It is currently Thu Mar 28, 2024 7:11 pm

All times are UTC + 2 hours [ DST ]




 Page 1 of 1 [ 13 posts ] 
Author Message
 Post subject: a manca sau nu produse animale
PostPosted: Fri Mar 31, 2006 10:16 pm 
User avatar

Joined: Thu Nov 17, 2005 12:59 pm
Posts: 357
Location: bucuresti
Chiar si cand mancam numai legume este foarte important ce fel de legume mancam. Problema este foarte complexa, cvhiar daca s-a ajuns la teorii elaborate de genul "Si printre legumele care au dat un impuls materialist oamenilor si animalelor, este tocmai consumul exagerat de cartofi. Consumul de cartofi trebuie limitat doar la minimum necesar pentru a stimula activitatea creierului, a capului." (Rudolf Steiner)

"Desi un regim vegetarian poate fi regimul corect pentru unele prsoane chiar si numai pentru motive de sanatate, in acelasi timp sanatatea altora poate fi distrusa prin el.",(tot R.S)

"Orice lucru prezinta un dublu aspect, asa cum balanta prezinta doua talere. De aceea trebuie sa ne pricepem la individualizarea lor. Nu pot fi date principii generale." ('Cursul de Agricultura')

S-a ajuns chiar la o mare polemica vizavi de faptul ca Iisus (in Evanghelie ) manca (totushi) peste. Altzii spun ca Iisus nu manca "efectiv" peste ci acest lucru trebuie intzeles in alt fel, mult mai profund.

Mamei mele (de exemplu) doctorul i-a recomandat musai sa manance carne de vaca pentru ca nu i se vindeca ranile si de la operatze face eventratzii (aderentze)... Si tot mama spune ca "bunica a mancat de toate si a baut si alcool si a murit la 80 de ani..)

Pe de alta parte, este un actor care vorbeste (tot pe OTV) despre alimentatzia in functzie de grupa sanguina si tot el spune cum carbohidratzii ne fac violentzi si nervoshi...


Deci? Ce ar trebui (totushi) sa mancam?



_________________
Ignis Natura Renovatur Integra
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 01, 2006 5:50 am 
User avatar

Joined: Tue Jan 31, 2006 1:59 am
Posts: 638
Location: Bucuresti
Actorul :lol: a spus la o emisiune ceva interesant: durata vietii este determinata genetic, de la nastere. Deci traim tot atat, chiar daca bem, nu facem sport, fumam, mancam ca spartii etc. Ce se schimba este calitatea vietii, cu alte cuvinte putem avea o viata fericita si sanatoasa, daca mancam cum zice el (fara carne, fara lapte, fara branza, fara oua, fara paine etc etc etc) sau putem trai la fel de mult, dar cu sanatatea la pamant. A, avem voie totusi sa bem apa :lol:


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Apr 01, 2006 2:37 pm 

Joined: Sat Jan 21, 2006 10:21 pm
Posts: 296
Mihnea wrote:
A, avem voie totusi sa bem apa :lol:


Si asta numai daca-i pura.

Dar avem voie sa mancam de toate,dar:carnea sa fie proaspata si de la animale ,pasari crescute cu hrana naturala,nu concentrate;uleiul sa nu fie rafinat[dublu rafintat] ci presat la rece,in termenul de valabilitate si nefalsificat:painea sa fie din griu rasnitat manual,caci nu stiu sa mai functioneze mori antice cu rasnitori-sau cum se numesc-din piatra [cele moderne extrag germenele din grau care contine vitaminele etc.,[pt.a se putea pastra faina timp indelungat],deci faina este chiar egala cu" 000";sucurile,dulciurile sa fie naturale,[facute in casa,nu cele pe care scrie naturale] netratate cu coloranti ,aditivi,aromatizanti sintetici,legumele,fructele,verdeturile sa nu fie tratate chimic,sa nu provina din soluri tratate chimic etc....v-a placut?Daca vreti va mai scriu,dar chiar ajungem la concluzia ca ne-a mai ramas decat APA.
Dar sunt salutare aparitiile fermelor "naturiste",cunosc doar doua:cea care produce branza Dorna ,purtand eticheta ECO[pasuni naturale,vaci hranite natural...] si o firma din imprj.Clujului [daca retin bine],care cultiva rosii naturist.Poate mai sunt si altele.Deci nu ne ramane decat sa ne cumparam o casa la tara si sa lucram pamantul naturist [compost natural...] si sa ne hranim animalele,pasarile cu productia acestui pamant.Ar mai fi o metoda [energetica],dar cred ca e de dom.viitorului,deocamdata.
E cunoscut efortul Germaniei,Angliei ...de a-si reinsanatosi pamantul,investitiile mari facute de guverne pt.a se crea ferme ecologice,pt .a ajunge din nou la ceea ce noi INCA mai avem,dar investim puternic in distrugere:flora,fauna etc.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Apr 28, 2006 12:21 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
sa mananci naturist este foarte bine pentru sanatate, la fel de bine pentru sanatate este sa-ti alegi alimentele nu in fucntie de pofte sau ercomandarile altora, ci in fucntie de rpopriul tau sistem de valori. Nu este deloc usor sa-ti dezvolti un sistem de valori care "sa-ti spuna" ce anume iti trebuie. Organismul uman este un sistem foarte complex si ca orice organism viu are o abilitate speciala - autoreglarea.
Nu trebuie sa ne blamam regimul de viata decat atunci cand el este impotriva integritatii noastre fizice sau spirituale. Organismele sunt diferite intre ele. Ceea ce pe unii ii poate imbolnavi, altora le creaza placeri inefabile si acesta este unul din elementele care argumenetaza diversitatea.
Mai important decat sa ai incredere intr-un regim alimentar de viata eu cred ca treuie sa iti asculti propriul corp si sa-i oferi ceea ce are nevoie pentru a functiona la cote optime.
Eu sunt de acord cu regulile atunci cand ele sunt construtive si te fac mai puternic, dar daca ele iti slabesc vointa atunci nu sunt deloc bune.
Daca stabilesti, de exemplu, sa stii un regim si la un moment dat nu mai poti, atunci trebuie sa renunti. Orgoliul poate produce leziuni fizicului si asta fara rost. Cand spun asta vorbesc in cunostinta de cauza. Un regim variant este mai valoros decat unul rigid, bazat doar pe vegetale.
Dar mai mult decat ceea ce mancam este ceea ce gandim pentru ca o gandire echilibrata ne va face sa alegem intotdeauna ceea ce ne face bine. Alegerea alimentului potrivit este unul dintre cele mai practice exercitii de cultivare a intuitiei. Sa-ti propui sa mananci, de exemplu, ciorba si sa iti asculti, la un moment dat organismul care iti spune ca nu-ti trebuie ciorba si sa te asezi la balcon, ca un pensionarii, si privind in zare sa mananci cu pofta o rosie sau un morcov este semn ca ai incredere in prietenul care-ti esti! Evident ca ai nevoie de reguli, dar ele nu trebuie sa te distruga. Asa cum un halterofil obtine performanta exersand, la fel si in abordarea regimurilor alimentare trebuie exercitiu si timp.
Carnea poate fi buna sau nu, dar asta numi tu iti poti spune. Este clar ca ea contine toxine pe care vegetalele nu le contin, dar daca modul tau de a gandi nu este in regula, chiar daca nu consumi carne, organismul isi va crea propriile toxine, prin felul de a gandi.
In alta ordine de idei consumul de carne este pentru unii ca o povara pe care trebuie sa o duca pentru a deveni mai puternic, cu conditia sa aiba rezerve. Este ca si cum s-ar antrena carand saci cu nisip - asta il face rezistent la efort, dar numai atat. In general se spune despre consumul de carne ca nu ajuta viata spirituala si eu cred ca este adevarat, dar pentru ca noi suntem inainte de toate fiinte sociale si avem o viata cotidiana intensa va trebui sa facem acest compromis pentru a putea castiga altele. Daca organismul este suficient de puternic sa-si impuna restrictii alimentare si sa depuna efort atunci este minunat, dar nu toti sunt asa.
Organismul are nevoie de putere si vointa, iar alimentele trebuie sa ne ajute in directia asta, dar povara nu trebuie sa cada doar pe umerii lor. Ele sunt niste instrumente si asa trebuie sa ramana.



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Apr 28, 2006 12:48 pm 
User avatar

Joined: Tue Jan 31, 2006 1:59 am
Posts: 638
Location: Bucuresti
Foarte interesant acest mod de gandire, si sunt de acord cu ce spune Gheorghita, dar sa ne imaginam o scena cam asa: esti la padure, sau la iarba verde, si tocmai se face pe gratar o friptura grovaza de porc... Carbunii sunt incinsi, carnea sfaraie pe gratar, fumul se ridica spre cer si simti mirosul de friptura, peste care sunt puse si niste mirodenii de-alea speciale... Aoleo, ce foame mi s-a facut... Ei, cum imi ascult eu organismul? Ca el tare ar vrea sa pape... :)


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Apr 28, 2006 3:55 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Pai, foarte simplu te vei declara invins... si iti vei asuma raspunderea si vei manca alaturi de prieteni ca doar nu vei fi tu ciudatul care se duce de buna voie la gratar si dintr-odata se apuca de mancat iarba, ca asa i-a soptit un porumbel alb care trecu plictisit pe acolo..
Daca esti acolo inseamna ca ai vrut, iar prezenta ta acolo este un act de vointa chiar daca in mare parte este inconstient, cand voi asculta cu adevarat de intuitie atunci ea iti va spune daca ai nevoie de gratar in secunda in care trebuie sa te hotarati daca vei merge sau nu... Intuitia anticipeaza si nu te transforma intr-un ciudat...
Eu am vrut sa spun anterior (si sunt convins ca asta ai inteles si tu) ca libertatea de a gandi este pentru mine mai importanta decat orice regula culinara sau nu, iar intuitia nu este o fatasma pe baza caruia iti satisfaci toate gusturile ca sa-ti fie bine, ci este un ghid interior care te ajuta sa mergi pe calea de mijloc.
Mie nu mi-ar placea sa-mi ofere cineva ceva nu-mi face placere sa primesc, dar daca acel cineva imi este un bun prieten primesc cu mare bucurie ceea ce-mi ofera, chiar daca nu-mi trebuie. La fel organismul primeste ce-i dam noi, dar nu ne-am oprit nici macar o secunda sa-l ascultam si sa ne intrebam: oare lui i-o fi placand ceea ce-i dam noi?



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Apr 28, 2006 9:19 pm 
User avatar

Joined: Sun Jul 24, 2005 4:23 pm
Posts: 153
Adevarul e ca si eu am inca o serie de indoieli legate de subiectul : "daca e bine sau nu sa mancam carne". Ma gandeam si la altceva (si nu ca o scuza) ; aparatul digestiv al omului este conceput pentru a digera o hrana omnivora , are enzime si conformatie anatomica diferita de cea a ierbivorelor si de a carnivorelor.
Problema care se pune este ca intr-adevar se pare ca organismul animalului sacrificat pentru hrana , produce o serie de substante care devenite hrana pentru noi , reprezinta toxine. Ceea ce a spus Gheorghita

Quote:
sa mananci naturist este foarte bine pentru sanatate, la fel de bine pentru sanatate este sa-ti alegi alimentele nu in fucntie de pofte sau ercomandarile altora, ci in fucntie de rpopriul tau sistem de valori.


mi se pare absolut corect.

Oricum , la cat e de poluata momentan natura , e foarte posibil sa ne imbolnavim mai repede de la legume tratate chimic sau biologic , decat mancand un pui sau un porc " sanatos " de la tara .
De asemenea este cert ca doar consumul de carne aduce in organism majoritatea aminoacizilor esentiali pentru organism, sunt doar cateva legume care aduc aport de aminoacizi si sa nu uitam ca acestia mentin echilibrul acido-bazic al organismului.
Se spune ca organismul isi cere drepturile in sensul ca daca avem pofta de un anumit aliment s-ar putea sa avem nevoie de elementele continute in acel aliment , spre exemplu daca avem pofta de varza acra , e posibil sa avem o carenta de vitamine din grupul B.(aici nu ma refeream la pofta de gratar a lui Mihnea , :wink: care exprima altceva)
Momentan , concluzia mea este ca atata timp cat mancam diversificat si in cantitati rezonabile e ok ; poate imi voi schimba opinia dar am nevoie de argumente solide poate date de propriul meu organism . :idea:



_________________
Liana


homepage: http://spiritualityworld.com
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Feb 27, 2007 1:06 pm 

Joined: Tue Feb 27, 2007 11:18 am
Posts: 6
Location: Bucuresti
buna ziua tuturor;eu de 4 ani nu am mancat carne;oua si lactate da,dar carne deloc;la inceputul lui 2006 am avut o anemie severa;dr.mi-a recomandat sa mananc macar peste,deoarece altfel nu imi rezolvam problema medicala;gheorghita spunea ca e bine sa-ti alegi alimentele in functie de sistemul tau de valori;eu nu imi doresc sa mai mananc carne si oua deloc;am sa compensez lipsa fierului din organism cu suplimente;sunt atatia vegetarieni sanatosi;si nu fac asta din orgoliu;cei din famile nu ma inteleg deloc,au senzatia ca nu ma gandesc la sanatate;dar altfel nu ma simt eu bine in pielea mea;voi,cei care nu mai mancati deloc produse animale,de mai multa vreme,v-ati confruntat cu grave probleme de sanatate?


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 04, 2007 3:55 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Alimentatia naturista este deosebit de benefica si utila tuturor, indiferent ca sunt sau nu sanatosi, indiferent ca stiu daca sunt sau nu sanatosi. Cu toate acestea faptul ca nu mananci deloc produse de origine animala nu inseamna ca viata ta este lipsita de pericole medicale pentru ca cele mai multe boli vin din spirit, vin din corpurile noastre energetice care trimit spre fizic, adica spre zona unde se localizeaza constiinta de sine, impuritatile pentru a le elimina.
Pentru a te bucura de veleitatile unei alimentatii sanatoase ea trebuie sa fie insotita si de o alimentatie mentala, energetica, sanatoasa. Cum facem asta? Simplu "Daruind vei dobandi!" ne invata inteleptii, daruind puritate, vei primi puritate nu pentru simplul fapt ca dai, ci pentru ca actiunea ta va primi un ecou pe masura intentiei sale.
Nu este deloc simplu sa faci asta, dar daca esti atat de hotarata cu siguranta este si important.
Anemia din punct de vedere spirtual indica scaderea dorintei de a trai, o renuntare venita din dezamagire, din lipsa de actiune spirituala. Daca asta vine de pe structura energetica a relua alimentatia omnivora nu-ti va rezolva problema.
Tu trebuie sa stii insa ca vegetalele nu te apara de boli, daca sufletul tau detine informatie negativa, corpul isi va crea propriile sale toxine care vr genera boala. Daca acest lucru nu-l stiai si te sperie ca il afli acum de la mine este semn bun, inseamna ca pe undeva tu constientizai asta si acum te sperie, nu portunitatea negativa de care iti spun, ci confirmarea.
Poate ca trebuie intai sa te impaci cu tine si apoi sa vezi ce vrea corpul tau de la tine si, mai ales, daca regimul acesta ii este util sau nu. Intreaba-l si pe el din cand in cand ce vrea...



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun May 13, 2007 10:36 pm 

Joined: Sun Feb 25, 2007 3:12 pm
Posts: 1
Location: Botosani, Romania
din propria experienta vorbind, am fost vegetariana vreo 18 luni cand eram in liceu din sentimentul de vina de care s-a tot vorbit la acest topic....apoi am revenit la carne pentru ca organismul inca avea nevoie. acum vreo 3 ani insa a inceput sa imi fie foarte rau de la orice fel de carne, atat de rau incat nici nu mai puteam gandi, nu-mi mai puteam coordona miscarile....aiurea...corpul meu respingea carnea...simteam dinainte de a fi manca (la restaurant, acasa, in vizite) daca din "greseala" se strecurase carne in uleiul cu care fusesera gatite de exemplu legumele.
imediat dupa aceea nu am mai tolerat lactatele, iar incet, incet, am ajuns doar la migdale...si poate ceai, cafea...nu mi-e foame, ma simt excelent, poate uneori imi e dor sa gust un sote de ciuperci sau niste legume, dar se pare ca am trecut si de etapa asta...
asha ca toate la timpul lor...nu fortati organismul, caci veti primi un raspuns nu foarte placut...aveti rabdare si mai ales curaj sa vorbiti cu voi insiva, cu partea energetica, cu cea fizica..chiar daca ceea ce veti afla nu va va placea...
nu am inteles niciodata de ce oamenii fug si ignora "belele" sperand ca si acestea ii vor ignora.
o saptamana buna tuturor


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon May 14, 2007 10:24 am 

Joined: Sun Jul 31, 2005 1:01 pm
Posts: 193
Location: München
:?:

cind am citit mesajul tau ..au inceput sa-mi sune toate clopotelele de alarma..

prea multe cazuri am vazut in viata mea ... :( si am vazut si cum se sfirsesc.

nu vreau sa-ti dau sfaturi ( nu m-ai intrebat)..dar ar fi bine sa mergi la medic probabil si terapeut ca sa vezi de ce nu iti primeste organismul hrana necesara.

binenteles, carnea se poate inlocui cu alte produse. organismul are nevoie de proteina (0,8g/kg = o femeie la 60kg/48g proteina). Inima are nevoie de ea!!

cartofi, orez , legume, piine si fructe nu ajung!!
produse soja, produse lactate, fasole, mazäre, migdale, alune contin proteina vegetala.. pentru un om matur este suficient atit. pentru copii in crestere si virstnici (ostoperosa) sint alte reguli.

:? ce privesc anumite ideologie...respectul meu..dar nu avem numai un corp astral ci si unul fizic pentru care avem raspundere.

iti doresc tot binele din lume

laura


Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon May 14, 2007 1:43 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Da, Laura are perfecta dreptate..
Este bine sa-ti hranesti corpul cu mancare putina pentru a educa simturile sa nu faca risipa si pornind de la acest exemplu sa se poate impune ordine in ganduri, emotii, aspiratii. Modul in care ne raportam la hrana este unul universal si el ne spune cum anume comunicam cu universul si ce tip de relatie avem cu el. O hrana exclusiv vegetariana aplicata de un om inchistat si egoist nu-l va apara pe acesta de efectele gandurilor sale si bolile nu-l ocolesc. In ciuda hranei pure pe care el si-o ofera, organismul sau isi va crea propriile toxine pentru a oferi suport fizic gandurilor sale.
Exista insa oameni care se hranesc cu prana, cu fluidul nemurii - Amrita, care atunci cand preiau din univers acest tip de hrana simt in gat si in gura o savoare deosebita. Corpul lor este insa adaptat la a transforma vibratia Amritei in element organic prin procesul subtil de materializare.
Exista multi oameni care pot face asta, dar si mai multi oameni care resping alimentele si cred ca organismul nu le vrea.
Nu este posibil sa te hranesti cu lumina si acesta sa fie singurul proces din viata ta. Contactul cu Amrita este un proces spiritual magnific si este insotit de stari spirituale elevate, abilitati special (puteri paranormale), o viziune clara asupra lucrurilor, fiintelor si abilitatea de a purifica locuri, corpuri, karme prin simpla prezenta.
Daca tu traiesti toate acestea la o intensitate mai mult sau mai putin mare este foarte bine, de laudat si primesti felicitarile noastre pentru ca beneficiezi de o asa deschidere spirituala, daca insa nu se intampla nimic din ceea ce ti-am spus, incearca sa te apropii mai mult de corpul tau si cauta sa-l intelegi de ce respinge hrana, de ce considera ca a prelucra un aliment, pentru a face sistemul care este sa supravietuiasca, este un procedeu care-i creaza suferinta, eventual de unde aceasta dorinta de a simplifica efortul pana la limita periculoasa a inanitiei.
Sa nu uitam ca traim intr-o lume duala si ca totul se supune acestei reguli, inclusiv exemplul tau.

Aivanhov Mikhael Omraam - Yoga nutritiei



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon May 28, 2007 11:54 pm 
User avatar

Joined: Thu Nov 17, 2005 12:59 pm
Posts: 357
Location: bucuresti
AZIMA - un preparat miraculos

Efectul gurmanderiei asupra organismului

Tuturor ne place sa mancam, pentru ca, desigur, mancarea este o placere. Ne
atrag felurile preparate bine, aranjate frumos, cu mirosuri ademenitoare de
prajit si de condimente, cartofii crocanti. Pana si fructele, coapte sau
prajite, parca ne fac mai mult cu ochiul decat cele crude. Iar painea ne-o
dorim mereu bine coapta, calda si pufoasa. Dar v-ati gandit vreodata ca toate
aceste bunatati pot fi, pur si simplu, toxice pentru organismul uman? Ca
focul, care ne tine in viata, incalzindu-ne, ne ucide daca intram in flacara
lui si ca are acelasi efect si asupra elementelor nutritive din alimentele
naturale – enzime, vitamine, proteine? Specialistii au demonstrat ca
informatia energetica se pastreaza si se transmite. Daca fructele si legumele
preparate la foc sunt “ucise”, devin “cadavre”, ca si carnea animalului
taiat, si pastreaza in tesuturi informatia mortii, emana radiatii omega, ale
sfarsitului. La fel se petrec lucrurile cu bobul de grau care se va
transforma in paine. Sarurile organice, bioelementele, vitaminele, enzimele
sunt concentrate in coaja si in embrionul bobului si deci in faina integrala,
rezultata la macinare. Cernerea desparte faina alba de tarate. In prima
ramane amidonul iar in tarate se vor regasi coaja si germenul, deci si
majoritatea elementelor nutritive. Cu cat faina si painea sunt mai albe, cu
atat ele contin mai mult amidon si mai putine substante nutritive.

Focul – prieten si dusman

Mai departe, dospirea aluatului reprezinta fermentarea alcoolica a
glucidelor, sub actiunea enzimelor din drojdie si are ca urmare cresterea
aciditatii aluatului. Urmeaza degradarea, chiar denaturarea termica a
aluatului, prin coacerea la 2oo- 3oo grade, prin care se produc pierderi mari
de aminoacizi si diminuarea valorii proteinelor, mai pronuntata in coaja
decat in miez pentru ca inauntru umiditatea este mai mare si temperatura mai
mica. Tot prin tratamentul termic, spun specialistii, se produc substante
toxice care pot deregla functiile ficatului si ale rinichilor. Prepararea la
foc a alimentelor duce si la formarea unor produsi mutageni, unii inca
neidentificati, iar testele au demonstrat ca acestia pot produce hematoame si
tumori cerebrale. Moleculele ce alcatuiesc tesuturile si structurile
corpului, ca si pe cele ale regnului vegetal si animal, sunt levogire, adica
au conformatia spatiala catre stanga, in vreme ce moleculele cadavrelor
(carnii) si vegetalelor “ucise” de foc devin dextrogire, au conformatie spre
dreapta, in spirala. Ele sunt inerte biologic si contribuie la hranirea
celulelor patologice ale unui organism bolnav, celule ce au structura
biochimica bazate pe astfel de molecule dextrogire, favorizand aparitia
bolilor inflamatorii, infectioase, mutagene (cancere) si degenerative (cea
mai frecventa boala degenerativa este batranetea). Moleculele dextogire
rezulta si prin tratamentele termice ale aluatului, ale bobului de grau, ele
regasindu-se mai cu seama in coaja paini, dar si in diferite produse de
patiserie.

Painea cea de toate zilele

Painea naturala din faina integrala, cunoscuta inca de la egipteni, romani si
geto-daci, prin care graul se amesteca cu apa si se “coace” la soare, este un
produs cu principii nutritive armonizate, fara elemente toxice, dextrogire,
dar se produce balonare din cauza fermentatiei amidonului iar actiunea ei
terapeutica este lenta.
Azimele din tarate de grau au fost realizate in premiera mondiala in Romania.
Ele elimina cele doua inconveniente ale painii naturale. Azimele se fac din
tarate de grau foarte bine uscat, cu un singur condiment, si anume chimenul,
deci fara sare, iar pentru uscarea lor se foloseste un deshidrator orizontal,
care asigura o temperatura de sub 37 de grade. Azimele sunt mai intai
hidratate, apoi deshidratate, in final ele pastrand toata bogatia de
substante nutritive bioactive ale bobului de grau (in coaja si embrion).
Azima va avea 1,4 grade aciditate, cel mai scazut nivel dintre toate
produsele de panificatie, avand de aceea efect rapid asupra
gastroenteropatiilor de orice fel, si numai 5oo calorii/ 25o grame de produs,
fata de painea coapta, care are 3oo calorii/ 1oo grame! Dincolo de efectele
terapeutice de dezintoxicare, azimele din tarate de grau au si un puternic
efect energizant, prin pastrarea bio-campului bobului de grau. Comparand
imaginile Kirlian, se poate vedea de altfel usor diferenta intre bobul de
grau natural, care formeaza imagini foarte luminoase si cel tratat termic,
inconjurat de un halou intunecat. Prin simpla inghitire a unei bucati de
azima, se anihileaza o buna parte din energiile de frecventa joasa, ale
bolilor.

Articol preluat din revista “Magazin”, nr. 16 din 19 aprilie 2oo7



_________________
Ignis Natura Renovatur Integra
Offline
 Profile Send private message  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 13 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group