It is currently Thu Mar 28, 2024 7:47 pm

All times are UTC + 2 hours [ DST ]




 Page 1 of 1 [ 50 posts ] 
Author Message
 Post subject: 2 intrebari...
PostPosted: Fri Aug 19, 2005 10:32 am 

Joined: Thu Jul 28, 2005 10:25 am
Posts: 133
Location: Bucuresti
se poate stabili prin astrologie la fel ca la bioritm compatib fizica , intelectuala si emotionala separate total intre ele? de ex la bioritm e posibil compat emotionala 80%(relatie buna) si fizica 12% (rel. imposibila), deci nu sunt legate intre ele .
Mai am o intrebare : se pot lua in considerare zodiile si pt animale? De ex eu mereu am tinut cont de data nasterii a cainilor si pisicilor din fam. mea si chiar cautam caracteristici, de ex catzelul lui nashi'miu e f neastamparat si impulsiv si e in z berbec. In plus nu e suparacios ca alti caini pt ca daca ia bataie nu se razbuna, e f prietenos in continuare. In schimb lessy (pe care o aveau ei inainte) era f dusmanoasa daca o bateai se retragea intr-un colt si la prima ocazie ivita musca pe la spate (caine lup) si era in zodia pestii. In plus Lessy era o prefacuta ce n-am vazut in viata mea, chiar ma gandeam "cum e posibil un caine sa incearca sa ma pacaleasca modificandu-si infatisarea, arata pe fata exact invers decat ce facea!" si am zis ca asta e caine trishor. Cine m-a auzit a cam ras, dar mie mi se pare normal ca si animalele sa fie influentate de planete nu numai oamenii si logic ar fi ca tot ce e viu, nu?


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: 2 intrebari...
PostPosted: Fri Aug 19, 2005 11:38 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Se poate stabili compatibiliate insa nu ca la bioritm din calcule....
In ceea ce priveste zodiile animalelor pot spune ca observatiile tale sunt foarte importante. Da, zodiile animanelor sunt speciale. Pentru ca pe noi ne intereseaza raporturile pe care le realizam noi cu ele atunci vom lua in calcul acea parte a trasaturilor care ne intereseaza. Semnele zodiacale sunt generale. Ele nu au fost gandite numai pentru om, ci pentru intreaga planeta.
O intrebare inerenta se poate desprinde de aici: de ce reactiile oamenilor sunt atat de apropiate de cele ale aminalelor? In ce consta superioritatea noastra?
Este clar ca nu primitivismul ne face pe noi sa avem aceeasi reactii cu animanelele, ci acelasi mod de a simti. Sentimentele lor nu sunt explicate academic asa cum facem noi, ci traite pur si simplu. Bucuria pe care si-o manifesta un catel atunci cand isi vede stapanul este la fel cu bucuria pe care o simte un om cand isi vede un prieten drag, difera doar modul de manifestare. De aceea reactiile la stimulii exterior par asemanatoare.
Exista insa si o alta realitatea care nu ne dezavantajeaza deloc, aceea a potentialului neutilizat. Omul este in mod indubitabil o fiinta superioara, dar el nu stie asta. Nu mai este un secret faptul ca ne folosim un procent destul de mic din functiile creierului, de aceea supravietuim in felul acesta. Porniri ininteligbile sunt lasate libere producandu-se epuizarea organismului, a mintii, a spiritului. Cu toate acesea noi supravietuim, tocmai pentru ca potentialul nostru este mult mai mare decat ne aratam ca suntem. Daca limita noastra de supravietuire ar fi pe treapta superioara, am fi obligati sa folosim alte simturi, alte instrumente si deci consumul energetic haotic asa cum il realizam acum, nu ar putea fi realizat atunci, pt nu am rezista.
Tocmai pt ca limita de rezistenta este la un nivel inferior (adica un minim de simturi si constientizare) oi ne putem permite o asa rsipa incat sa nu vedem ce fel suntem.
Daca termenul de animal indica ceva inferior, dominat de instic, lipsit de inteligenta (abilitatea de a face conexiuni si de a emite idei) atunci cei mai multi dintre semenii noastru care nu vad decat unde le arata degetul, poarta cu mandrie acest nume.
Cu toate acestea el este un stadiu. Cand la nivel de rasa ne vom hotara sa ridicam treapta rezistentei atunci vom fi diferiti, iar predispozitiile astrale vor avea o alta orientare. Este ca si cum am fi apa si ni se va schimba culoarea. Lumina ce se va refracta va da apei o alta stralucire.
Pana atunci, ca vrem sau nu avem cam acelasi reactii ca dragele noastre animale de companie, doar ca le conturam si le explicam altfel. Exista insa si oameni, putini ce-i drept, care s-au ridicat deasupra acestei conditii si ei sunt cei care au intervenit asupra istoriei ridicandu-ne.



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Aug 19, 2005 12:27 pm 

Joined: Fri Aug 12, 2005 8:27 am
Posts: 37
Location: tg-mures
:) Buna!

Coser...pot sa nu fiu de acord cu ultimul tau mes.,decit poate vreo 10% ?
Multumesc! :)


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Aug 19, 2005 12:45 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
wizzy wrote:
:) Buna!

Coser...pot sa nu fiu de acord cu ultimul tau mes.,decit poate vreo 10% ?
Multumesc! :)


He he, sigur ca poti... pare cam tragic... procentul dat de tine este cam cat ne folosim noi din creier... :wink:

Da, ai dreptate pare putin cam traic mesajul meu, dar el este exprimat de acea latura a personalitatii mele dezamagita de imagina aberanta a omului modern... imi asum raspunderea si suport si criticile... :wink:

Image
THE HUMAN ANIMAL



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Aug 19, 2005 1:50 pm 

Joined: Fri Aug 12, 2005 8:27 am
Posts: 37
Location: tg-mures
:)Este clar ca astazi ai,sufleteste vorbind,o zi proasta-vremea din tara te face putin depresiv,...dar lasa ca iese soarele,mai vine o noapte,dormim,gindim si viata ne va oferi clipe incomparabil mai placute decit cele de astazi.Cred ca avem cu totii o stare greu de explicat.Pe coridoarele institutiei in care lucrez este pustiu,liniste,iar in birouri greu mai gasesti pe cineva sa zimbeasca. :wink:

Dincolo de aceasta interpretare paminteana,pragmatica si reala,te rog sa recitesti articolul postat de tine despre isihasm si-o sa vezi ce mare diferenta exista intre noi si animale.
Imaginea pe care mi-ai aratat-o mai jos nu este omul modern totusi.Da-mi voie sa spun ca aceasta este o imagine zamislita de masina -calculator- imagine pe care o mai gasim si in filmele SF,ale unor regizori care si-au cam pierdut controlul,legatura cu realitatea,oameni carora eu le zic "usor decuplati".

Mai da-mi voie sa spun ca omul modern este cel pe care-l reprezinti tu si alti tineri ca tine.Copiii mei nadajduiesc sa devina persoane "de reper",ca impreuna cu alte suflete evoluate,sa "construiasca" o altfel de lume.Daca ceea ce sper se va dovedi un vis care nu se va implini,voi pleca de pe-aici tare dezamagita.Stiu ca tinerii deosebiti,educati,nu modesti dar cu mult bun simt,...cei pentru care nu se pun pile si bani,foarte greu razbesc in jungla asta unde rege este leul; dar poate ca succesul,gustul lui este cu atit mai bun,cu cit "rapuneti" mai multi limitati plini de bani dar cu craniul gol.
Diferenta aceea despre care spuneam eu mai sus consta in faptul ca doar omul,asa cum este,atit cit este,cit ii ingaduie D-zeu in clipa de fata...consta asadar in faptul ca i s-a daruit acea particica de divinitate,numita suflet,graiul -atit de frumos numit CUVINT,cu ajutorul caruia ne putem imbogati,fiindca el stim ca "zideste".Daca nu invatam sa traim in armonie cu astrele,cele de sus cu cele de jos,..nu stiu cum sa explic mai bine.Totul trebuie sa fie in cumpatare...ceea ce gindim,ce si cit mincam,cit muncim si cit ne rugam.
Diferenta intre o femela si o femeie este ca prima nu constientizeaza responsabilitatea pe care o are fata de puii sai pina la moarte si nu pina se duce cu alt mascul.A vaduvei care sta nemincata zile si seri multe ca sa creasca doi baieti inalti cit usa -Doamne si cind o vezi te-ntrebi cum mai sta in picioare ca arata precum un umeras cu haine-dar puterea cine i-o da?Ea crede fara urma de indoiala ca D-zeu ii da putere si in consecinta,chiar asa se si intimpla!
Cite diferente as mai putea sa dau!Atita doar ca mi-ar lua pagini intregi ca aceste exemple sa le mai leg si de astre,de pozitiile lor,de destinul fiecarui om in parte! :)
Sper ca nu am abuzat si nu am plictisit pe nimeni,spunind lucruri atit de comune...niste banalitati la indemina oricui. :wink:


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Aug 19, 2005 2:01 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Da, ai dreptate ... si sunt de acord cu tine... eu am dorit doar sa scot in evidenta o latura a societatii noastre care EXISTA si este terifianta, nu sa anulez marile realizari ale rasei umane...
Imi iubesc stramosii pt ca efortul lor a contribuit la ceea ce sunt, dar o parte din mine se revolta impotriva degradarii umane... somnul ratiunii naste monstri si asta nu am spus-o eu :wink:
Da este o imagine prelucrata pe computer pt a scoate in evidenta ceea ce multi dintre semenii noastri ascund in spatele zambetelor false...
Nu am o zi proasta... despre cei care distrug atunci cand ar putea sa aleaga alta orientare gandesc tot timpul asta... mea culpa! :oops:



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Aug 19, 2005 2:23 pm 

Joined: Fri Aug 12, 2005 8:27 am
Posts: 37
Location: tg-mures
:) Haideti sa va sochez...sa spuneti ca sunt un om crud...o persoana urita si rea! :lol:

Fac parte dintre acei oameni pentru care animalul este animal si trebuie sa ne comportam cu el ca atare.Nu-mi bat joc de el,nu il bat,insa consider ca locul ciinelui este in curte,in cusca -ziua legat iar noaptea liber sa-ti apere casa- iar locul pisicii este clasic,firesc,linga bunica,la soba,in bucatarie,dar din cind in cind...in rest,trebuie sa caute soareci!Fac parte dintre aceia care se mira cum de ..."matusa aia",in loc sa ia un copil sarman,sa-l spele,sa-l hraneasca,sa-l invete o poezie,sa incerce sa formeze,sa contureze,un om,plimba javra de lesa!Care-i este multumirea sufleteasca?Implinirea?Pai de-aceea atitia frustrati printe oameni!Implinirea ti-o da faptul de a creste sub ochii tai creatia lui D-zeu,darul cel mai de pret care i-a putut fi dat omului,sa plinga si sa rida,sa se intristeze si sa se bucure cu el!
Cea mai cruda fiinta: Angela.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: 2 intrebari...
PostPosted: Fri Aug 19, 2005 7:55 pm 

Joined: Tue Aug 02, 2005 4:33 pm
Posts: 14
Location: Bucuresti
sabina wrote:
se poate stabili prin astrologie la fel ca la bioritm compatib fizica , intelectuala si emotionala separate total intre ele? de ex la bioritm e posibil compat emotionala 80%(relatie buna) si fizica 12% (rel. imposibila), deci nu sunt legate intre ele .

Dupa parerea mea, astrograma este vazuta ca un tot unitar, si este greu sa separi "total" aspectele mentionate de tine. Sunt indicii care anunta o compatibilitate inclinata spre un anumit domeniu, dar eu nu am auzit sa existe un algoritm care sa calculeze procentual - ca la bioritm - gradul de compatibilitate emotionala, intelectuala sau fizica.
Ceea ce stiu ca exista - un algorium de calcul al unui indice de comunicare intre doi subiecti, dar nici acesta nu este exprimat in procente. Acesta indica gradul de compatibilitate in comunicare, in general, neevidentiindu-se in numarul rezultat calitatea fizica, intelectuala sau emotionala a compatibilitatii.
La modul grosier, teoretic, cred ca se poate concepe un algoritm care tinand cont de aspectele facute numai de anumite planete specifice fiecarui domeniu sa se determine un astfel de procent. Insa, nu stiu cat de mare relevanta ar putea avea acest procent si daca ar fi corect sa se realizeze un astfel de calcul. Si asta pentru ca s-ar pierde pe partea intuitiva a astrologiei. Dupa parera mea, in astrologie, intuitia are rolul ei ...


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Aug 19, 2005 11:45 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
wizzy wrote:
:) Haideti sa va sochez....


Dragostea fata de animale este una si inlocuirea afectiunii fata de un om cu un animal este alta... ceea ce spui tu se intampla frecvent in aceasta societate si este tragic. Eu insa realizez ca a afirma aceasta ideea implica riscul de a-ti atrage pareri negative. Eu insa te felicit pt ca nu vad in afirmatiile tale egoism sau rautate. Exista lucruri in aceasta lumea care trebuie sa-si urmeze cursul. Schimbarea lor nu se face prin acest gen de extravagante. In astrologie acestea sunt puse pe seama lui Uranus. El o sensibilizeaza pe mama la mieunatul pisicii si o ingrozeste la scancetul copilui la fel cum el il poate determina pe omul modern sa faca solfegii pe buda etc etc...
Toate acestea mi-au amintit de filmul Muntele Vrajit, un film initiatic extrem de interesant in care acest aspect al extravagantei era foarte bine surprins.
Imi place curajul tau el nu implica rautate... de aceea nu imi face deloc placere cand iti tot repeti ca esti rea...



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Sep 19, 2005 8:37 am 

Joined: Thu Jul 28, 2005 10:25 am
Posts: 133
Location: Bucuresti
eu prefer un animal de companie pisica/ catel de 1000 ori in locul unui drogat de pe strada care daca faci gresala sa-i arati unde stai si ii dai ceva, risti sa iti fure tot sau cine stie ce alte surprize neplacute te mai asteapta. Imi zicea cineva ca de ce ii dau mancare la pisica, caine si oricate animale ar fi la bloc (intotdeauna am respectat animalele ca sunt nevinovate) iar la copii de cersetor tigan nu le dau nimic, si le-am zis clar ca dau cui merita nu unui drac sa aiba energie sa fure mai bine prin tramvaie si autobuze...sau sa dea in cap la colt de strada sa fure de la oameni nevinovati .
Parerea mea e ca copiii din ziua de azi de peste 12 ani, si din Bucuresti ca din alte parti nu stiu sunt in mare parte niste detracati care nu asculta de nimic si fac absolut tot ce vor (si ce pot la varsta respectiva, si pot multe).
Cunosc profesori tineri care nu au mai putut profesa meseria din cauza mizeriilor facute de acesti"copiii Satanei" efectiv taiati cu cutite si batuti mar ca ii obligau sa invete (nu ii treceau clasa altfel). Ei nu au nevoie de invatatura, mai repede de orgii si droguri. Incearca tu wizzi sa vorbesti cu ei sa vezi ce frumos iti rade in nas si te badjocoreste in cel mai fericit caz, ca altfel poate daca mai si continui si nu ii lasi pe ei sa aiba ultimul cuvant, mai ajungi si prin spital...
wizzi poate tu esti o mama model si copiii tai sunt cum trebuie, tinuti de la bun inceput asa cum trebuie, dar nu trebuie sa generalizezi, multi parinti efectiv nu au timp sa urmareasca odrasla pas cu pas au servicii grele saracia in tara asta e cum e...sau altii chiar efectiv nu au grija de ei .
Vino in Bucuresti sa vedem daca ai curaj sa intri in unele licee sau chiar scoli dupa anumita ora , e suficient sa-i vezi in mijloacele de transport cum fac parca sunt posedati de diavol si e suficient! Asa ca de multe ori m-am ganit ca unii oameni detracati ar trebui sa ia exemplu de la animale ca sunt mult inferioare lor si fac umbra pamanului si numai rau altor oameni nevinovati.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Sep 19, 2005 10:15 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Da, exista o parte societatii asa teribila cum o prezinti tu. Ea este reala si infioratoare pentru ca te tulbura cand este inlocuita candoare si inocenta cu vulgaritatea si autoflagelarea, dar nu asta ne caracterizeaza. Si eu am o parere proasta despre aceasta societate care promoveaza teribilismul la oprice varsta, care distruge emotia constructiva si promoveaza nonvalorile, dar nu putem generaliza. Eu as putea sa vin cu relatari reale care sa intareasca spusele tale, dar eu cred, si sunt convins de asta, ca acest aspect nu ne caracterizeaza.
Uite o imagine, un instantaneu... care a fost folosita ca imagine a scolii unde lucrez, anul acesta a terminat liceul...
Image

Cat despre profesori care nu au putut face fata din cauza elevilor... hm, ma abtin. Eu am colegi care din punct de vedere intelectual sunt inapti in a transmite o informatie, unii chiar tineri... si ca sa fiu rau li se spune "legume"... exista o doamna care este sclerozata de-al binelea, cu diagnostic de la medic, un psiholog scolar (titular la cabinetul de consiliere) cu schizofrenie, absolventa a facultatii de psihologie, cu internari la Socola (spitalul de boli mintale din Iasi)... care este ciudata rau... Ei, elevii se revolta impotriva acestui sistem educational in care sunt promovate nonvalorile si continua apoi dupa ce termina scoala in acelasi ritm. Cand nu vom mai avea la catedra profesori incompetenti atunci vom avea o societate educata, creativa.. superiora. Pana atunci, elevii se revolta pentru ca adultii le arata fata ingrata a maturitatii si isi ucid copilaria, a apoi tineretea... si ma tem ca asta nu este o metafora.
Sunt multe de spus pe aceasta tema... as vrea insa sa subliniez ca, desi nu accept acest mod de comportare, plaga societatii nu este data de cei ce ne arata cum sunt: rai, imorali, inculti, violenti etc etc ci de acei care par a fi buni, drepti, superiori, dar nu sunt pt ca impun etaloane false, criterii eronate etc. Incercarile date de Era Vrasatorilor tin de aceasta latura a realitatii, a veridicitatii.. ci cand te gandesti ca acesta este doar inceputul...
Copilaria si calitatile sale sunt etaloane ale normalitatii. Cu cat copilaria este mai scurta cu atat mediul este mai agresiv.



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Sep 19, 2005 10:30 am 

Joined: Thu Jul 28, 2005 10:25 am
Posts: 133
Location: Bucuresti
da asa este, copilaria e din ce in ce mai scurta toti vor sa devina maturi cat mai repede sa faca tot ce vor si e adevarat ca din cz asta sunt asa agresivi...deci tinea de era Varsatorului..la asta nu m-am gandit.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Sep 19, 2005 11:02 am 

Joined: Fri Aug 12, 2005 8:27 am
Posts: 37
Location: tg-mures
:wink: Da... Inca adultii sunt tentati sa spuna copiiilor,indiferent de virsta lor: "tu sa taci ca esti mic si nu intelegi" ... "tu sa taci ca nu te-am intrebat "...n-am facut si nici n-o sa fac asa,niciodata cu pruncii mei!Pentru mine,ei sunt personalitati distincte si puternice,inca de la nastere;chiar daca nu urmezi "sfatul lor",trebuie sa-i intrebi care este parerea lor,sa o asculti cu atentie,sa-i raspunzi cumva la acea parere,pentru ca ei sa prinda curaj sa mai deschida gura si altadata si rind pe rind,sa li se contureze un caracter puternic,fara frustrari si complexe.Pentru mine tinerii,copiii, sunt cei care,in candoarea lor,pot sa-ti mai arate fata frumoasa a vietii,ceea ce noi,adultii am "pierdut" pe traseu,atinsi de tot felul de vicii,dureri,nereusite,...

Incurajati tinerii si veti avea numai de cistigat! In legatura cu profesorii,ma abtin deocamdata...este ca si la preoti!Daca nu te cheama aceasta nobila ocupatie,indeletnicire -nu este ceea ce se numeste meserie,este mult mai mult-si daca el nu-si da seama,ei bine,atunci altii ar trebui sa-i ia de manuta sa-i duca inafara scolii! Cred cu tarie ca cei care nu-i ajuta pe tineri,mai rau le face...le deformeaza personalitatea...ii face agresivi cu ei si cu cei din jur.Virsta adolescentei este ingrata;la aceasta virsta se "ia decizia",cam ce fel de om s-a construit pt. maturitate.Eeeeh,mai bine ma faceam psiholog ! :wink: :)


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Sep 19, 2005 11:53 am 
User avatar

Joined: Tue Jul 26, 2005 7:11 pm
Posts: 75
de unde si pana unde implinirea ti-o poate da un borac? tu poate ca-ti gasesti implinirea prin cresterea unui copil, dar draga mea, la asta se pricepe toata lumea. este un instinct care se "abate si pe la pasari de vreo doua ori pe an" (vorba lui eminescu). de ce nu incerci sa creezi ceva de care sa ne bucuram cu totii si asta da implinire.......dar, deh, e mai greu :)

in rest, ai dreptate: cainele e facut sa stea in curte. oamenii au arealul lor, la fel si animalele
in ce priveste kestiunea cu implinirea prin copil pot spune ca este vb doar de un sentiment egocentric, de dorinta de a te vedea pe tine insuti, de a te prelungi. la multi este vb de o teama de moarte. in orice caz angela, crede-ma ca nu faceti nimic special pt umanitate daca dati nastere unor fiinte. sau nu neaparat...... :wink:



_________________
Ari Kowalski
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 20, 2005 10:18 am 

Joined: Fri Aug 12, 2005 8:27 am
Posts: 37
Location: tg-mures
:wink: Iti multumesc pentru sublinieri si pentru"complimente" Ari! Esti intr-adevar o femeie desteapta SI educata...asa zic si eu,intelectual. :lol: De altfel,stilul tau se observa si din foto...atita superioritate! Atita condescendenta ! Dispret pentru una ca mine,care crede ca a face,a creste si mai ales a educa un copil este ceva la indemina oricarei fiinte primitive? :?: Nu cumva esti vreo complexata...nu cumva esti scorpioana? :lol:
:) Dar de unde sti,totusi,fara sa ma cunosti,ca educarea copiiilor mei este singura mea "indeletnicire" pe lume si cum iti permiti sa pui embleme,epitete si sa folosesti tonul acesta,cu iz de decret? :wink: Aaaa,am uitat...esti una dintre acele pretioase care "uraste" tot ceea ce nu are? :lol: "Vulpea,cand nu ajunge la struguri,zice ca sunt acrii!" :lol:

:) Mai pastreaza-ti te rog parerile si adaog ca,desi ti-am raspuns de aceasta data,ca sa nu crezi ca nu te-am citit,chiar nu ma intereseaza parerea ta despre mine!...Si astept cu nerabdare sa se auda in lume de genialele tale opere. :lol:

Un lucru insa n-ar trebui sa uite nimeni:nu le poti avea pe toate,viata nu este perfecta pentru nici unul din noi si oricat de mult ar vrea unii sa epateze,nu reusesc decit sa-si dezveleasca partile intunecate,slute,ale caracterului! :)


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 20, 2005 10:43 am 

Joined: Thu Jul 28, 2005 10:25 am
Posts: 133
Location: Bucuresti
eu sunt de acord cu ary_ko in tot ce a spus ref la copii, absoluta dreptate!
Sunt atatia care mai intai ar trebui sa se gandeasca daca au resurse si materiale si spirituale si timp sa se ocupe de ocpii nu sa-i toarne aiurea sa-i trimita in stada sa-ti dea in cap. Resursee nu mai ajung, nu trebuie toti sa insiram copiii aiurea mai bine ne-am gandi la ceva practic cum sa iasa petrol mai mult , resurse alimentare mai multe ca s-a trecut pe productia de alimente cu hormoni cancerigene pt ca e prea multa populatie...nimeni nu gandeste toti trag copii cat mai multi sa nu mai aiba loc sa puna piciorul pe strada sau sa stea unii in capul altora ca in Papua. Mai intai sa avem resurse si dupa asta faceti copiii.
Iar referitor la animale de casa : animalul nu trebuie sa stea neaparat departe de om, depinde de ce om, poate de oamenii care nu respecta suficient animalele!
Cred ca asa cum ne purtam noi cu animalele exact asa meritam sa se poarte spiritele superioare cu noi!
Apreciez f mult pers de la Animal Planet care se ocupa f mult de animale, acolo se cunoaste nivelul bun de trai, mare diferenta fata de tarile din lumea a 3 a care chinuie fiinte nevinovate. Acolo se face si inchisoare daca maltratezi animalul nevinovat!
Si sa stii wizzi ca nu toata lumea gandeste ca tine sa toarne copii acum cand orasele sunt suprapopulate, poate unii chiar gandesc rational ce-i de facut sa ajunga resursele pt toti care exista deja, asa ca chestia cu strugurii nu tine!


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 20, 2005 10:52 am 

Joined: Thu Jul 28, 2005 10:25 am
Posts: 133
Location: Bucuresti
" oricat de mult ar vrea unii sa epateze,nu reusesc decit sa-si dezveleasca partile intunecate,slute,ale caracterului!"

cam asta ai facut chiar tu wizzi pt ca te-ai suparat fara motiv! ea ti-a spus o parere nu ca ea e geniu, o parere la modul general nu despre ea insasi, ce o fi asa greu de inteles?


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 20, 2005 11:18 am 
User avatar

Joined: Thu Aug 04, 2005 1:20 pm
Posts: 59
WIZZY ai dreptate. In lumea asta nu orice musca face miere. Este valabil si pt. Ari. Nu vreau s-o jignesc dar nu-mi place absolut deloc punctul sau de vedere. Remarcile la adresa ei nu-si au rostul.
Nu suport asemenea schimb de replici pe forum. Coser, te rog, daca consideri ca e necesar, ca moderator incerca sa nu mai tolerezi astfel de discutii si de jigniri. Nu suntem la piata. Avem pretentia ca suntem educati si pe deasupra si intelectuali (poate unii dintre noi). Accept polemica dar facuta cu inteligenta si bun simt.
Am o multime de exemple de asa zisi intelectuali, care nu au reusit nimic in educatia copiilor lor. Au facut greseli dupa greseli, iar copiii au esuat in viata profesionala cat si cea sociala. Nu oricine reuseste sa-si educe copiii in adevaratul sens al cuvantului.
Imi cer scuze, Coser daca mi-am permis sa-ti dau o sugestie, dar sunt foarte intrigata.
Apropo,WIZZY, eu sunt scorpion.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 20, 2005 11:20 am 

Joined: Fri Aug 12, 2005 8:27 am
Posts: 37
Location: tg-mures
:) Da` tu...,esti "avocatul casei"? Sabina...daca se leaga cineva de mine,...si are motive,stie ca sunt un om de nimic ce stie doar sa gateasca,sa puna muraturi,sa lucreze gradina,sa mearga la shoping,ca nu stiu decat sa...orice...ca sunt o limitata,ca nu am functii mari...orice,intelegi,orice poate sa zica cineva despre mine si te rog sa crezi ca nu reactionez...sau imi este indiferenta pererea cuiva despre mine,intelegi?

DAR! Ideea este sa nu se lege nimeni de copii,e clar?Asa cum tu ai o slabiciune declarata pt. animalute,asa am eu pentru copii.Am facut 40 de ani,arat foarte bine (iarta-mi modestia!) si : fiica mea are 19 ani,pleaca acum la facultate la Bucuresti,iar baiatul are paisprezece ani,anul acesta are ex. de capacitate,invata si el bine,...eu stiu ce "vorbesc".Amindoi au fost la acelasi colegiu bun...cu elevi imbracati in niste uniforme superbe,scoala moderna dar si cu traditie...TU,IN LOCUL MEU,CUM AI FI REACTIONAT cind te-ar fi luat cineva atit "de tare"? Cu exp. in munca si in casnicie de 20 de ani (chiar astazi !),sa vina cineva si sa le spuna copiiilor tai,fara sa-i cunoasca,"boraci"! Ma rog,nici n-am sa mai scriu nimic pe-aici,sunt prea multe minti "elevate"...eu sunt op. calc.,...cred ca nu "ma asortez".

Sa stiti totusi...nu sunt o complexata! Eu sunt eu si-mi este suficient ceea ce sunt.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 20, 2005 11:36 am 
User avatar

Joined: Tue Jul 26, 2005 7:11 pm
Posts: 75
nu sint scorpion, wizzi, sint sagetatoare. si de ce ar tb ca eu sa-mi pastrez parerile pt mine si tu nu? ai vreun regim special pe acest forum si nu stiu eu? :lol:

eu iti doresc pt copii tai sanatate si macar de ar face vreunul din ei ceva bun pt umanitate, astfel incat sa ma pot bucura si eu de ei. pt ca daca tu i-ai facut doar pt nevoile personale, nu vad de ce ar tb sa consider ca tu ai creat ceva special, asa cum va place sa va mandriti

in ce priveste complexele, poate ca oi avea eu unele, in orice caz nu sint legate de procreere

sanatate si virtute!



_________________
Ari Kowalski
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 20, 2005 2:27 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Fetelor, daca ar fi sa fiu obiectiv nu pot sa nu observ ca Ari a avut o remarca putin cam taioasa, dar nu cred ca a lovit in voi. Cred ca ati inteles gresit. Ari nu v-a adresat voua ceea ce a spus... Este adevarat ca nu e chiar atat de placut sa-i vezi pe unii care aduc pe lume copii fara sa se ingrijeasca deloc de educatia lor, este dureros ca se intampla asta pt ca acesti oameni ajung la randul lor parinti care, asemenea parintilor lor, nu au ce sa transmita. Pornind de la o neintelegere si de la usurinta cu ca sagetatorii spun ce altii se feresc sa gandeasca s-a ajuns la aceasta disputa, care nu ne caracterizeaza.
Da daca as fi mama probabil ca imediat as raporta cuvintele ei la statutul meu, dar trebuie sa ne gandim ca nu este deloc moral fata de copii nostri sa ii aducem pe lume pt a ne indeplini propriile idealuri. Iar daca suntem sinceri observam aceasta anomalie la tot pasul... dar repet eu nu cred ca Ari s-a referit la voi... Ari este o femeie desteapta si este suficient de eductaa inca sa nu jicneasca gratuit.
Eu cred ca wizzy este o mama deosebita, chiar si numai pt ca se gandeste atat de des la copii ei si nu cred ca este egoista in educatia pe care le-a da, dar hai sa nu legam atitudinea de scop si sa nu transforma o discutie intr-o disputa.
Ce ziceti? :wink:



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 21, 2005 12:53 pm 
User avatar

Joined: Thu Aug 04, 2005 1:20 pm
Posts: 59
Si eu cred ca Ari este "suficient de desteapta si educata incat sa nu ne jigneasca", asa cum spui tu Coser, dar cred ca s-a grabit in afirmatii si a generalizat fara sa-si dea seama ca s-ar putea sa deranjeze anumite persoane ( vezi raspunsul ei ulterior). Apreciez diplomatia ta Coser, dar sa sti ca este destul de dificil sa impaci pe toata lumea. Obiectivitatea ar trebui imbinata cu diplomatia, iar cand cineva greseste eu cred ca ar fi bine s-ai spui.


Imi pare rau dar Ari a spus"tu poate ca-ti gasesti implinirea prin cresterea unui copil, dar draga mea, la asta se pricepe toata lumea. este un instinct care se "abate si pe la pasari de vreo doua ori pe an" (vorba lui eminescu). "


Nu se pricepe chiar toata lumea.Toata lumea creste copii, unii mai mult sau mai putin responsabil, DAR depinde CUM ii cresti, aici nu toata lumea se pricepe. Si hai sa fim seriosi nu cred ca toti isi vor idealurile realizate prin copii lor.Sunt multe persoane care au inteles faptul ca fiecare copil are o personalitate proprie si ca atare idealuri proprii, lucru care de cele mai multe ori a dat rezultate in educatie. Aici rolul parintelui se rezuma la un simplu coornonator. Intervine doar atunci cad acesta s-a abatut din drumul pe care singur si l-a ales.


Am intalnit si cazuri cand parintii au renuntat la impunerea propriilor idealuri pt. ca au vazut cat de nefericit este copilul dar si cazuri cand parintele s-a impus cu forta chiar daca copilul era nefericit si in cele din urma sa constate dupa ani ca a gresit. In final copii aleg singuri ceea ce vor sa faca in viata indifrent cat de mult se impune parintele. Depinde foarte mult de personalitatea copilului, de putera lui de a-si impune propriile decizii. Este greu, unii au reusit iar altii se straduiesc. Toti reusesc in cele din urma, mai devreme sau mai tarziu.


Asta este parerea mea, dar mai bine sa ne intoarcem la astrologie, ce spuneti? Am o groaza de lucruri care ma macina si la care caut raspunsuri.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 21, 2005 1:09 pm 
User avatar

Joined: Tue Jul 26, 2005 7:11 pm
Posts: 75
bine claudia, hai atunci sa vedem ce te macina pe tine. poate gasim solutii............



_________________
Ari Kowalski
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 21, 2005 3:03 pm 
User avatar

Joined: Thu Aug 04, 2005 1:20 pm
Posts: 59
Imi cer scuze pt. greselile de gramatica.
Iti multumesc Ari pentru intentie. Cu certitudine o sa discutam. Ce parere ai de opozitia Marte- Uranus, pe casele VIII- II , pe axa Berbec-Balanta? sau ... deocamdata atat.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 21, 2005 4:15 pm 
User avatar

Joined: Tue Jul 26, 2005 7:11 pm
Posts: 75
opozitia marte/uranus poate determina o personalitate rebela, care nu se aliniaza cu usurinta la patternurile comportamentale social acceptate. de asemenea, cel in cauza detesta atitudinea autoritar agresiva. dar in ce casa se afla uranus si unde e martele?
daca ai uranus in casa VIII poate sa-ti dea inclinatii spre o viata erotica mai putin conventiionala, o oarecare instabilitate, infidelitate. si mai e un indice de moarte subita, accidentari intempestive. in casa II poate sa determine castiguri ori pierderi de bani bruste sau metode o0riginale de a face bani. martele este in general un element energizant si el da forta, initiativa acolo unde este plasat. deci dinamizeaza acel sector al vietii. presupun ca stii semnificatiile casei VIII si II........



_________________
Ari Kowalski
Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 21, 2005 6:59 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
claudia wrote:
Apreciez diplomatia ta Coser, dar sa sti ca este destul de dificil sa impaci pe toata lumea. Obiectivitatea ar trebui imbinata cu diplomatia


he he ia uite cine este nervos!!!! :D :D :D

claudia wrote:
iar cand cineva greseste eu cred ca ar fi bine s-ai spui


de asta poti fi sigura... dar gresela lui Ari trebuie sa recunoastem ca este copilareasca.... stiu ca Ari este sagetator si sta in caraterul lor sa fac astfel de erori... care nu sunt practic greseli, ci iesiri din ritm, izbucniri... eu asa le consider...
daca voi avea cel mai mic dubiu in privinta unor expresii voi reactiona cum am mai facut-o deja....

Nu o apar pe Ari ca nu are ea nevoie de asta... ci doar precizez...



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 22, 2005 8:23 am 

Joined: Thu Jul 28, 2005 10:25 am
Posts: 133
Location: Bucuresti
ac opozitie marte-uranus o am si eu : marte in berbec, uranus in balanta in casele 10 pt Uranus, 4 pt Marte.
ma recunosc in ce spune ari_ko, nu suport autoritatea: acasa sub nici o forma, ma revolt si cu greu imi stapanesc nervii, nu impun nimic la altiii dar nu suport sa mi se impuna ceva, sotul meu fiind in balanta si cu stelium in balanta ma tolereaza destul de bine, cu pers. capricorni am avut numai neintelegeri de genul ca nu ma supuneam la absolut nimic din ce vroia el iar daca incerca sa ma forteze faceam exact pe dos numai sa-i fac in ciuda si sa vedem care-i mai tare (asa gandeam eu) ...cel mai rau m-am certat cu taica-miu (in scorpion, dar daca e ruda tii la el si iti pare rau) si cu soacra sau unchiul sotului ambii in taur si i-am urat groaznic mult timp pana am trecut pe nepasare totala adica ei vorbeau si eu nici nu ma uitam la ei, socrela s-a suparat groaznic incat a venit dupa noi cand nu stateam la ei cand i-am intors spatele in tp ce spunea chestii la care ma obosea sa o mai confrunt.
iar la sevici am noroc ca seful e corect (in balanta) inainte aveam un sef in fecioara care daca intrebam de ce sa fac un lucru ca nu e corect zicea : ca asa vreau eu...dar nu era nervos vroia doar sa scape de intrebare, si am plecat pt ca nu ne-am inteles de loc.
Deci ari_ko, ai interpretat f bine ac opozitie.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 22, 2005 9:33 am 
User avatar

Joined: Thu Aug 04, 2005 1:20 pm
Posts: 59
Ari la mine Marte este in Berbec si retrograd in casa a VIII. Pe mine ma intriga acea predispozitie spre o moarte accidentala. Stiu ca acest lucru nu trebuie luat mot-a-mot. Stiu ca guvernatorul casei a VIII a este Marte respectiv Pluton. La mine este atat in domiciliu de casa cat si de si de zodie( Marte), iar Ploton pe casa I, in Balanta. Tot in casa a VIII il am pe Kiron retrograd in conjunctie cu Marte la 9 grade. Marte mai face un trigon cu NN din sagetator casa a IVa.

Cel de-al doilea guvernator al casei a VIII a, este Venus care se afla pozitionat in casa a IVa, in Capricorn, deci pe finalul vietii, fapt care ma mai linisteste.Aceasta pozitie favorizeaza un final de viata linistit in deplina armonie cu familia, copiii.

Nu pot spune ca sunt o fire rebela,( ASC. in Fecioara), in schimb din copilarie am fost independenta si nu suport nedreptatea si minciuna. Nu am fost de acord cu autoritatea parintilor, cu modul brutal si violent de a se impune al mamei si cu caracterul supus al tatalui meu, ( ambii Balante cu ASC. in Scorpion). Am fost crescuta de bunici ea Taur cu Asc. in Leu, el Leu cu Asc. in Scorpion. Bunicul nu mi-a fost ruda de sange, dar m-a iubit si m-a crescut ca pe propiul lui copil. L-am iubit si m-am atasat de el cat si de bunica. Pot spune ca intre mine si bunicul a fost o legatura aparte. Nu am primit nici macar un repros din partea lui. M-au ajutat foarte mult iar generozitatea Leului a fost fara margini. Am suferit mai mult de pierderea bunicului decat de cea a tatalui.


Am avut o profesoara de matematica in liceu care era sagetator la fel ca si tine, Ari. Pot spune ca m-a format ca om. Era un pedagog desavarsit si o fiinta deosebita. A fost ca un model pt. mine, ca o mama pe care mi-am dorit-o. M-a ajutat chiar si dupa terminarea liceului ani buni. Ii port in suflet o profunda recunostinta.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 22, 2005 11:02 am 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Indicatiile pe care le-ai oferit despre viata ta sunt interesant iar corelatiile cu tema sunt de asemenea concludente. Acel marte din casa VIII te leaga asa cum spuneai de bunic... iar sfarsitul tragic de care te temi nu este obligatoriu. marte in casa VIII nu are intotdeauna o conotatie violenta cat una mistica. pe casa VIII Marte cauta sa se lupte cu notiunile, cu puterea personala sau a celorlalti, cu principiile cu idealurile. El il poate duce pe nativ la cautari spirirtuale si il poate mentine pe cale oferindui energia de care are nevoie. Insa duritatea cu care santioneaza este primul lucru care il vedem la Marte pe VIII - moartea violenta. Casa VIII are o tarsatura karmica importanta, deci raporturile pe care le determina au radacini adanci in trecut. Asadar exista o compatibilitate de ghid, daca se poate spune asa... nu-mi este clar daca este vorba despre o reglare de conturi (ti-a fost intors o fapta buna facuta anterior) sau s-a continuat o relatie armonioasa. Inclin mai mult spre prima varianta, pt ca avem de-a face cu marte care, orice s-ar spune despre el, nu prea este cuminte. :)
Totusi chiron pe VIII indica lectie de viata si ochiul celui care analizeaza trebuie sa mearga apoi direct spre NN - sensul vietii.



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 22, 2005 1:36 pm 
User avatar

Joined: Thu Aug 04, 2005 1:20 pm
Posts: 59
Cand am spus ca ma intriga acea predispozitie spre o moarte accidentala si ca acest lucru nu trebuie luat mot-a-mot, ma gandeam la acele greseli din trecut pe care le-am tot facut( Marte retrograd) si pe care nu le-am depasit, dar pe care acum nu vreau sa le mai repet tocmai ca Marte este dur, sanctionand brusc si fara echivoc.


Marte si Kiron retrograde sunt in conjunctie larga de 9 grade(imi cer scuze, nu la 9 grade).



Stiu ca intr-o viata anterioara am profitat si abuzat de pozitia sociala inalta pe care am avut-o cat si de puterea decizionala si libertatea oferita de aceasta.( NS in X la 29 grade gemeni). Acest lucru cred ca este intarit si de Saturn retrograd tot in X, dar in exil de zodie Rac, conjunct cu Luna(orb de 3 grade). Curios luna- mama, saturn- tata sunt in opozitie cu Venus din IV( capricorn).De aici neintelegerile cu ambii parinti din copilarie, autoritatea exagerata a mamei si modul agresiv si violent de manifestare. La 18 ani am fugit de acasa...

Una dintre lectiile pe care trebuie sa le invat este cea a modestiei. Nu trebuie sa lupt pt. o pozitie superioara ierarhica in viata profesionala.Chiar daca pe la mijlocul vietii s-ar putea ca acest lucru sa revina ca in viata anterioara, trebuie sa nu abuzez sub nici o forma de functia pe care s-ar putea s-o am.

NN m-a apropiat mult de credinta, de puterea divina, de adevaratele valori ale vietii pamantene. Am avut ajutorul Maicii Domnului de fiecare data cand ma rugam. Nu am incetat nici acum. Ma rog zilnic in gandul meu si ii multumesc lui Dumnezeu pt. tot ajutorul primit. Ma rog sa-mi ierte pacatele.

Dar asta stiu ca nu e totul. Mai am multe de invatat. Acel Kiron din VIII , berbec spune multe, coroborat cu Marte din Berbec. Ari spunea ceva de energia sexuala. Eu cred ca am abuzat de ea intr-o viata anterioara..(NS pe gemeni).
Acum nu trebuie decat sa mi-o tin in frau.

Mi-ar place sa stiu care a fost legatura mea cu bunicul actual dintr-o viata anterioara,dar care asa cum am mai spus nu mi-a fost ruda de sange. Sunt un invatacel, Coser, te rog sa ma crezi, nu am cunostintele tale.


Iti multumesc mult ca mi-ai raspuns.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: ref la NN
PostPosted: Thu Sep 22, 2005 2:06 pm 

Joined: Thu Jul 28, 2005 10:25 am
Posts: 133
Location: Bucuresti
in astrogr mea imi iese NN cand in sagetator cand in scorpion. True Node si NN e acelasi lucru?
pe www.astro.com imi iese true node in sagetator si mers direct se poate sau au uitat ei sa scrie ca e de fapt retrograd pt ca era evident?


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 22, 2005 2:14 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
ehei... claudia, ia-o mai incet...
nu stiu daca am datele tale sa ne uitam pe tema ta in ansamblu pt ca doar o pozitie planetara nu iti poate da un conflict cu parintii de exemplu, ci sunt multiple aspecte ce intervin in acest sector. Neintelegerile cu parintii pot crea multiple cauze, mai mult sau mai putin evidente in plan social, de aceea nu se poate pune doar pe seama unei planete sau al unui aspect o astfel de situatie.

Quote:
Ma rog zilnic in gandul meu si ii multumesc lui Dumnezeu pt. tot ajutorul primit. Ma rog sa-mi ierte pacatele.


nu vreau sa ma intelegi gresit.... dar spusele tale par un sablon... par un sablon al celui care uita ca atunci cand spune Tatal nostru cere de la Domnu` iertarea pacatelor "asa cum si noi iertam gresitilor noastri"...
Printre "gresitii noastri" cei fata de care ne straduim sa facem fapte bune pt a ne convinge pe noi ca iertam, suntem si noi. Nu putem integra iertarea (de la Divinitate iertare o primesti apriori) ... nu o poti integra tocmai pt ca nu exista rezonanta chiar si la acest nivel... da, cu marte retrograd trebuie sa cultivi aceasta trasatura, trebuie sa te straduiesti sa intelegi ce inseamna sa ierti si ce inseamana sa-ti dezvolti ca prima actiune gandira si nu reactia in sine. Aici intervine un Saturn retrograd, cu profunzimea gandirii si aici intervin conflictele ... cand cele doua planete sunt retrogradde se intampla in viata unui om o situatie foarte speciala... datorita lui Marte el da viata primului impuls, primei dorinte de actiune fara sa tina cont de filtrul interior. Dupa ce spune sau face isi da seama ca nu asa vroia sa faca sau sa spuna si, culme de cate ori sa invinovateste ca nu a facut bine de atatea ori primeste din jur critici, desi un astfel de om stie cum este sa faci corect ceva dar nu a facut, el doar a a les altceva sub impulsul momentului. Este o situatie penibila, ca nu poti convinge pe nimeni de trairea ta. Exact asta este problema karmica... va trebui sa-ti dezvolti gandirea pentru a intelege cat mai multe si apoi iertarea pt a rupe lantul de invinuiri.
Mi-a placut foarte tare sinceritatea ta, este ceva rar... mai ales in stadiul acesta... si asta m-a determinat sa-ti spun toate acestea...
Nu trebuie sa stii astrologie ca iei o hotarare corecte in ceea ce priveste viata ta trebuie sa fii atenta la ce simti si mai ales in timp sa memorezi aceste reactii pentru a le analiza intuitiv.
Lectia saturniana este dura, iar ezitarile si refuzurile de a evolua abordate in aceasta viata au devenit acum frustrari, au devenit obsesii, mai ales ale impecabilitatii. Cand saturn este retrograd parca te lupti cu timpul, cu intelegerea celorlalti, cu acceptarea ta in orice mediu vrei sa te integrezi, trebuie sa depui efort pentru orice lucru minor, chiar si pe strada in timp ce unii au loc, tu trebuie sa te strecori. Trebuie sa pui stop la ce a fost pana acum si sa rememorezi cu curaj si bucurie ce ti s-a intamplat. O viata fara probeleme este un timp pierdut... ele au venit ca sa te deterina sa-ti depasesti niste limite... iar eu cred ca ai un suflet bun si ca vei putea sa le depasesti...



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject: Re: ref la NN
PostPosted: Thu Sep 22, 2005 6:53 pm 

Joined: Tue Aug 02, 2005 4:33 pm
Posts: 14
Location: Bucuresti
sabina wrote:
in astrogr mea imi iese NN cand in sagetator cand in scorpion. True Node si NN e acelasi lucru?
pe www.astro.com imi iese true node in sagetator si mers direct se poate sau au uitat ei sa scrie ca e de fapt retrograd pt ca era evident?

NN este Nodul Nord. El poate fi calculat in doua moduri: pozitia reala sau pozitia medie. Cand vezi "True Node" este de fapt Nodul Nord in pozitie reala. In concordanta cu datele temei natele de pe topicul: http://astro.coser.ro/phpBB2/viewtopic. ... light=#379
mie imi iese ca Nodul Nord la tine in pozitie reala este la 0:12 Sagetator Retrograd, in casa a XII-a. Daca este sa consideram pozitia medie a Nodului Nord, acesta este pozitionat la 28:59 Scorpion Retrograd, tot in casa a XII-a. Asadar, este o diferenta de 1 grad si 13 minute intre cele doua pozitii. Eu, personal, lucrez cu pozitia reala a Nodului Nord (True Node). Dar sunt unii astrologi care prefera sa lucerze cu pozitia medie.
La fel se intampla si la Luna Neagra, in sensul ca poate fi in pozitie reala sau pozitie medie. Eu am descoperit treaba cu Luna Neagra de cateva luni numai si am fost foarte mirat ca exista in harta mea o diferenta de nu mai putin 14 grade intre pozitiile reala, respectiv medie - ceea ce mi se pare semnificativ.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject: Re: ref la NN
PostPosted: Thu Sep 22, 2005 7:51 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Adrians,
sa nu te mire ca unii folosesc in interpretarile lor pozitiile medii ale NN sau chiar ale Lunii Negre pentru ca astrologia este inainte de toate o stiinta a simbolurilor si obsesia exactitatii poate fi un impediment in interpretare. Finalitatea intocmirii unui horoscop trebuie sa fie interpretarea sintetica nu defintiile astrale si cu atat mai putin pozitiile planetelor. Toate sunt importante pt ca sunt interdependente ... pai nici zodile nu sunt reale, pe cer ele sunt inegale inna astrologia foloseste in continuare sistemul cu semen egale cu rezultate deosebite.
E bine ca stii ca exista...
Eu folosesc valorile medii ale NN si Lilith si nu am avut probleme in indentificarea trasaturilor planetre pe vreun horoscop. Nu stiu de ce dar din punct de vedere energetic sistemul meu de perceptie reactioneaza mai bine la valorile medii decat la cele reale... cum am ajuns al concluzia asta? Simplu, am urmarit intrarile in zodii, atunci cand se schimba registrul...



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Sep 23, 2005 9:12 am 
User avatar

Joined: Thu Aug 04, 2005 1:20 pm
Posts: 59
Este mult mai bine sa-ti dau toate datele, nu cred ca le ai. Si cu Mercur retrograd, era normal sa-ti para un sablon cuvintele mele.


14 noiembrie 1973, Ploiesti, ora 1:30 am.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Sep 23, 2005 11:22 am 

Joined: Thu Jul 28, 2005 10:25 am
Posts: 133
Location: Bucuresti
pai in sagetator mi se pare mai aproape de adevar, NN e scopul in viata iar NS defecte pe cere le ai deja, eu nu am nimic in comun cu zodia taur nici defecte nici calitati in plus nu ma inteleg de loc cu ac zodie...nici marte in taur nu mi se portiveste de loc (Marte la 0,22 grade taur), in schimb defectele zodiei gemenii da mi se potrivesc f bine, si marte in berbec perfect.
Din cz asta ma intrebam daca nu cumva e posibil desi pica asa sa mi se potriveasca ceva pe langa adica f aproape...
Zi-mi si mie de faza asta cu luna neagra, sau site-ul care calculeaza ac diferenta de care spui tu, la mine e in pesti 13 gr si in casa 3 si cred ca mi se potriveste asa cum e prin calculul de pana acum. Sg chestie care nu tine e NS in taur (ar trebui sa fiu incapatanata, nu) si marte in taur adica sa tolerez fara sa actionez prompt ceea ce nu e de loc adev. si nici nu va fi vreodata.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Sep 23, 2005 8:11 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
sabina wrote:
pai in sagetator mi se pare mai aproape de adevar, NN e scopul in viata iar NS defecte pe cere le ai deja, eu nu am nimic in comun cu zodia taur nici defecte nici calitati in plus nu ma inteleg de loc cu ac zodie...nici marte in taur nu mi se portiveste de loc (Marte la 0,22 grade taur), in schimb defectele zodiei gemenii da mi se potrivesc f bine.


Sabina tu esti rac si aici eu cred ca poate interveni un alt mecanism...
Teoretic avem in felul urmator: cand un nativ se confrunta cu calitatile semnului de dupa el are tendinta de a reactiona negativ folosind defectele semnului de dinaintea sa. In cazul tau cand se pune probelma sa iti exprima personaliateta creativ, cand ti se cere independenta, stralucire, protectie (Leu) ai tendinta de a disimula, minti sau teatraliza (Gemeni).
Aceste mecanism l-am observat cu cativa ani in urma. Nu l-am gasit scris nicaieri, deci este o observatie personala...
Eu recunosc - in cazul meau se aplica si observand atent pe cei din jur am observat ca se aplica si in cazul lor...
Asadar mecanismul zodiilor este mai complex decat pare la prima vedere, iar horoscopia zilelelor noastre, din acest punct de vedere, aduce un deserviciu astrologiei, pentru ca limiteaza autocunoasterea doar la cateva trasaturi fara a oferi un sprijin...



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Sep 23, 2005 8:35 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Image

Acest sentiment de vinovatie poate fi pus in tema ta pe seama opozitiei dintre Luna si saturn aflate in conjunctie in rac pe casa X (saturn retrograd) si Venus si lilith aflate in conjunctie pe casa IV.... si se pare ca aceasta agresivitate a lui Marte din VIII pe care ai practicat-o si in alta viata este exact acest sentiment... Exact aceasta agresivitate indreptata impotriva ta este dusmanul tau de moarte... Trebuie sa-ti devii cea mai buna prietena a ta...
Axa IV-X este incercata... si confirma spusele tale...
Eu din nou iti recomand sa faci un stop si sa te linistesti... iubeste-te... sa-ti placa de tine...cultiva-ti aceste sentimente pana cand vei intelege ce anume este greseala din ce faci si ce nu. Ai incercat fata de tine partea negativa, incearca si cealalta parte...
Daca tu te schimb toti cei din jurul tau vor avea o alta atitudine... pt ca noi aveam fata de cei din jur reactii, reactii ce apar pe seama unor stimuli. Tu avand alta stare, o alta emotie emiti asupra celorlalti alti stimuli... Cand emotiile tale vor fia ltfel cu siguranta iti va fi mai usor... E greu pana apar primele rezultate, dupa aceia iti va spori si incredere
Nu e un sfat e doar o observatie desprinsa din dispunerea planetelor pe tema ta... eu cred ca poti sa faci asta, trebuie doar sa te hotarasti...



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Sep 24, 2005 2:35 pm 

Joined: Thu Jul 28, 2005 10:25 am
Posts: 133
Location: Bucuresti
"Teoretic avem in felul urmator: cand un nativ se confrunta cu calitatile semnului de dupa el are tendinta de a reactiona negativ folosind defectele semnului de dinaintea sa. In cazul tau cand se pune probelma sa iti exprima personaliateta creativ, cand ti se cere independenta, stralucire, protectie (Leu) ai tendinta de a disimula, minti sau teatraliza (Gemeni).
Aceste mecanism l-am observat cu cativa ani in urma. Nu l-am gasit scris nicaieri, deci este o observatie personala...
Eu recunosc - in cazul meau se aplica si observand atent pe cei din jur am observat ca se aplica si in cazul lor... "

da se aplica si la mine personal...de ex daca sunt fortata sa ies in evidenta cu o parere a mea stricta neinfluentata de altii, mai ales sa o spun in public care asteapta idei despre ceva la care unii sustin ceva ceilalti altceva, lucru pe care nu il caut sub nici o forma (pt ca nu am incredere in mine si nici nu stiu dinainte ce reactie vor avea ceilalti la ce zic eu, poate rea!), in cazul asta ma comport ca in zodia gemenii cu disimulari cum zici adica in mare parte incerc sa observ ce cred ei si sunt f f flexibila si f atenta sa citesc cumva impresii de la ei dinainte sa zic eu, iar parerile mele (independente de alte idei ale altora) le schimb o data cu interlocutorul ce zice el aia zic si eu...mai rau e ca cateodata ma las dusa de tot si pt ceva timp chiar cred asa apoi daca ma gandesc singura ma mir si eu cat am fost de influentabila daca nu prea coincide cu realitatea ac situatie... si zic si eu ce vor ei fara sa contrazic desi stilul meu ar fi de contrazicere (rac), deci...asa e! Ce dreptate ai... e foarte adevarata concluzia la care ai ajuns in cz meu! Cum o fi la zodia balanta? ...eu la ei am observat la ei/ele ca au momente cand analizeaza in detaliu si despica firu-n 14 precum fecioarele...dar nu stiu de la ce li se trage...cand sunt fortati sa aiba calitati din scorpion...nu mi-am dat seama inca care din ele...


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Sep 24, 2005 2:58 pm 

Joined: Mon Jul 25, 2005 3:37 pm
Posts: 47
Location: Bucuresti
Cum o fi la zodia balanta? ...eu la ei am observat la ei/ele ca au momente cand analizeaza in detaliu si despica firu-n 14 precum fecioarele...dar nu stiu de la ce li se trage...cand sunt fortati sa aiba calitati din scorpion...nu mi-am dat seama inca care din ele...[/quote]

Pe scurt, Balantele au capacitatea de a privi ambele aspecte ale problemei, fie ca ambele sunt pozitive, fie ca ambele sunt negative, fie ca una e pozitiva, si alta negativa...si a lua in calcul astfel mersul lucrurilor pentru cele doua aspecte...de aici si nehotararea caracteristica Balantelor. :)


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Sep 24, 2005 3:24 pm 

Joined: Thu Jul 28, 2005 10:25 am
Posts: 133
Location: Bucuresti
da asa e ei iau in calcul sau chiar cauta aspectele problemelor (toate) sa nu greseasca omitzand ceva ; si eu fac la fel avand asc in sagetator si mercur in gemenii (direct), chestia e ca dupa cum zicea coser fiecare zodie cand e fortata sa manifeste calitatile zodiei urmatoare manifesta din defectele zodiei precedente. Zodia urmat. ar fi scorp dar eu necunoscand asa bine ac zodie nu imi dau seama la pers din jurul meu balanta (multe) care ar fi ac coresp scorpionului, in schimb daca ma gandesc la defecte din fecioara (am 3 rude f aprop inclusiv maica-mea in fecioara deci i-am obs cum se comporta)...
Balantele nu critica (in stilul fecioarei ) dar am abs. ca analizeaza mult poate prea mult ca altfel nu ar fi un defect ci o calitate...deci cam asta am obs eu....venind de la z fecioara...dar nu stiu cand se activeaza ar trebui cand sunt fortati spre atitudini scorpion nu imi dau seama care sunt astea...


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Sep 26, 2005 3:05 pm 
User avatar

Joined: Thu Aug 04, 2005 1:20 pm
Posts: 59
Iti multumesc Gheorghita ca ai avut timp sa te uiti peste harta mea natala.Tu esti un dragut ca ma incurajezi. Trebuie sa invat sa-mi dezvolt iertarea asa cum bine spui.
Uite pe sotul meu l-am iertat in 2001, cand m-a inselat si a recunoscut. Puteam sa divortam, asa cum vroiau parintii mei de 9 ani. Dar nu am vrut sa stric ceva in care am crezut, si pentru care am luptat. Iertarea vine din iubire. Iar eu trebuie sa invat sa-i iubesc nu numai pe cei apropiati mie, dar si pe cei din jur fara sa-i critic sau judec. Sa-i apreciez pt. ceea ce sunt. Dublul careu in T cu varful pe casa a VII, oare nu asta vrea sa spuna. Tu ce parere ai?


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Oct 03, 2005 10:17 am 
User avatar

Joined: Thu Aug 04, 2005 1:20 pm
Posts: 59
Imi cer scuze daca deranjez, dar as dori sa cunosc parerea ta, Gheorghita, despre varfurile celor doua careuri in T care sunt pe casa a VII a. Multumesc.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Oct 03, 2005 12:26 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
Claudia,

daca te referi la tema prezentata mai sus nu varfurile careurilor sunt in casa VII ci punctul reflex... adica solutia conflictului generat de careu.
Ambele triunghiuri se refera la dramele tale existentiale. Ele nuanteaza temeri diferite, frustrari diferite de structura si orientare, dar in final toate converg spre Pluton - planeta focar, care pe Balanta si casa I in situatia in care ascendentul este in Fecioara si guvernatorul ascendentului este retrograd iti da o indoiala fata de propria persoana... fata de tot ce este personal si ai tendinta sa acorzi mai multa importanta celuilalt decat tie. Sunt situatii cand aceasta atitudine poate fi pusa pe altruism, la tine insa este sprijinita pe teama.
Nu spun ca esti fricoasa sau ca nu ai personalitate... hm, deloc... Pluton pe casa I iti da o personalitate magnetica, dar adevarata natura a acestie personalitati este sprijinita pe celalalt, intotdeauna pe o alta persoana... trebuie sa devii personala, originala si sa faci pentru ca iti place nu pentru ca trebuie sau ca place altuia...
Punctul reflex in Berbec da castig de cauza lui Marte in Berbec care iti conditioneza relatiile si te pune acum sa traiesti conditionarile pe care tu le-ai impus in alta viata celorlalti si pare un cerc vicios... dar nu este... tu cultiva-ti personalitatea, fii originala chiar daca vei simti ca toti sunt impotriva ta... aceasta karma care te-a facut altadata sa fii agresiva pt ca trebuia sa platesti pt greseliele altora se va consuma ...
la asta se refera punctul reflex al careurilor in T cu Pluton focar.



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Oct 04, 2005 10:58 am 
User avatar

Joined: Thu Aug 04, 2005 1:20 pm
Posts: 59
Imi cer scuze, asa este m-am gandit la punctul reflex solutia, dar am scris varfuri. Mea culpa.


Este interesant, ce-mi spui. Indoieli fata de propria persoana nu am. In schimb m-am indoit de unele fapte ale mele, pana acum 4 ani. Am inteles ca gresesc, nu faceam decat sa-mi fac mie rau si atat. M-am hotarat sa iau ce este mai bun din fiecare om la care tin. Sa uit si sa iert ce a fost urat si rau . In schimb exista o persoana care m-a mutilat sufleteste , fata de care, acum nu mai am decat un sentiment de mila. Poate sunt rea, este mama mea. De multe ori imi propun sa nu mai stau sa gandesc si sa analizez atatea situatii si personalitati. Sa nu crezi ca mi-am propus sa devin indiferenta, nu nici pe departe, dar am inteles ca este mai bine sa iau oamenii asa cum sunt, fara sa-i mai judec.


Am stiut mereu ce pot sa fac si cat, cat ma duce capul si cat nu, care imi sunt limitele. Sunt o persoana foarte ambitioasa, am un dezvoltat simt practic, foarte organizata, prea responsabila si serioasa. Cei care ma cunosc spun ca sunt prea rece si dura. Este o aparenta si doar atat... Sunt prea critica, atat cu mine si numai cu cei foarte apropiati. Am invatat ca este mai bine atat pentru mine cat mai ales pt. cei din jur sa nu-i mai critic si nici sa nu le mai reprosez lucruri pe care ar fi trebuit sa le faca. Am inteles ca fiecare primeste cam ceea ce ofera, inclusiv eu.


Da, am acordat prea multa importanta celuilalt, sotului, copilului, bunicilor. Nu am facut-o din teama, ci din prea multa dragoste si responsabilitate fata de cei care m-au ajutat si au fost alaturi de mine la greu. Acum nu-mi dau seama la ce teama te referi. Sunt prea curajoasa, Gheorghita si mi-am asumat multe riscuri pana acum. Sunt fapte care vorbesc, si pe care as vrea sa ti le impartasesc. Nu stiu de ce...Am frustrari fata de profesia pe care o practic si pe care am ales-o din prostie. Dar niciodata nu m-am limitat numai la ea.
Sunt independenta, am o personalitate magnetica cum bine spui. Cam tot ce-am facut este original si am trecut peste opozitia celor din jur( inclusiv a sotului nu numai a parintilor) si am facut-o cu mult curaj cunoscand foarte bine consecintele. In schimb cei apropiati mie nu prea au tinut cont daca ceea ce mi-au propus imi face placere sau nu. Am facut si compromisuri, trebuie sa recunosc, uneori a iesit bine, alteori nu.


Iti multumesc pentru raspuns, am simtit de mult ca nu mai trebuie sa fac deloc compromisuri, ci sa fiu eu insumi, chiar daca o sa ma lovesc de ziduri.

Sper ca am inteles bine mesajul tau.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 05, 2005 3:23 pm 
User avatar

Joined: Thu Aug 04, 2005 1:20 pm
Posts: 59
Gheorghita, as vrea sa-mi spui mai multe lucruri de ceea ce vezi pe harta mea natala. O cunostinta mi-a spus ca nu ar trebui sa am Luna pe casa a Xa, fiind fata. Mi- a sugerat sa-mi recalculez ascendentul in functie de momentele importante ale vietii mele.
In alta ordine de idei am probleme de sanatate. Nu pot sa le scriu pe forum. Ce poti sa-mi spui? Te rog.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 05, 2005 3:35 pm 

Joined: Thu Jul 28, 2005 10:25 am
Posts: 133
Location: Bucuresti
pai si ce, daca esti fata nu poti sa ai luna in casa X? mi se pare aiurea la cate pers exista-n lume e imposibil sa nu fie nici o pers fem. cu luna in casa X.


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 05, 2005 8:35 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
claudia wrote:
O cunostinta mi-a spus ca nu ar trebui sa am Luna pe casa a Xa, fiind fata. Mi- a sugerat sa-mi recalculez ascendentul in functie de momentele importante ale vietii mele.


:D :D :D
Fiecare isi poate exprima parerea vis a vis de un aspect astrolog... stiti cum e se zice ca la astrologie si la fotbal se pricepe toata lumea... dar haideti sa fim seriosi.... asta este o aberatie si Claudia, sa nu crezi asa ceva...

ma voi uita la ce mi-ai spus si voi reveni....



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 06, 2005 8:37 am 
User avatar

Joined: Thu Aug 04, 2005 1:20 pm
Posts: 59
Gheorghita, as vrea sa-ti dau mai multe detalii, referitoare la sanatatea mea. Ieri m-am simtit destul de rau. Momentan fac un tratament. Nu pot sa-ti scriu pe forum. Spune-mi unde. Te rog.
Si eu i-am impartasit prietenei mele acelasi punct de vedere ca al vostru.Mai mult ca sigur mama nu-si mai aduce cu precizie ora nasterii. Cert este ca multe evenimente importante s-au petrecut la inceputul lui septembrie cand Soarele imi traversa ascendentul. S-ar putea sa existe ceva diferente


Offline
 Profile Send private message  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 06, 2005 3:23 pm 
Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2005 8:15 pm
Posts: 2232
Location: Barlad
m-am uitat pe tema ta si probleme majore de sanatate tranzitele nu indica... daca ele exista atunci cu siguranta trebuie cautate in alta parte...
O tema orara ridicata pe aceasta problma imi indica mie ca ai o sanatate subrezita din neatentie, indiferenta. Conjunctia Jupiter-Mercur pe Balanta ar indica o amplificare a caldurii si a unei reactii acide undeva in partea de jos a corpului... cu cele doua planete pe casa IX se scoata in evidenta elementul metabolism... ceva se consuma intr-un ritm alert...
Daca sunt lucruri pe care nu vrei sa le faci publice imi poti scrie pe privat... sau la astrologro@yahoo.com



_________________
Gheorghitã COSER (www.coser.ro)
Image
Offline
 Profile Send private message E-mail  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 50 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group