It is currently Thu Mar 28, 2024 4:42 pm

All times are UTC + 2 hours [ DST ]




 Page 1 of 1 [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: Nagualismul
PostPosted: Sun Feb 12, 2006 12:41 am 

Joined: Sat Jan 21, 2006 10:21 pm
Posts: 296
As dori sa stiu mai multe despre nagualism.Denumirea am intalnit-o in cartile lui Castaneda.M-a fascinat ultima experienta traita de el in"Povestiri despre putere"[ultima in sensul ca e ultima citita de mine],experienta care eu am inteles-o ca fiind acea eliberare finala de ultimul blocaj,care exista in profunzimea fiintei noastre.Acest blocaj profund ,care este f.greu de constientizat,il asociez cu Lilith [sau poate gresesc] si ma duce cu gandul si la meditatia pe Yesod din "Cabala"[ lui W.Parffit].
M-a impresionat si explicarea acelor f.numeroase"puncte de asamblare"din "oul"nostru luminos [inteleg ca este ceva mult mai complez decat aura],care ne fac sa traim in lumea iluzorie a mintii noastre.Transcederea acestui "ou",a acestor puncte de asamblare inseamna transcederea barierelor mintii ?Se poate face o asociere cu iesirea din "roata reancarnarilor"?
Prea mi se invalmasesc toate in cap.Ma opresc aici.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: Nagualismul
PostPosted: Wed Feb 15, 2006 2:03 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Pot spune ca "Povestiri despre putere" si "Arta visatului" sunt cartile care mi-au placut cel mai mult... ca sa nu mai spun de finalul cartii "Povestiri despre putere" ca m-a tulburat de-al binelea.
Nagualismul este o cale speciala, dura si rapida. Ea nu poate fi invatata din carti de aceia ea implica experimentare pana la limita puterii de rezistenta. Nagualismul nu paseaza raspunderea evoutiei pe seama zeitatilor, a energiilor superioare, ci doar pe proprii umeri, nici macar nu iti da de inteles ca ai putea sa evoluezi alfel. Am indragit aceastsa cale spontan si m-am regasit in multe dintre explicatiile pe care Castaneda le da in cartile sale. L-am indragit deopotriva pe Don Juan si pe Julian, pe Elias dar si pe Carol Tiggs si usurinta cu care se desprinde de constiinta acestei lumi. Usurinta cu care ma inchid in casa a XII-a m-a facut sa ma simt bine stiind ca exista oameni care cauta cu tarie cunoastrea adevarata fara sa se separe de statutul lor social, ca sunt oameni pentru care limitele superioare ale cunoasterii sunt tot timpul extinse, ca sunt oameni pentru care cel de langa el nu este incadrat in reguli si norme, ci este o samanta potentiala din care poate rasari un arbore puternic sau o floare speciala. Nagualismul este o cale abstracta pana cand ajungi sa percepi primele rezultate dupa care devine una extrem de practica.
AICI gasesti un fragment din cartea "Pase magice" care mi-a raspuns mie la multe intrebari.



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Feb 17, 2006 8:59 pm 

Joined: Sat Jan 21, 2006 10:21 pm
Posts: 296
Multumesc Coser.
Am ezitat mult pana sa pun aceasta intrebare."Pase magice" [pasajul indicat,pe care l-am recitit cu placere],mi-a lamurit si mie multe lucruri,care ma chinuiau de mult.Raspunsurile pe care le intrezaream mi se pareau de multe ori absurde.Gasindu-le la Castaneda,prin Don Juan,mi-au adus o confirmare,lamurire ,m-au facut sa-mi dau seama ca nu bat campii.Mi-ar fi placut sa-l cunosc pe Don Juan,mai ales cand practica stalkingul,avandu-l pe Castaneda ca "subiect".In parte, ma vadeam pe mine,in primele grade de infoenergie.Cred ca nu se poate sa nu-i indragesti si pe Elias,Julian,Carol,dar in mom.in care simteam ca nu mai pot asimila atata informatie,ca -mi explodeaza supapele,aparea Don Genaro,care impreuna cu Don Juan,m-au facut sa rad in hohote.Am inteles ca este o cale dura,speciala,dar experienta finala,tulburatoare intr-adevar,mi-a confirnat o intuitie,care a inceput sa se contureze cu ani in urma,pornind de la o experienta a lui Eliphas Levi.
Apropo de "oul"luminos,care in timpurile noastre a devenit "sfera":cred ca oamenii vor deveni [inecet ,incet]din nou acel"ou".Ma gandesc la existenta celor 7 ceakre ,la care se adauga ,pe masura evolutiei personale si celelalte trei,ajungand la zece.Unele pers.au atins aceste structuri sau au venit cu ele,si am impresia ca stau de vorba cu o astfel de persoana. :lol:


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Feb 18, 2006 8:53 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Eu nu vreau sa-ti creez impresii false nimanui, insa pot spune, cu certitudine, ca viata mea interioara este diferita de ceea ce reusesc sa exteriorizez. Tumultul si forfotele convietuiesc cu pacea si intelegerea pana la noi etape. Am lucrat cu pasele pagice, gasind-mi propriile mele tehnici, am lucrat cu punctul de asamblare, am verificat cam tot ce am putut din ce am citit de la Castaneda ca sa inteleg de ce ma atrage atat de mult informatia pe care o prezinta si am inteles multe lucruri despre mine si despre ceea ce este in jurul meu. Cred ca oricine trece prin ce spui tu si foarte multi privesc informatia redata de Castaneda ca fiind pura fantezie (chiar a fost acuzat ca este fantezie si ca Don Juan nu exista... a fost si scandal in presa) eu stiu insa ca sunt adevarate pentru ca le-am verificat.
Nu imi pot atribui meritele pe care nu le am. Stiu ce inseamna ca lucrezi cu chakrele superioare, altele decat cele 7, este greu, este cumplit de greu chiar si numai sa ai acces la ele pentru finetea energiilor cu incape in perceptia noastra obisnuita cu vibratiile grosiere.
Drumul e greu, e lung, dar este necesar si, daca este necesar, mie imi si place.



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 22, 2006 11:58 am 

Joined: Sat Jan 21, 2006 10:21 pm
Posts: 296
Da,drumul e lung ,e greu,dar ma aflu intr-un impas,mi-e greu sa ma adun. :cry:
Am mai multe intrebari,incerc sa le iau pe rand.De fapt nu am pe cineva in jurul meu cu care sa vorbesc,sa intreb.Tu esti un izvor de informatie,mi-am lamurit pana acum doua lucruri importante despre mine.Dar sa revin .Experientele,tehnica,din nagualism,o inteleg,nu ma uimea,noi am lucrat cu energia mult mai "usor",trecerea a fost mult mai "blanda",,la Castaneda insa mi s-au ridicat intrebari:nu inteleg in ce "categorie' sa incadrez lumea anorganica si acele "umbre" care ne inconjoara tot timpul.Acestea mi s-au parut fantastice ca informatie,in plus nacesitatea acelui aliat,eu credeam ca mult mai usor il putem"cucerii".Umbrele, tenebrele din jur le vedeam ca emanatii ale formelor gand emise de noi,acum ori alta data,sau de altii ale caror vibratii le-am atras la un mom.dat.Asa am ajuns sa inteleg de ce nu trebuie sa judec pe altii.Etapele parcurse de Castaneda le-am gasit in esenta in toate tehnicile de lucru cu energia,dar in cele asiatice le-am si constientizat.Doar modalitatea este mai dura si grea si totutsi diferita.[Na ,ca iar fac varza in capul meu].Coser ref. la prima fraza am o intrebare [cred ca asta plutea in jurul meu de la inceput]:daca la un mom.dat m-am oprit pe "drum"[pentru ca motivatia puternica,care m-a impins ,indirect,pe cale, a plecat putin in lumea de dincolo] mai pot continua?Se pare ca eu numai daca sunt "pusa la zid"ma urnesc.Imi pun ,asa,cate un pitic pe creier ,si pana nu-l deznod nu pot continua.Acum ,acesta e piticul,cu -mai pot continua?Drumul meu a fost mult mai usor,dar parca am nevoie din cand in cand,de o "carja"ca sa ma ridic din nou.Gandul a ramas nedezlipit,in tot acest timp,de acest drum.Dar practica...
Mai am cate o strafulgerare de clarauditie si clarviziune,dar greu inteleg "mesajaele".[unele]
Castaneda a fost pt.mine o asemenea "carja",dar pe calea specifica mie.Cred ca voi reciti "Pasele magice".Am parcus-o rapid,[celelalte le-am citit din scoarta-n scoarta],crezand ca nu se pot aborda de unul singur.
Coser scuza-mi lungimea mesajului,dar din raspunsurile tale eu inteleg mult mai mult,se pare ca bruma mea de intuitie functioneaza cand citesc ce comunici pe forum.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 22, 2006 1:23 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Sunt interesante semnele de intrebare pe care le ridici, insa din ele lipseste o piesa - dublul. Cand incerci sa integrezi in viata ta entitatile anorganice de la care poti oricand trece spre cele organce, greu de abordat pt ca sunt distante si tematoare la apropierea omului, cand te aprorii de aliat ca de entitate total diferita de tine si ale carei actiuni le poti pune oricand la indoiala, atunci cand puterea ta personala se sustine pe abilitatea de a opri emanatiile personale si a le racorda la Emanatiile Vulturului abia atunci te simti mai singura pe tine, abia atunci iti vin in minte intrebari legate de importnata unui asemenea efort. Doar tu iti poti da raspunsuri, doar tu te poti integra in raspunsul pe care ti-l vei oferi.
Calea este necesara pentru ca orice ai facea modul tau de a fi indica o constructie de ganduri, atitudini, metode de pareri si de lupta impotriva durerilor si nejunsurilor. Toate acestea te plaseaza pe o cale, pentru ca se sustin pe un mod de a gandi... In aceasta constientizare tu vei gasi necesitatea identificarii tale cu dublul tau ca un obiectiv important.
Cauta-ti dublul... eu inteleg perfect ce spun si stiu si cred ca dincolo de cea ce spui exista o experineta sau o serie de experiente care sunt legate de placerea de a lucra cu spiritul si de necesitatea de a schimba viata sub impulsul unei motivatii imateriale, greu de pus in cuvinte. Stiu aceste lucru si tocmai pentru ca te cred intuitia mea imi spune ca aceasta este acum solutia. :wink:



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Feb 24, 2006 11:33 pm 

Joined: Sat Jan 21, 2006 10:21 pm
Posts: 296
Multumesc Coser

Inca mai "diger"raspunsul tau.Stiam ca tu o sa stii mai mult decat spun.Tocmai de aceea am pus intrebarea.Acum stiu raspunsul.Cred ca-l stiam,dar parca aveam nevoie de un impuls.Cautarea "dublului"imi ridica cateva intrebari [putin spus cateva],dar incerc sa-mi ordonez "planul de bataie".Interesant e ca inainte de-al citi pe Castaneda,ma gandeam la acest aspect,chiar imi doream aceasta cautare,dar la modul la care o intelegeam atunci, :lol: adica eu cautam in exterior sa gasesc pe cineva care sa-mi spuna [parafrazandu-l pe Mihnea]:"Lasa draga,c-o sa fie bine,o fac eu in locul tau".
Coser,practic,mi-ai dat aripi,m-ai inteles mai mult decat as fi putut sa ma explic eu,pe vreo sapte pagini.
O-sa te rog,sa imi mai raspunzi la cateva intrebari,[cand vei avea timp],dar intai vreau sa incep "sa-mi fac tema de casa",caci pana acum doar am profitat de bogatia acestui forum.

Dorina


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 21, 2006 11:55 pm 
User avatar

Joined: Thu Nov 17, 2005 12:59 pm
Posts: 357
Location: bucuresti
dublul? de multe ori in viatza m-am intrebat care-i treaba cu acest... dublu... n-am sa uit momentele, dese din copilarie in care ma retrageam intr-un coltz, dupa sifonier si ma intrebam firesc, fara teama, cine sunt eu? si nu superficial... intrebarea mea era adanca... Cu timpul, nu pt. ca m-am prins cine sunt ci pentru ca m-a luat valul... am uitat de intrebarea asta si de problema pe care-o aveam... Doar uneori... in oglinda... surprindeam altceva decat o oglindire.. anumite curente spun ca dublul asta ar fi ... ceva care se intrupeaza odata cu fiecare om si incearca pe cat posibil sa-l traga indarat...

uite ce spune B.C.J. Livegoed in “Omul pe prag”:

La ora actuala, o fiinta elementara vine sa se alature omului cu catva timp inainte de nastre. Ea se leaga de “instrumentul” corporal si patrunde in el la fel cu sufletul si spiritul omenesc insusi.

Aceasta entitate este in legatura cu fortele infranaturale ale electricitatii si magnetismului. Ea poarta responsabilitatea fenomenelor electrice din noi, precum si a altor fenomene similare. Corpul nostru eteric lucreaza cu fortele vitale din natura. Aceasta umbra a corpului eteric asociaza fiecarui proces eteric procese electrochimice paralele...


O entitate legata de noi inca dinainte de nastere si care trebuie sa ne paraseasca inainte de moarte ? :( Ce rol are? Suntem prieteni? Suntem doi poli?



_________________
Ignis Natura Renovatur Integra
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Mar 22, 2006 12:39 am 
User avatar

Joined: Thu Jul 21, 2005 11:18 am
Posts: 54
In acest moment timpul nu-mi permite sa dezvolt mai mult ideea, insa voi interveni cu o niste cuvinte preluate din "Trecerea vrajitorilor" a Taishei Abelar (discipola, la fel ca si Carlos Castaneda, a lui Don Juan). Citatul este aproximativ...

"Dualiasmul din om nu este o diviziune intre minte si corp, ci intre corpul care adaposteste mintea sau eul si dublul, care este receptaculul energiei noastre de baza. Inainte de nastere nu exista aceasta dualitate, dar din momentul nasterii cele doua parti sunt separate de forta de atractie a intentiei omenirii. Una din parti se dirijeaza catre exterior, devenind corpul fizic, cealalta spre interior, devenind dublul nostru.
In momentul mortii, partea cea mai grea, corpul, se intoarce in pamant pt a fi absorbit de acesta; partea usoara, dublul, se libereaza, insa daca nu a fost perfectionat va putea trai experienta libertatii pret doar de o clipa inainte de a fi dispersat in univers.
Daca murim fara a ne fi sters falsul dualism dintre minte si corp, vom muri o moartea comuna. Murim datorita faptului ca posibilitatea de a ne transforma nu face inca parte din conceptia noastra despre viata. Aceasta transformare trebuie sa aiba loc in timpul vietii si reusita acestei sarcini este singurul scop adevarat pe care il poate avea o fiinta umana. Toate celelalte realizari sunt efemere, din moment ce moartea le transforma in neant."

P.S. Faptul ca uitam sa ne mai intrebam cine suntem si care este ratiunea existentei noastre nu arata nimic altceva decat ca intentia omenirii are forta de atractie, ne abate de la ceea ce reprezentam ca esenta. Ne ofera o realitate palpabila si noi sfarsim prina a o accepta fara a mai pune intrebari. Si totusi, paradoxal, aceasta este si salvarea noastra....este ciclul prin care trebuie sa trecem inainte de a reveni la esente, fortificati.



_________________
Vi døde ikke... Vi har aldri levd
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Mar 23, 2006 10:12 am 
Vreau si eu sa spun, ca acelasi sentiment, senzatie despre care spune mermaid l-am trait deseori, iar pentru prima data, atunci cand eram copil si aveam vreo 7 sau 8 ani. De fapt era mai mult o constientizare a eu-lui pe care o simteam ca pe o prezenta launtrica si profund legata de mine; nu era propriu zis ca un dublu, sau ceva care mi se adresa. Practic era in acelasi timp intrebare, constientizare, prezenta si un fel de uimire. Oricum asta mi se pare mai degraba interesant, iar raspunsurile si explicatiile inca le mai explorez.
mihaela.


  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 10 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group