It is currently Fri Mar 29, 2024 4:48 pm

All times are UTC + 2 hours [ DST ]




 Page 1 of 1 [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: Nu va fie frica de Lilith
PostPosted: Tue May 23, 2006 12:05 am 
User avatar

Joined: Tue Jan 31, 2006 1:59 am
Posts: 638
Location: Bucuresti
Am gasit o imagine a lu madam Lilith, pe un site. Arata bine, pentru varsta ei... :roll:

Image

P.S. Sper sa fie blonda... :lol:


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 23, 2006 8:03 am 
Daca Lilith e cea blonda, atunci cine ar putea fi aia neagra cu coada, solzi si labe? :roll: :lol:))


  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 23, 2006 8:47 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Poate Priap, ca nu se vad toate, deci fiecare isi poate imagine orice... :D



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 23, 2006 9:07 am 
Cred ca imaginea celor doua o reprezinta pe Lilith cu multiplele ei fetze. La suprafata poate fi atragatoare si se foloseste de asta pt a induce ispita, iar cand te dezmeticesti esti in ghearele cele fioroase si devoratoare.
Sper ca n-am fost prea patetica :oops: :).


  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 23, 2006 10:52 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Imaginile postate de Mihnea indica o anumita latura a lui Lilith, aceea de a ademeni si de a mentine fiinta, prin dorinta, in lumile inferioare. Lilith niciodata nu va fi reprezentata intr-un cadru feeric pentru ca metodele ei nu sunt niciodata placut, ci, in cel mai fericit caz, senzitive.
In primul rand imaginea este consturita in tonuri inchise, sumbre, intr-un decor sinistru, exotic, dar retras ce ar putea sugera ideea de intimitate, de mister, de necunoscut. Suportul celor doua personaje este un lemn vechi semn al lanturilor karmice, al generatiilor multiple care construiesc un anume obicei, al tensiunilor acumulate de nativ in incarnarile sale succesive. Viata acelui suport este iluzorie, ea depinzand de contactul cu cele doua personaje (este verde doar acolo unde intra in contact cu cele doua femei). Spun asta pentru ca verdele in terapie are rol de a purifica vointa pe care o are deja nativul si de a-i impune o alta, corecta, benefica. Faptul ca verdele este conturat de creatorul acestei imagini tocmai la zona de contact este edificatoare si indica un rol principal pe care il are Lilith - acela de a purifica prin contactul cu propriile greseli. Lumea este plina de suferinta - a trai este sinonim cu a suferi, iar a suferi constient este semn de purificare - acesta pare sa fie, intr-o redare sintetica, mesajul lui Lilith.
Cele doua femei sunt stilizate foarte corect:
partea negativa a lui Lilith - are pe cap un fel de coroana ce poate trece la fel de usor ca un accesoriu feminin, dar si o distinctie data de functie, grad, renume, faima. Mainile cu gheare si labele picoarelor de asemenea cu gheara indica latura inferioara neevoluata a energiilor cu care lucreaza Lilith si pe care se sprijina in actiunile sale, cozile imense indica tot atatea personalitati inferioare, ipostaze si puteri ascunse pe care Lilith le detine.
Un eelent eminamente negativ este dat de prezenta aripilor de vultur. Vulturul in simbolistica este semnul libertatii absolute, al independentei totale si al solitudinii, iar in acest context ideea de libertate absoluta este asemanata cu agresivitate, cu libertatile prost intelese, limitarea in dorinte de razbunare si autodistrugere.
partea pozitiva a lui Lilith are culorile pasiunii si ale vitalitatii, da si nuante de galben semn al genialitati si inteligentei linistite. Vestimentatia indica faptul ca ar fi pregatita pentru sarbatoare, pentru un eveniment special, un fel de ritual cu reprezentari abstracte pe picioare si cu bratari pe mana.

Faptul ca una este redata in tonuri deschise si cealalta in tonuri inchise vine sa evidentieze tormai contractul dintre bine si rau.

Ceea ce este de asemena intersant in imaginea postat de Mihnea este ipostaza generala a celor doua femei - femeia cu aripi de vultur pare sa o surprinda pe cealalta dintr-un moment intim special. In timp ce partea buna privea spre necunoscut este surprinsa de partea negativa care vine sa o tenteze cu latura sa inferioara.
Chiar daca cele doua femei au aceiasi expresia faciala, aceiasi privire usor aroganta, de sus, si aceiasi pasiune si efervescenta, prin intoarcere, partea pozitiva isi aseaza mana sa peste mana celeilalte, semn de dominare totala. Acest detaliul al imaginii este un semn de speranta ca sinceritatea, spontaneitate (intorcera brusca a femeii surprisa de cealalta) este un atuu.



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 23, 2006 11:00 am 
User avatar

Joined: Tue Jan 31, 2006 1:59 am
Posts: 638
Location: Bucuresti
Wow, Gheorghita, super... ai surprins tot... Mihaela, bravo si tie, ai dezlegat enigma... Iar despre mine, ce pot sa zic... vorba aia, surdu n-aude, dar le potriveste... :lol: Singurul lucru pe care l-am observat si io, e evident unul obscen si anume pozitia doggy...


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 23, 2006 9:04 pm 
Referitor la ispitele lui Lilith, foarte concret ai spus tu Gheorghita si anume:
<<Imaginile postate de Mihnea indica o anumita latura a lui Lilith, aceea de a ademeni si de a mentine fiinta, prin dorinta, in lumile inferioare. Lilith niciodata nu va fi reprezentata intr-un cadru feeric pentru ca metodele ei nu sunt niciodata placut, ci, in cel mai fericit caz, senzitive.>>

Iar in continuare redau un citat din Omraam Mikhael Aivanhov, pt ca inca nu am terminat de studiat tema lui la sectiunea experimente:

Quote:
Dar dacă bărbatul şi femeia se mulţumesc să se caute în planurile inferioare, să nu se mire dacă vor fi repede decepţionaţi. Este normal, cum ar putea dragostea să dăinuiască când dincolo de trup nu mai există nimic altceva bun şi frumos de iubit?
Priviţi cum se petrec lucrurile în natură: tot ceea ce este întunecat, murdar, impur, are tendinţa de a se acumula în partea de jos şi ceea ce este pur se ridică deasupra. La fel se petrec lucrurile şi în fiinţa umană: şi în el tot ceea ce este grosier se inferioare, în timp ce tot ce este uşor, pur, luminos, urcă către cap. De aceea ochii, urechile, gura, nasul, creierul sunt aşezate în partea superioară, în timp ce alte funcţii sunt plasate în partea inferioară. Acestor două părţi fizice ale omului îi corespund cele două naturi ale sale, inferioară şi superioară: personalitatea şi individualitatea. Dragostea manifestată de personalitate, care nu se gândeşte decât să ia, să se ghiftuiască, este îmbâcsită cu elemente grosiere şi întunecate. În timp ce dragostea manifestată de individualitate conţine elemente de generozitate, de dezinteres, este pură şi luminoasă...
Prin dragostea lor egoistă şi senzuală, oamenii îşi transmit tot felul de elemente întunecate care îi împiedică să vadă limpede şi să simtă senzaţiile celeste. Bineînţeles, sunt liberi, se pot lăsa în voia tuturor poftelor lor, dar nu este în interesul lor! Dacă Iniţiaţii au dat reguli şi prescripţii, n-au făcut-o pentru a le interzice plăcerile dragostei, ci pentru a-i împiedica să coboare prea jos în stări de conştiinţă inferioare, acolo unde nu vor mai putea primi nimic din binefacerile şi minunile lumii divine.
De acum înainte, încercaţi să faceţi eforturi pentru a înţelege această filozofie sublimă, căci ea este singura care îi învaţă pe bărbaţi şi pe femei cum să-şi utilizeze toate aceste elanuri pe care şi le dau unii altora, toată această minune, fericire de a se contempla pentru a fi mereu inspiraţi şi pentru a deveni nişte genii, nişte divinităţi.
Dar toate acestea nu le veţi înţelege cu adevărat decât după ce le veţi înţelege întâi înăuntrul vostru prin meditaţii şi prin modificări interioare. Când veţi fi reuşit, vă veţi afla în posesia tuturor bogăţiilor pe care natura vi le-a pregătit, le veţi putea folosi cu tot atâta precizie ca şi cum v-aţi afla într-un laborator: veţi şti să folosiţi elementele şi forţele pentru propria voastră regenerare, iluminare şi pentru cea a lumii întregi.


  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group