It is currently Thu Mar 28, 2024 9:49 pm

All times are UTC + 2 hours [ DST ]




 Page 1 of 1 [ 15 posts ] 
Author Message
 Post subject: yoga -un mod de evolutie?
PostPosted: Sat Aug 13, 2005 1:24 am 

Joined: Fri Aug 05, 2005 6:03 pm
Posts: 4
un astfel de curent spiritual este si yoga ,este de altfel si un mod rapid de evolutie.as dori sa aflu parerile voastre depre acest subiect :lol:



_________________
angela
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: yoga -un mod de evolutie?
PostPosted: Sat Aug 13, 2005 1:51 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Da, eu cred ca yoga este un curent special, o modalitate speciala care iti permite sa lucrezi cu tine intr-un mod mult mai direct decat pare atunci cand citesti despre asta.
Sunt minunate tehnicile de relaxare, de mediatie, de autocontrol dar mai ales foarte eficiente tehnicile de amplificare a puterii de concentrare sau a memorie, a afectivitatii.
Yoga este pentru fiecare. Este un sistem atat de vast incat fiecare poate gasi o tehnica, un procedeu care sa i se potriveasca foarte bine.
Este minunat ca in locul somnului de la pranz (pt cine obisnuieste) sa te intinzi pe o patura si sa te relaxezi de la varful picioarelor pana in crestetul capului si sa lasi, macar pentru 10 minute, grijile si nemultumirile. Este minunat ca atunci cand esti nefericit sa te interioriozezi si sa te vizualizezi intr-o lumina alba sidefata, simti ca intelegi ce ti se intampla si te poti detasa de conflict ca sa nu te autodistrugi prin manie. Este minunat ca dupa un lung si obositor drum in loc sa-ti aplici pe picioare o alifie sa iti indrepti spatele si sa te asezi jos pe picioare astfel incat talpile sa formeze o albie. Este minunat ca uitandu-te in jur sa iti sai seama ca ai scapat de tendinta spontana de a acuza sau eticheta.
Este minunat ca aceste tehnici sa convietuieasca printre nevoiele noastre sociale.
O mare parte dintre exercitiile pe care acest sistem milenar le contine sunt de cultivarea unor reactii spontane ale organismului.
Chiar daca yoga este atat de minunata ea nu este insa singurul sistem de valori. In lume exista suficient de multe cai si tehnici de evolutie care sa-l ajute pe om sa obtine puterea si fascinatia sa originara fara a distruge mediul in care se dezvolta.



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 27, 2005 2:09 pm 
User avatar

Joined: Thu Jul 21, 2005 11:18 am
Posts: 54
Hmm...daca mi se permite emiterea unei pareri personale, as spune si eu ca yoga nu detine toate raspunsurile, asa cum s-ar crede. Si spun asta pt simplul fapt ca tehnicile de relaxare, vizualizarile, etc, sunt destinate inducerii unei anumite stari si nu strict purificarii. Da, efectele practicarii yoga sunt indubitabil benefice, totusi efectele lor nu pot patrunde in structura intrinseca a fiintei pt simplul fapt ca legea firii nu o permite; poate strapunge anumite straturi ale subconstientului, mesajul autoindus este suficient de puternic (in functie de tehnica si de capacitatea si vointa subiectului) cat sa aiba functionalitate pana la un anumit nivel, dar din pacate acest lucru nu schimba structura fiintei, nu aduce o purificare totala, eliberarea de sine. Cred ca o tehnica pasiva, strict de auto-observare si purificare prin non-actiune este mai efectiva si isi duce mesajul pana in strafundurile cele mai nebanuite...cred ca asa ar trebui sa inceapa lucrurile, intai prin eliminarea impuritatilor. Tot bagajul de impuritati iese singur la suprafata daca se invata observarea si non-reactia...tehnica este destul de complexa...



_________________
Vi døde ikke... Vi har aldri levd
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 28, 2005 10:48 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Brigid,
sunt si nu de acord cu tine...
sa incep intai cu partea cea mai mica - nu sunt de acord cu tine pt ca yoga nu se rezuma la tehnici.. yoga prin originea cuvantului yng ce inseamna fuziunea, jonctiune, armonie, indica nu numai armonia si nu te duce in mod obligatoriu la ea, ci prezinta toate elementele ce participa la echilibrul de forte din univers... sa nu ne asteptam ca yoga sa fie vreun intelept cu barba care sa emita teorii alambicate si sa socheze lumea cu puterile lui... Yoga i s-a spus in sanscrita, iar patanjali are un merit foarte mare in aceasta directie...
Foarte multi asociaza yoga doar cu posturile corporale sau mai nou doar cu tehnicile de concentrare... e mai mult de atat...Universul este ca o imensa biblioteca, cu carti in toate limbile posibile, yoga este una dintre ele... daca vrei sa citesti cartile scrisa in limba ei trebuie sa o inveti... multi cred ca vazand literele intortocheate vad totul si stiu totul despre yoga, dar uita ca limbajul nu implica numai citit si scris, ci intonatie, topica toate acestea reiesind din interactiune... Limbajul iti exprima o pornire personala, postura la fel, tehnica de meditatie la fel... sunt multi pe aceasta planeta care prefera sa vorbeasca in limbajul yoga, dar destul de putini ajung sa se exprime cretiv in acest limbaj...
Da, Birigid, sunt de acord cu tine ca tehnicile de yoga ce vin din orient alaturi de multe altele sunt incarcate de frica... toate incep cu "trebuie". Acest mod imperativ de a-ti deschide sufletul nu duce la nimic bun... Da, atunci cand cineva practica acest mod mecanic si se identifica doar cu acest imperativ "trebuie" este demn de critica ta si eu subscriu.
Am lasat in partea a doua a comentariului elementele pro fata de parerea ta pt ca am avut o experineta legata de yoga pe care am considerat-o utila si care vine sa intareasca afirmatiile tale... cu toate ca eu in continuare folosesc tehnici de meditatii si procedee specifice acestui curent.
Exista o ramura in yoga numita Laya yoga. Asta presupune fuziunea cu energii clare distincte din univers folosind ca mijloc un sunet de rezonanta. Adica exista o mantra (o zicere, o onomatopee, o insiruire de vocale si consoane ce genereaza o scanteie din vibratia cu care se doreste fiziunea)... Rostirea mantrei genereaza un sunet subtil care poate fi perceput cu mare usurinta ca un sunet interior... la inceput in cap, apoi el se extinde in tot corpul si in afara lui... Sunetele comporta diferente in functie de mantra.
Am preferat tehnicile acestea de yoga si le-am practicat mai mult decat altele... Nu am avut niciodata probeleme in receptionarea vreunui sunet...
Intr-o zi (ca in povesti) discutand cu dna Ana Pricop (o practiciana avizata a terapiilor alternative, o vizionara - adepta a tehnicii libere de evolutie) m-a invitat brusc la meditatie. M-am asezat in locul indicat de ea si dupa ce a intervenit asupra corpului meu pt a-mi desprinde mintea de priza de contiinta de pe fizic pe care oricine o are in stare de veghe m-a condus intr-un mod fin si avizat spre o adanca stare de liniste. Dupa ce mi-a recomandat sa-mi strig numele pt a testa impacarea cu structura mea energetica mi-a spus "Ei, acum asculta sunetul". Am stat cred zeci de minute incercand din raspunteri sa ascult macar unul dintre nenumaratele sunete cu care meditam in stare de veghe. Nici unul dintre acestea nu a venit la mine...
Am revenit din meditatie fara sa pot asculta sunetul pe care il tot chemam. "De ce nu am auzit nimic? Cum este posibil pentru ca nu am avut niciodata probleme cu asta". Dna Ana si-a tintit privirea asupra mea cateva secunde dupa care si-a coborat-o in timp ce m-a prins puternic de brat: "Mintea isi creaza propria ei lumea, asa suntem creati, tu trebuie sa stii asta"... mi-a spus.
Dna Ana ma dusese dincolo de locul unde mintea isi crea propriile sunete. Subconstientul sustinea creatiile mintii oferind energie pe care mintea o modula sub forma de stari... Ma sinteam bine, intotdeuana m-am sintit bine meditand asa. Am cazut pe ganduri, eram de-a dreptul ravasit. Ani de practica se spulberase pentru ca se sprijinisera pe o eroare.
M-a durut incercarea mea si mai ales ajutorul primit, dar bucuria unei corectii a inflorit din nou in sufletul meu.
Acum ma bucur ca am avut aceasta sansa de a intelege experimentand. Am avut sansa sa traiesc la modul cel mai concret posibil ce inseamna sa gresesti pentru ca iti lipseste libertata de gandire. Acceptam prea usor acel "trebuie".
Exemplul pe care mi l-a oferit dna Ana a fost edificator fapt pentru care are devotamentul si respectul meu total.
Desi stiu ca yoga nu este ceea ce practicam eu cu asiduitate, desi stiu ca multe dintre tehnici le-am gresit pt ca am crezut cu tarie in acest "trebuie" impus la caursu pe care o perioada l-am frecventat, consider ca este o cale utila celor care o pot asimila.



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 29, 2005 8:39 pm 
User avatar

Joined: Thu Jul 21, 2005 11:18 am
Posts: 54
Eu cred sincer ca experienta pe care ai descris-o aici iti era necesara, dupa cum cred si ca anii de practica yoga au avut sensul lor si au contribuit la ceea ce esti acum...asa cum se intampla, practic, cu fiecare experienta pe care o avem: nici una nu este mai blamabila sau mai de dorit decat alta, fiecare ne compune fiinta aici si acum. Ai primit revelatia ca exista si alte cai, dar asta nu inseamna ca tu ai mers pe una gresita...daca nu ai fi ales candva yoga, nu ai fi ajuns sa traiesti ceea ce ai descris aici si, mai mult ca sigur, ai fi fost altcineva...nu mai bun, nu mai rau, ci altcineva.

Revin la yoga. Da, are multe fatete, sunt nenumarate tehnici, nuante, cai. Le este comun un lucru: cautarea fericirii si a eliberarii, insa acest lucru nu va putea fi atins impingand la periferia fiintei impuritatile, manifestand o preferinta pt anumite experiente in detrimentul altora. Pt a putea experimenta totalitatea, trebuie sa accepti totalitatea, si sa te debarasezi singur de bagajul propriu de sankare...iar acest lucru nu se poate face decat cu sinceritate, detasare, acceptare. Daca reusesti sa nu reactionezi, sa ai aceeasi atitudine atat fata de senzatiile placute cat si fata de cele neplacute, daca poti sa fii egal cu tine insuti indiferent de ceea ce ti se intampla sau de ceea ce iese la suprafata din adancurile tale, atunci esti pe drumul cel bun in eradicarea bagajului karmic...iar acest proces se intampla de la sine prin non-reactie si nu prin inducerea constienta.

Aici cred eu ca se gasesc limitele yoga (cale intermediara) si de aici incepe adevarata experienta a descoperirii de sine nu ca individualitate, ci ca intrupare a unui principiu si deci ca univers complet...Si astfel cred ca am ajuns din nou la intrebarea topicului: am raspuns afirmativ, dar nu este un "Da!" exhaustiv. Cautarea continua.



_________________
Vi døde ikke... Vi har aldri levd
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 29, 2005 9:24 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Brigid Edris North wrote:
Daca reusesti sa nu reactionezi, sa ai aceeasi atitudine atat fata de senzatiile placute cat si fata de cele neplacute, daca poti sa fii egal cu tine insuti indiferent de ceea ce ti se intampla sau de ceea ce iese la suprafata din adancurile tale, atunci esti pe drumul cel bun in eradicarea bagajului karmic...iar acest proces se intampla de la sine prin non-reactie si nu prin inducerea constienta.

Aici cred eu ca se gasesc limitele yoga (cale intermediara) si de aici incepe adevarata experienta a descoperirii de sine nu ca individualitate, ci ca intrupare a unui principiu si deci ca univers complet...Si astfel cred ca am ajuns din nou la intrebarea topicului: am raspuns afirmativ, dar nu este un "Da!" exhaustiv. Cautarea continua.


Da ai dreptate, cu toate ca multiplele ramuri o prezinta foarte pompos, cu toate ca valorile sale il duc pe om cu gandul la teluri inalte oferind mintii "hrana" pentru speculatii sau reconfigurari, yoga creaza atasamente. Am citit despre exemplele mai multor yoghini, despre vietile lor si ei au un punct comun, la un moment dat s-au detasat de calea invatata si au ales calea lor...
Da, ai dreptate Brigid... si toate acestea ma duc cu gandul la spusele lui Iisus "Goleste-te de tine ca sa te pot umple eu" nu pot indica exact versetul pt ca l-am citat din memorie...
Orice tehnica sau cale spirituala care creaza atasamente va fi abandonata de spirit in autocunoasterea sa pt ca spiritul este liber...
Eu consider ca, pana la un punct, yoga este un mod de evolutie....



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 31, 2006 10:55 pm 

Joined: Sat Jan 21, 2006 10:21 pm
Posts: 296
Citind mesajele voastre,imi treceau prin minte multe intrebari,raspunsuri,asocieri cu alte" curente",cai,modalitati de evolutie,si concluzia la care reveneam era:-toate sunt una si una sunt toate.Mai bine spus :in toate caile de evolutie se regaseste acelasi lucru,acceasi invatatura,aceleasi etape.Sa ma explic:primul contact a fost cu astrologia.M-a fascinat imensa informatie gasita in ea,ghidarea spre"cale",neimpusa ,neconditionata,ci doar revelata.Apoi a urmat infoenergia,care mi s- a parut cea mai corecta,completa informare,indrumare,revelare de a merge pe drumul evolutiei spirituale.Si chiar este.Dar la fel ca toate celelalte.S-au ridicat tot mai multe intrebari ,de alta natura ,care m-au impins spre studierea marilor religii,in special,crestinismul.Concluzia la care am ajuns:in esenta lor,toate propovaduiesc acelasi intelepte indrumari ,exemple,de a merge pe calea evolutiei,si cum se poate realiza acest pas.
Sa revin la yoga.Printre altele ,mi-a venit in mana "Yoga Sutra"-Patanjali,-Stiinta sufletului-comentata de Osho.Si dupa ce am trecut prin acelasi entuziasm ,genul : "l-am prins pe Dumnezeu de picior","am descoperit America",am procedat , dupa o peroada,la recitirea cartii [la fel cum am procedat si cu cele enumerate mai sus,si multe alte-care ar trebui sa le insir pe doua pagini-],si la fiecare recitire ,meditare pe marginea celor citite ,descorar sensuri tot mai profunde,care se regasesc in toate celelalte.
Poate tot ce am scris se putea exprima in doua randuri:daca reusim sa intelegem cu sufletul,si nu [numai] cu mintea,aceste intelepciuni,revenind la mesajele de mai sus,toate cuprind in ele si purificarea [eliminarea impuritatilor].detasarea.non-reactie [sub dif.denumiri],constientizarea etc.Pentru a "vedea ",a simti aceeasi esenta in toate,trebuie sa jungem la starea citata de Coser,indemnul lui Isus de a ne goli de toate [prejudecatile,orgoliile,lupta pt.suprematie....]pentru aputea sa-l urmam.
Experienta avuta de tine,Coser cu acea minunata doamna,este un exemplu ,a ceea ce putem intelege, realiza,crea cu adevarat ,cand am depasit barierele mintii.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 2:32 am 

Joined: Wed Feb 01, 2006 2:19 am
Posts: 32
coser wrote:
Intr-o zi (ca in povesti) discutand cu dna Ana Pricop (o practiciana avizata a terapiilor alternative, o vizionara - adepta a tehnicii libere de evolutie) m-a invitat brusc la meditatie.

http://www.sfaturiortodoxe.ro/yoga/mart ... ergie2.htm


Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 8:31 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Da, dido si eu as pune in balanta ceea ce face ea daca nu as cunoaste-o atat de bine... tu ai vrut sa insinuezi altceva si este dreptul tau pe care ti-l respectam.
Iti pot spune despre Dna Ana Pricop ca in urma cu cativa zeci de ani a fost diagnosticata cu cancer a colon, cu afectiuni multe de ti se incretea pielea, iar medicii au trimis-o acasa spunadu-i ca mai are cateva luni de trait si sa se pregateasca.
Asta a mobilizat-o atat de tare incat iata traieste si acum... si, la peste 80 de ani cat are, te minunezi de cate putere si dorinta de viata dispune. Ea a reusit si munca ei spiritaula de zeci de ani nu are la baza decat o bucurie impartasita. Daca a-i cunoaste-o ai auzi-o frecvent spunad:"Vezi ca se poate, fa si tu!"... in rest traiste in modestie si din acest punct de vedere este un exemplu pentru ceilalti...
Multe calitati m-a facut sa ma apropii de ea. Ea are prieteni nu elevi, nu s-a considerat nici macar o singura data maestru desi are atat de multe de impartasit... Pot spune raspicat, pt ca o cunosc bine, ca intreaga ei dezvoltare sociala, ca practicant al tehnicilor spirituale, s-a dezvoltat pe efortul personal ceea ce este o raritate in zilele noastre ...



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 08, 2006 7:55 pm 
User avatar

Joined: Sun Jul 24, 2005 4:23 pm
Posts: 153
Are cineva idee unde s-ar putea gasi Bhaghaw Gita in limba romana ?
Multumesc



_________________
Liana


homepage: http://spiritualityworld.com
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Apr 09, 2006 4:28 pm 

Joined: Fri Feb 17, 2006 9:25 pm
Posts: 70
am intalnit 3 oameni, apropiati mie, care au practicat yoga, in special pentru a invata sa se relaxeze, sa se elibereze de niste probleme care nu le dadeau pace. unul dintre acesti prieteni mi-a impartasit ca la un moment dat nu este o experienta atat de benefica. daca vrei sa te initiezi in cadrul acestui curent, ai nevoie de maestru -imi explica el. ori, la un moment dat, se poate "juca" cu tine. altul mi-a spus ca viata lui s-a constituit mereu dintr-o avida goana dupa "ceva", o cautare, o linistire. a ajuns si aici, la yoga. a plecat si de aici... a incercat multe curente spirituale si "curente spirituale" si apoi mi-a povestit ca in final nu s-a gasit pe sine -el asta isi dorea... nu am practicat si nici nu m-a interesat vreodata toata treaba asta cu yoga; de ce? pur si simplu. as simple as that. deci nu am o parere avizata, dar vreau sa va intreb ceva: ce anume cautati voi?


Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Apr 09, 2006 5:46 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Nu cred ca este topicul potrivit sa-i intrebi pe toti ce cauta!...
...avand in vedere ca pe tine nu te intereseaza nimic in afara de palavrageala, te poti trezi cu o intrebare gen: "da tu ce tot vrei?"



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Apr 09, 2006 8:22 pm 
User avatar

Joined: Sun Jul 24, 2005 4:23 pm
Posts: 153
Ani la rand am citit desre yoga si spiritualitate , as fi dorit sa practic yoga , dar ceva din interiorul meu imi spunea ca ceea ce se intelege in occident despre yoga difera de yoga autentica (oare sa fie de la NS si luna in capricorn?)
Cunosc cateva persoane care au facut yoga si s-au lasat , oare din motive de comoditate sau pentru ca nu au dorit un surogat?
Yoga este intr-adevar un mod de evolutie , unul destul de greu , in functie si de karma ce trebuie arsa , dar cu certitudine trebuie indeaproape respectata , adica sa nu ne mintim pe noi insine ca" facem yoga" , abia atunci se pot vedea rezultatele cand este practicata asa cum spun manualele clasice .
Este interesant ca o serie de personalitati cum ar fi Osho , se pare ca in India nu sunt chiar asa apreciati ca si la noi , tocmai pentru ca din anumite motive au facut devieri de la yoga clasica tocmai pentru a o face mai accesibila Vestului.



_________________
Liana


homepage: http://spiritualityworld.com
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Apr 09, 2006 9:45 pm 

Joined: Fri Feb 17, 2006 9:25 pm
Posts: 70
coser, de unde stii tu ce ma intereseaza pe mine?! spui ca ai practicat yoga si ai dat un exemplu cand iti era asa de bine in starea in care nu puneai etichete, nu te enervai. sa inteleg ca toate invataturile tale se reduc la abstract? in viata concreta nu le aplici? observ ca ai tendinta clara de a face ordine, de a spune ce trebuie spus si atat. de a da sentinte, explicatii si atat. tu de fapt nu comunici, imi pare rau sa ti-o spun. nu te-am atacat niciodata, dar, cu toate astea, tu mereu ma ataci pe mine. nu ti-am raspuns la atacuri sperand sa-ti diminuez furia. sunt sigura ca ai sa imi dai un raspuns foarte arogant si autosuficient, incercand sa ma pui la punct, cum faci mereu. dai dovada ca tu, de fapt, nu asculti omul. tu doar emiti pareri. foarte importante, bineinteles! iar eu incerc sa imi explic "DE CE?". de ce esti atat de opac, de inchis, de ce tot ceea ce faci se rezuma la simple punctari, nimic extrapolat, nici o dovada din partea-ti spre toleranta, spre EMPATIE, de fapt. vad ca ai studiat mult, cu toate astea, iarasi, imi pare rau sa o spun, dar nu dai dovada de prea multa toleranta. de ce -iarasi- nu aplici ceea ce ai invatat? si sper ca nu ai sa imi aduci scuza ca "tu nu meriti" pentru ca odata ce deprinzi niste invataturi, eu stiu ca incerci sa fii mai deschis fatza de toata lumea, iar cand o persoana te enerveaza, macar incerci sa intelegi. sau tu nu pierzi timpul cu fleacuri, sunt prea neimportanta pentru tine pentru a ma respecta, nu? ma astept la cele mai grele jigniri, cum am observat ca iti tratezi toti oamenii care nu sunt de acord cu pretioasele tale pareri.

coser, eu chiar vreau sa port un dialog cu tine omenesc, normal. iti astept raspunsul, totusi, sperand... si sper sa incerci macar -ca nu dai dovada de asta, din pacate- sa iti pui in aplicatie frumoasele pareri. :wink:


Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Apr 09, 2006 10:39 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Bravo.. te-ai ales cu o interdictie permaneta pe acest forum...
iti convine bine nu iarasi bine... am vazut eu ce simpatii ai (te-am vazut pe alte forumuri batand campii intr-un mod in care aici nu a facut-o nimeni si nu o va face in veci). Ai avut ocazia sa dai dovada de profunzime citind ceea ce scrie nu cersind raspunsuri special pentru tine...
Pe aici doar ai cascat gura... si cred ca ti-a ajuns.
Gata! Ai primit un avertisment cu ceva timp in urma si nu ai tinut cont de el...placerea si prostia se platesc!



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 15 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group