stabilesti gradul de intelegere dintre cei doi nativi, poti urma aceleasi etape de realizare a sinastriei in cazul mama-fiu, nuamai ca tunci cand se face interpretarea aspectelor, trebuie sa te adaptezi tipului de relatie:parinte -copil.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 1:54 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Bravo Mag,

imi amintesc primele tale mesaje, timide si rezervate si nu pot decat sa-mi exprim bucuria transformarii atat de vizibile.
Te felicit si mult succes in continuare.

Ai perfecta dreptate analiza relatiei parinte-copil trebuie doar adaptata la noile elemente. Sinastria se interpreteaza la fel insa elemente de reper sunt altele. In primul rand se analizeaza semnele de generatie asa cum se face in orice sinastrie pentru a vedea in ce lume sunt atrasi cei doi si care sunt implicatiile lor in lumile in care se integreaza si apoi se ia casa IV in tema copilului, guv IV casa V si guv V in tema copilului. Dupa ce se stabileste care este relatia celor doua sectoare se particularizeaza pe sectoare de varsta ale copilului.
Mama ramane aceiasi, copilul insa creste se dezvolta si parcurge niste transformari importante. De aceia de la operioada la alta se iau alte planete in raport cu casa V si guv V din tema mamei. Urmarirea evolutiei acestui tip de relatiei este fascinant si este cea mai la indemana experienta de transformare pe care un parinte o poate remarca indferent de nivelul de inteligenta si de volumul de cunosctinte detinut. Calitatea de mama sau tata nu este un titlu stiintific si datorita acestui simt nativ astrologia poate fi invatata mult mai usor pentru ca echivalentele sunt relativ simplu de indentificat.



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 2:07 pm 
User avatar

Joined: Wed Jul 20, 2005 10:49 pm
Posts: 821
coser wrote:
Bravo Mag,

imi amintesc primele tale mesaje, timide si rezervate si nu pot decat sa-mi exprim bucuria transformarii atat de vizibile.
Te felicit si mult succes in continuare.


Multumesc pentru incurajari, Gheorghita! ...si daca chiar am reusit sa fac un mic progres in domeniu, este si "vina "ta!


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 3:09 pm 

Joined: Sun Jul 31, 2005 1:01 pm
Posts: 193
Location: München
Hallo Meg..,hallo Gheorghita,


Michael (fiul meu) are in casa patra :luna si marte (guvernqatorul nu-l stiu)
casa V este goala, la fel ca si a mea

cum sa interpretez acest lucru?

multumesc aniticipat

Laura


Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject: case goale
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 3:47 pm 
User avatar

Joined: Thu Nov 17, 2005 12:59 pm
Posts: 357
Location: bucuresti
uite, si eu am vrut sa stiu ce-nseamna casele goale si am aflat ca:
"Daca intr-o astrograma, una sau mai multe case sunt goale, inseamna ca domeniul reprezentat de acele case este lipsit de importantanta pentru posesorul ei. Asta nu inseamna ca in viata persoanei respective nu vor avea loc evenimente ce tin de specificul casei goale, ci doar ca acele evenimente nu reprezinta o prioritate pentru nativ. Ele sunt desemnate de guvernatorul casei goale (pozitia in semn, casa si aspecte). "


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 6:39 pm 

Joined: Tue Jan 24, 2006 9:43 pm
Posts: 143
vezi, mag, ca am avut dreptate in ce te priveste?! :D :wink:
si ma bucur nespus ca cel care imi confirma ipotezele si valabilitatea "sfatului" dat e tocami coser. :)
aplauze pt tine astazi! :wink:
copiii, o caruta de flori pt mag, caci ieri a fost ziua ei!!!! hip, hip, uraaaaaa!
gheorghita, pui tu o poza cu flori, te rog, ca eu inca nu stiu s-o fac... :(


Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 10:56 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Image

La multi ani Mihaela
iti dorim sa ai parte de bucurii intense de realizari multiple de succese ample si totale astfel incat tristetile vietii sa devine intr-o clipa mici amintiri...



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 11:47 pm 
User avatar

Joined: Wed Jul 20, 2005 10:49 pm
Posts: 821
M-ati lasat fara cuvinte! :oops:
Va multumesc pentru superbul buchet de trandafiri, pentru urari, pentru faptul ca suntem impreuna....
Aceleasi ganduri bune pentru voi toti! :oops:


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Feb 04, 2006 1:03 am 

Joined: Sun Jul 31, 2005 1:01 pm
Posts: 193
Location: München
Multumesc pentru raspuns Mag..,
:D La multi ani

sa-ti fie in veci inima usoara si buzunarele pline (o urare de pe la noi)


Cu drag
Laura


Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Feb 04, 2006 1:18 am 
User avatar

Joined: Wed Jul 20, 2005 10:49 pm
Posts: 821
Multumesc pentru urari, Laura! Si tie sa-ti fie viata asa cu ti-o doresti si sa fim cat mai mult timp impreuna!
Mihaela


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: analiza relatiei parinte-copil
PostPosted: Thu Feb 09, 2006 8:16 pm 

Joined: Tue Jan 24, 2006 9:43 pm
Posts: 143
coser wrote:


analiza relatiei parinte-copil trebuie doar adaptata la noile elemente. Sinastria se interpreteaza la fel insa elemente de reper sunt altele. In primul rand se analizeaza semnele de generatie asa cum se face in orice sinastrie pentru a vedea in ce lume sunt atrasi cei doi si care sunt implicatiile lor in lumile in care se integreaza si apoi se ia casa IV in tema copilului, guv IV casa V si guv V in tema copilului. Dupa ce se stabileste care este relatia celor doua sectoare se particularizeaza pe sectoare de varsta ale copilului.
Mama ramane aceiasi, copilul insa creste se dezvolta si parcurge niste transformari importante. De aceia de la operioada la alta se iau alte planete in raport cu casa V si guv V din tema mamei.


gheorghita, te superi daca le luam pe rand, pt ca eu m-am pierdut pe drum... :)
1. cum ne dam seama ce fel de parinti (mame in cazul nostru) suntem: uitandu-ne la casa IV din tema noastra sau din cea a copilului (ne analizam prin prisma noastra sau a copilului in cauza)?
2. cum ne dam seama care sunt "implicatiile celor doi in lumile in care se integreaza"?

multumesc


Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 07, 2006 9:30 pm 

Joined: Tue Jan 24, 2006 9:43 pm
Posts: 143
de 8 Martie
un pupic si toate urarile de bine mamicilor de pe forum. sa fie sanatoase, linistite, sa se bucure de pruncii lor si sa-i iubeasca cu intelepciune. :wink:

la multi ani! :)


Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 06, 2006 1:15 pm 

Joined: Wed Sep 06, 2006 12:49 pm
Posts: 5
Laura wrote:
Buna seara..,

Si eu cred ca copii "nu sint ai nostri"adica nu-i posedam ci ne sint incredintati (ca o misiune) .
Si noi invatam prin ei.

[/quote]

Nu m-am gandit niciodata la acest aspect! Dar cat adevar exista in aceste cuvinte: "ne sunt incredintati"


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Nov 05, 2007 6:47 pm 
User avatar

Joined: Fri Nov 02, 2007 6:21 am
Posts: 87
Buna ziua la toata lumea! :P
Vad ca nu s-a mai postat nimic pe aici de mult timp...Mamicile ,probabil,sunt ocupate...
Sper ,totusi,ca se vor mai purta discutii.
Eu sunt o mamica...BINECUVANTATA...
De cand eram copil cel mai mult mi-am dorit sa am o fetita si un baiat.Dar nu oricum ci....sa vina deodata. :roll: Ce stiam eu pe atunci?
Ei bine...Dorinta mi-a fost indeplinita.
Am o fetita si un baiat care...au venit deodata :lol: Adica am gemeni.
Pot spune ca numele fetitei il stiam inca de pe cand aveam 18-20 de ani.Este un nume foarte frumos,dar putin folosit...ADORA...Cu baiatul a fost mai dificil alegerea numelui...Nu eram nicidecum hotarata.
In fine,am facut o mica deviatie de la ceea ce mi se pare mai interesant.
Deoarece am nascut prin cezariana,copiii au venit pe lume la doar 10 minute diferenta unul de altul.Din acel moment diferentele dintre ei si caile lor in viata au fost clare.
Unul s-a nascut dormind,celalalt fiind in pericol,oarecum...fetita mai precis,care a si declansat nasterea cu 2 saptamani mai devreme.
De ce atatea amanunte?
Deoarece...sigur ca nu m-am putut abtine in a le vedea astrogramele. :D :D Ei bine...Astrogramele sunt identice...e firesc,din moment ce diferenta de timp a fost doar de 10 minute.
Insa ei sunt atat de diferiti,incat nu ai putea spune ca sunt frati!!!!Ca fire,ca infatisare,ca placeri,pasiuni,talente,obiceiuri.
Singura carte care mi-a cazut in mana si in care am gasit referiri serioase la gemeni a fost a lui Armand Constantinescu.
Insa el propune folosirea kabalei....ceva care mie mi se pare de-a dreptul inaccesibil.
Am recunoscut undeva,pe un topic,ca ma consider o ucenica.
Nu tin neaparat sa le cunosc destinul...Nu as vrea sa intervin intr-un anume fel pentru a-i impiedica sa-si foloseasca libertatea de a alege.
Insa,anumite lucruri mi-ar place sa le stiu.

Daca credeti ca exista vreo metoda mai facila de interpretare...va astept parerile.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Nov 05, 2007 7:24 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Uite iti recomand o carte care chiar daca are un limbaj mai greu este utila si valoroasa
Image



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 06, 2007 6:04 am 
User avatar

Joined: Fri Nov 02, 2007 6:21 am
Posts: 87
Multumesc!
Am sa o caut.
Din imagine rasare coperta unei carti vechi si ...citite.Traiesc cu speranta ca o pot gasi in librarii.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 06, 2007 8:46 am 
User avatar

Joined: Wed Jul 20, 2005 10:49 pm
Posts: 821
Vezi aici:
http://astro.coser.ro/phpBB2/viewtopic.php?t=440

poate reusesti!



_________________
Mihaela A.G.(mag)
(http://argmihaela.blogspot.com)
"Există în noi ceva mai adânc decât noi înşine". (Sf. Augustin)
Offline
 Profile Send private message  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 30 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group